Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96361

Bocs ha nyers vagyok, de bármilyen segítség érdekell.

Ha nem értesz hozzá ne építs 1 lépcsőset. Ha értesz hozzá akkor meg nem itt keresnéd az információt. A gyári gép működtetéséhez is komoly szaktudás kell a megépítése nem sufnituning.

Előzmény: snaipercat (96358)
héjja60 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96360

Köszönöm midenkinek a jókívánságokat ! Ők jól vannak , csak én kerültem egy kissé

" másállapotba " . !

Feriba51 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96359

Nézz szét itt is!

 

http://schnapsbrennen.at/anlagen.php

 

Jó nedűt!!!

Előzmény: snaipercat (96358)
snaipercat Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96358

Sziasztok nincs valakinek esetleg egylépcsős pálinka főzőhöz rajza,v valamiféle dokumentációja?

Bármi segítséget elfogadnék,ha valakinek lenne emailomra elküldené,Köszönöm.

Üdv minenkinek.

 

sogi01 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96357

     vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96302)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96356

jolelbujtäl hehe....!

Előzmény: In Lak'ech (96312)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2014.01.18 0 0 96355

gratula!

Előzmény: héjja60 (96327)
régimaszek Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96354

Sok boldogságot és hosszú életet erőben egészségben,UNOKÁDNAK  és minden szerettednek. További jó nedűt!!!

Előzmény: héjja60 (96327)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96353

Igen, és ha túl vékony a páracső, ami megnöveli a pára sebességét.

Előzmény: barkócza (96351)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96352

Bocsánat, erre nem válaszoltam: "Tehát a páracső legmagasabb pontjára, pontjáról honnan csurog a flegma?????"

Ott csapódik ki!

Előzmény: Feriba51 (96341)
barkócza Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96351

Mindenképpen függ a páracső emelkedésétől. Ez az effektus azért szerintem föllép a nagyon laposan emelkedő páracsöveknél. 30o már valószínűleg bőven jó.

Előzmény: Tucso69 (96349)
barkócza Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96350

A főzés ideje alapvetően a fűtőteljesítménytől függ. A deflegmáció során tényleg visszacsorog flegma az üstbe, amit újra föl kell forralni, de minthogy ennek nagy része víz, és nem alkohol, ezért csak csekély mértékben növeli meg a főzés idejét. Nagyobb deflegmációval csak az alszesz lesz erősebb. Mind a két esetben átmegy az aroma. Snapszmester tapasztalata szerint erősebb deflegmációval kevésbé illatos a visszamaradt cefre, mint kisebb deflegmációval, vagyis az illat teljes kinyerését a deflegmáció elősegíti. Valószínűleg kisebb deflegmációval is kiszedhető minden illat, csak akkor nem elég a 10%-os alkoholtartalomnál megállni, hanem le kell menni szinte nulláig.

 

Mi mindenképpen az emelkedő páracsövet támogatjuk, a deflegmációmentes esővel szemben.

Előzmény: truffle (96348)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96349

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez a hasonlat ebben az esetben megállja a helyét?

Hol van itt ekkora sebesség? És van 1 méter emelkedés a páracsövemben. :-)

Előzmény: barkócza (96347)
truffle Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96348

Esetleg ha kaphatnék választ (akár elméletit a fizikát, biológiát, hőtant mifenét figyelembe véve) a kérdésemre másoktól is. /Egyet kaptam Feribától/

Cefre lefőzésénél egy lejtős páracsövön keresztül vajon kijöhet-e minden ami ízben, illatban nekünk kell? Lerövidülhet-e a főzés ezáltal, vagy csak minőségromlással?

 

Kösz.

 

 

barkócza Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96347

Ha láttál már balatoni vihart, tud a szeles oldalon fél métert emelkedni a víz.

Előzmény: Tucso69 (96346)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96346

Nem átlátszó a páracsövem, nem tudom meddig folyik, de hogy kicsapódik az biztos! És hogy nagyrészt víz, az is!

Nem tartom valószínűnek, hogy akkora a gőzáramlás, hogy akadályozná a folyadék visszafolyását.

