Keresés

Részletes keresés

Norbi... Creative Commons License 2013.09.22 0 0 90099

Helló

 

Nagyából 50kilogram kipréselt szőllőt beáztattam vízbe, savaztam, élesztőztem, cukroztam(2kg) majd hagytam kierjedni. Kérdésem az lenne, hogy főzzem ki így egészben mindennel együtt vagy préseljem ki és várjam meg míg bor lessz belőlle majd aztán főzzem?

Babar66 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 90098

:))))

Előzmény: schlumbergerrrr (90053)
Tucso69 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 90097

Jó, ez így könnyű! 

Most írd fel a megoldóképletet a 90051 hsz. alapján, mert nekem meghaladja a képességeimet.

Józan "paraszti" ésszel ki tudom számolni, de a képlet lenne az igazi, hogy bárki könnyen ki tudja számolni.

Előzmény: Mihok55 (90096)
Mihok55 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 90096

kevert szeszfok = mennyiség 1 * szeszfok 1 + mennyiség 2 * szeszfok 2 /mennyiség 1 + mennyiség 2 =50°

kevert szeszfok = 3500 * 65 + 10500 * 45 = 700000 / 14000 = 50

Előzmény: citrus04 (90043)
sogi01 Creative Commons License 2013.09.22 0 0 90095

                            vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (90056)
comad2 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90094

Most cefréztem ilyenből én is először, magam is kíváncsi vagyok rá, hogy sikerül.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (90089)
citrus04 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90093

Nos, ezt nagyon nem szeretem.

Ki ez a kolllega, aki ilyen provokativ dolgokkal foglalkozik?

Ismeri valaki személyesen? Megpróbáltam az adatlapját megnézni, sajnos nem sikerült.

Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba? Vagy csak a hozzászólásszámot generálja???

Minden esetre üdvözlöm, és neki is pálinkás szép estét kivánok!

Előzmény: citrus04 (90092)
citrus04 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90092

Földműveléssel is foglalkozom, ezért irtam, hogy, a józan paraszti eszemmel.

Tehát a megállapitásod helyes.

De miért is akadtál belém?

Ez egy párbeszéd volt segitségkérés ürügyén, csak hol az egyik, hol a másik oldalú net nem működött. Igy nem is értheted, hogy mi volt a kérdés.

A lényeg, hogy nekem sokat segitettek, amit ezúton is köszönök mégegyszer mindenkinek!!!

Pálinkás szép estét kivánok mindenkinek!

Üdv.:

Citrus

Előzmény: schlumbergerrrr (90053)
barkócza Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90091

Leszed - cefréz - erjeszt - kifőz.

 

Nincs vele semmi különös. Keress rá, sok hozzászólást fogsz találni csipkével kapcsolatban, elsősorban Zsuzskánál, Baracillinnél és néhányat az én hozzászólásaim közt is. Természetesen a Miklós-féle 1x1-ben is szerepel.

Előzmény: Tamás Geszler (90090)
Tamás Geszler Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90090

Üdv mindenkinek

Elhatároztam hogy idén szeretnék csipkebogyó pálinkát csinálni. Nem arra a verzióra gondolok h a meglévó másfajta páinkát izesíttem vele hanem a leszedett csipkebogyóval akarok valamit okozni. Van valakinek valami jó kipróbált ötlete? Köszi a tanácsot

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90089

Van egy almafám, képeket nézegetve azt hiszem "fontos alma" lehet. Lehullott elég sok, főzött valaki ilyenből? Kihozatal, íze? Sajnálnám a komposztra hordani.

 

elek81 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90088

Nos a tányérom átmérője min 2 cm-vel nagyobb, mint a sapka alsó átmérője, így úgy határoztam, hogy normál állásban, azaz a tányér feneke lefelé nézve kerül beépítésre. Így mindenképp itt gyűlik össze a a visszacsöpögő flegma. Holnap majd alkotok, de ma el kellett mennem kisebb mennyiségű szilvát szedni. Ca. 500 liter szilvát szedtünk ma, holnap pedig jöhet a cefrézése.

 

Jó nedűt! 

Előzmény: rézműves1 (90069)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90087

Elképzeltem,hogy főzöd a legjobban sikerült cefrédet és kérdezed tőle,hogy:szerinted jó lesz?Az arcára van írva a válasz...:):)

 

Előzmény: rézműves1 (90078)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90086

-mint pl. egy medve!!! :D       Nem!   A miénk is ilyen félelmetes... :D

 

De nem baj a lényeg,hogy szereted!...

Előzmény: rézműves1 (90078)
Joexe Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90085

Én is ezt hallottam hogy át kell alakítani! az 5.5 kw os gázégő nyilván nekem kevés a 80 literes üsthöz:) Szlovénban vettem hozzá  pontban  8kw s termoelemes  laza 50 Euro ért:S de itt Mo on kb jópár ezer forintal drágábbak ezek!

 

A Fég égősora elvileg 24 kw körül van elvileg.....

Előzmény: rézműves1 (90081)
Joexe Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90084

Szép ez a Németjuhász RÉzműves:) cipőidet ledarálja készülj:D 

Előzmény: rézműves1 (90078)
emGeza Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90083

Szia !

 

Szerintem...

