Remélem, hogy Baracilin-nek igaza van abban, hogy az alkohol oldja a rezet...ha nincs, akkor addig iszok a 50%-os szilvóriumomból, amíg olyat nem látok, hogy a réz oldja az alkoholt...:-)
Ugye, hogy ugye?! Csak kibú a szög a zsákbú! Tehát, a savállót csak azé veszitek, mer ócó! Aztán meg esküdöztök rá. A felső tízezer meg nem enged a minőségből, oszt megveszi a rezet. Különben is, csak körül kell nézni, láttál más vastrombitát? A réz katalizálja Frédi nyálát, oszt attól lesz olyan szép a hang. Vagy pölö, az édesanyját is boldoggá avatták. A saját fülemmel hallottam, mikor a Pápa azt mondta neki:"Te Réz anya! Mit szólnál, ha boldoggá avatnánk?:DD
Nekem is ilyen főzőm van és meg vagyok vele elégedve.
Mivel a páracső mindkét végén azonos menet van úgy is össze tudod rakni, hogy a hűtő felé lejtsen és úgy is, hogy az üst felé. Én ezt a tulajdonságát ki is használom, előpárlatnál a hűtő felé lejtetem, tisztázásnál pedig az üst felé.
...az epruvetta kis tölcsérjében, ahová a hűtőből belecsorog az alszesz, régebben néha láttam vastagabb zsírszerű valamit, lehet, hogy azaz??...volt, hogy jó büdös is volt, de azóta minden főzés után forró vízzel kiöblítem, az kiviszi...
...bocsi, ezt benéztem, helyesbítek, az valóban a D=80mm...az E-t nem mértem meg, csak arra ügyeltem, hogy a kifolyó rekesz szintje valamivel lejjebb legyen, mint a befolyó-é, de a benne lévő folyadék azért kellően magas legyen...ahogyan azt Firekiller is említette, az összes kozmaolajat így sem tudod kivenni belőle, de ha kihígítod PL 43%-ra, nem lesz opálos...
...régebben azért is csináltak 50-55%-os (erős) pálinkát, mert annál még szép tiszta volt...