Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95882

Igen! Nem értem, pedig mindent félreérthetetlenül leírtatok! Nekem működik ! Köszönöm!

Előzmény: snapszmester (95881)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95881

Nem tudnak hanem tudhatnának. Nem mind egy.

Előzmény: körte51 (95878)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95880

kiváló=kicsapódó

Előzmény: In Lak'ech (95879)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95879

Tévedésben vagy. A kozmaolaaj szűrő mellett is ott kell ülni, és manuálisan leszedni a kiváló olajat. Persze nem lebeszélni szeretnélek a szűrőről, hisz' nekem is van.

 

Előzmény: fürészes (95877)
körte51 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95878

Nem értem, miért nem vesznek komolyan, hisz neked köszönhetik ,hogy tudnak finom pálinkát főzni!

Előzmény: snapszmester (95876)
fürészes Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95877

 

Terméseztessen olvastam mindenki véleményét, nem annyira opálosra gondolok hogy nem látni át rajt,lehet mást nem is zavarna de én szeretem a kristály tisztát, beválom ezt a cefrét úgy kaptam, tehát nem tudom mit is csináltak vele szerintem csak összeszedték ahogy hullott a gyümölcs, ezért nem is vártam tőle csodát!De időbe lett volna főzve valószínű hogy nem is lett volna ilyen gondom vele!De kozma olaj szűrőt minden kép akarok mivel akkor nem annyira vagyok a főzőhöz kötve, mint a dunsztos üvegezésnél!

Előzmény: snapszmester (95876)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95876

Észreveszem hogy nem reagálod le a hozzászólásomat, de vedd komolyan. Több évtizedes tevékenységem alatt még nem főztem olyan rossz cefrét ami 70%-nál opálos pálinkát adna. Vagy a fokolód téved sokat vagy valami eszetlenséget csináltál. Még egyszer: nincs opálosodás 70%-nál.

Előzmény: fürészes (95875)
fürészes Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95875

 

Köszönöm a választ!A lehűtés, és szűrés se mindig oldta meg ezt a problémám, vissza szoktam önteni kihígítani, újból finomítás, az jó szokott lenni, de íz veszteséggel jár, meg a pihentetés akkor is leszokott tisztulni. Tudom azt is hogy ilyenkor már a cefrék se hibátlanok, de ez van!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95874

Elismerem, de ez genetikai (gyári) hiba nálam. Eredményt még én sem értem el, de ez nem veszi el a kedvem..... mert ha egyszer mégis összejön valami, az nagy királyság...:) Ha meg nem, hát istenem, nem ártok vele senkinek.

Előzmény: snapszmester (95870)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95873

Az ősszel rendberaktam egy olyan barackpálinkát, amit éppen ki akartak önteni. Oont azért szántam rá időt, mert érezhetőek voltak,  a barack jellemzői.

Elmondom mit tanácsolok, de ez nagyon unortdox módszer, és egyáltalán nem biztos, hogy nálad is beválik. Egy kisebb adaggal próbáld ki, annyit megér.

Tehát, újra finomítod, méghozzá úgy, hogy kb percenként veszel valamennyi mintát a kezdeteknél. Egy két cent bőven elég egy egy mintavételre. Ezt felhígitod ugyanannyi vízzel. Addig csinálod amíg már csak kicsit opálosodik. Ami addig kijött, azt kiöntöd. Ezután folyamatosan méred a szeszfokot, és 50 alkohol foknál elválasztod. A főzést folytathatod egészen addig amig nem lesz nagyon savanyú, fazékszagú, de ezt ne öntsd a középpárlathoz.

A középpárlatot pedig nagyon kemény vízzel (amiben sok ásványi anyag van, pl forrásvíz) hígitod. Ezután félreteszed, s vársz vele 1-3 napot. Ha az alján leülepedést látsz (elméletileg kell hogy legyen), akkor lefejted. Aztán vársz kb 8-10 napot, s ha van még az alján üledék, újra lefejted.

Ha ez nem válik be, akkor nem tudok jobbat, de jó esélyed van, hogy elég tűrhető barackpálinkád lesz ezzel a módszerrel.

Ára van, mégpedig a mennyiség az ár....fizetni kell mindenért...:)

Előzmény: fürészes (95868)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95872

Szerintem az ön készülékében van a hiba! :-)

Milyen barack?

Ha sárga:  Csináltam.. nem szűrtem olajat,48 fokra lett hígítva.Itt kicsit opálos lett de leszűrtem és kristály tiszta.

 

Előzmény: fürészes (95868)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95871

A kozmaolaj szűrő nem csinál csodát. Ugyanúgy leszedhető a mélyhűtéses módszerrel az olaj, csak úgy kényelmetlenebb. Tehát ha lesz szűrőd, az sem fogja megoldani a problémát. Inkább javasolnám, hogy a szürkülés okát keresd meg. Utána jöhet a kozmaolajszűrő. Én is meg tudnám csinálni, de javaslom Rézművest keresd meg.

Előzmény: fürészes (95868)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95870

Te az idealista én a realista frakcióban. Évek óta várom a jólsikerűlt kísérletek erdményét, de hiába. 1930-óta senki nem talált fel semmi újat. Meglepődnék ha itt állna elő valaki egy épkézláb ötlettel.

Előzmény: Törölt nick (95869)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95869

egy pártban vagyunk te....:)...csak más frakcióban...:)

Mielőtt még félreérthető lenne, úgy értem, hogy te a már bevált módszerek frakciójában, én meg az örökös kísérletezők frakciójában.

