Ez egy profi gép, elég húzós az ára, nekem 12 éve egyedi árban 60 ezerbe fájt... hogy most ennyi; pasz... Sok tonna drywit ragasztót megkevert, mire elkezdte a cefreelőkészítő pályafutását.
Kérdés hogy a praktikeres pár ezres keverők bírnák-e az aprítómat, ugyanis lényegesen gyengébb konstrukciók, (tapasztalat) és a fordulatuk is kevesebb -ennek olyan 600-700 lehet a csúcsfordulata, iszonyatos nyomatékkal.
Az aprítószáram három sorban 60 fokkal eltolt, 19 centis nem központban forgó, eltolt (mint a tupperware zöldségaprító) fogazott és élezett acélkésekkel van szerelve, 20 centis védőgyűrűkkel
Már tervben van a módosítása, ami még nagyobb késekből és gyűrűből áll, illetve a kések le lesznek cserélve duplaélű fa dekopírfűrész pengékre.
A teljesítményét csak saccolni tudom, olyan két és három mázsa között lekvározza be a kemény körtét óránként, amiben benne van ki és beborogatás ideje is. Mindez két emberrel számolva.
Mái napig röhög rajtam az egész család amikor minden egyes körtét mosás után a kezembe veszek és kivágom a "nem cefrébe való részeket".
Mag az maradhat körténél.
Olvass sokat ebben a topicban és az ajánlott oldalokon a cefrézéssel kapcsolatban és tartsd be a leírtakat, először idegenkedtem ezektől én is, főleg azért mert az öregek nem így mondták, de szépen fokozatosan a leírtak alapján cefréztem a gyümölcsöket és bizony van változás a végeredményben....
7g elég véleményem szerint, de a lényeg, hogy rakd bele. Futtasd fel 2-3dl langyos vízben egy evőkanál cukorral és jól kavard el a cefrében. Lehet elkéstél, de nem ártassz vele. Én is jártam így. Igaz fagyasztott szilvával. Vártam vártam...., de ahogy itt tanultam mehet bele azonnal.
2x átmosom, rothadt vagy számomra nem megfelelő részeket már mosás előtt kidarabolom utána mosás ,aprítás darálás és így a hordóba bele.
3-ik éve csinálom, de elején senki se mondta el még mi mehet bele és már mi nem így alapjáraton én sztem többet veszek ki belőle. Bár már a magok benne maradnak kezdetben ki is volt magozva.
Szerintem rekd bele. Igaz az elején lett volna célszerű, és úgy hogy egyszerre van beindítva, de ártani szerintem nem ártassz, ha most rakod bele.
Körte esetében én idén először (fórumos ajánlásokra hallgatva) fagyasztóládában tároltam az aprított gyümölcsöt,és így egyszerre indítottam be (nekem nincs nagy mennyiség körtéből,és nehézkes lett volna a cefrézés egyszerre) Pépesítés, élesztő, pektinbontó, kicsi víz, 11 nap és főzetés. Nem lett rossz.......
Másra is érvényes, ha egy hétig gyüjtögetem és dobálgatom főleg a nem kellőképpen pépesített gyümölcsöt a cefrébe , az nagy valószínűséggel megecetesedik.
"A "ződruhásktól" meg nem kell félni, csak be kell tartani a játékszabályokat."
Azért folyamodsz engedélyért, mert jogsértő módon engedély nélkül főztél eddig, ha a te jogértelmezésedet veszem alapul. Kicsit képmutató , hogy engem szólítassz fel jogkövető magatartásra , amikor semmi mást nem tettem, mint amit te, otthon főztem a saját jogértelmezésem szerint legálisan, betartva az éves limitet.
"Nem olyan veszélyesek ők, ahogyan a hétköznapi emberek hiszik, viszont, ha a "játékszabályaikat" sérülni érzik, harapnak!"
Ettől nem értem a naivitásotokat! Ha valóban jogilag igazad van, kiszállnak , viszik a bankot, ahogy mondani szokás: Kocsi, ló! Ja hogy már Pesta báttyához el van minden menekítve! Akkor nem szóltam...:D
Óhatatlanul az ánti világ egyik morbid vicce jut rólatok eszembe: