Négykézláb guberáltam össze az avarban megbúvó ,érett naspolyából jó negyven kilónyit,templom nélkűl,a Jóisten kék ege alatt, egy fázos novemberi napon,majd besz@rtam mire
végeztem a két bokorral.Két hete lefőztem belőle 5 lityi 50 %-os ígéretes páleszt,nekem nagyon ízlik...akkor én most kiérdemlem a Nagy Magyar Naspolya Lovagrend lovagja címet vagy nem ??? Vagy várjunk vele a TZD-ig ? Jólét ! S.
Attól függ, hogyan cseréled benne a vizet. Ha meg tudod oldani az elvezetést, és becsatlakoztatni a vizet állandóra, akkor lehet kisebb. Viszont ha merigetnéd a tetejéről a forró vizet, akkor jobb a nagyobb, hogy főzésenként ne kelljen sokat ugrálni.
Szerintetek egy 30l főzőhöz mekkora hűtőtartály az ideális? Melyik hűtés az ideális:nagy hűtőtartáj,a főzés alatt nem cserélve a vizet,vagy kissebb tartály,részben cserélve a vizet benne?
Köszönöm az infót.1 kollégám mondta azt hogy miért nem szűröm le a birscefréme és csak azt főzetem le. Nekem kétségeim voltak de ő azt mondta nem lenne sokkal kevesebb pálinkám.
Eleg egy csepegteto fej is, ha egy fogaslec, vagy munkahenger segítsegevel valtoztatni tudod a bespricceles helyet. A hajtas attetelevel idealizalni tudod a megfelelo ismetlodesu, merteku spriccentest!
Ez qrva jo! Ti aztan tudtok! Labjegyzetkent: Az altalad említett urakat meg a mentoben is kepes lennek utni. Persze ez csak virtualis kepzelges, nem szandek, de nincs az a nyomdafestek ami elbírna a velemenyemet az aldott tevekenysegukrol, az arcpirito aknamunkajukrol! megegyszer megalike! DD
A mai modern a trendnek megfelelő pálinkák, a nagy pálinkaházak termékei 45 sőt 40% v/v fokkal vannak lepalackozva. A szakirodalom azt mondja, hogy az opálosodást a kozmaolajak okozzák mely olajaktól hűtéssel majt szűréssel tudjuk a pálinkákat megszabadítani. Valahol olvastam, hogy a kozmaolajak erősen közrejátszanak a pálinak íz és illatvilágában. Ha a kozmaolajaktól megszabadítjuk a nedűt nem lesz szegényesebb az íze, illata?
Lehet, hogy a babonás, bálványimádó pápistáknak használ az ilyen hókuszpókusz. De mi, felvilágosult, nyakas kálvinisták pontosan tudjuk, hogy az Úristen előre eldöntötte, hogy kinek lehet jó pálinkája, és kinek nem. :-))))
ŐŐŐŐ az első mondatom,valami szófordulatos izé akart volna lenni,vagy valami hasonló,de az is inkább izé,mint hasonló !Szóval,na érteed.:))) A második meg ez alpján valami hasonló izé.:-)))
Hsz-emben a "főző", nem eszközt, hanem személyt jelent. Csak nem gondolod, hogy publikálom bármelyik magánfőzőt arcát, vagy termékét hozzájárulása nélkül?
Tucsó barátunknak üzenem - főztem s ezért ittam is egy -2 -.. birs pálinkát ami birs fán termett birsből van - ( a birs az birs se alma se körte de mégis körtét olthatunk rá -almát nem - tehát alma semmi kép sem lehet ) :-))))
Bocsáss meg, de kapufát rúgtatok! Pálinkát, és főzőt megáldani, csak Szent Miklós templomban lehet érvényesen. Legalább a pap lenne Miklós, de tiszta zűrzavar a neve. Nektek legfeljebb a kenyeretek lesz jövőre kiváló.:DD