Bocs ha nyers vagyok, de bármilyen segítség érdekell.
Ha nem értesz hozzá ne építs 1 lépcsőset. Ha értesz hozzá akkor meg nem itt keresnéd az információt. A gyári gép működtetéséhez is komoly szaktudás kell a megépítése nem sufnituning.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Mindenképpen függ a páracső emelkedésétől. Ez az effektus azért szerintem föllép a nagyon laposan emelkedő páracsöveknél. 30o már valószínűleg bőven jó.
A főzés ideje alapvetően a fűtőteljesítménytől függ. A deflegmáció során tényleg visszacsorog flegma az üstbe, amit újra föl kell forralni, de minthogy ennek nagy része víz, és nem alkohol, ezért csak csekély mértékben növeli meg a főzés idejét. Nagyobb deflegmációval csak az alszesz lesz erősebb. Mind a két esetben átmegy az aroma. Snapszmester tapasztalata szerint erősebb deflegmációval kevésbé illatos a visszamaradt cefre, mint kisebb deflegmációval, vagyis az illat teljes kinyerését a deflegmáció elősegíti. Valószínűleg kisebb deflegmációval is kiszedhető minden illat, csak akkor nem elég a 10%-os alkoholtartalomnál megállni, hanem le kell menni szinte nulláig.
Mi mindenképpen az emelkedő páracsövet támogatjuk, a deflegmációmentes esővel szemben.
Esetleg ha kaphatnék választ (akár elméletit a fizikát, biológiát, hőtant mifenét figyelembe véve) a kérdésemre másoktól is. /Egyet kaptam Feribától/
Cefre lefőzésénél egy lejtős páracsövön keresztül vajon kijöhet-e minden ami ízben, illatban nekünk kell? Lerövidülhet-e a főzés ezáltal, vagy csak minőségromlással?
Megfogadtam magamba, hogy nem feszegetem ezt a témát, de a Te hozzászólásod felér a világ csodájával. Hogy van az, hogy a páracső legmagasabb pontján látod??? Megjegyzem már írta ezt valaki.
Tehát a páracső legmagasabb pontjára, pontjáról honnan csurog a flegma????? Esetleg visszaköpködi a hűtő???? Neked a flegmát az üst mellett, a páracső legalacsonyabb pontján kéne látnod, ha minden igaz. Esetleg elírás lehet??? Mondom valaki már pontosan ezt írta le. Akkor sem értettem.
Talán nehézfejű vagyok???
Megjegyzem a cél érdekében már ketten is "megfúrtuk" a páracsövet a cső legalacsonyabb pontján. Nem találtunk flegmát:-((((
Üdv Feribá! Egy szilikoncső a páracsőre és már nézheted is! Nekem Zsuzska cseresznyéje volt a csúcs ott nem cseppekről beszélünk hanem szó szerint folyt nem vicc le is videóztam nagyon durva volt!
Meg vagyok győződve róla, hogy maradhat a lejtő páracső a finomításnál is. Sokáig főztem így és az emelkedő páracső nem hozott semmi újat a minőségben. Nemrég volt arról szó, hogy egy liter folyadékhoz 1200-1300 liter gőz kell átfütyüljön a páracsövön. Na, ilyen sebesség mellett szeretném én látni azt a flegmacseppecskét, amelyik "széllel szemben" visszacsordogál.
Tudom mindenki marhaságnak tartja, ezért nem is érdemes leírni. Ok.
Akkor én miért emeltem meg???? Leírtam már. Azért, hogy egymeneteseket főzhessek.
Gratulálok a családnak,sok egészséget! Ilyen nagy alkalomkor csak a barack pálinka az illő ! Gyerekre mindig inni kel ,bekapok egy barackot én is! Egészségetekre!