Üdv! Nálam a söröshordó kivágva egy 8 l-es inox bogrács (cc. tesco 3600 Ft) külső pereme mentén. Az üst kivágás és a bogrács szélének hajlásszöge hasonló, így remélhetőleg az 1 cm átmérőjű, vastagfalú szilikoncső, Mester szilikonragasztóva üstre ragasztva elegendő tömítést ad majd. A rögzítése kezdetben gumipókos leszorítás, súlyzárás?, amíg nem ötlök ki jobbat. A rézcsövek elemeit is szilikonnal próbálom ragasztani, illetve a páracső-üst, páracső-hűtő is 10-10 cm-es szilikoncsöves flexibilis illesztésű lesz a mobilitás végett. Páracső 22 mm-es 125 cm-es.
A T ág felső végébe, ha kifúrom a dugót egy meglévő higanyos hőmérő kerül. A sisak közepébe kerül a keverőszár, egy belógó 18 mm-es rézcsőbe levezetve, az itt korábban olvasott cefre folyadék tömítéssel megoldva. Vízpróba remélhetőleg ma, az éles menet, ha minden ok holnap. :)
Hasonló projekten fáradozok.Viszont birkózom a sisak rászerkesztésével a hordóra.Esetleg ebben kaphatnék valami ötletet tőled,tőletek? Skiccet,elvi vázlatot is szívesen megtekintenék.Szóval,minden segítség,tapasztalat jól jönne!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Üdvözletem! Cc 10 éve fözögetek örökölt csupa réz felszerelésben, de rossz méretarányokban. Fatüzeléses rézboylerből készült, 50 cm magas, 34 cm széles. Mozsárágyú féleség. :)
2-3 ezer hozzászóláson, a reggeli csomagon és néhány főzésen túl vagyok. Sokat tanultam innen már korábban is csak olvasóként. Sokat segítettek a megosztott tapasztalatok. Most korszerűsítek mert sok a gyümölcs és mert szégyelem a korábban odaégett tételeket.
Néhány egyedi megoldási lehetőség is felmerült.
A üst söröshordó, a sisak inox de rézbetéttel, a páracső és hűtócsöve réz. Sok jó megoldást olvastam itt, de túlzottan flexibilisek a térfogat és arányok tekintetében. Gyakori az üst térfogathoz javasolt sisak méret és páracső átmérő. x l-hez 5-15 % javasolt a sisak térfogat.
A réz ott szükséges ahol a párlat páralakban leledzik. Katalizál különfél előnyös folyamatokat stb..
Ez esetben megeshet nem az üst térfogatot kell figyelembe venni, hanem a párolgó felülettel kell a gőzzel érintkező felületet összevetni?
X négyzetcenti párolgó felülethez kell y négyzetcenti lecsapó felületet biztosítani?
Igazából csináltál egy gyengéb szőlő cefrét a víz hozzá adásával > tettél hozzá cukrot alkol lesz benne - ez most egy kicsit aroma szegény szőlő pálinka lesz !