Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93673

Ezért kérdeztem, hogy furcsálljam-e. Ezek ismeretében nem furcsállom. :-)

Előzmény: nyolcgyors (93671)
emGeza Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93672

 

Hasonló ötletem  a főzés soráni ,

pH akartam nyomon követni . 

Nem lettem töle okosabb ,

A ph most se lett magasabb .

 

A birs megállt hatháromnál , 

S hatöt lett a birs almánál .

A  gyümölcstól függ az érték,

Ezt már tőbben lemérték .

Előzmény: nyolcgyors (93667)
nyolcgyors Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93671

A hőmérő nem biztos,hogy hiteles.

Rugós, rácsattintós, 700 Ft-os, ha már megszoktad, tájékoztatónak épp megfelelő.

In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93670

Ne furcsálljam, hogy 8 fokos szesznél a páracső csak 72 c. fokos?

Előzmény: nyolcgyors (93669)
nyolcgyors Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93669

A bal oldali oszlop jelöli a szeszfokot és egyben a páracső hőmérsékletét °C -ban.

barkócza Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93668

Értelmes elfoglaltság. :) A zöld milyen mértékegységben van?

Előzmény: nyolcgyors (93667)
nyolcgyors Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93667

A szöveg lemaradt.

A kék a szeszfok 14°C fokon, a zöld a páracső felső hőmérséklete.

 

Valamivel el kell foglalnia magát az embernek négy órán keresztül!

nyolcgyors Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93666

deszegregator Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93665

Csak nehogy úgy járj , mint akinek a hátából szeleteltek! Nem tehetek róla, nekem akár trollkodhatnak, kiosztom a fejét oszt jól van, de ez az árulkodás, olyan ovodás dolog...Mondom nem tehetek róla:-))

Előzmény: Törölt nick (93657)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93664

Olyan hálón törd át, amit a mezőgazdasági boltokban kapni a fiatal fák törzsére. Hogy milyen sűrű legyen a háló? Vegyék ki pár magot és vidd magaddal a legkisebbet. :-) Én is így tettem.

A lekvár sűrűségű cefrét mindenképpen hígítsd. Nekem nem volt túl híg, nem égettem oda. Biztosan sikerülni fog, neked is, és nagy örömöd leled majd a végeredményben, mert nagyon illatos a produktum.

Sok sikert hozzá. És majd tájékoztass.

Előzmény: Csikky (93661)
Feriba51 Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93663

Légy kemény!!!!!!!!:-)))))

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: szilvakukc (93662)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93662

-Miből gondolod, hogy kb. egyidősek vagyunk?

-Miből gondolod, hogy mi nem azt hallgatjuk?

-Miből gondolod, hogy, ha azt hallgatod, akkor fiatal vagy?

-Miből gondolod, hogy nem behozhatatlan az előnyünk?:DD

Előzmény: truffle (93616)
Csikky Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93661

Kérdés nélkül is választ adtál... kiváncsi lettem volna mennyit küzdöttél a paszirozással, de látom megszenvedted te is rendesen. Napok óta tolom magam előtt a feladatot, hogy a 15 kg kökényt paszirozzam, egyszerűen nincs munka után ennyi időm, de ma megcsinálom bármeddig is tart :) !

Ha főzés előtt kapásból felöntöm 10 L forró vizzel, akkor talán nem lesz leégés... mit gondolsz?

Előzmény: In Lak'ech (93607)
sogi01 Creative Commons License 2013.11.19 0 0 93660

   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (93589)
Tucso69 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93659

Hát kell is az optimizmus, mint a válogatottnak Hollandiába utazás előtt! :-) De kb az esély is annyi! :-)

Előzmény: truffle (93616)
stapika Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93658

Én csak marasztaltalak egy kávéra,de itt ragadtál!

   Hogy áll a panaszos topik?(ott értesíts)

Előzmény: Törölt nick (93657)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93657

Ha ismernél, tudnád, hogy alapvetően "cukrozás ellenes" vagyok. Idén a barackomnál tettem egyetlen kivételt, de hiba volt, ami erősíti a szabályt. Nem csak cukor, meg gyümi van...

   Nem elég széles a látóköröd.:-) (Jah, humorérzékemet rég kifőztem, sokat is adott, főleg ha belém kötnek, ok nélkül, akkor a legtöbbet.)

Előzmény: stapika (93654)
stapika Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93656

"Ellenállásra szólítom fel a tanulók széles táborát! :D"

  Eggyezek,legalább akkor tanuljonak,de már lehet kezdeni.:-)

Előzmény: truffle (93655)
truffle Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93655

Egy sima átengedés a pálinkás demokrácia(és dinasztia) lábbal sárba tiprását jelentené. Snapszmester elvitte előlünk(kezdők elől) a 10 millás medansze megszerzésének lehetőségét és dicsőségét. Mester ide, mester oda, küzdjön meg! :)

Ellenállásra szólítom fel a tanulók széles táborát! :D

 

Előzmény: barkócza (93649)
stapika Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93654

Láttom kifőzted a humor érzékedet is.Mennyit adot ,cukor nélkül?:-DD

Előzmény: Törölt nick (93653)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93653

3. éve főzök pálinkát. Itt kezdtem, itt tanultam. Ennyi, én nem mentegetőzök.

Előzmény: stapika (93652)
stapika Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93652

Elnézést kértem,Te meg packázol egy:Pálinkafőzés(otthon) topicon?

   Láttam a smáljt,nem enyhíti meg a szívemet.Tudsz valami mást felkínálmi?:-)))

     A P. admin.,hátha szemet huny.:-)

Előzmény: Törölt nick (93651)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93651

Nem pálinka, az igaz,,de azért nem kell leszólni, mert születnek finom dolgok.:-)

Előzmény: stapika (93650)
stapika Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93650

Elnézést,nem kettő,van ott negyven is:-)

Előzmény: Törölt nick (93640)
barkócza Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93649

Az 50000-est lenyúlták Snapszmester elől, a 100000-est nagyon nem illene!

Előzmény: In Lak'ech (93645)
pikiviki Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93648

Jaa és egy lendkerekes grillcsirkét, ezt majdnem elfelejtettem :)

Előzmény: In Lak'ech (93645)
pikiviki Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93647

Ja, én felajánlok neki egy kovácsoltvas úszógatyát meg egy rongybiciklit :)

Előzmény: In Lak'ech (93645)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93646

Jó kis cuccok vannak ott, kár lenne értük. Nem minden esetben a mennyiség a jó,,,,hanem a minőség. Hisz tudod.:-)

Előzmény: szilvakukc (93644)
In Lak'ech Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93645

Itt nemsokára a 100.000. -dik hozzászólást ünnepeljük. Akié lesz, az kap valamit? :-)

Előzmény: szilvakukc (93644)
szilvakukc Creative Commons License 2013.11.18 0 0 93644

Egy év alatt 40 hsz.! Abból is kitörölteted a felét! Hát ez aztán a topic!:DD

Előzmény: Törölt nick (93638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!