Sziasztok! Olyan gondom lenne vagyis egy néninek akinek segítek, hogy van 200 L szilva-körte cefreje ami kicsit Ecetes ízű, viszont jó alkoholos illata van. Nem tudja meg en sem hogy erdemes e kifozetni, illetve lehet e javitani rajta valamivel? Üdv
Tényleg azt hiszed, ezt ő találta fel? Szerintem itt már mindenkinek van ilyen. Ami viszont érdekes, hogy ilyen fordulatszámon senkinek sem műkszik, csak neki. Én is próbáltam, de hiába volt a pölö 3000 wattos Hilti, ami egyébként 20másodperc alatt átütötte If várának falát, amit Faria abbé 20 évig karistolt, 6-700-as fordulaton csak udvariasan félretolta a gyümölcsdarabokat, és elnézést kért a zavarásért. Na, 3000-en viszont máraz 1000 wattos is gyilkos.
Eddig nem volt ecetes egy cuccom se, mindig időben főzök - tudomásom szerint :) De a "papírtörlő" tesztnek csak működnie kellene vagy nem? A követező finomítás előtt (jövő hét) asszem végzek egy teljes tisztítást és meglátom mi történik.
az nem baj, jó éles legyen, és fogazott, ami pedig a legfontosabb, hogy ne központban forogjon
dekopír fűrészpengén agyalok mostanában, abból is a duplaélűt tervezem felszerelni
ilyesmit:
a függőleges pengét hanyagolni kell mert az szétcsapja a cuccot, a gyűrűk pedig legyenek kicsit nagyobbak mint a mint a penge (nálam ez 5-5 mm) és a hordó is túléli
Szóval a cigis tesztet kihagynám ha nem muszáj XD Gyorsan átszürtem 3 liter páleszt dupla réteg papírkendőn és megszárítottam. Nyoma se zöld oxidációnak, nem tudom ez a teszt kielégítő-e. Az alszeszt én már kicsorgáskor vattakorongon szűröm, ott sem lelek felfedezni zöldes elszíneződést. Plusz ha jól gondolom, az első 0.5%-val a pálesznél egyébként is távozik a réz a csövekből. Egyszer volt, hogy nem tettem vattát alszesz elé és utólag hűtés után szűrve volt zöldes elszineződés a pamut anyagon. De az előpárlat azt is kiviszi, nem? Lehet, hogy csak ennyire erős a körte illatanyaga Az almánál nem tapasztaltam ilyet, pedig az is most jött le nemrég a szerkezeten. Szóval mit tegyek mester?
Sszerintem megér egy misét,mert nem rossz a keverőszár,de nem mindig kielégitő.Óriási jelentősége lenne a Kücsü szerkezetének,egyszerű,olcsó,könnyű tisztántartani stb.Régóta töröm a fejem valami hasonlón.
Milyen öregek? Itt egyedül, Józsipapa, Tintus, és én vagyunk takonypócok(ja, meg persze Pálinkás Admin, majdnem kihagytam, phú:DD), mert, hogy itt mindenki öreg. Csak a teljesség igénye nélkül: Snapszmester születését nem is tudjuk, mert még akkor nem volt anyakönyvi nyilvántartás. Pecamatyi pofáján, több a ránc, mint a bőr. Barkócának járókeret gyűjteménye van. Miklós1 dédunokája múlt héten diplomázott. És mégis mind jobbnál jobb tanácsokat ad.:)))
Szia Snapszmester! Te lepárlás Müvész,a pálinkafőzés félistene,csak javasolni tudom neked hogy Kücsü irásait olvasd el figyelmesen ezzel kapcsolatban.Képeket kinagyítani,alaposan megnézni,mert én ezt el nem tudom magyarázi,legfeljebb lerajzolni.
Nálam az alma fogott ki a szerkezettel. Azért arra inkább a saját készítésű répadaráló jött be motorral. A késekkel lehetett bőven küzdeni mire megtöltöttem egy nagy hordót, melós volt.