Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96244

Attól függ mi a cél?

Én arra vagyok kiváncsí, hogy van e különböző hőközlés miatt, különböző intenzítással forró elegyek között értékelhető hőmérséklet eltérés.

Ehhez tulajdonképpen elég egy beosztás nélküli hőmérő is (nem olyan lesz), vagy akár egy olyan, ahol számok helyett betük vannak a skálán.

Az viszont jó ötletnek tűnik, hogy nemcsak a gőz, hanem az elegy hőmérsékletét is érdemes lenne lemérni. Sőt nagyon is jó ötletnek, meg is csinálom.

Előzmény: Babar66 (96239)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96243

sogi jó arc, de a linkeket nem ő gyüjtötte össze

.

Előzmény: szilvakukc (96231)
jatti1 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96242
bolo04 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96241

Én tekertettem vele 18mm-es átméröjü 1mm-es falu saváló csövet, és ha nem is tökéletesen, de jól megoldotta. Főleg ahoz képest, hogy mindeki még a kereskedők  is lebeszéltek róla, mondva hogy nem fog sikerülni, meg fog törni.

Előzmény: szilvakukc (96194)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96240

Értem, nem bántásból kérdeztem, hanem pont a mennyiség miatt.

Én a cefremoslékot szivattyúzom a csatornába egy egyszerű szennyvízszivattyúval.

Előzmény: Viktormanufaktura (96195)
Babar66 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96239

Pedig szerintem éppen a pontos hőmérséklet mérés lenne fontos. Valami labor műszerrel, ami 0,01 Celsius fok pontosságú (digitális), mert 0,1 fok is sokat számít,  valamint mérni kellene a forralt elegy hőmérsékletét is, nem csak a gőz térét. 

Egyébként 3-4000 Ft-ért kaphatók 0,1 oC pontosságú digitális hőmérők (Miklós1 ) , de azokból én 3 db-ot vettem, néhány hőmérséklet ponton összemértem őket, kettő azonosan mutatott mindig, a harmadik 0,3 fok eltéréssel jelzett, na abból lett az olaj hőmérő.

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (96157)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96238

Elég normálisan megtekeri, de a 22-es biztos, hogy egy kicsit meglapul.

Amit nem tud megcsinálni normálisan, az a két vége. De réznél idommal nem probléma megoldani.

 

Előzmény: Viktormanufaktura (96195)
fürészes Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96237

 

Szép jó napot rézműves!!Írtam az emailcímedre nem tudom meg e kaptad?Kozmaolaj szűrő ügyben.

norris53 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96236

Na ja az 50% os -36°C on fagy meg :-)

Előzmény: csalitos (96235)
csalitos Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96235

Azt nem tudom, de hogy a mi klimánkon nem fog megfagyni az biztos!...

Előzmény: Törölt nick (96230)
csalitos Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96234

Tudom miről van szó, láttam. A harmadok nap volt az mikor rátaláltak. Szegénynek az lett volna a halála napja.

Különben is, evés nélkül az ember három hónapot is kibír, ha ihatik....

Hmmm. Méghogy nem mondok igazat. Ez még sokba fog néked kerülni.....   :-DD

Előzmény: rézműves1 (96224)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96233

Köszönöm,hogy ezt írtad! De a nick nevemre biztos nem veszem fel,mert nem én gyűjtöttem össze!Tényleg köszönöm! De én Tőletek tanultam meg pálinkát főzni,és szerintem ez a minimum! Lehet rosszul fogalmaztam de,vannak,lesznek újoncok (mint voltam én is) akik tanulni szeretnének! Remélem nem köpködnek le!

Egs faeperpálinkával!

Előzmény: szilvakukc (96231)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96232

"Korodbéli bácsi"???

Ahogy Csalitost ismerem, Te kerültél most csak igazán életveszélybe! Az őrangyalodnak sem jósolok sok jövőt.:DDD

Előzmény: rézműves1 (96224)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96231

Most sokan le fognak engem köpni:

Észre sem vettem, hogy lemaradt, nekem már evidens, hogy ez a Te linkgyűjteményed, szerintem megérdemled, a szorgalmas belinkeléseid miatt. Minden tiszteletem VF1-é, de előbb-utóbb túl kell lépnünk ezen, és át kell iratni a nevedre. Persze mindig meg kell emlékeznünk róla, de ez az élet rendje.

Előzmény: sogi01 (96215)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96230

Üdv szakik !

A közelgő hideg miatt kérdezném,és nem másé!

A 44 % alkoholtartalmú pálinkának mennyi a fagyáspontja?

Nagyon komolyan kérdezem,kérlek válaszoljatok!

Félek,nehogy kárba menjen.

sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96229

Látom kikezdtetek! Nyáron viszek olyan párlatot Nektek,hogy egyszerre fogtok hányni Szilva kolléga platójára! :-DDDD

Előzmény: norris53 (96227)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96228

Linkeltem! Csak lemaradt a "vf1 linkgyüjteménye"

Előzmény: firekiller (96223)
norris53 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96227

Azindex > na ja - még mindig jobban jártál hogy az index a xar - ha pálinkád is az lenne na azt már nem élnéd túl :-)

Előzmény: sogi01 (96226)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96226

Nem likeskedtem el! De ha xar az index?????? 

 

Előzmény: Törölt nick (96221)
csőbácsi Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96225

Köszönöm.

Előzmény: zsuzska60 (96214)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96224

...szerencsére ez nem mindíg igaz...a hétvégén, egy korodbéli "bácsi" elesett a saját házában és combnyaktöréssel feküdt az ágya mellett, étlen szomjan, mire rátaláltak...

...most már túl van az életveszélyen...talán jó őrangyala volt...

Előzmény: csalitos (96220)
firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96223

Inkább az volt a baj, hogy nem linkelt :)

Szegény tagok meg főzik a rossz cefréből a silány pálinkákat :(

Előzmény: Törölt nick (96221)
firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96222

Spajzból :)

Előzmény: Törölt nick (96217)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96221

Ellinkeskedte a linkelést.

Előzmény: csalitos (96220)
csalitos Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96220

   Hééé, ez szörnyű egy halál! Az ember három napnál tovább nem bírja ivás nélkül!...   :-((

Előzmény: Törölt nick (96217)
norris53 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96219

Homok helyett a finom só jobb lesz - az biztos végig megy - és ha jól tömöríted a félkemény cső is szépen tekerhető ! 

Előzmény: In Lak'ech (96198)
assy24 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96218

Igaz nekem nincs 34 éves pálinkám, de én parafa dugót használok olyat ami sajtolva készül parafa lapból és viasszal lezárom szerintem tökéletesen zár!

Előzmény: Krissz03 (96212)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96217

1hét kitiltás

Előzmény: sogi01 (96215)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96216

Én minimum egy hetet javasolnák:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: sogi01 (96215)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96215

Bocs nem tudom miért maradt le a "vf1 linkgyüjteménye"

Többet nem fordul elő! Nem is iszok 2 napig pálinkát! :-))

Előzmény: szilvakukc (96208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!