Keresés

Részletes keresés

Feriba51 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93869

Egy liter pálinkába körömnyi fahéjat teszel. 1-2 napig (!!) tartod benne, közben többször összerázod. Ennyi idő alatt gyönyörű színt és jó ízt kap. Először kicsit hangsúlyos a fahéj, de  2-3 hét után kellemes aromává megy át.

Ha túl soknak tűnik, tegyél még bele pálinkát.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Krissz03 (93867)
Hurkafej Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93868

Sziaszok. Milyen technológiával készülnek a fütyülős pálinkák? Van 1-2 aminek különösen tetszik az illata, például a mézes bodza és a zöldalma.

Krissz03 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93867

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem! Keresgéltem a neten, de sehol sme találtam infót. Szóval olyan ügyben érdeklődnék, hogy miként lehet fahéjas almapálinkát összehozni? Már lefőztem a cefrét, a pálinka finom. Pihent két hónapot, és a napokban szeretném palackozni, illetve megdobni néhány üveggel fahéjasra.

A segítségeteket előre is köszönöm!

Krissz03

truffle Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93866

Kérd összes pálinkámat, cefrémet, mindenemet, a Tiéd... csak ezeket ne kérd. Tudod az idő múlásával a "kincsek" át- és felértékelődnek ;). Majd megtudod ha megöregszel! :p

 

Azt olvastam valahol, hogy almánál jó kis ízvilágot lehet elérni ha többfajta almát cefrézünk. Nekem van négyféle almám. Ha ezt szeretném követni akkor elég ha az egyes fajtákat lecefrézem, lefőzöm, majd a négyféle alszeszt összeöntve tisztázok, vagy illik már cefrézésnél keverni a gyümölcsöket?

 

Kösz

Előzmény: szilvakukc (93856)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93865

Ott nincsennek "vasalósok"???

Előzmény: vasbicikli (93863)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93864

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (93770)
vasbicikli Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93863

Képeslap Normandiából, a calvados hazájából.

 

 

A középső hagymakupolás izé asszem thumper lehet, de nem volt idő tüzetesen szemügyre venni.

TINTUS Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93862

én már egy vödörrel is foglalkoznék ha olyan kicsi lenne az üstöm. Szerinted hány vödörrel lenne és mekkora a főződ? Ha most akarod leszedni szerintem azok már nem alkalmasak a cefrézésre  nem érhettek be. Meg tudod enni? Nem csípi a nyelvedet?

 

Előzmény: DeeeDeee (93851)
TINTUS Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93861

rosssz volt a védekezés

Előzmény: héjja60 (93781)
Gbera Creative Commons License 2013.11.23 0 0 93860
Előzmény: kaszasandor (93858)
héjja60 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93859

Az ördög ügyvédje fórumon , 56. sorszám alatti hozzászólásában szólt erről a 

kérdésről Frans . Valamennyire tájékozódhatsz ott . 

Előzmény: kaszasandor (93858)
kaszasandor Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93858

Sziasztok

 

Érdeklödni szeretnék, hogy van e tudomásotok róla, hogy Szerbiából a határon mennyibe kerül az áthozatal, vagy hogy lehetne minnél olcsobban átthozni egy ujonnan vásárolt pálinkafözőt.

Esetleg, ha valakinek megvan a Szlovéniai pálinkaföző gyártó cégnek egy olyan telefonszáma amin elérhetők és megosztaná velem azt örömmel venném

Köszi a segítséget előre is

kupeci Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93857

...az egyikét megadta, .....40.

Előzmény: szilvakukc (93856)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93856

Nekem is jó lenne ilyen, de igazából nem tudom átérezni, mit tud.

Meg tudnád adni a szomszédasszony, meg a szűzlány számát?:DDD

Előzmény: truffle (93850)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93855

Köszönöm, kedves vagy!

A téli ZD-n mis is láthatjuk gyöngyszemeid?:))

Előzmény: Babar66 (93828)
kupeci Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93854

Ötletes még a nemkezdőknek is:)

Előzmény: truffle (93850)
kupeci Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93853

Szia Babar, mit jelent a "Sőne ábíg, camme"?

Előzmény: Babar66 (93828)
kupeci Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93852

ÁÁÁÁ,dehogyis nem olyan családból származunk mi!.....de ugye megmutatod hová dugtad?:)

Előzmény: csalitos (93838)
DeeeDeee Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93851

Sziasztok!

Kiváncsiságból érdekelne, hogy mennyi az a füge mennyiség, amivel érdemes foglalkozni pálinka szintjén. Van egynéhány fa a kertben, és a lekvár már uncsi.

köszi,

DD

truffle Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93850

Hátha valamelyik kezdő topiktársamnak hasznos lehet.

 

Állítható magasságú(szögű) páracső hűtő felőli függőleges szárának rögzítése, egyben tömítése 18-20 as csöveknél.

Eleinte csak valami csavaros megoldásban gondolkodtam, de rá kellett volna forrasztani sárgarézből "valamit", ami a menetszámot emelhettete volna. Aztán kezembe akadt egy műanyag gyűrű, ami a kilincs és cím között van. Mintha ide szabták volna, épp csak kicsit kúposra kellett csiszkálni. Úgy szorít mint egy negyven éves szomszédasszony és úgy tömít mint egy szűz lány ;).

 

 

 

sogi01 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93849

Itt a fórumon is van "rezes" szaki ( Rézműves1,hal65) keresd meg őket szerintem!

Előzmény: forgione1 (93845)
saklu Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93848

Szia, írd be a gugliba: fémnyomó Bp 17.ker. Ahol göröngyös az út az a tied.

Előzmény: forgione1 (93845)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93847

Köszi, tegyé félre egy kis etalont a ZD-ig.

Előzmény: szentöltvíz (93835)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93846

Értem,ez a fedő 80l-es zománcos üstre pont passzol,ha Valakit érdekel.

Előzmény: forgione1 (93845)
forgione1 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93845

Köszi, de nekem csak 38 centi átmérőben kellene, söröshordóra.

 

10 literes rézbogrács elvileg ennyi és ez is marad ha nem találok rézművest, aki legyártaná elképzelésemnek megfelelően.

Előzmény: zsorsz (93843)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93844

https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#search/from%3Ajanecskobela%40gmail.com+filename%3A(jpg+OR+jpeg+OR+png)/14270e62112934f9?projector=1

65cm átmérő,30.000ft(e-mailbe átkülde nekem)

Előzmény: zsorsz (93843)
zsorsz Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93843

Néz be(pálinkás cuccok adás-vétele) 568-nál.

Előzmény: forgione1 (93790)
Csikky Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93842

Sokat, amennyit felvesz, én igy csináltam, igazándiból szakaszosan, mert kis idő múlva porzik...  :)

15 kg kökényből lett ~ 35L lekvárom, ezt pasziroztam át főzés előtt.

Előzmény: 63golden (93818)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93841

örökbecsű idézet a Gyaloggalopp c. filmből.

Előzmény: 63golden (93837)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 93840

  vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (93770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!