...Neked ez így másképpen működik, mint a szabvány nyomáscsökkentővel...mert az eredeti égő, a leszabályozott nyomáson (30mbar-on), a gyári 1,4mm-es fúvókán ad le kb. 5,5kw-ot...ha felfúrjuk a fúvókát, akkor a nagyobb keresztmetszeten (de ugyanazon a nyomáson) több gáz áramlik a keverőtérbe és ehhez a lemezkével több levegőt is kell adni, hogy szép kéken égjen a láng...(ha sárgás, akkor kevés a levegő és kormol is)...
...én a 13kw-ot kicsit túlzónak találom, habár még nem méricskéltem, de 1.6-1.7mm-nél
nagyobb furatnál már sokkal nagyobb a teljesítmény, de a palack is gyorsabban ürül, úgyhogy csak óvatosan...
Úgy próbáltam növelni az 5,5 kw-os teljesítményt hogy a kis furatokat (elég sok vasn rajta) kicsivel nagyobbra fúrtam .(nyomáscsökkentőm nics, szelep van)
Mivel gázról van szó ezt nem merem ajánlani senkinek,én bevállaltam:)
Na várjatok.A linkelt oldalhoz az ég világon semmi közöm nincs,azon kívül,hogy tegnap a panka után megpróbáltam valami olcsóbbat találni,és ott találtam.Visszatérve a kérdésedre,gázos szakember lenne illetékes,de gondolom,fuvóka csere,esetleg a csapot is cserélni kell.Amíg a többletgázhoz lehet raajta levegőt adni,addig növelhető a teljesítmény,szerintem.
Szia! Nekem úgy rémlik, hogy Ti állítottátok be "csodának",:-)), mi csak csodálkoztunk rajta és szerettük volna megérteni, hogy mire is bukkantunk és hogy vajon jó -e valamire. Inkább ne tettük volna,,mindegy, régen volt.
Szia! 15-ös rézcsövet-szerelvényeket kapsz a fitting flex-ben, nekem volt még maradék félkemény csövem, így azt használtam, de ha veszel, akkor lágy rézcsövet vegyél, azt könnyű hajlítani. Hőálló szilikoncső tudtommal nincs a városban, egy pesti kollégát kértem meg, hogy küldjön nekem, métere egy ezres volt.
Söröshordóba dugó szintén pesten van, Olasznál, a sörös-boltban, de erre éppen ki lehetne találni mást is. Fel kell fúrni nagyobbra a gumidugót, alapból kisebb a lyuk. A szilikoncső belső lyuk átmérője 12-13 mm, kívülről a cső 17 mm átmérőjű. 15-ös csőre való, én így kérném.
Az illetőről összesen annyit tudunk,hogy nem tud,nem akar sem csinálni,sem csináltatni főzőt.Venni akar.Én nem maszekhoz küldtem,csak alternatívát kináltam neki.Fél milliós helyett 150.000.-es.Egyébként azt sem tudjuk,van-e bármilyen tapasztalata,gyakorlata ebben a szakmában.Gyanítom,nincs.Ha meg Te olyan jól tudod,hogy mit,hogyan kell csináljon,miért nem válaszoltál a már harmadszor feltett kérdésére?Miért nem ajánlottad a tuti tippjeidet neki?
Elnézést, azt hittem az anyagi lehetőségeit tekintve "behatárolt" illetővel van még dolgunk. Látom itt más a kérdés. Mindenesetre egy duplikált szerkó egy vagyon a hivatásos gyártónál! Készíttessen, és aztán engedélyeztesse ha akarja, sokkal olcsóbb lesz!
Szia Robi876 ! Nekem vagy egy 17 literes (nagyáruházban vásárolt) főzőm, már két szezobban főztem bele a pálinkát( barátok szerint egész jót ).
Most szeretnél én a thumpert beiktatni - savanyűcefrés főzéshez - de nem vagyok műszaki ember. Azt kérdezném, hogy milyen átmérőjű az a rézcső, ami a partyhordóba passzol és milyen méretű az ehhez passzoló szilikoncső mérete.
