Keresés

Részletes keresés

zolik77 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87750

köszönöm.

a harmadik tényleg jónak tűnik. Bár ott a hűtést meg kell oldanom.

zolik

 

Előzmény: rézműves1 (87643)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87749

Szia Fire, akkor én teszek még egy próbát:)))

Előzmény: firekiller (87734)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87748

Jól van na, nekem is lehet néha sikerélményem!:))

Előzmény: norris53 (87729)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87747

Nem teljesen értem.Ha pl. három részletben fogtad fel az alszeszt,az első 3l 50 %-os,a második 30,a harmadik meg 10 %-os,akkor ez nem rossz.Durva számítás,de fogadd el:a cefre 1/3-a az alszesz,ennek egyharmada a pálinka.Az előbbi számokkal:kb. 5l pálinkára számíthatsz.Ha ez 100 l cefréből van,akkor kevés.Ha 50l-ből,akkor átlagos.

Előzmény: szabó vazul (87742)
szabó vazul Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87746

Köszi a választ

 

Előzmény: norris53 (87745)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87745

 A leg rövidebb út ha elmondom -annyi vizet tegyél hozzá hogy 25 % os legyen és .....főzfeted :-)

Előzmény: szabó vazul (87742)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87744

Üdv!

 

-pektinbontó,fajélesztő,tápsó,ph beállításhoz savat-

 

De ha arra nincs időd h  utánajárj a dolgoknak akkor milyen cefréd lesz?

90%-ban a cefre dönti el a pálinka minőségét!

De ha párlatot szeretnél akkor rakhatsz bele még 2-3% cukrot is, és ha csak az alkohol miatt készíted akkor 10literhez 1kg-ot!

Előzmény: curvaisier (87737)
benchmade Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87743

Már tényleg ne haragudjatok, én is kezdő vagyok, de ezek a kérdések kiakasztóak. Nap mint nap ugyanazok a kérdések jönnek x alkalommal, holott csupán pár oldalt kéne átolvasni, ahol minden tömören, világosan le van írva.

Ha egy kérdésre válaszolnak, ugyanazt pár óra mulva újra felteszi valaki.  Nem értem.

szabó vazul Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87742

Sárgabarack és kb10 liter de sajnos csak a legerősebb is 50fokos volt

Előzmény: obsitos3 (87740)
toalettduck Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87741

Mindenkinek köszi a segítséget! Honlap neki vágok és veszek egy legalább 50-60L es hordót és azzal lesz megoldva a hűtése a cuccnak. Egyébként ha a lefőtt alszeszt bármilyen hígítás nélkül belerakom a hűtőbe 1 órára akkor ezt a kozmaolajat letudom szűrni szépen? Ez a része annyira nem volt tiszta  mert mindenki másképp csinálja van aki vattával szűri meg miegymás...valami tuningot muszáj lesz alkalmazni mert így ha 1/3 alszesz fő le a cefréből ami elvileg 4.5 liter akkor legalább 10 óra még az lecsöpög amit nekem türelmem nincs kivárni. Lehet, hogy szalmázás vagy sóderozás lesz belőle, nem tudom hogy azt próbálta itt valaki mi a tapasztalat?

Előzmény: Krissz03 (87705)
obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87740

Mennyi jött le,miből,és milyen?

Előzmény: szabó vazul (87739)
szabó vazul Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87739

Kifőztem a cedrémet és sajnos elég gyatra lett.Nem is vártam mást mivel elcsesztem a cefrekezelést.Szeretném letisztázni ami lejött.Tegyek hozzá vizet és úgy tegyem fel?Ha igen akkor mennyit.Szeretném ha legalább pár liter iható pálinka lejönne.Légyszi segítsetek,legalább ezt ne csesszem már el.Menteném a menthetőt.Köszi

obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87738

Ha előre eldöntötted,hogy nem fogadod meg,miért kérsz tanácsot?Hisz tudod:"s alig ér át a tapasztalat fájdalmas bölcsessége."

Előzmény: curvaisier (87737)
curvaisier Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87737

Sziasztok!

Ma leszedtem 50 kg barackot, és széttrancsíroztam. Eszembe jutott, hogy ez így kevés, valaki írja má le, mit kell tenni bele. Nincs időm visszaolvasgatni, linkeket nézegetni pláne. Köszi.

obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87736

Kedves Doki!

Hozzászólásodból sok minden megtudható.Pl. ilyenek:lakásod,kocsid,pincéd van.Olvasni nem szeretsz,emellett lusta vagy.Mégiscsak jó lenne,ha azt a pár Miklós-féle oldalt átnéznéd.Ha a mostani webes problémák miatt nem férsz hozzá,jelezd,ha van e-mail címed,elküldöm.

Előzmény: Doktorbela (87735)
Doktorbela Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87735

Sziasztok !