Előzmény: snapszmester (95867)
fürészes Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95868

 

Az általad írtakat értem!Elönteni vétek lett volna mivel ízben és illatban nem rósz. Az opálosodást meg szerintem a kozmaolaj okozta mivel rengeteg volt benne, ezért gondoltam ha lenne kozmaolaj szűröm ami végig megakadályozná az alszeszbe jutást akkor talán nem lenne opálos!

Előzmény: Törölt nick (95865)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95867

Nem szeretnék a pártodra állni, de a 70%-os pálinka opálos ott nagy bajok vannak.

Előzmény: Törölt nick (95865)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95866

Ha az erősen ecetes cefre semlegesítése túl jól sikerűl és lugos lesz már abból sem lehet jó pálinkát főzni. A lugos pálinka biztos rossz. Valamit félre olvashatott a kolléga.

Előzmény: Törölt nick (95859)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95865

kicsit félve, de elszántan...

Ha ennyi a kozmaolaj, akkor én könteném a cefrét...(meg a már lefőzött párlatot is). Nyilván nem tudhatom mi a baj okozója, de ha sok az éretlen gyümölcs a cefrében, s elég hosszú ideig áll az a cefre, akkor az lehet pl. az egyik ok. Meg számtalan más is....

Egyszóval: kiönteni.

Ha az itt, a topikban (vagy bárhol máshol a pálinkaoldalakon ismertetett) ajánlott cefrézést csinálod, akkor ez biztosan nem fordulhat elő.

Előzmény: fürészes (95862)
körte51 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95864

Van benne valami,néhány pálinkánál lehet érezni ,mintha savasabb lenne! Mivel változtatnánk meg,mert nem mernék beletenni semmit! Inkább a cefrézésnél kellene mérni és változtatni!

Előzmény: Törölt nick (95859)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95863

Én megpróbálkoztam a pálinka ph változtatásával, ugyanezen indokokkal. Az eredmény: kiöntés. De persze lehet, hogy a módszerben volt a hiba...:)

Hogy konkrétabb legyek: savasítás aszkorbinsavval, lúgosítás mésztejjel. Nagyon finoman egész pici adagokkal, aztán növelve. Jobb sohasem lett, rosszabb mindig, így aztán más szerekkel nem is próbálkoztam...asszem nem is fogok....:)

Előzmény: Törölt nick (95859)
fürészes Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95862

 

Szép jó napot mindenkinek!Régóta küzdök a opálosodással , ma megint éppen barackot finomítottam , már 70%osnál elkezdett szürkülni , pedig az alszeszt mikor a cefréből kinyertem 5 literes üvegekbe engedve, mindegyiknél leszedtem a kozmaolajat, egész a végéig mert végig ugyan úgy jön a kozmaolaj,ezek szerint még úgy is marad elegendő az alszeszbe hogy beszürkítse. Lenne egy kérésem ki az akinek van saját készítésű bevált szőlősi -féle szűrője, el el is tudná nekem készíteni és küldeni, elfogadható áron? korong@citromail.hu

TINTUS Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95861

A csiszu87 alighanem elhagyott bennünket.....örökre.....hüp...hüp...hüp....  :)

 

In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95860

Vannak iszonyatosan pofátlanul nyomuló fazonok. És ez még legalább nem volt túl témaidegen. Az ász az, amikor egy amatőrcsillagászati oldal apróhirdetés rovatában valaki kedvező hitelek ügyintézését ajánlgatja. Csak sajnos ott nincs ilyen éber admin, aki helyreteszi.

Előzmény: Arthur959 (95858)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95859

Talán egy semleges vagy enyhén lugos kémhatású pálinkánál jobban érvényesülhetnének az ízek!

Azért szerintem már valaki biztosan probálkozott ilyensmivel!Nemhiszem hogy a pálinka történelmében nemakart volna valaki jobb pálinkát előállítani és pont ezt hagyta volna ki!

(de ha mégis sikerül akkor levédetem! :)

 

Kössz a javítást !!!!

Előzmény: obsitos3 (95853)
Arthur959 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95858

Zsííííír! :D :D

 

De sztem a topik nevében benne van, hogy nem főzdében akarunk pálinkát főzetni. :)

Előzmény: Törölt nick (95855)
vinik táltos Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95857

 

ój ed ynémek ze

In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95856

Tök jó! :-D

Előzmény: Törölt nick (95855)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95855

Tisztelt Hirdető!

Örülünk, hogy megtisztelte topikunkat reklámjával. Ügyintézőnk hamarosan felkeresi a számlával.

Mivel első hirdetése, Önt kedvezmény illeti meg, így ezen hirdetése csak 100.000 Ft +áfa.

Köszönjük, hogy nálunk hirdetett!

Előzmény: Csiszu87 (95854)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95853

A logika azt diktálja,hogy ha egy  anyag kémhatása lugos,savat kell tenni hozzá,ha meg savas,akkor lugot.De miért akarod megváltoztatni?Az úgy jó,ahogy van.Szerintem a kész pálinka kémhatását még soha,senki sem próbálta megváltoztatni.Egyébként nem Ph,hanem pH.

Előzmény: Törölt nick (95852)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 95852

Tudja valaki ,hogy a kész pálinkának a Ph értékét mi befolyásolja?

Vagyis hogyan lehet változtatni rajta,beálítani?

 

Előre is köszönöm az érdemleges válaszokat! :)

 

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!