Mivel kicsi a gőz tömege, hiába van sebessége. (lendület = tömeg x sebesség) A visszacsorgó flegmának meg alig van felülete, amibe kapaszkodhatna.

Egyedül az újbóli elpárolgás lehet akadálya, hogy visszafollyon az üstbe.

Előzmény: Feriba51 (96341)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96345

Szilikoncsővet tegyél közé -))))

(negyedik ?)

Előzmény: Feriba51 (96343)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96344

Szia Kőműves barátom!

Gondolom a csaj örült neki! :-))))

Előzmény: köműves (96340)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96343

Kömüvesnek szólt.

Előzmény: Feriba51 (96342)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96342

Te vagy a harmadik????

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Feriba51 (96341)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96341

Kedves Tucso69 barátom!

Megfogadtam magamba, hogy nem feszegetem ezt a témát, de a Te hozzászólásod felér a világ csodájával. Hogy van az, hogy a páracső legmagasabb pontján látod??? Megjegyzem már írta ezt valaki.

Tehát a páracső legmagasabb pontjára, pontjáról honnan csurog a flegma????? Esetleg visszaköpködi a hűtő???? Neked a flegmát az üst mellett, a páracső legalacsonyabb pontján kéne látnod, ha minden igaz. Esetleg elírás lehet??? Mondom valaki már pontosan ezt írta le. Akkor sem értettem.

Talán nehézfejű vagyok???

Megjegyzem a cél érdekében már ketten is "megfúrtuk" a páracsövet a cső legalacsonyabb pontján. Nem találtunk flegmát:-((((

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: Tucso69 (96338)
köműves Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96340

 Bakker lassú voltam:D

 

Előzmény: Tucso69 (96338)
köműves Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96339

 Üdv Feribá!
Egy szilikoncső a páracsőre és már nézheted is!
Nekem Zsuzska cseresznyéje volt a csúcs ott nem cseppekről beszélünk hanem szó szerint folyt nem vicc le is videóztam nagyon durva volt!

Előzmény: Feriba51 (96335)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96338

Feribá!

Hidd el, hogy visszafolyik! Az emelkedő páracsövet vágd el, és szabjál közé egy átlátszó csövet. Látni fogod! :-) 

Nekem Ott van ilyen ahol a hűtőbe van bekötve, a legmagasabb ponton, ott majdnem vízszintesen. 

Előzmény: Feriba51 (96335)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96337

Ejnye, ejnye Feribá, már megint a hülyeséget magyarázod!!! Csak reménykedem, hogy egy ifjú pálinkafőző sem veszi komolyan ezeket a marhaságokat.

Előzmény: Feriba51 (96335)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96336

Az még hagyján hogy sivatagos,de az ég is be van deszkázva.:)

 

Legalábbis 1974-76 között be volt.

Előzmény: truffle (96330)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96335

Hát akkor "fondaros" kérdésre fondaros válasz.

Meg vagyok győződve róla, hogy maradhat a lejtő páracső a finomításnál is. Sokáig főztem így és az emelkedő páracső nem hozott semmi újat a minőségben. Nemrég volt arról szó, hogy egy liter folyadékhoz 1200-1300 liter gőz kell átfütyüljön a páracsövön. Na, ilyen sebesség mellett szeretném én látni azt a flegmacseppecskét, amelyik "széllel szemben" visszacsordogál.

 

Tudom mindenki marhaságnak tartja, ezért nem is érdemes leírni. Ok.

Akkor én miért emeltem meg???? Leírtam már. Azért, hogy egymeneteseket főzhessek.

Na, ez is marhaság! Ok.

Jó nedűt!!!

Előzmény: truffle (96330)
körte51 Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96334

Gratulálok a családnak,sok egészséget! Ilyen nagy alkalomkor csak a barack pálinka az illő ! Gyerekre mindig inni kel ,bekapok egy barackot én is! Egészségetekre!

Előzmény: héjja60 (96327)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96333

Gratulálok!   "Nagyfater"  -)))))))))))))))))

Előzmény: héjja60 (96327)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.01.17 0 0 96332

Köszönöm.

Ez lesz az idei projekt.

Előzmény: vasbicikli (96305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!