Keresés

Részletes keresés

GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 90000

Ment a "lájk" :-)

Előzmény: szilvakukc (89999)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89999

Á, nem hiszem! Már az óvodában is így csúfoltuk, mikor szégyenében bebújt a bodzabokorba:

"Kit rejteget ez a bozót,

 Gyáva szívű hazudozót!

 Szívem érted könnyet nem ont,

 Fejbecsaplak mingyá, és pont!":)))

Előzmény: GelleKMB (89998)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89998

Remélem, hogy Baracilin-nek igaza van abban, hogy az alkohol oldja a rezet...ha nincs, akkor addig iszok a 50%-os szilvóriumomból, amíg olyat nem látok, hogy a réz oldja az alkoholt...:-)

Előzmény: szilvakukc (89997)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89997

Majd pont ennek a Baracilin nevűnek fogunk hinni, mi? Hát egyfolytában hazudik.:DD

Előzmény: GelleKMB (89992)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89996

Ugye, hogy ugye?! Csak kibú a szög a zsákbú! Tehát, a savállót csak azé veszitek, mer ócó! Aztán meg esküdöztök rá. A felső tízezer meg nem enged a minőségből, oszt megveszi a rezet. Különben is, csak körül kell nézni, láttál más vastrombitát? A réz katalizálja Frédi nyálát, oszt attól lesz olyan szép a hang. Vagy pölö, az édesanyját is boldoggá avatták. A saját fülemmel hallottam, mikor a Pápa azt mondta neki:"Te Réz anya! Mit szólnál, ha boldoggá avatnánk?:DD

Előzmény: peca_matyi (89982)
Kidd 58 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89995

Nekem is ilyen főzőm van és meg vagyok vele elégedve.

Mivel a páracső mindkét végén azonos menet van úgy is össze tudod rakni, hogy a hűtő felé lejtsen és úgy is, hogy az üst felé. Én ezt a tulajdonságát ki is használom, előpárlatnál a hűtő felé lejtetem, tisztázásnál pedig az üst felé.

Előzmény: Kovács Tamás2 (89746)
szilvakukc Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89994

Tényleg, he! Há megvilágosítottá! Hát azért olyan szar, előpárlatos a savállósok pálinkája, mert nem tudják szegények elvenni a rézelejét!:)))

Előzmény: firekiller (89971)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89993

a fűtésszerelők használnak hűtőt?

azt hittem olyan kis forrasztó lámpával dolgoznak....

Előzmény: nnmmmm,kkkkéáááá (89991)
GelleKMB Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89992

Talán, az alábbi, -ezen a fórumon írt- hsz.-nek jobban hiszel majd:

 

"Baracilin 2011-09-24 11:01:44 57576

Többször szóba jött már, hogy a folyékonyalkohol magába oldja a rezet -> túlméretezett hűtőben hosszabb úton csorog a nedű -> több beoldott réz."

 

Ezek szerint az "úgy tudomot" más is így tudja...

 

 

Előzmény: vasbicikli (89964)
nnmmmm,kkkkéáááá Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89991

üdv szabad e rézcsövet forasztani a hütöben mit a fütésszerelök használnak.köszönöm.

vasbicikli Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89990

Ilyen is előfordul, hogy nem felejtek el bizonyos dolgokat :)

Kicsit off, de végül rokonszakma - keverős lekvárfőző üst.

 

     

 

A főzőedény egy 2. világháborús gulyáságyú rozsdamentes üstje (sok minden főtt már benne, talán még pálinka is ;))

A  meghajtás egy ősrégi, kovácsműhelyben használt oszlopos fúrógépből van kialakítva.

Előzmény: obsitos3 (87947)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89989

Debreceni muskotály szilvát keresek megvételre, természetesen cefrének. Ha van valakinek eladó, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. 

rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89988

...az epruvetta kis tölcsérjében, ahová a hűtőből belecsorog az alszesz, régebben néha láttam vastagabb zsírszerű valamit, lehet, hogy azaz??...volt, hogy jó büdös is volt, de azóta minden főzés után forró vízzel kiöblítem, az kiviszi...

