Nem teljesen értem.Ha pl. három részletben fogtad fel az alszeszt,az első 3l 50 %-os,a második 30,a harmadik meg 10 %-os,akkor ez nem rossz.Durva számítás,de fogadd el:a cefre 1/3-a az alszesz,ennek egyharmada a pálinka.Az előbbi számokkal:kb. 5l pálinkára számíthatsz.Ha ez 100 l cefréből van,akkor kevés.Ha 50l-ből,akkor átlagos.
Már tényleg ne haragudjatok, én is kezdő vagyok, de ezek a kérdések kiakasztóak. Nap mint nap ugyanazok a kérdések jönnek x alkalommal, holott csupán pár oldalt kéne átolvasni, ahol minden tömören, világosan le van írva.
Ha egy kérdésre válaszolnak, ugyanazt pár óra mulva újra felteszi valaki. Nem értem.
Mindenkinek köszi a segítséget! Honlap neki vágok és veszek egy legalább 50-60L es hordót és azzal lesz megoldva a hűtése a cuccnak. Egyébként ha a lefőtt alszeszt bármilyen hígítás nélkül belerakom a hűtőbe 1 órára akkor ezt a kozmaolajat letudom szűrni szépen? Ez a része annyira nem volt tiszta mert mindenki másképp csinálja van aki vattával szűri meg miegymás...valami tuningot muszáj lesz alkalmazni mert így ha 1/3 alszesz fő le a cefréből ami elvileg 4.5 liter akkor legalább 10 óra még az lecsöpög amit nekem türelmem nincs kivárni. Lehet, hogy szalmázás vagy sóderozás lesz belőle, nem tudom hogy azt próbálta itt valaki mi a tapasztalat?
Kifőztem a cedrémet és sajnos elég gyatra lett.Nem is vártam mást mivel elcsesztem a cefrekezelést.Szeretném letisztázni ami lejött.Tegyek hozzá vizet és úgy tegyem fel?Ha igen akkor mennyit.Szeretném ha legalább pár liter iható pálinka lejönne.Légyszi segítsetek,legalább ezt ne csesszem már el.Menteném a menthetőt.Köszi
Ma leszedtem 50 kg barackot, és széttrancsíroztam. Eszembe jutott, hogy ez így kevés, valaki írja má le, mit kell tenni bele. Nincs időm visszaolvasgatni, linkeket nézegetni pláne. Köszi.
Hozzászólásodból sok minden megtudható.Pl. ilyenek:lakásod,kocsid,pincéd van.Olvasni nem szeretsz,emellett lusta vagy.Mégiscsak jó lenne,ha azt a pár Miklós-féle oldalt átnéznéd.Ha a mostani webes problémák miatt nem férsz hozzá,jelezd,ha van e-mail címed,elküldöm.
A kajszi az egy olyan fránya gyümölcs, amit viszonylag könnyen odalehet kapatni, szóval én cefrézésnél teszek hozzá vizet rendesen és így jó "leves lesz" aminek köszönhetően eddig még sosem sikerült odaégetnem (nem mintha törekednék rá). :D Illetve úgy próbálom még megakadályozni a leégést, hogy nem közvetlenül az üstöt éri a láng, hanem egy vasat amin a főző áll és így szétteríti a hőt. Nekem ezek tökéletes védelmet nyújtanak. (Egyébként a meggy az nálam is rendszerint megindul.) De a láng szabályzásával kordában tartom.
Hová jutottunk! Bármi jöhet, még az árvák könnye is, lényeg hogy hülyitsen.... :-)) Hát ez azért... mégis csak... nahát! Megyeg is egy kajsziért. Idei kajsziért!!!
(Szégyen-nem szégyen, elég régóta fórumozok, de nem tudom, hogyan kell lehívni egy nick hozzászólásait, és azon kívül még sok minden mást sem! Ha nem adtál volna linket, kénytelen lettem volna azt is megkérdezni.)
A kajszi leégésének meggátlására régen homokot használtam,írtam is erről néhányszor ezen a helyen,de ma már duplafalúm van.Viszont sokat gondolkoztam azon,hogy ha belülről működik,akkor kívül is jó lehet,egy próbát megér,és a nyitott vízfürdősnél biztos,hogy jobb,a duplafalusításnál meg egyszerűbb.Csinálj egy fém tálcát,átmérője mondjuk egy cm-rel legyen nagyobb a főződnél,magassága 2-3 cm.Töltsd fel homokkal,tedd rá a főzőt,forgasd meg néhányszor,hogy mindenhol homokkal érintkezzen a fenék,aztán tűz.
Szívesen. A pirítós jó aromát ad neki, erjedés közben végig fújta az illatát a kotyogó, de a kész termékben már csak szolidabb ízként volt jelen. Lehet, ehhez a mennyiséghez a 12 óráig benne hagyott fél szelet pirítós helyett 1 egész szelet pirítóssal még jobb lehetne az eredmény. Nem rossz innivaló, sőt, ízletes, gyorsan fogyó, de a méz sajnos elég drága.