Keresés

Részletes keresés

Mr.Stratos Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94624

Négykézláb guberáltam össze az avarban megbúvó ,érett naspolyából jó negyven kilónyit,templom nélkűl,a Jóisten kék ege alatt, egy fázos novemberi napon,majd besz@rtam mire

végeztem a két bokorral.Két hete lefőztem belőle 5 lityi 50 %-os ígéretes páleszt,nekem nagyon ízlik...akkor én most kiérdemlem a Nagy Magyar Naspolya Lovagrend lovagja címet vagy nem ??? Vagy várjunk vele a TZD-ig ? Jólét ! S.

 

stapika Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94623

A korához képest jól nézne ki,de nem téli szalámli,hogy így elálljon.:-)

http://www.palinkalovagrend.hu/tagok.html

Előzmény: miccimacci30 (94621)
TINTUS Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94622

60 literes elég

Előzmény: borsika79 (94619)
miccimacci30 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94621

 jobbra lennt látható ősz hajú ember Piros László, a pálinka lovagrend nagymestere- 

 

ez a Piros a szegedi Piros? A szalámis?

Előzmény: szilvakukc (94590)
Hurkafej Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94620

Attól függ, hogyan cseréled benne a vizet. Ha meg tudod oldani az elvezetést, és becsatlakoztatni a vizet állandóra, akkor lehet kisebb. Viszont ha merigetnéd a tetejéről a forró vizet, akkor jobb a nagyobb, hogy főzésenként ne kelljen sokat ugrálni.

Előzmény: borsika79 (94619)
borsika79 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94619
Szerintetek egy 30l főzőhöz mekkora hűtőtartály az ideális? Melyik hűtés az ideális:nagy hűtőtartáj,a főzés alatt nem cserélve a vizet,vagy kissebb tartály,részben cserélve a vizet benne?
borsika79 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94618
Köszönöm az infót.1 kollégám mondta azt hogy miért nem szűröm le a birscefréme és csak azt főzetem le. Nekem kétségeim voltak de ő azt mondta nem lenne sokkal kevesebb pálinkám.
Előzmény: barkócza (94503)
deszegregator Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94617

Eleg egy csepegteto fej is,  ha egy fogaslec, vagy munkahenger segítsegevel valtoztatni tudod a bespricceles helyet. A hajtas attetelevel idealizalni tudod a megfelelo ismetlodesu, merteku  spriccentest!

Tovabbi jo munkat!

Előzmény: Feriba51 (94588)
deszegregator Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94616

Ez qrva jo! Ti aztan tudtok! Labjegyzetkent: Az altalad említett urakat meg a mentoben is kepes lennek utni. Persze ez csak virtualis kepzelges, nem szandek, de nincs az a nyomdafestek ami elbírna a velemenyemet az aldott tevekenysegukrol, az arcpirito aknamunkajukrol! megegyszer megalike! DD

Előzmény: szilvakukc (94590)
firekiller Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94615

"Minden évben ott vagyunk a zsűriben, mit gondolsz, mitől aranyérmesek a termékeink állandóan?:))"

Előzmény: szilvakukc (94610)
Tucso69 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94614

Valamit kapisgálsz!

Tényleg vakteszten nyeri az aranyat! :-)

Előzmény: stapika (94611)
otifoti Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94613

Kérdés a nagyokhoz!

 

A mai modern a trendnek megfelelő pálinkák, a nagy pálinkaházak termékei 45 sőt 40% v/v fokkal vannak lepalackozva. A szakirodalom azt mondja, hogy az opálosodást a kozmaolajak okozzák mely olajaktól hűtéssel majt szűréssel tudjuk a pálinkákat megszabadítani. Valahol olvastam, hogy a kozmaolajak erősen közrejátszanak a pálinak íz és illatvilágában. Ha a kozmaolajaktól megszabadítjuk a nedűt nem lesz szegényesebb az íze, illata?

Tucso69 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94612

Nem örülök neki, de igazad van! :-)

Azért, hogy ne hagyjam szó nélkül: "A magyar „birs” szó („vastag héjú almaszerű növények neve”) "

És valóban lehet birsre oltani körtét, de nem érdemes. :-)

Előzmény: norris53 (94600)
stapika Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94611

" mit gondolsz, mitől aranyérmesek a termékeink állandóan?"

