Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94059

"vörösre melegítem, utána lassan kihül és kilágyul"...na jó de mi a célod vele? a lágyítás vagy a forrasztás?

Előzmény: zsolty56 (94057)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94058

De ez is csak azért van, mert megint feljött(higítom a páleszt és opálos lessz) ami szinte napi téma....

Előzmény: Szomjas cápa (94056)
zsolty56 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94057

Sziasztok! Már hetek óta okosodom az írásaitokból és a héten én is főző építésére vetemedtem. Itt jött az első gondom és kérdezem is: a félkemény vörösrézcsövet keményforrasztásnál vörösre melegítem, utána lassan kihül és kilágyul. Ez így ok, vagy elrontottam valamit? Előre is köszi, jó pihenést minden vegyésznek :)

Szomjas cápa Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94056

Bocsánatot kérek tőletek. Nem gondoltam, hogy minimális kémia-biokémiai hatásleírás ennyire aktivizálja a zegésségeséletmódhíveit. Tulajdonképpen ez a fórum az otthoni pálinkafőzésről szól.

Előzmény: sogi01 (94052)
deszegregator Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94055

1x egy haverom kutyaja beleivott a leengedett fagyalloba, kutya kínok kozt mult ki. Azt írtad h torkolyod van fozetlen. En azt a huto melegvizevel szoktam felonteni! Tele vagy rohejes alproblemaval. Ahelyett h csinalnal egy normalis hutot talalsz ki hsjmereszto dolgokat! Ember ez elelmiszer kategoria, mit szorakozol?! Nezz fel a met.hu -ra lof@sz hideget nem mond. Petsze ha Omszkbol kuldod a siralmas problemaidat akkor tenyleg nem art komolyan venni a hideget.

Előzmény: Törölt nick (94034)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94054

Igazad van, hogy offolunk, de az egészség az első, azért iszunk saját párlatot:-)

Előzmény: sogi01 (94052)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94053

Csak akkora sótartalmat hagytak a vízben, hogy az előző módon ne károsítsa a gyomor hámszövetét.

 

 

Ezen majdnem nevettem, de inkább csak szomorkodom, hogy 2013-ban van aki ilyet állít:-)

 

Ezek szerint a desztilált víz, melyben nulla só van, az károsítja a gyomor hámszövetét? Na neeeee:-))))

 

Az üdítőkből nem a sót vonják el, hanem cukrozzák.

A cukortól lesz az ember szomjasabb és szomjasabb és fogy belőle több:-)

Előzmény: Szomjas cápa (94046)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94052

Lehet,hogy a régiek főznek??

Újoncok összakapnak?

Előzmény: stapika (94051)
stapika Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94051

Ma a topik GDP-je zuhanórepülébe fogott.

forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94050

Azt mondtam, hogy a sókat a táplélékkal kell bevinni.

Akkor most miért mondod, hogy ne egyek a desztiláltvíz mellé??????

 

Egyébként nálam a a konyhasó az nátrium és nem kálium.

A boltban csak káliummal mérgezett sót kapsz.....

 

http://www.tisztaso.hu/

Előzmény: Szomjas cápa (94048)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94049
Előzmény: Szomjas cápa (94046)
Szomjas cápa Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94048

Próbáld meg, belehalni nem fogsz. Csak eleget igyál belőle és ne egyél magasabb sótartalmú ételt hozzá, csak sószegény diétásat.

Előzmény: forgione1 (94045)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94047
Előzmény: e.enzsol (94044)
Szomjas cápa Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94046

Egy 5x10 cm-es cimkére nem lehet komplett hatásmechanizmust leírni. A fő ártalmat leírtam: az történik a gyomor hámsejtleivel MEGFELELŐEN NAGY MENNYISÉG fogyasztása esetén, mint a megvágott retekkel a vízben. 

 

Sót von el a szervezetből: Ez is igaz egy másik hatásmechanizmus alapján. Egy üdítőital palackozó üzemben részáramban sótalanított vizet használtak az üdítőkhöz. Csak akkora sótartalmat hagytak a vízben, hogy az előző módon ne károsítsa a gyomor hámszövetét. A szervezet az alacsony sótartalmú vizet befogadva a következőképpen reagál: Helyre akarja állítani a víz-só háztartást, ez fokozott vízkiválasztáshoz: izzadáshoz, vizelet kiválasztáshoz - és ezzel együtt sóveszteséghez vezet. A só is kiürül.  Az ember csak iszik, iszik, izzad, pisál és egyre szomjasabb. Ilyenkor a SÓ hiányzik a szervezetből. Egy kis tisztességtelen üzletpolitika, így több fogy.

 

A szervetlen ásványi anyagokkal, sókkal kapcsolatos dolgokat inkább ne írtad volna le, az tényleg badarság, sőt zöldség. Szerintem a középiskolai kémia és biológia órákon valószínű, hogy nem figyeltél eléggé. Szervetlen ásványi só pl. a konyhasó is, a kálium sók is. A szervezet ugyan nem tudja visszatartani őket, de a sejtek normális működéséhez mind a nátrium, mind a kálium ionok jelenlétére szükség van a szervezetben. 

A vesekő az általad állítottakkal szemben úlnyomóan szerves anyagú:

 http://hu.wikipedia.org/wiki/Vesek%C3%B6vess%C3%A9g

 

Si tacuisses, philosophus mansisses!

