Keresés

Részletes keresés

truffle Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92227

Nekem mindkét helyen van hőmérő, ettől függetlenül szoktam tapperolni:). Főleg a felfűtés vége felé a cefreszint és a páratér közötti különbséget szoktam így figyelni, egy estleges felhabzást hátha észrevennék.

A notórius tapperolók szerintem tizedre megmondják a gyerek lázát :).

Előzmény: deszegregator (92225)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92226

Tehát az oldalát éri simán a forróság, ott nem sül le?

Előzmény: KücsükBüyük (92218)
deszegregator Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92225

En egy cefre homerseklet merot tennek az ustbe , es egyet a paracso legmagasabb pontjara. Ezek a fontosabbak, persze merhetsz mashol is ha ezekre a helyekre raktal. Nekem most csak duplafal homerom van mashol nincs. ugy vagyok mint kücsük, tapogatozom. az is igaz h mar igen jo baratsagban vagyok a fozommel es ez feler vagy hat homerovel.

Előzmény: Arthur959 (92223)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92224

jó kis sapka :)

 

szerintem fölülre szereld a hőmérőt

...mondjuk én a tapogatásos eljárást használom, elég megbízható, de néha fáj....

Előzmény: Arthur959 (92223)
Arthur959 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92223

Szép napot mindenkinek!

Olvasgatom ezt a topicot is, és szívom magamba a tudást.

Megtaláltam anyáméknál a pincében Szépemlékű Jóapám szerkezetét pár hete. tettem is egy kis almát cefrézni, és pár napja körtét. Az alma már kiforrt, és kellene párolnom az alszeszt. A szerkentyűt kissé átalakítottam, a 8-as helyett 18-as páracsövet raktam fel. A sisakra szeretnék egy hőmérőt rakni, és megtisztítani attól a fekete ráégett cucctól.

Kérdéseim:

A hőmérőt hova szereljem? Az I. vagy a II. helyre?

Mivel tudnám rendesen megtakarítani?

 

Itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/131031/101_1640nyil_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Ezt az állapotot, már citromos sózás, de ez nem hozott túl nagy eredményt, ezért egy kis savazással próbálkoztam és ez lett az eredménye. Vegyem elő a régi jó csiszvásznat?

Köszi előre is: Art!

Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92222

Sárgarépa párlatot készülök kipróbálni! Unatkozok, mi? A gyümölcsökkel jószerivel végeztem....  :)

Van e valakinek zöldségpárlatos tapasztalata, illetve használtatok e már keményitő bontót?

peca_matyi Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92221

Mit szeretnél hallani ? Ha elégedett lennél , nem kérdeznél ilyet.

Szerintem 4 kg cukorból birs nélkül is lett volna 2,8 liter szesz. Minek bajlódtál a birs darálással ?

 

Előzmény: borsika79 (92215)
Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92220

Tárgyalunk, most ott tart a dolog, hogy mondtam az öregnek, hogy sokallom a 6000-et, igy a fia, aki lakatos, szépen feljavitgatja, meg ilyenek és úgy lesz 7000,- ! Hihihihii! :)

Ha azt vesszük ez egy talált pénz nekik, mert eddig sem kért kenyeret a ketyeró a sarokban, nemigaz? :)

Előzmény: borsika79 (92216)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92219

:) ide szántam válaszként az előző mondataimat

Előzmény: Szkajvolker Lajos (92150)
KücsükBüyük Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92218

Az enyimnek csak a fara van beduplázva, félig égetett kerámiával. Fával nyomom neki üstházban, aminek az oldala ki van téglázva félbevágott kéménytéglákkal.

...új a masina, eddig csak körte rotyogott benne, azt nem sikerült leégetnem...

Hurkafej Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92217

A 2.8l már kihigított pálinka? És 4kg vagy 4% volt a cukor?

Előzmény: borsika79 (92215)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92216
Gondolom le is csaptál rá?
Előzmény: Csikky (92214)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92215
Üdv mindenkinek. Elkészült az első birscefrém,amit tegnap ki is főzettem. Kb. 60l cefre,amiböl lett 2,8l pálinka. A birs répadarálón lett darálva,10%-a alma volt. Ment bele 4kg cukor,pektinbontó,fajélesztő. Kérdésem az lenne,hogy elégedett lehetek e ezzel a mennyiséggel? Vagy a következő birs cefrénél javítsak valamin?
Csikky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92214

Dél-Alföld! :)

Nem hirdeti sehol, én kérdeztem rá, hogy az a szerkeztet ott a sarokban, aminek a tetejére pakolt limlomokon évtizedes por lapul az csak nem az lenne, amit én is keresek....   ? :)

Előzmény: borsika79 (92213)
borsika79 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92213
Szia. Merre van ez a "környék" ? Érdemes lenne megvenni!
Előzmény: Csikky (92199)
sogi01 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 92212

 vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (92197)
Hurkafej Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92211

Szia, a hallfozok.hu-n jó árban vannak főzők, vagy csinálni is tudsz magadnak ha van egy kis időd.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (92210)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2013.10.30 -1 0 92210

Sziasztok!

 

Úgy alakult, hogy van 2 hordónyi (120 l-es) birscefrém ami nagyjából mostanra megforrt.

Ma kérdeztem a legközelebbi főzdét, de csak február környékére tudná vállalni.

