Sziasztok! Már hetek óta okosodom az írásaitokból és a héten én is főző építésére vetemedtem. Itt jött az első gondom és kérdezem is: a félkemény vörösrézcsövet keményforrasztásnál vörösre melegítem, utána lassan kihül és kilágyul. Ez így ok, vagy elrontottam valamit? Előre is köszi, jó pihenést minden vegyésznek :)
Bocsánatot kérek tőletek. Nem gondoltam, hogy minimális kémia-biokémiai hatásleírás ennyire aktivizálja a zegésségeséletmódhíveit. Tulajdonképpen ez a fórum az otthoni pálinkafőzésről szól.
1x egy haverom kutyaja beleivott a leengedett fagyalloba, kutya kínok kozt mult ki. Azt írtad h torkolyod van fozetlen. En azt a huto melegvizevel szoktam felonteni! Tele vagy rohejes alproblemaval. Ahelyett h csinalnal egy normalis hutot talalsz ki hsjmereszto dolgokat! Ember ez elelmiszer kategoria, mit szorakozol?! Nezz fel a met.hu -ra lof@sz hideget nem mond. Petsze ha Omszkbol kuldod a siralmas problemaidat akkor tenyleg nem art komolyan venni a hideget.
Egy 5x10 cm-es cimkére nem lehet komplett hatásmechanizmust leírni. A fő ártalmat leírtam: az történik a gyomor hámsejtleivel MEGFELELŐEN NAGY MENNYISÉG fogyasztása esetén, mint a megvágott retekkel a vízben.
Sót von el a szervezetből: Ez is igaz egy másik hatásmechanizmus alapján. Egy üdítőital palackozó üzemben részáramban sótalanított vizet használtak az üdítőkhöz. Csak akkora sótartalmat hagytak a vízben, hogy az előző módon ne károsítsa a gyomor hámszövetét. A szervezet az alacsony sótartalmú vizet befogadva a következőképpen reagál: Helyre akarja állítani a víz-só háztartást, ez fokozott vízkiválasztáshoz: izzadáshoz, vizelet kiválasztáshoz - és ezzel együtt sóveszteséghez vezet. A só is kiürül. Az ember csak iszik, iszik, izzad, pisál és egyre szomjasabb. Ilyenkor a SÓ hiányzik a szervezetből. Egy kis tisztességtelen üzletpolitika, így több fogy.
A szervetlen ásványi anyagokkal, sókkal kapcsolatos dolgokat inkább ne írtad volna le, az tényleg badarság, sőt zöldség. Szerintem a középiskolai kémia és biológia órákon valószínű, hogy nem figyeltél eléggé. Szervetlen ásványi só pl. a konyhasó is, a kálium sók is. A szervezet ugyan nem tudja visszatartani őket, de a sejtek normális működéséhez mind a nátrium, mind a kálium ionok jelenlétére szükség van a szervezetben.
A vesekő az általad állítottakkal szemben úlnyomóan szerves anyagú:
- lágy vagy lágyított (desztillált) vizet használjunk!
A desztillált víz az desztillált víz és semmi más:-) H2o
Nincs lágy sem lágyított jelző.
A szűrők, ioncserélok vonják ki a sókat, részben vagy egészében, ezek eredményeként lehet lágy vagy lágyított vízről beszélni.
Még megjegyzem, hogy a desztilált víz a legjobb oldó közeg. Minden káros anyagot kiold, kimos a szervezetből, sejtekből.
Saját tapasztalat, hogy bizony oldja a PET palackot is. Persze nem olyan látványosan, hogy elolvad, de a benne lévő desztilált víz akár 1 órán belül is ihatalnanná válik a kioldott méreganyagok miatt.
Köszi szépen, megpróba! Ma leengedtem az autó régijét (-30-35 C) , az autó kapott újat, a hűtő meg megkapta az autóét. Kerek 5 liter jött le belőle. Az jó, ha csak zselés állagúra fagy.
Pálinkásat mindenkinek. Dupla falú üst készítésén töröm a fejem. A kérdésem ez irányban ha vízfürdősre készítem , mekkora bíztonsági szelepre lessz szükségem ? 2,5 bar? Vagy is mekkora nyomás alakul ki? Mert ahogy nézelődtem a csonkon van egy nyomás mérő óra, egy víztöltő nyílás és egy biztonsági szelep.
Valamint ha fűtőszállal fűteném kb 100 literes üstnél mekkora teljesítményre lenne szükség.?