Keresés

Részletes keresés

Tamás Geszler Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90090

Üdv mindenkinek

Elhatároztam hogy idén szeretnék csipkebogyó pálinkát csinálni. Nem arra a verzióra gondolok h a meglévó másfajta páinkát izesíttem vele hanem a leszedett csipkebogyóval akarok valamit okozni. Van valakinek valami jó kipróbált ötlete? Köszi a tanácsot

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90089

Van egy almafám, képeket nézegetve azt hiszem "fontos alma" lehet. Lehullott elég sok, főzött valaki ilyenből? Kihozatal, íze? Sajnálnám a komposztra hordani.

 

elek81 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90088

Nos a tányérom átmérője min 2 cm-vel nagyobb, mint a sapka alsó átmérője, így úgy határoztam, hogy normál állásban, azaz a tányér feneke lefelé nézve kerül beépítésre. Így mindenképp itt gyűlik össze a a visszacsöpögő flegma. Holnap majd alkotok, de ma el kellett mennem kisebb mennyiségű szilvát szedni. Ca. 500 liter szilvát szedtünk ma, holnap pedig jöhet a cefrézése.

 

Jó nedűt! 

Előzmény: rézműves1 (90069)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90087

Elképzeltem,hogy főzöd a legjobban sikerült cefrédet és kérdezed tőle,hogy:szerinted jó lesz?Az arcára van írva a válasz...:):)

 

Előzmény: rézműves1 (90078)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90086

-mint pl. egy medve!!! :D       Nem!   A miénk is ilyen félelmetes... :D

 

De nem baj a lényeg,hogy szereted!...

Előzmény: rézműves1 (90078)
Joexe Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90085

Én is ezt hallottam hogy át kell alakítani! az 5.5 kw os gázégő nyilván nekem kevés a 80 literes üsthöz:) Szlovénban vettem hozzá  pontban  8kw s termoelemes  laza 50 Euro ért:S de itt Mo on kb jópár ezer forintal drágábbak ezek!

 

A Fég égősora elvileg 24 kw körül van elvileg.....

Előzmény: rézműves1 (90081)
Joexe Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90084

Szép ez a Németjuhász RÉzműves:) cipőidet ledarálja készülj:D 

Előzmény: rézműves1 (90078)
emGeza Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90083

Szia !

 

Szerintem...

 

"Lallzyme Ex-v-t,Cuvée Blanc" nagy kiszerelésben kapható , a HC is megfelelő .

 

"Optimum White" helyette az Uvavitalt ajánlom 2 x adagolással.

(élesztő elött 1x ,főerjedés végén 1x , de ,csak gyüm.cukor szegény gyümölcsökhöz)

 

"Lallzyme B"  inkább kihagynám.

Előzmény: cefrésch (90028)
jatti1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90082

Mindig is mondták, hogy a kutya felveszi a gazdája szokásait. :)

jatti

Előzmény: rézműves1 (90074)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90081

...pedig másképpen nem megy...amit árulnak 5,5KW-os zsámoly PB-re, annak 1.4-mm a gyári fúvóka mérete... ugyanaz földgázzal 2.2-2.4mm között működik jól...tehát van 11db nagyméretű fúvókád, amit le kéne szűkíteni...egyébként nem olyan macerás, csak elsőre tűnik annak...

...a tavalyi alszesz, ha üvegben volt, valószínűleg még főzhető...

Előzmény: Eysti (90080)
Eysti Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90080

Én értem,de 11 vagy mennyi fúvóka van benne.Kicsit macerás.Egyébként lefőtt úgy is. Szerintetek a tavajról maradt alszesznek van baja?Maradt kb 25l szilva vodkám.

Előzmény: rézműves1 (90064)
Hurkafej Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90079

Házi új. Természetesen a folyasztószer már le van tisztítva, a többi választ köszönöm.

Előzmény: rézműves1 (90073)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90078

...hát nem "félelmetes"???...

 

                                           ......:):):)...

Előzmény: rézműves1 (90077)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90077

..."Olyan sűrűn járnak nálad?"...

 

...szerencsére nem, de az egyenruhájukat már mutattam neki az interneten és úgy láttam, hogy "nem túl barátságosan nézte":):):)...tudod ezek az "új-generációs" német juhászok már nagyon inteligensek...meg aztán a csip-je is meg van "hekkelve", lehet hogy attól is...DDD...

Előzmény: szilvakukc (90076)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90076

Olyan sűrűn járnak nálad? Gyanús!:DD

Előzmény: rézműves1 (90074)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90075

Hínnye, de igényes vagy! Amióta itt szenvedsz, már rég megküldték volna postán, ha beütnéd a gógliba, hogy "Kokoferm", és megrendelnéd telefonon. Persze, ha minden költséget állsz, én is küldhetek Neked, beszéljük meg. Én legalább jól járok, Te meg.....

Előzmény: cefrésch (90066)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90074

 

..."Nem túl kicsi ez a kutya? :)...

jatti

...szia Jatti!...most, hogy így mondod:):):)..de nem is volt sokkal nagyobb, mindössze 2-kg volt az egész gombóc...de most már megnégyszerezte a súlyát és kezd "nagykutyásan" viselkedni...mindenesetre akinek nincs jó "cefre-szaga" azzal nem túl barátságos...a fináncokat például már most útálja...DDD...