  Csak találgatni tudok.Mert vakok között a félszemű is király?:-DD

Előzmény: szilvakukc (94610)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94610

Tavaly??!! Minden évben ott vagyunk, mit gondolsz, mitől aranyérmesek a termékeink állandóan?:))

Előzmény: stapika (94608)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94609

Ebből semmit nem értettem, de egészségedre.

Előzmény: Törölt nick (94604)
stapika Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94608

Tavaly is voltatok,ha jól emlékszem.Ügyesen titkoljátok az eredményt.:-DD

Előzmény: szilvakukc (94590)
barkócza Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94607

Bocs.

 

Döntsd a csövet, ne siránkozz!

Előzmény: barkócza (94606)
barkócza Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94606

Továbbá József Attila is megmondta:

 

"Dontsd a csövet, ne siránkozz..."

barkócza Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94605

Lehet, hogy a babonás, bálványimádó pápistáknak használ az ilyen hókuszpókusz. De mi, felvilágosult, nyakas kálvinisták pontosan tudjuk, hogy az Úristen előre eldöntötte, hogy kinek lehet jó pálinkája, és kinek nem. :-))))

Előzmény: szilvakukc (94603)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94604

ŐŐŐŐ az első mondatom,valami szófordulatos izé akart volna lenni,vagy valami hasonló,de az is inkább izé,mint hasonló !Szóval,na érteed.:))) A második meg ez alpján valami hasonló izé.:-)))

Előzmény: szilvakukc (94603)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94603

Hsz-emben a "főző", nem eszközt, hanem személyt jelent. Csak nem gondolod, hogy publikálom bármelyik magánfőzőt arcát, vagy termékét hozzájárulása nélkül?

Előzmény: Törölt nick (94602)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94602

"Pálinkát, és főzőt megáldani, csak Szent Miklós templomban lehet érvényesen."

 

Ha-ha,van képe hozzá! őőőő inkább kérdezem.Van képed róla?

Se  főzőt,se házipálinkás képet nem látni :-))))

Előzmény: szilvakukc (94598)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94601

Azért így egy kis esélyem akad,hogy a "Három Magánfőző Lovag" nyomába külógjak.:-)

Előzmény: szilvakukc (94598)
norris53 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94600

Lovagságod engedelmével :-)

Tucsó barátunknak üzenem - főztem s ezért ittam is egy -2 -.. birs pálinkát ami birs fán termett birsből van - ( a birs az birs se alma se körte de mégis körtét olthatunk rá -almát nem - tehát alma semmi kép sem lehet ) :-))))

Előzmény: szilvakukc (94598)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94599

Nem is tudod, mennyire igazad van! Java része a szesziparból fölöz szépen, az EU támogatásokról nem is beszélve, ez itt csak bohóckodás.

Előzmény: Törölt nick (94596)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94598

Bocsáss meg, de kapufát rúgtatok! Pálinkát, és főzőt megáldani, csak Szent Miklós templomban lehet érvényesen. Legalább a pap lenne Miklós, de tiszta zűrzavar a neve. Nektek legfeljebb a kenyeretek lesz jövőre kiváló.:DD

Előzmény: Törölt nick (94594)
szilvakukc Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94597

Egy esetben, ha azt mormolod:"A Szilvakukc pálinkájától ments meg Uram engem":)))

Előzmény: obsitos3 (94591)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94596

Nevetséges ez az egész pálinka lovagrend!!!!!!!

Csupa "főkolompos",cégtulajdonos stb. ,töbsége talán még nemis szereti a pálinkát ,csak van egy cége és jópofának tartja hogy ő "lovag"!

 

Persze más véleményét tiszteletben tartom!

Előzmény: szilvakukc (94590)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.08 0 0 94595

na és:

"Hagyományosan ezen a misén kerül sor az idei pálinkatermés megáldásra, megszentelésre."

Előzmény: Törölt nick (94594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!