Ha elfogadható banánpárlatot akarsz, akkor abba bele kell darálni a héját is, úgy iható lesz. Kizálólag világos sárga-zöldes banánból, aminek még vastag a héja. Nem mondom, hogy nagyon finom, de egzotikus ízű, iható. Pucolva rohadt ízű párlat lesz.
Harmadik lehetőség : A hígitás is "töri" a pálinkát, néhány nap után már más lehet...
Biztosan kitapasztaltad már a főződet, ha ígéretes alszesz után nem OK a finomítvány pár hét után sem, akkor ott valami árulás van. Módosítani kell a finomítás technikáján. Erre recept nincs, hiszen minden készüléknek más az elválasztása.
Nálam ez minden évben megjelenő probléma. Két-három hónap után megszűnik és tiszta marad. Közben (havonta) óvatosan slaggal leveszem a tetejét, majd a maradékot kávéfilteren átszűröm, mindadig, mig le nem tisztul. Sem illatban, sem ízben előnytelenül nem változik. (Persze, közben sűrűen kóstolgatom, nehogy valami balhé legyen. ;-))) )
Segítséget szeretnék kérni. Szeptember elején főzetm szilva pálinkát és most hogy elővettem pár üvegbe látok ilyen barnás darabokat le vannak az aljára ülepedve. 5l-es üvegbe tárolom őket azelőtt fehérbor volt benne, de kimostam rendesen. Mik lehetnek azok a darabkák?