Előzmény: jatti1 (90023)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90073

..."bóti új", vagy házi új és miből készült???...a bóti újaknál (rézfőző) egy kevés rozslisztet szoktak vízben elkeverni és azt forralni... a házi készítésűeknél, ha a készítő nem csinálta meg, akkor a forraszanyagok folyasztószereit kell leoldani a lemezekről, de ez már mind úgy van kialakítva (tekintettel az ivóvízhálózatra), hogy a lágy-kemény forrasz folyasztószere is, sima hideg vízben is leoldódik...utána egy egy kevés lúgos (trisós) vízben kiöblíted és már kész is...

...de ha tisztának tűnik, töltsd fel és az első cefre, a főzés végére "tisztára nyalja"...

Előzmény: Hurkafej (90071)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90072

..."Félreértés ne essék, elfogadom amit mondtál, azonban felvetődik a kérdés, hogy neked lehet azért nem bántja a pálinka a rezet, mert arányos a hűtőd a főződhöz, így nincs is "ideje " a pálinkának "piszkálni" a rezet?"...

 

...gondolom, hogy arányos is, meg nem főzök ecetes cefrét sem...talán az utóbbi a fontosabb...

Előzmény: GelleKMB (90065)
Hurkafej Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90071

Sziasztok!

Mit főztök először, amikor még új a főző? Én arra gondoltam, hogy citromsavas vizet engedek át először a rendszeren.

rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90070

...az az okleveles mérnök egyébként, az "aránytalanul hosszú rézspirálról" jól mondta az otthon készített hűtők gyakori hibáját...de ezt Ő is valószínűleg az enyhén, vagy (nagyon) savas (ecetes) cefrék, rezet maró hatására értette, mert sajnos az ilyen cefrék még ma is sűrűn előfordulnak...

...a másik gond, amit itt a fórumon is gyakran olvasunk, hogy sok lelkes barkácsoló, úgy tesz, mint az amerikai rendőrök (először lő, aztán kérdez), miután megcsinálta a 10-méteres csőből

 a spirált, megkérdezi itt a fórumon, hogy jó lesz-e és csak csodálkozik, amikor azt írjuk neki, hogy abból három hűtő is kijött volna...

Előzmény: GelleKMB (90065)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90069

...értem...egyébként bárhogy teszed, nem tudsz tévedni, mert mindenképpen kifejti a katalizáló hatást, de a deflegmációt nem növeli...talán, ha nagyobb a sisak aljánál, akkor a sisak falán lecsapódó flegma, a tányérba csorog és ott a gőzöktől fűtve egy része újból elpárolog... ez a rektifikáció lényege, de itt így, szerintem nincs különösebb jelentősége...

Előzmény: elek81 (90068)
elek81 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90068

Szia rézműves!

 

Majd jött a "pisztóriusz" tányér ötlet.

 

Direkt írtam idézőjelek közé a pisztóriuszt. Olvastam szinte minden szakirodalmat, segédanyagot. Csak jött az ötlet, hogy egy ilyet is betegyek.

 

Jó nedűt!

Előzmény: rézműves1 (90063)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90067

...küldj egy mailt, az egyém publikus...

Előzmény: GelleKMB (90065)
cefrésch Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90066

Ott csak lallyzyme hc meg beta van es en ex-v-t meg cuvee blancot szeretnek.

Előzmény: Gyevi50 (90061)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90065

Amikor vettem a réz főzőm, akkor az eladó (aki okleveles élelmiszermérnök, és szeszipari szakember) hívta fel  a figyelmet főzőhöz képest aránytalanul hoszabb rézhűtő hibájára. Én ezt elfogadtam, mert úgy voltam vele, hogy ami nekem hobbi, az neki szakmája, gondoltam igaza lehet, továbbá a fórumon más hozzászólásából is ezt olvastam.

 

Félreértés ne essék, elfogadom amit mondtál, azonban felvetődik a kérdés, hogy neked lehet azért nem bántja a pálinka a rezet, mert arányos a hűtőd a főződhöz, így nincs is "ideje " a pálinkának "piszkálni" a rezet?

 

Más: az általad a fórumon korábban, képekben bemutatott kozmaolajszűrőt készítesz-e eladásra, mert engem érdeklne

 

Üdv!

Előzmény: rézműves1 (90008)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90064

...ha a fúvókát szűkebbre cseréled és megfelelő mennyiségű levegőt kap, az is jól kell hogy égjen...

Előzmény: Eysti (90060)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90063

...pályinkás jó reggelt...

 

...egészen ügyesen megoldottad az adott anyagból, a rézfelület elhelyezését...ott a legjobb, a páratérben és még a gőz áramlását sem gátolja...

...viszont a pistóriusz tányér fogalmának egy kicsit utána kéne nézned...ugyanis az nem csak egy darab "cintányér" formájú lemez, amit itt ügyesen kikalapáltál, hanem 3-db, egy önálló házban, vízzel a tetején...az egy vízhűtéses deflegmátor   ...

...attól, hogy az üstfedőbe, a sisak alá, egy homorú réztányért teszel, az még nem lesz pistóriusz tányér...viszont remekül meggátolja, hogy erősebb forráskor, a páracsőbe

felugorjon valami...

 

......ennek a sematikus rajzát megtalálod a snapszmester

 

oldalán, a főzéssel kapcsolatos rajzok között...ha azt megnézed, rögtön világos lesz a működése is...

Előzmény: elek81 (90048)
comad2 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90062

Ha ugyanolyanban csinálják a bérfőzést, mint a kereskedelmi forgalomba szánt saját termékeiket, akkor tényleg olyan.

Előzmény: lesliegold (90059)
Gyevi50 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 90061

Szeged: Lallzyme,habzásgátló,élesztők Vásárhelyi P,és Bartók tér. Üdv.

Előzmény: cefrésch (90028)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!