Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88456

...ügyesen megcsináltad...a tömítésnél segít a szilón kívül a gumiám-paszta, vagy az FBS is...

Előzmény: simfer (88446)
rézműves1 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88455

...ezért van ez a fórum, hogy segítsünk egymásnak...

...az FBS szilikon ragasztónál szerintem semmi gond, mert az alkoholgőzőket jól bírja és semmi elváltozást (ízben, szagban) nem okoz...a rézküszöbsínt én lágyforrasztással tettem a bogrács tetejére...habár annak látszik, nem egyszerű a művelet, a rögzítés miatt...tizedre pontosan feküdnie kell körben, mert különben nem érvényesül a "kapilláris-hatás" és kiszalad a forrasztóón...

Előzmény: cefre_86 (88412)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88454

                                         vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (88435)
vasbicikli Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88453

Mekkora üsthöz? (a méretezést lásd 1x1, 14. oldal)

Egyébként akkorára tekerd, hogy beleférjen a hordóba (hehe, gondoltad volna? :P )

Inkább nagyobb átmérő legyen, kevesebb menettel. Pl. PB palack "sablonra" 15-ös lágy rézcsövet kézzel is könnyű feltekerni. Egyenletes lejtésre ügyelj!

Előzmény: tomsicslaci (88448)
Ferenc50 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 88452

Egy kiadós "teljes napfogyatkozás"-nál több nem lett volna.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (88451)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88451

Kész a dinnye. 100 liter volt a cefre, ebbe ment 7 egység napfény, a végeredmény 8.8 liter 48 fokra beállított párlat. El sem merem képzelni mi lett volna belőle napfény nélkül.

kupeci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88450

Így hogy nem én kezdem a köszöntéseket, csak ismételni tudom az előttem elhangzottakat.

Köszönet a házigazdáknak a lehetőségért, de köszönet  azoknak  is akik még ott maradtak és részt vettek a takarításban.

(Mert hogy az egy nagyon hálátlan feladat!:)

sogi01 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88449

Szeretném én is megköszönni a szervezőknek a lehetőséget!

Nagyon jó volt  remélem jövőre nem csak 1 napra tudok menni.

tomsicslaci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88448

Üdv!

Egy kérdésem volna.120 literes hordóba mekkora lenne az ideális hűtő spirál?Átmérőre és menetszámra?

Előre is köszönöm a választ

Baracilin Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88447

Lassan, de én is hazaértem :)

Jó buli volt, köszönet a szervezésért, finom kajákért jó pálinkákárt! :)

simfer Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88446

T. Rézműves1!

 

Bocsi ha kétszer kapod meg ezt a válaszomat, de valami hiba csúszhatott a küldésbe.

 Az instrúkcióid alapján átm. 15 / 3 m-ből megcsináltuk a hütőspirált, 30 l. hordóba lett beleszerkesztve és müködik, mert két próbajáraton vagyunk túl.

A spirál alsó kivezetése a tömszelencével nem lett cseppmentes elsőre, de Sziloval megoldottam.

Ismételten köszi minden segítséget

Üdv. Simfer

 

Előzmény: rézműves1 (87092)
norris53 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88445

A Nomád Zúg Desztillálók találkozójáról haza érve köszönet mondok a házigazdáknak a lehetőségért !

A résztvevőknek.... >na ők is tudják miért nem ragozom majd a többiek úgy is mesélnek :-)

gombászok Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88444

Tedd el, kóstolgasd, lehet, hogy megszereted. Ha mégsem, jövőre teljesen kimagozott baracból főtt pálinkával hígítgasd, míg kellemes ízű lesz. Ha mégsem tetszik, dobd be hozzánk a kerítésen.

Előzmény: Amateur-no1. (88440)
Amateur-no1. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88443

Vagy inkább azt, hogy mit csinálhatok, ha van megoldás a sárgabarimmal kapcsolatban?

Előzmény: Hurkafej (88442)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88442

Elmondanátok az egyszerű mugliknak, hogy mi az a ZD? :D

Előzmény: zsuzska60 (88441)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88441

ZD után újra itthon gép előtt.

Köszönet a szervezőknek: a szokott, jó hangulat, tovább mélyülő barátságok, finom pálinkák. Mi kell még ettől több?

Amateur-no1. Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88440

Sziasztok!

 

Lett egy kis bajom a s.bari főzésnél.

Lefőztem az alszeszt,-előírásszerűen megvolt a tisztázása is, DE szerintem a szándékosan benne hagyott mag, sok lett és ezért kesernyés. ( Cián? )

Mit tudok tenni valamit, vagy így hal meg,- összeérik majd az íz, ha már nem lesz ennyire friss?

