...és ami még lemaradt a kép alól, hogy pálesz főzés közben, sosem volt "büdös" a lakásban és a közvetlen szomszédaim sem tudták, hogy pálinkát főzök...különben is a "fórumosan" készített cefre, sosem büdös...én mindíg meg is kóstolom, mert ahogy a mondás tartja, "sose főzz olyan cefréből, amit nem kóstolnál meg"...
...akkor mutasd meg ezeket a képeket az asszonykának, mert ezek panelban, (keskeny, lakótelepi "csőkonyha") készültek...a gáztűzhelyen egy "lakótelepi 20-as"-ban rotyog a cefre...
............
...később a hűtőt is, a mosogató csaptelep helyett, alulra kötöttem be és így még mosogatni is lehetett a főzés ideje alatt...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Biztos lehetsz benne ,hogy támogatni fog a család! Csak egyre figyelj,hogy finom pálinkát főzz ! Így volt nálunk is és már lassan a feleségek elől dugdosni kell a mézes pálinkát!:-)
Ó, ne már az adókieséssel jöjjenek. A cigimutyi bevezetése utáni két hónapban cca 23milliárd mínusz volt. Két hónap alatt!! Azon kívül van még tíz egy évben. Az abból (nem)befolyó adót miért nem kereste Brüsszel?
Egyik oldalon van ugye az állítólagos 100milliárd.. De, kérdem én, az elmúltnégyévben megnézte valaki, mennyit fejlődött a mi hobbinkból kifolyólag a mezőgazdaság? Mennyi embernek ad megélhetést a barack, szilva, meggy stb termesztése? Mekkorát ugrott a gyümöcsár, ergo utána befizetett adó? Nyilván fognak szigorítani, mert muszály lesz. De nekem ne jöjjön senki az adókieséssel, mert kiröhögöm. Aki eladásra főzi, az főzi húsz éve. És fogja is főzni, ezt garantálom. De IGAZI párlatot, én legalábbis, otthon, vagy a barátoknál azóta iszom, mióta szabad. Nem adom el, de versenyt űzünk belőle, kinek jobb a pálinkája. És ezután sem fogok megvenni 4500ft-ért 3,3dl 40 fokos akármit, amit a leggyengébb (!!) párlatom is lepipál... Vagy főzöm tovább zugban, ha már nem szabad, vagy ha megéri, adózom, vagy nem fogok inni pálinkát. Ennyi.
Egyet értek veled. De mindenképpen mi húzzuk a rövidebbet. Biztos vagyok benne, hogy vannak illegálisan főző nagyhalak, akik vagonszám adják el a "fekete" pálinkát. De sajnos mi, akik jórészt hobbiból főzünk, is a szankciók alá kerülünk.
Ez a 100 milliárd egy légbőlkapott összeg. A kereskedelmi főzdéket kevésbé érinti a dolog (illetve a közönség egyre értőbb és igényesebb lesz, föl kell kötniük a gatyát9. Valójában a "gyümölcsízű szeszesitalok" gyártói ágálnak, nagyon kilóg a lóláb. Továbbá azok, akik nagyot szakítanak a szerb, horvát és erdélyi szeszcsempészetből. Merthogy az sokkal nagyobb üzlet.
Sajnos ez nem agymosás. Már korábban említettem egy hsz-ben, már nem emlékszem milyen apropóból, hogy a költségvetésből kieső (én kicsit többre becsültem akkor) 100 milliárd forint nagyon nagy pénz. Ezért tartottam, és tartom most is elképzelhetetlennek, hogy (az Unió nyomása nélkül is) ne nyúlnának hozzá a szabályzáshoz. Választások előtt természetesen nem, de utána tuti, hogy szigorítások jönnek. Légyen bármely párt is nyertese a választásnak. El tudjátok képzelni, hogy a nagy pálinkaházaknak ne érne meg pár "vaskos dokumentumot" az, hogy visszanyerjék a piacukat. Tényleg kevés olyan hülye akad, aki bótba veszi a 35 fokos pálinkát. No de ez nem politikai fórum.
Ezt is meg tudom erősíteni, a saját tapasztalatom alapján. Én 25 l-el kezdtem. De már az első szezon közepén vertem a fejem a falba. Mivel ugyanannyi meló megcsinálni egy 15 literest, mint egy 50 literest, én is javasolnám a nagyobbat. Persze anyagiakban több az 50 literes.