A keverőst azt megtudom csinálni, sőt úgymond félig meg is van,mert maga a keverő lapát és a tengely , ami szétszedhető már megvan, ezt láttam Tőled és már a sisakba is forrasztottam egy merevítőt és csak a tengely tartója hiányzik. Nem feltétlen akarok Én dupla falasat csak érdekel, hogy melyik a jobb. És bocs, de nem a fazekadat akartam leírni, csak most van egy ilyen fazék, amit nemigazán találtam még és ahhoz képest elfogadható áron, mert nem sokkal olcsóbb a piaci vékony lemezes fazék, mármint Nálunk. Söröshordóhoz + bojlerhez nem tudok hozzájutni csak max venni itt a neten, de az meg már rohadt drága lenne. Ennél a fazéknál jóval több és még hegeszteni sem tudok rozsdamenteset, azt még csináltatni kellene, az is pénz. Nem tudom mennyi egy söröshordó, de tuti 15körül + még egy rossz bojler is szerintem egy 10-es és az még csak 30L. Ott van. Ez meg 14 és még egy réz fedő vagy még mielőtt megtaláltam volna a réztányért még néztem a rozsdamentes bográcsot is hozzá, szerintem az is jó méretben rá, mert ez a fazék mármint amit a melóhelyen megnéztem 34-35cm átmérővel rendelkezik és az otthoni RM bográcsom is annyi, de nem tudtam volna összerakni, mert nem tudok RM-et heggeszteni Forrasztani meg tudok. Köszi t a választ, de akkor nincs baj vele, hogy nagykonyhai? Az alutalp miatt nem melegszik fel nehezebben? Azt tudom, hogy jobb a hőelosztás, de mint pálinkafőzőüst....
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Üdv Mindenkinek! Új vagyok itt és elmélettel már nagyon jól el vagyok látva, mert kb 2év hozzászólásait elolvastam /na jó nem mindent/ és most saját főzővel szeretnék pálinkát főzni. Mert főztem már full réz kölcsön főzővel elég tűrhető pálinkát azt is a hozzászólásoknak és az olvasási és értelmezési képességemnek köszönhetően, szóval jó volt a cefre. De most oálinkafőzőt szeretnék építeni, mivel sajnos nem vagyok úgy elengedve anyagilag, hogy megvegyek egy full réz főzőt. A lényeg az, hogy mindenem megvan hozzá /sisak, páracső, hűtő, stb/ csak egy megfelelő üst kellene a sisakomhoz, ami egy vörösréz dísztányér 46cm átmérővel /ez adott volt/. Kis főzőt szeretnék 25-30L mert ilyen hordóim vannak és már most is ki van forrva 2 hordó cefre /szílva, és meggy/. Csak sajnos nem tudom mindig elkérni a főzőt! Olvastam Hal oldalán, hogy pont ez a lényeg, hogy megfelelő legyen az üst és ne kínai vagy török. Viszont látt a Vasbicikli főzőjét is ami Nekem bejőtt az olcsósága miatt és megtetszett a keverője. Ezt le is koppintottam, ha nem gond. De viszont nézetm az ilyen Arian fazekakt a piacon és elég vékonynak tűnt a fal és a talppal sem voltam megelégedve és nem is tudom mit rejt az Ariannál a dupla talp. Azért nézek így szét, mert nem egy ill két évere szeretnék főzőt és ha esetleg duplafalúsítom, akkor lehessen heggeszteni. A sok rizsa után rá is térek a lényegre. Találtam az apródon és a vaterán is 25L-es nagykonyhai rozsdamnetes fazekat elég jó áron. Bár szerintem a két hírdetés egy és ugyanaz csak más árral. Hogy miért az passz. Nagyjából ismerem ezeket a fazekakat és tudom, hogy nagyon vastag lemezből /1mm feletti/ van és a hőelosztó dupla talp is is talán alumínium, de nem akarok hülyeséget írne, de nem homok az biztos. Fedő az nincs hozzá, de nem is kell. Aműgy elég drágák ezek és nehéz is használtat találni. Az apródon még ennek a hírdetőnek volt 45L-es is, csak sajnos Nekem a sisak miatt nem jó, pedig ha már csinálok a nagyobb jobb lett volna, de az anyagiak. Kérdésem, hogy ez megfelelő lenne-e pálinkafőzőnek is és kell-e bele egyáltalán keverő és érdemes-e duplafalúsítani? Viszont az biztos hogy könnyebb hegeszteni a vastag fala miatt, ha duplafalúsítom. Köszi előre is a válaszokat és bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült. Ezekről lenne szó:
UI: Bocs, ha egyszer már megjelent az írásom, de mint írtam új vagyok itt és nem tudom mit nyomkodtam. Feleslegesen nem szoktam írni. Én aza fajta olvasok forumokat és tanulok más hibáiból típus vagyok. De a mostani kérdésemre nem találtam választ.
Új nekifutás! Csipkéskerék katt... "Setari" katt... "General" lapfül a legfelső sorman, ha nem azon van. Az első sor: "Limba: limbe de afisare pentru Gmail" az ott lávő lenyilló menűből.....stb.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a problémát:-))) Nem angolul jön a szöveg adott oldalon - amit még értenék is - hanem románul:-))) Hát ezért nem tudom átállitani:-)))
Minden ellenvélemény ellenére szeretném azt az 1 db fényképet töröltetni a ZD emlékezetéből!
A többi tetszik:-)))
Eddigi életem során - ami nem kevés - mindig megkérdezték, hogy melyik kép maradhat meg az utókornak/emlékezetnek:-))) Ezért gondoltam, hogy itt is kérhetek ilyet:-)))
Én lezárnám teljesen légmentesen. Lepántolnám a hordót, de persze egy kotyogót tennék a tetejére. Főerjedés alatt úgyis ki kell nyitni, ezzel nincs gond a "nem lezárós" módszerek esetében sem. Viszont a kotyogó az egy nagyon jó eszköz arra, hogy nyomon kövesd az erjedés menetét. Nem kell pl gyufával szórakozni, vagy ilyenekkel. Látod rajta, ha már megállt. Ráadásul az utóerjedés alatt is simán meg tudod úgy keverni a cefrét, hogy egy gramm levegőt nem viszel bele. (60l-es hordót viszonylag könnyen meg lehet "lötykölni" úgy, hogy a teteje rajta van a kotyogóval.)
Cukrot én nem tennék a pálinkába. Ne a mennyiségre menj, hanem a minőségre. Van a gyümölcsben elég cukor, ami neked kell.
Látod, milyen meggondolatlan voltam? Ha a beállitásod más is, a Magyar nyelven írt levél úgy is jelenik meg, csak az összes más idegen nyelvű. Tehát akkor a csipkáskerék az OK? (Setting felirattal) Megnyítod. Itt ismét a "Setting" felíratot választod, megnyítod. Felül a sorban találsz un. lapfüleket, ahola "Generalt"-t kel választanod. (Mivel ez az első, ezen szokott állni, ha nem, ezt választod.)
Mindjárt az első sor: "Language: G mail display language" legördülő menüből a Magyart kiválasztod és a lap alján "save setting" elfogadod.
Úgyanide visszalépve már a környezeti beállitásokat is beállithatod Magyarra és végre Magyar nyelven.
Ha jónak néz ki, és nem főtt szét a napon akkor szedd, vagy kóstold meg milyen. Én csak Fekete Bodzát szednék, ami a bokor. A gyalogbodzának vannak érdekes hatásai, olvass utána, de pálinkában nem mérgez.