 

"Lallzyme Ex-v-t,Cuvée Blanc" nagy kiszerelésben kapható , a HC is megfelelő .

 

"Optimum White" helyette az Uvavitalt ajánlom 2 x adagolással.

(élesztő elött 1x ,főerjedés végén 1x , de ,csak gyüm.cukor szegény gyümölcsökhöz)

 

"Lallzyme B"  inkább kihagynám.

Előzmény: cefrésch (90028)
jatti1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90082

Mindig is mondták, hogy a kutya felveszi a gazdája szokásait. :)

jatti

Előzmény: rézműves1 (90074)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90081

...pedig másképpen nem megy...amit árulnak 5,5KW-os zsámoly PB-re, annak 1.4-mm a gyári fúvóka mérete... ugyanaz földgázzal 2.2-2.4mm között működik jól...tehát van 11db nagyméretű fúvókád, amit le kéne szűkíteni...egyébként nem olyan macerás, csak elsőre tűnik annak...

...a tavalyi alszesz, ha üvegben volt, valószínűleg még főzhető...

Előzmény: Eysti (90080)
Eysti Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90080

Én értem,de 11 vagy mennyi fúvóka van benne.Kicsit macerás.Egyébként lefőtt úgy is. Szerintetek a tavajról maradt alszesznek van baja?Maradt kb 25l szilva vodkám.

Előzmény: rézműves1 (90064)
Hurkafej Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90079

Házi új. Természetesen a folyasztószer már le van tisztítva, a többi választ köszönöm.

Előzmény: rézműves1 (90073)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90078

...hát nem "félelmetes"???...

 

                                           ......:):):)...

Előzmény: rézműves1 (90077)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90077

..."Olyan sűrűn járnak nálad?"...

 

...szerencsére nem, de az egyenruhájukat már mutattam neki az interneten és úgy láttam, hogy "nem túl barátságosan nézte":):):)...tudod ezek az "új-generációs" német juhászok már nagyon inteligensek...meg aztán a csip-je is meg van "hekkelve", lehet hogy attól is...DDD...

Előzmény: szilvakukc (90076)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90076

Olyan sűrűn járnak nálad? Gyanús!:DD

Előzmény: rézműves1 (90074)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90075

Hínnye, de igényes vagy! Amióta itt szenvedsz, már rég megküldték volna postán, ha beütnéd a gógliba, hogy "Kokoferm", és megrendelnéd telefonon. Persze, ha minden költséget állsz, én is küldhetek Neked, beszéljük meg. Én legalább jól járok, Te meg.....

Előzmény: cefrésch (90066)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90074

 

..."Nem túl kicsi ez a kutya? :)...

jatti

...szia Jatti!...most, hogy így mondod:):):)..de nem is volt sokkal nagyobb, mindössze 2-kg volt az egész gombóc...de most már megnégyszerezte a súlyát és kezd "nagykutyásan" viselkedni...mindenesetre akinek nincs jó "cefre-szaga" azzal nem túl barátságos...a fináncokat például már most útálja...DDD...

Előzmény: jatti1 (90023)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90073

..."bóti új", vagy házi új és miből készült???...a bóti újaknál (rézfőző) egy kevés rozslisztet szoktak vízben elkeverni és azt forralni... a házi készítésűeknél, ha a készítő nem csinálta meg, akkor a forraszanyagok folyasztószereit kell leoldani a lemezekről, de ez már mind úgy van kialakítva (tekintettel az ivóvízhálózatra), hogy a lágy-kemény forrasz folyasztószere is, sima hideg vízben is leoldódik...utána egy egy kevés lúgos (trisós) vízben kiöblíted és már kész is...

...de ha tisztának tűnik, töltsd fel és az első cefre, a főzés végére "tisztára nyalja"...

Előzmény: Hurkafej (90071)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90072

..."Félreértés ne essék, elfogadom amit mondtál, azonban felvetődik a kérdés, hogy neked lehet azért nem bántja a pálinka a rezet, mert arányos a hűtőd a főződhöz, így nincs is "ideje " a pálinkának "piszkálni" a rezet?"...

 

...gondolom, hogy arányos is, meg nem főzök ecetes cefrét sem...talán az utóbbi a fontosabb...

Előzmény: GelleKMB (90065)
Hurkafej Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90071

Sziasztok!

Mit főztök először, amikor még új a főző? Én arra gondoltam, hogy citromsavas vizet engedek át először a rendszeren.

rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90070

...az az okleveles mérnök egyébként, az "aránytalanul hosszú rézspirálról" jól mondta az otthon készített hűtők gyakori hibáját...de ezt Ő is valószínűleg az enyhén, vagy (nagyon) savas (ecetes) cefrék, rezet maró hatására értette, mert sajnos az ilyen cefrék még ma is sűrűn előfordulnak...

...a másik gond, amit itt a fórumon is gyakran olvasunk, hogy sok lelkes barkácsoló, úgy tesz, mint az amerikai rendőrök (először lő, aztán kérdez), miután megcsinálta a 10-méteres csőből

 a spirált, megkérdezi itt a fórumon, hogy jó lesz-e és csak csodálkozik, amikor azt írjuk neki, hogy abból három hűtő is kijött volna...

Előzmény: GelleKMB (90065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!