NEM ÖRÜLÖK,- van belőle kb. 10 Liter 45-re visszaeresztett pálesz. 

foxrudi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88439

Az biztos hogy precíz kreatív egyén,voltam a műhelyében.Szokott csinálni pistoriust is,de ott még egy plussz terelőtányér is van beépítve,ami a gőzt megvezeti.Ezt lehet sisakban,vagy sisak fölötti változatban alkalmazni.Esetleg egymás fölött kettőt.

  Tavalyelőtt én is csináltam,szerelhetőt,a tisztítás miatt.Már azt hiszem volt fent a képe,Így néz ki,80%-osan kész állapotban.:

Előzmény: cefre_86 (88412)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88438

Szia.

Nekem sem ült le a kajszi,egy vasárnap cefréztem,és szombaton már főztem.140kg lett kimagozva,cefrézve,és 11,3l pálinkm lett 45°-os.

 Általában akkor ül le,ha az utóerjedés végleg megszűnik,és az összes lent rekedt co2 buborék a felszínre került.

Persze meg is kóstolhatja.Ha savanyú a cefrelé akkor jó,ha édes,még van benne cukortartalom,még forr.

Előzmény: badubadu (88437)
badubadu Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88437

Bocsi, hogy én mint a kezdő  válaszolok!

15én raktál bele cukrot. Akkor mit akarsz rajta lefőzni? Még a melegben is kell legalább egy hét, hogy leforrjon. Ha lemegy a sűrű az aljára és a tetején a lé van, főzheted. A leírásod alapján javában forr az anyag.

Előzmény: jani&999 (88419)
Hurkafej Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88436

A fiorrás alatt is le kell takarni, úgy vettem ki a szavaidból, hogy nem volt. A muslica eszi az alkoholt.

Előzmény: Metész (88434)
sogi01 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88435

                                               vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (88404)
Metész Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88434

Köszönöm a válaszokat!

 

Ugyan nem hordóban van, de megoldom a légmentes zárását.

Blood Prince Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88433

Hali.

Fehér penész jelent meg a cefrém tetején.

Ez most baj vagy nem baj????

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88432

Üdv!

 

Nekem majdnem 1 évig volt tárolva és nem romlott meg!

Zárd le és rakd hüvösebb helyre!

Előzmény: Metész (88430)
Kovács Tamás2 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88431

4-5 nap alatt nem fog megromlani a cefréd.

Zárd le légmentesen, gondolom hordóban van a cefréd, ne emeld meg a tetőjét.

Előzmény: Metész (88430)
Metész Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88430

Sziasztok!

 

Kezdő főző révén kérdezném:

 

Pont akkorra forr kia cefrém amikor nem tudom megoldani a főzést. 4-5 napot el lehet tárolni a cefrét, van valami módszer amit követni kell? Hallottam olyat, hogy megsavanyodik, ha nin időben kifőzve.

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

gombászok Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88429

Próbáld ki és megtudod. Ha válaszol. szerintem azt fogja kérni, hogy levélben tedd fel a kérdéseidet, vagy írásban kérjél engedélyt, azt tudja a hivatal iktatni, nyomon követni. Egy biztos: bármit írsz, válaszolni kötelesek.

A besz@rást én lesz@rnám, ne foglalkozz vele. Olyan törvényi módosítást egyik kormány sem mer megtenni, hogy a múltbeli legális főzőket betiltaná, legfeljebb szigorítja a használat feltételeit. Ezt lehetelen modellezni, csináld azt, ami törvényes, akkor békén hagynak.

 

Előzmény: Hurkafej (88425)
foxrudi Creative Commons License 2013.08.20 0 0 88428

Mert akkor még szabadul fel lentebb megrekedt gáz.Ahogy   pl a sörben is látsz alulról lassan fóljövő buborékokat,ez történik a cefrével is.

 Ha van kotyogód,akkor lezárhatod a hordód,mert azon keresztül távozik a fölösleg.Ha nincsen, csak rányomod a tetelyét,és az nem zár hermetikusan.mivel nyitogatod is,nem marad annyi co2 a bunda fölött,hogy a gyufát minden esetben eloltsa.

  Akkor sem,ha nehezebb gáz is.Nem kell hogy elvigye a kiscica,mégha más így is gondolja.

Előzmény: jani&999 (88427)
jani&999 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 88427

Mikor meggyújtom a gyufát és odaviszem akkor nem alszik el, de ha a bundát lenyomom és úgy tartom oda akkor alszik el.

Előzmény: truffle (88426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!