Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96288

Jesszus! Ebbe bele sem merek gondolni!:)

Előzmény: zsuzska60 (96287)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96287

ha admin nő, akkor még lehet benne valami élvezet :-))))

Előzmény: zsorsz (96271)
norris53 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96286

Mindent meg lehet csinálni - lehetetlen nincs - :-)

Az én 50 literes főzőmhöz 18 as saválló 6 méteres - biztos ami .... :-)

Előzmény: Babar66 (96285)
Babar66 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96285

Kiszolgálja, kiszolgálja, főleg hogy majdnem 6 menet, (az enyém),  de azért mostani eszemmel csak közelítenék a gyári főzők felé és inkább 25-ösből, vagy 28-asból csináltatnám a százas üsthöz. Egy jó mester simán megtekeri azt is (én ismerek olyant :)   ).

Üdv!

Előzmény: rézműves1 (96282)
norris53 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96284

Tudod kérdeznek és mi válaszolunk !

És mert ők már úgy kérdeznek ,hogy ha azt a választ kapják amit most te adtál nem hiszik :-) amúgy meg tényleg meg lehet tekerni a lágy csövet minden hókuszpókusz nélkül !

 Én a 18x1.5 savállót is meg tekerem só töltettel ! na meg a kemény 18 as vörösrezet - a lágyhoz csak - "egy kivágott villanyoszlop kell "

Azért csak gondolj bele sokan abból építkeznek ami éppen (akár ingyen) van ! :-)

Előzmény: rézműves1 (96282)
Cipurró Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96283

Köszönöm.

 

Üdv

rézműves1 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96282

...én csak azt nem értem, hogy vörösrézcsőből,  minek 22mm-esből spirált tekerni, mikor a 100-literes főzőt is bőven kiszolgálja, egy 15-ös átmérőjű 3-4-méteres spirál...

...arról nem is beszélve, hogy azt még só és homok nélkül is, kézzel rá lehet tekerni egy

 

PB-gázpalackra......ez 12-es egy kisebb palackon és

simán rámegy kézzel...pont elég egy 50-es söröshöz...

 

.........

Előzmény: digweed16 (96164)
digweed16 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96281

Köszönöm az ötleteket!!

rézműves1 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96280

...na, nem olvastam feljebb...szentöltvíz barátom már elmondta...

Előzmény: Cipurró (96272)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96279

...

...többféle méretű hordó is van forgalomban, de amit legtöbben használnak az a "kőbányais" méretű, mert a "borsodis" az keskenyebb és magasabb...tehát a "ducibb" fajta az 395-mm átmérőjű a dudorok nélkül...

 

 

Előzmény: Cipurró (96272)
faesztergályos Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96278

Lehet venni lágy rézcsövet különböző vastagságban. Alapvetően már karikában adják.Ezt kisebb spirálátmérőre homok és fagyott víz nélkül meg lehet hajtani. Én gázpalackra tekertem rá. Egyáltalán nem lapul meg és nem is roskad be.A végére hajtottam egy kis ívű derékszöget, ahol kijön a hűtőből. Ezt úgy csináltam, hogy beledugtam a kívánt mélységbe egy kábelt, aminek megegyezett az átmérője a cső belső átmérőével. Előtte a kábelt paraffinnal megkentem, hogy könnyebb legyen kihúzni.

 

Előzmény: nyikj (96255)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96277

Megint kezdődik a szivatás? Vizet és alkoholt nem lehet élesen elválasztani a mi körűlményeink között. Még hőfokszabályozással sem.

Előzmény: e.enzsol (96276)
e.enzsol Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96276

Snapszmester, köszönöm, így már értem. Nem egyre gondoltunk... Te az előpárlat - középpárlat pontos elválasztására, én pedig a víz/alkohol elválasztásának élességere (v. pontosságára), amihez nincs köze a hűtőhöz.

Előzmény: snapszmester (96267)
kabold Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96275
szentöltvíz Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96274

A kőbányais 395 mm, de van 365mm-es azt hiszem az borsodis.

Előzmény: Cipurró (96272)
norris53 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96273

Szia In Lak'ech !

Rajz milyen rajz ?  ja a raajz az meg :-)

És érthető !