 

Most csinálok életembe elsőként alma cerfét.

Kérdésem az lenne hogy a cefre már 14 napja for de még nem állt le.

Muszálj naponta többször is a bundát lenyomkodni ?

Csek mert a lakásomtól messze van a présház és ezért kiautózok minden reggel és este hogy jól átkeverjem.

Szeretném ha kapnák rá értelmes kézzel fogható választ amit előre is köszönök.

Zoli

firekiller Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87734

Szia Kupeci Mester!

Mézből sört főztem. Natúr mézsör olyan mint egy savszegény borból a hosszúlépés.

Citrommal és gyömbérrel cefrézve már egészen finom :)

Előzmény: kupeci (87712)
Krissz03 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87733

A kajszi az egy olyan fránya gyümölcs, amit viszonylag könnyen odalehet kapatni, szóval én cefrézésnél teszek hozzá vizet rendesen és így jó "leves lesz" aminek köszönhetően eddig még sosem sikerült odaégetnem (nem mintha törekednék rá). :D Illetve úgy próbálom még megakadályozni a leégést, hogy nem közvetlenül az üstöt éri a láng, hanem egy vasat amin a főző áll és így szétteríti a hőt. Nekem ezek tökéletes védelmet nyújtanak. (Egyébként a meggy az nálam is rendszerint megindul.) De a láng szabályzásával kordában tartom.

Előzmény: HondaKiller (87717)
csalitos Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87732

   Ne pihenjen, dolgozzon!  :-D

Előzmény: norris53 (87731)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87731

CSak ne negyon járj rá arra a kaszira :-) hagyd kicsit pihenni !

Előzmény: csalitos (87730)
csalitos Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87730

   Hová jutottunk! Bármi jöhet, még az árvák könnye is, lényeg hogy hülyitsen.... :-))  Hát ez azért... mégis csak... nahát! Megyeg is egy kajsziért. Idei kajsziért!!!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Kezdőcefrész (87728)
norris53 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87729

Hahó kupeci Barátom !

És ezt elsőre megcsinálta a kolléga -látod neked hisznek :-) :-)

Előzmény: kupeci (87726)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87728

Te nekem, már most így ismeretlenül is barátom vagy :DDDD

 

Ha sikrül, meghívlak méhzümmögős, barackos szilvás, borzasztó berúgós, fekvehányós jóbaRÁTOMNAK :ddd

Előzmény: Törölt nick (87713)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87727

Ahhhhhhh! Műxik.

 

Köszönöm szépen!

Előzmény: kupeci (87726)
kupeci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87726

1. katt a névre

2.   "       hozzászólások

3.           találatok (számok) -ra

 Nem tudta ezt addig senki sem amíg el nem mondta Valaki neki!:))

Előzmény: halkergető (87725)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87725

Köszönöm a gyors választ, és a linket különösen!

 

(Szégyen-nem szégyen, elég régóta fórumozok, de nem tudom, hogyan kell lehívni egy nick hozzászólásait, és azon kívül még sok minden mást sem! Ha nem adtál volna linket, kénytelen lettem volna azt is megkérdezni.)

Előzmény: jatti1 (87724)
jatti1 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87724
Előzmény: halkergető (87723)
halkergető Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87723

Üdv. Kartácsak!

 

Érdeklődöm tisztelettel, hogy vörösréz sisakot a "Halfőzők" nevet viselő honlap tulajdonosán kívül készít-e másvalaki is?

Előre is köszönet a válaszért!

 

A legmélyebb tiszteléettel:

hk

obsitos3 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87722

A kajszi leégésének meggátlására régen homokot használtam,írtam is erről néhányszor ezen a helyen,de ma már duplafalúm van.Viszont sokat gondolkoztam azon,hogy ha belülről működik,akkor kívül is jó lehet,egy próbát megér,és a nyitott vízfürdősnél biztos,hogy jobb,a duplafalusításnál meg egyszerűbb.Csinálj egy fém tálcát,átmérője mondjuk egy cm-rel legyen nagyobb a főződnél,magassága 2-3 cm.Töltsd fel homokkal,tedd rá a főzőt,forgasd meg néhányszor,hogy  mindenhol homokkal érintkezzen a fenék,aztán tűz.

Előzmény: HondaKiller (87717)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 87721

 Szívesen. A pirítós jó aromát ad neki, erjedés közben végig fújta az illatát a kotyogó, de a kész termékben már csak szolidabb ízként volt jelen. Lehet, ehhez a mennyiséghez a 12 óráig benne hagyott fél szelet pirítós helyett 1 egész szelet pirítóssal még jobb lehetne az eredmény. Nem rossz innivaló, sőt, ízletes, gyorsan fogyó, de a méz sajnos elég drága.

Előzmény: kupeci (87719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!