Áááá ezzel nem tökölök. Kiforrasztom, a "vedérbő" aztán rakok egyet bele az 1x1 útmutatásai alapján. Egyébként a 1/2"-os menetet már én bütyköltem rá "gyorsba", hogy tudjam használni, nehogy outra menjen az alma cefrém. A haverom klímás, veszek tőle 2m 12-es csövet, és majd szépen belehajtom. Hamarabb meg leszek vele, mintha ezzel kínlódnék.
le vágod és teszel rá egy tömszelencés fittinget réz vagy saválló - a kereskedelemben kapható - ha nem akarsz forrasztani vagy nincs megfelelő alkalmatosságod !
Szegény apám csinálta valaha, nem ilyen volt a kivezetése, még emlékszem suttyó legény koromból, csak aztán valami miatt ilyenre alakította gyorsba, hogy később majd rendbe hozza. Aztán úgy maradt erre a "pár" évre. :D
Mondjuk az nem hűt, de egyből látom, ha esetleg leáll :) A törkölyt bő lére szoktam hagyni (nem préselem, csak kicsurgatom + főzés előtt egy kis víz), úgy nem olyan vészes, elnyöszörög vele a keverő.
Nem hiszem ,hogy bárkinek is ki kellene cserélnie a főzőjét másikra ( bármilyenre )-ha ő maga elégedett a főzőjével - miért is !!!
Ment itt sárdobálás elégszer már :-)
Ha dupla és olajos akkor a vizesek hangoztatták azt hogy a vizes jobb- amikor egy vizes dicsekedett akkor meg minden olajos interpelált az olaj mellett :-)
Én speciális esetben vagyok - csak keverősöm nincs(még)- van dupla-olajos van vizes van szimplafalú :-)
és mindegyikkel főztem - van egylépcsős van kétlépcsős -választhatok melyikkel főzzek :-)
Mind megfelel -arra acélra amire használom - nem vitázom senkivel - mindenkinek joga belátása szerint -cselekedni - itt mi - én -is csak tanácsot adunk - adok - ha kérnek > aztán ki ki saját belátása alapján dönt - nem hinném hogy kényszer lenne - kupeci barátommal privát is beszélgetünk- sosem kértem hogy csináljon már egy duplát mert a szimpla nem jó :-)))) (jóó az és még kever is:-)
Nos ezalatt a 2 nap alatt amíg teendőim elszólítottak, megvizsgáltam a hűtőrendszerem. Háát hagy némi kívánnivalót maga után. 3 szifont (kontrát) is találtam a spirálban, és a menetemelkedést is kicsinek találtam Miklos1 1x1-e után. Íme az elrettentő képek:
Még van kb 4 főzetnyi cefrém azt letolom, és akkor jön az átalakítás. A hőmérőmet kipróbáltam a konyhában egyszerű forrásban levő víznél, a 100-as jel előtt megállt 1 mutatónyira.
Én a duplafalút duplafalú keverősre lecserélném, akarom mondani inkább csak átalakítanám a sajátomat. Azt értsétek már meg, hogy a duplikált egy extra biztonságot ad, és nem kelle higitgatni a cefrét a főzéshez. Elhiszem hogy "fórumosan" cefrézve nem nagyon kell a keverőshöz sem, de egy főzdében finoman szólva sem ideális cefrék vannak csak. Mondjuk vannak sűrű cefrék, azokat a keverőshöz csak fel kell higitani. A törköly főzése nem lehet egy leányálom keverőssel, mert még a duplikáltnál is "duplán" főzeti magát ha mázsára számolunk.
Nekem főzős hetem volt, esténként tisztázgattam (szilva, szőlő, körte). Pont ma söpörtem ki az utolsó turnus alszeszt (vegyes) + az előzőek UP-ai. Nagy bátran csak 0,5 % EP-t vettem el. Eddigi gyakorlatom szerint kb. 1 %-ra szavaztam volna, de a kétséges karcosakat is beleöntöttem a KP-ba. Meglátjuk...
Ha valaki most kezdi nyilván megkérdez(jobb esetben)valakit aki már vélhetően többet tud mint ő.Ha annak a valakinek aki erre a kérdésra válaszol éppen keverőse van mint nekem, hát azt tartja jobbnak. Az én balszerencsém az hogy Snapszinak nem keverőse van mert ha az lenne , akkor mindenkinek az kellene!:))))
De az tény hogy nagyüzemileg a duplafalú az elterjedtebb.
Most ne soroljam minden előnyét, de megint csak azt kell hogy mondjam az aki csak hébe-hóba főz az élvezheti a szimplafalú keverősnek azt a nem elhanyagolható előnyét hogy miután keverve van, gyorsabban felmelegszik. Könyebb mozgatni,ha kell.
Azt is elárulhatom hogy amíg csak rossz pálinkákat tudtam főzni, már arra is gondoltam hogy le kéne cserélni egy duplafalúra hátha azzal könnyebb jobbat főzni. De ezt már kiismertem, megszerettem.Én már maradok ennél!:))))