Előzmény: forgione1 (94040)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94045

Próbáltad?

Nem oltotta?

Előzmény: szilvakukc (94042)
e.enzsol Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94044

Szia, ezt a PET palackban történő oldódást kifejtenéd? Számomra elképzelhetetlen.

Előzmény: forgione1 (94040)
kupeci Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94043

......vagy, mert nem voltak szomjasak:)

Előzmény: szilvakukc (94042)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94042

Nem akarok kötözködni, de a desztillált víz nem oltja a szomjat, tehát az említett zsidók valszeg csak a Biblia szerint ittak ilyet!:DDD

Előzmény: forgione1 (94039)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94041

200 liter vízhez 5 liter 30 fokos fagyálló kemény fagyoktól nem véd meg önmagában.

 

Hiszen ez 160 liter vízben már csupán 1 fokos (ha jól számolom:-)))

 

Zselésedik igen, de nem ilyen óriási hígitásnál.

 

Viszont jól tetted, hogy az autóban lecsérelted, ugyanis a fagyállók csupán 2 max. 3 évig tartják meg a korrózióvédelmüket.

Előzmény: Törölt nick (94034)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94040

- lágy vagy lágyított (desztillált) vizet használjunk!

 

A desztillált víz az desztillált víz és semmi más:-) H2o

Nincs lágy sem lágyított jelző.

 

A szűrők, ioncserélok vonják ki a sókat, részben vagy egészében, ezek eredményeként lehet lágy vagy lágyított vízről beszélni.

 

Még megjegyzem, hogy a desztilált víz a legjobb oldó közeg. Minden káros anyagot kiold, kimos a szervezetből, sejtekből.

Saját tapasztalat, hogy bizony oldja a PET palackot is. Persze nem olyan látványosan, hogy elolvad, de a benne lévő desztilált víz akár 1 órán belül is ihatalnanná válik a kioldott méreganyagok miatt.

Tahát csak üvegedénybe.....

Előzmény: Szomjas cápa (94021)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94039

Emberi fogyasztásra nem alkalmas az alacsony sótartalma miatt: sót von el a szervezetből."

 

 

Ez teljesen badarság, tehát ettől nem kell félni:-)

A Bibliiai zsidók csak és kizárólag esővizet ittak. Az esővíz semmi más mint desztilált víz.

Persze ma már nem ihatunk esővizet a légköri szennyeződések miatt.

 

Az úgynevezett "sókat" nem vízzel, hanem a táplálékkal kell bevinni a szervezetbe!

 

A vízben úgyanis szervetlen kötésű "sók" ásványi anyagok vannak, amiből a szervezet szinte semmit nem tud hasznosítani.

A szervetlen ásványi anyagokat kizárólag a növények képesek felszívni.

 

Szervezetünk a szerves kötésű ásványi anyagokat tudja feldolgozni. 

 

A szervetlen sókból van a fogkő, vese kő stb. Tanult kollégák kiszámították, hogy életünk során így 80 kg követ eszünk meg:-)

Előzmény: Szomjas cápa (94021)
golyós Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94038

én az 50 l - est  75fokig 6,6 kw- al utána 2,2 kw -al fűtöm, 8-9 l alszesz kb 4 óra . Értelemszerűen kell a 3 fázis . víz-szerű a hőzözlőm...

üdv.g.

 

 

Előzmény: Viktormanufaktura (94033)
Tucso69 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94037

De!

Előzmény: quickR (94020)
Hurkafej Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94036

100 literes üstöt 10kW teljesítmény környékén kellene fűteni, hogy ne tartson az örökkévalóságig.

Előzmény: Viktormanufaktura (94033)
norris53 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94035

Kb 0,5 bar fog kialakúlni max, ha ennél magasab lenne valamiért ved vissza a fűtést !

A 2,5 bar biztonsági szelep sok ! 1-1,5 megfelel (0,5 lenne jó )

Előzmény: Viktormanufaktura (94033)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94034

Köszi szépen, megpróba! Ma leengedtem az autó régijét (-30-35 C) , az autó kapott újat, a hűtő meg megkapta az autóét. Kerek 5 liter jött le belőle. Az jó, ha csak zselés állagúra fagy.

Előzmény: birogyula (93961)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94033

Pálinkásat mindenkinek. Dupla falú üst készítésén töröm a fejem. A kérdésem ez irányban ha vízfürdősre készítem , mekkora bíztonsági szelepre lessz szükségem ? 2,5 bar? Vagy is mekkora nyomás alakul ki? Mert ahogy nézelődtem a csonkon van egy nyomás mérő óra, egy víztöltő nyílás és egy biztonsági szelep.

 

Valamint ha fűtőszállal fűteném kb 100 literes üstnél mekkora teljesítményre lenne szükség.?

 

Köszönöm!

vasbicikli Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94032

Én meg Szomjas cápától :)

Előzmény: kupeci (94031)
kupeci Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94031

Vasbiciklitől idéztem !:)

Előzmény: kupeci (94030)
kupeci Creative Commons License 2013.11.27 0 0 94030

"de nem is lehet annyi pálinkát inni egyszerre, hogy ne az alkohol mennyisége, hanem a pálinka hígító vize okozza a nagyobb problémát a szervezetben."

Ez elég világos megközelatés,..........de inkább telitalálatnak nevezném!:)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!