Szia. A kollégám a saját birse alá nem rakott 1 picit oda is kapta az összes főzetet. Az enyém alá(birs) raktam,és bevált.:) 1 főzővel kozmált oda,de az alatt fel volt tekerve a láng rendesen.
Fontos tudnivaló: Nagyon gyorsan felejtsd el ezt az ötletet.
(Mert úgy e, e téren tapasztalatlan vagy. Mág a tapasztalt, sokat látott szakember is a felejtést javasolja. Ha esetleg ezeknek ellenére mégis bele akarsz vágni, szólj. De a felelőség a tiéd.)
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek új hordó ügyében.Van 10l sárgabarack pálinkám, amit hordóban szeretnék érlelni.A lányomék esküvőjére "M" zárolt készlet./2014 szept.hó az esküvő dátuma/
Kérdés:a hordó fajtája, űrmérete?Mennyi ideig érleljem?A hordó első kezelése?És egyéb fontos tudnivalók.......
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Megkérdeztem a legjobb munka barátomat ( google) és ezt írta :
50 liter 86 fokos párlatnak megfelelő pálinka mennyiségig a pálinkafőzés adómentes. E mennyiség felett az adóalap 333.385 Forint, mely azt jelenti, hogy 1 liter 100 térfogat %-os alkohol jövedéki adója 3.335 Forint. Ennek megfelelően 1 liter 50 térfogat %-os, ismertebb nevén 50 fokos pálinka jövedéki adója 2013-ban 1.668 Forint.
Kedves In Lak' ech és zsorc. Köszi a tanácsokat. Az egész úgy kezdődött hogy kaptam pár kg naspolyát. Szépen beért így el kellet döntenem mi lessz vele. 1 kollégám kapott kölcsön 1 keverős 21l szimplafalú főzőt azzal szerettem volna lefőzetni. A sors közbeszolt vissza kellett adnia. Kerítettűnk 1öreg 17l szimplafalút most ezen szeretném lecsorgatni. Birsel volt a próba. Könnyen leégett benne. Alúlra szalma és mérsékelt tüzelésnél semmi kozma. :) Ezért kérdeztem tapasztaltabbakat.