Az nagyon sok idő!

Elgondolkodtam, hogy beruháznék egy főzőre, de azután megláttam az árakat és nagyon elszomorodtam.

Szerintem egy 30-50 literes nagyjából elég lenne nekem de ezek is százezrekbe kerülnek.

Tudom vörösréz meg kutyafüle de akkor is rablás, nincs ennyi pénzem erre a célra!

Nem tudtok valami megfelelőt de megfizethető áron?

pasig Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92209

Biztos hogy magízt érzel?Mert én nem vagyok benne biztos.Nem lehet hogy olyan "márréglekellettvolnafőzni" ízt?:-)))

Előzmény: sturmanek (92208)
sturmanek Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92208

Hello Szakik!

 

Kaptam  vagy 60 liter pépesített sárgabarack cefrét, jól lezárt hordókban.

Sajnos a tulaj benne hagyta a magot!

A főzés előtt kiszedtem ugyan de ahogy látom már mind1.

A pálinka tulajdonképpen szép tiszta és az íze sem rossz már ha szereted a kajszimag ízét :)

A kérdésem az hogy lehet valahogy tompítani vagy kiszedni belőle ? ( sejtem a választ de egy kérdést talán megér :)

 

janijani Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92207

Pl engem érdekel amit írtál a jogi részről, reméljük nem kerül senki lapátra emiatt.

Előzmény: csalitos (92206)
csalitos Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92206

   Még jó hogy... Mit gondolsz, beirkálsz ide minden baromságot! Keresgéljél, vagy te olyan ügyes, hogy megtalálod. Igaz, én szoktam ilyeneket irogatni. Várom is, mikor kerülök lapátra.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Tucso69 (92195)
zsorsz Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92205

A duplafalút megcsinálom én is valamikor,mert tény hogy bátrabban lehet fűteni,de azért a szimplával is lehet jó párlatot főzni.Én is kényes vagyok a rossz pálinkára(a természet szerencsére jól fejlett izlelőbimbókkal ajándékozott meg)remélem egyszer lesz rá alkalom megkóstolni a nedűimet.

Előzmény: deszegregator (92204)
deszegregator Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92204

A szomszédom már a komonista rendszerben is főzött ilyenen. Kavargatta amíg jól fel nem melegedett a cefre, és csak akkor tette rá a sisakot. Szilvát főzött csak. Ő is esküdözött, hogy még soha nem égett le neki. Ugyanakkor megjelent -  mint valami retró - újra a kapcapálinka!  Számos esetben volt szerencsém mostanában kozmás pálinkát inni. Dívik a "felesfőzés" a szlovén szimpla borfőző üstökben, és bizony rendre vannak kozmás pálinkák. A duplikálás egy extra biztonságot ad. Kísérletezgessen akinek sok cefréje van, én egy felöntésnyi (nálam 40 L) leégésétől is olyan dühbe gurulnék, hogy már kezdenék is a duplikálásba.

Előzmény: zsorsz (92141)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92203

hasonló igen. a zúzókerék ránézésre ugyanaz. a kar viszont a másik oldalon van, ennél nincs útban a tekeréshez a puttony? persze ha átalakítod motorosra akkor nincs jelentősége

Előzmény: Csikky (92202)
Csikky Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92202

Én erre gondoltam..., de gondolom ez hasonló lehet a tiédhez!

Előzmény: Hegyi82 (92201)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92201

egy nagy 1956os évszám van rajta, meg vmi kis felirat, de azt nem néztem h mi

Előzmény: Csikky (92199)
tomtin93 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92200

Sziasztok!

Egyre többször jöttem a fórumra okosodni az utóbbi időben, így mostmár inkább be is léptem, hogy aktívan részt vegyek az eszmecserében. Jó kis lehetőség ez..

 A stanley szilva cefrém a főzdében sajnos, mivel hajtás van, nem tudják két felöntésbe feltenni. Az egyik adag abszolút kezelten(élesztő, pektinbontó, aromafeltáró), a másik teljesen spontán erjesztett cefre, most ezek így össze lesznek keverve. Az erjedés során már tapasztaltam, hogy ,,hatnak" a cuccok, hiszen a brix lassabban csökkent a nem kezeltnél, kevésbé volt folyós, így a habzás bunda jellegű volt(ergo az elfolyósítás működött), nem fürdőhab szerű, mások voltak az illatok.

De a kész pálinka aromavilágát, kihozatalt így nem nagyon tudom vizsgálni. Van-e valakinek konkrét tapasztalata ilyen téren, hogy egyazonos gyümölcsből, egyidőben kétféle képpen erjesztve mi volt a különbség?

Hálás volnék, ha valódi információkat kaphatnék, mert a készítmények leírását én is el tudom olvasni. :)

Köszönöm előre is!

Csikky Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92199

Ez az a tipus, ami öntvény és rá van irva ilyesmi, hog Kühne-Kisgazda? :)

6000-ért kinál egy öreg itt a környékünkön egy ilyet!

Előzmény: Hegyi82 (92198)
Hegyi82 Creative Commons License 2013.10.30 0 0 92198

itt látszik nagyjából. nem csinál pépet, de jó apró darabokra szecskázza, mert ez eredendően egy cukorrépa szecskázó
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127469207&t=9007484

Előzmény: Csikky (92189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!