Előzmény: zsuzska60 (89978)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89987

...akkor egész jól bevált a "csiszolás+lakkozás", mert 1 szezon főzés után is ilyen lesz...

...különösen akkor, ha még tisztogatjuk is...

...a látogatás OK...a belépő a pálesz...

Előzmény: TINTUS (89967)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89986

nekem csak fényképet akart köldeni a pálinkájáról, de feismerte az antivírus :-)

Előzmény: peca_matyi (89982)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89985

te is ott vetted? :-)

Előzmény: peca_matyi (89981)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89984

az, az

összeáll mint az eperfa termése.

 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (89980)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89983

Nem éred meg. Talán még a gyereked sem , csak ne főzz sok ecetes anyagot.

Előzmény: hevezoli64 (89956)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89982

Te "szerencsecsomag" , Te .... :-))))

A Te pálinkádat ezer közül is felismerem :-))

Ritka rossz.

Nem lehet mindenki milliomos , hogy full rézből csináljon főzőt.

Szegény ember vízzel főz.

Előzmény: szilvakukc (89958)
peca_matyi Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89981

http://schnapsbrennen.at/anlagen.php

4 sor balról második kép

Előzmény: Kovács Tamás2 (89900)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89980

Ha azok a kis büdös barna szmötyi golyók azok, ami kiül az epruvettára, meg az alszesz szűrőben is lebeg akkor igen.

Előzmény: zsuzska60 (89978)
barkócza Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89979

Úgy érted, olyat, hogy a szűrő tetején úszó kozmaolaj szilárd? Igen, bár ritkán - sajnos, nem emlékszem, milyen cefréknél.

Előzmény: zsuzska60 (89978)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89978

a múltkor nem reagált senki, de újra megkérdem:

kozmazsírt láttatok már?

Előzmény: rézműves1 (89966)
Kovács Tamás2 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89977

Semmi probléma.

Az E magassága nem lényeg, nagyjából látható a képen.

 

Az általad megadott méretek alapján a dobozka űrtartalma kb 3,15 liter.

 

73-as főzőt néztem ki, 1:25 aránnyal-->kb 3 liter, valami hasonlót kell összehoznom.

Előzmény: rézműves1 (89976)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89976

...bocsi, ezt benéztem, helyesbítek, az valóban a D=80mm ...az E-t nem mértem meg, csak arra ügyeltem, hogy a kifolyó rekesz szintje valamivel lejjebb legyen, mint a befolyó-é, de a benne lévő folyadék azért kellően magas legyen...ahogyan azt Firekiller is említette, az összes kozmaolajat így sem tudod kivenni belőle, de ha kihígítod PL 43%-ra, nem lesz opálos...

...régebben azért is csináltak 50-55%-os (erős) pálinkát, mert annál még szép tiszta volt...

Előzmény: Kovács Tamás2 (89974)
rézműves1 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89975

..."Gőztérben, közvetlenül a sapka alatt mennyire használható a lágy forrasztás?"...

 

...simán, csak próbálj ólommenteset használni...

 

 

 

Előzmény: elek81 (89957)
Kovács Tamás2 Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89974

E 80mm...

 

E alatt a D távolságot értetted?

 

vagy valóban a cső magasság a doboz aljától, ahol az E pont van?

:-).

Előzmény: rézműves1 (89963)
firekiller Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89973

Nem kell ecetes vizet fözni, elég ha ecetes vízzel átöblíted a rendszert, majd trisós vagy lúgos vízzel mégegyszer átmosod( semlegesíti az ecetet).

Előzmény: Kovács Tamás2 (89970)
firekiller Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89972

Ezzel a módszerrel nem lehet az összes kozmaolajat kiszedni a páleszből.

Ha betartod a cefrézési előírásokat és használod a kozmaolaj szűrőt, akkor nem opálosodik majd be higításkor a pálinkád.

Előzmény: Kovács Tamás2 (89969)
firekiller Creative Commons License 2013.09.20 0 0 89971

Ha elveszed rendesen a vaselejét, akkor nem lesz vasas a pálinka :)))))))))))

Előzmény: szilvakukc (89958)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!