Előzmény: In Lak'ech (96257)
Cipurró Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96272

Kérésem lenne. Sokan használnak 50L-es söröshordót üst gyanánt. Megosztaná valaki a paramétereit velem? Konkrétan a szélessége érdekelne, magának a tartálynak, tehát nem a külső borításnak.

Köszönöm.

 

Üdv

zsorsz Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96271

Jobb ha nem ártom magam a plolitikába,egyrészt ideges leszek,Admin teker a farkamon,azt meg nem szeretném!

Előzmény: szilvakukc (96260)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96270

PH papír csak víztiszta cefrében működne,olyan meg nincs,egy kevés cefrelé + aktív v.deritőszén összekever,leszűr és a PH papírral megtudod nézni(amíg nincs digitális). A körte az egyik legkényesebb, fontos a savazás,főleg ha nem tudod egyből főzni.

Előzmény: EdwinVonVari (96262)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96269

...megkaptam, válasz ment...

Előzmény: fürészes (96237)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96268

Húúúúúú!

Ha,ennyi körtém lenne cefrézni!Akkor biztos kénsavval (akku) és digitális pH mérővel

lőnén be 3,2-es értékre. Ha lenne ...

Előzmény: EdwinVonVari (96262)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96267

Nem uszom meg.

Van több fajta hűtő. Nem boncolom, mert még megcsináljátok.

Most a spirált és a csökötegest elemzem. Megjegyzem ez vélemény.

A spirálba az első csepp tényleg az első ami elpárolgott, kijátszotta a deflegmátort a páracsövet és rohan a hűtőbe.

A csőkötegesnél ahány cső annyi csepp. Melyik az első amiből el kell majd venni a rézelejét? Minél kissebb a főző annál inkább érvényes ez a megállapítás. Nagy főzdéknél is fontos, de ott akár litereket is el kell venni és ebbe belefér hogy elvesszük a rézelejét is.

Ennyi!

Előzmény: e.enzsol (96249)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96266

Hát igen, az előre gondolkodás...

Előzmény: szilvakukc (96260)
nyikj Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96265

Bükk hegység lábánál az elmúlt éjszaka is minusz 3 volt.

Előzmény: szilvakukc (96261)
firekiller Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96264

Ha hányatós pálinkát hozol akkor így jársz :)))

Előzmény: sogi01 (96259)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96263

Tisztelt Csiszu87!

 

Ha megkérhetlek ne reklámozd a főzdédet engedély nélkül.

A topikodat töröltem, és ne nyiss többet, mert azok is erre a sorsra jutnak.

Köszönöm.

 

Egyébként mint "szakmabeli" szívesen látunk a pálinkás topikjainkban.

EdwinVonVari Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96262

Üdv az Uraknak!

Szeretném megkérdezni, tegnap vettem 1 tonna packham's triumph (téli vilmos) körtét cefrének. Eddig soha nem savaztam, pedig volt már alma, szílva, cseresznye, barack pálinkám. Az alma ráadásul ezüst érmes lett egy helyi pálinkaversenyen. A cseresznye is nagyon jóra sikerült.

Több helyen azt olvasom, hogy savazni kell, muszály, máshol pedig, hogy nem fontos. Én nem haléktalan, kocsmai pálinkát akarok készíteni, hanem minőségit.

Tehát a kérdésem KELL  savazni, vagy NEM?

Ha igen holl lehet indikátor (PH mérő) papírt kapni?

Olvastam azt is, hogy akusav tökéletes igaz ez, vagy maradjon a foszforsav?

 

Köszönöm

 

Csaba

szilvakukc Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96261

Milyen éjszakai fagyokra gondoltál? Mert, ha a Ráktérítőn túl lakol, úgy könnyű:))

Előzmény: nyikj (96255)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96260

Hát, ha másért nem, ezért imádkozzunk, hogy ne legyen kormányváltás, mert akkor tuti behozzák, ha másért nem ,csak azért, hogy megmutassák, milyen rossz döntéseket hozott az előző kormány, ahogy ez szokott lenni. Na, most újra megkérdezem jogkövető, regisztráció mellett kardoskodó társainkat: Mi legyen? Regisztráljunk?:DDD

Előzmény: zsorsz (96253)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 96259

Remélem nem cefréztek be!

Vagy belőlem lessz a marhagúlyás? :-D

Előzmény: Törölt nick (96258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!