Mivel ugyanazon városban lakunk, lehet e itt - ha igen hol - kapni ezeket a szerelvényeket. Előre is köszönöm válaszodat.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Azért azt ne felejtsük el hangsúlyozni Fondar olvtárs számára, hogy mindennek alapja a jó gyümölcs, és a jó cefrézés. Fondar szomszédjának nem azért van a környéken mindenkinél jobb pálinkája, mert hőmérőt tett a kuktájára, hanem azért, mert jobban cefréz a többieknél. A cefrézést kellene eltanulnia tőle. :)
A fozo akarat, s nem penzkerdes! Ha masra nem volna kapacitasom akkor is fozom lenne par nap alatt! Ust, udthaz, hordo, rezcso. Az ustre egy meretes zomancozott vajling, kifur, cso beilleszt. Ha nagyon elszant valaki meg kavaro is megold, szoghajtassal , a vajlingba rogzítve. kavarni a ceftet ha nincs kavaro amig a kez allja. Minek maszekhoz kuldeni azt aki nem tud kolteni fozore? lehet h kulonb arut tud az altalam leirttal fozni mint sok draga borfozo szimpla falu berendezessel.
Szóval Ti voltatok azok, akik egy cefrehibát úgy állítottatok be, mintha feltaláltátok volna a csodát! Bár emlékszem, inkább Feribá istenítette, azóta is feltalált mindenféle érdekességet. Mit is?:DD
http://sor.dr.hu/Itt nézz körül,nekem úgy tűnik,kb harmadáron mennek a cuccok.Pankához képest.Azt azért nem árt,ha tudod,gyakorlati érzék nélkül nem fog menni,olyan készülék nincs,amibe beleteszed a gyümölcsöt,a másik végén meg kijön a pálinka.Amit eddig írtál,(nem tudok csinálni,csináltatni,mit vegyek),az jön le,hogy nem sokat tudsz erről az egészről.Lehet,ha pár órát olvasnád ezt a topikot,jobban tudnál kérdezni is.
Igen, ne hari. Fekete bárány vagyok a családban is, ilyen szempontból, mert amúgy senki nem főz, nem is iszik, a nagyapám ivott egyedül a családban, de Ő már nem él sajnos. Főzni meg senki nem is főzött, bár a dédpapám padlásán anno találtam egy nagyon-nagyon vékony és kezdetleges spirált...
Majdnem minden érintett itt van, nem írom meg privátba.
Megkaptam a málna pálinkát. Varázslatos, "parfűmös" illat. Nem kell ennél jobb.
A barack és szílva tökéletes, veri a "megunt" kőrtét. A bodza, cefre hibás, jól láttad.
Már 5 éve tudtam hogy kár volt felkarolni az akkori kezdőket. Akkor sem volt rossz a pálinkájuk, sajnos azóta még javult is, én meg maradtam az akkori önmagamnál. :-)
Szia! Igen, kettőnket "kergettek" el anno, amikor alszesz főzéskor valami rétegződést találtam, kezdőként, és na adj isten, meg mertem kérdezni, hogy mi is az....Hát ilyen nem létezik, én vagyok a hülye, mi vagyunk a hükyék, ilyesmi válaszok voltak. Mivel a főzés akkorra már bement a "vérembe", mást kezdtem el főzni és máshol. (aminek így utólag nagyon is örülök, mert jó dolog a "sötét oldal" is. Hehe... De a világból azért nem fogok kimenni, senki kedvéért, igazad van.!!!!!!!!!!!!
Nem majmolok...aki pl. sakkban a spanyol megnyitás egy változatát kirakja, az nem majmol. Ha eltér, van olyan ellenfél, aki ellen nyerni tud, de nincs objektíve igaza...) Lehet keresni az új gondolatokat, de az alapelveket nem szabad figyelmen kívül hagyni...
a sakkban..)
Hangsúlyozom, nálam nincs a tudás kulcsa, ezért maradok a járt útnál, ami persze senkinek sem kötelező.Minden tisztelettel:
Idén volt díszgalagonyás kalandom... A cefrének saját alkolhol tartalma gyakorlatilag nem lett, be sem indult, így egy hét után vegyes utópárlattal felöntöttem, majd lefőztem. Mindentől nagyon különböző íze lett, de nem találtam finomnak akkor. Nos, azóta állt egy kis időt és lassan egyre érdekesebbnek találom! Még a végén különleges lesz...