Egy liter pálinkába körömnyi fahéjat teszel. 1-2 napig (!!) tartod benne, közben többször összerázod. Ennyi idő alatt gyönyörű színt és jó ízt kap. Először kicsit hangsúlyos a fahéj, de 2-3 hét után kellemes aromává megy át.
Lenne egy nagy kérdésem! Keresgéltem a neten, de sehol sme találtam infót. Szóval olyan ügyben érdeklődnék, hogy miként lehet fahéjas almapálinkát összehozni? Már lefőztem a cefrét, a pálinka finom. Pihent két hónapot, és a napokban szeretném palackozni, illetve megdobni néhány üveggel fahéjasra.
Kérd összes pálinkámat, cefrémet, mindenemet, a Tiéd... csak ezeket ne kérd. Tudod az idő múlásával a "kincsek" át- és felértékelődnek ;). Majd megtudod ha megöregszel! :p
Azt olvastam valahol, hogy almánál jó kis ízvilágot lehet elérni ha többfajta almát cefrézünk. Nekem van négyféle almám. Ha ezt szeretném követni akkor elég ha az egyes fajtákat lecefrézem, lefőzöm, majd a négyféle alszeszt összeöntve tisztázok, vagy illik már cefrézésnél keverni a gyümölcsöket?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
én már egy vödörrel is foglalkoznék ha olyan kicsi lenne az üstöm. Szerinted hány vödörrel lenne és mekkora a főződ? Ha most akarod leszedni szerintem azok már nem alkalmasak a cefrézésre nem érhettek be. Meg tudod enni? Nem csípi a nyelvedet?
Érdeklödni szeretnék, hogy van e tudomásotok róla, hogy Szerbiából a határon mennyibe kerül az áthozatal, vagy hogy lehetne minnél olcsobban átthozni egy ujonnan vásárolt pálinkafözőt.
Esetleg, ha valakinek megvan a Szlovéniai pálinkaföző gyártó cégnek egy olyan telefonszáma amin elérhetők és megosztaná velem azt örömmel venném
Kiváncsiságból érdekelne, hogy mennyi az a füge mennyiség, amivel érdemes foglalkozni pálinka szintjén. Van egynéhány fa a kertben, és a lekvár már uncsi.
Hátha valamelyik kezdő topiktársamnak hasznos lehet.
Állítható magasságú(szögű) páracső hűtő felőli függőleges szárának rögzítése, egyben tömítése 18-20 as csöveknél.
Eleinte csak valami csavaros megoldásban gondolkodtam, de rá kellett volna forrasztani sárgarézből "valamit", ami a menetszámot emelhettete volna. Aztán kezembe akadt egy műanyag gyűrű, ami a kilincs és cím között van. Mintha ide szabták volna, épp csak kicsit kúposra kellett csiszkálni. Úgy szorít mint egy negyven éves szomszédasszony és úgy tömít mint egy szűz lány ;).
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: