Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87352

Persze én sem így akartam,csak a kapkodásban este már nem tettem hozzá,amit gondoltam.Van hogy előbb jár a kéz, mint az agy sajnos.

Előzmény: sogi01 (87329)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87351

Üdv mindenkinek!

 

100 L cseresznyének 9-12 a kihozatala,52 tf%! (tudtommal)

Nekem 140 literből lett 7 liter 50tf%!!

 

A forrás egyszer leállt a hőmérséklet miatt 1 hétre és megpimpósodott, utánna leforrt rendesen és rá 1 hétre főztem!

(élesztő,tápsó,ph, pektinbontó, cukor nélkül)

 

A pimpósodás emésztette fel az alkoholt vagy csak a 9-12 a max. tf%?

Amugy a minőséggel nincs gond csak a kihozatallal.

 

templomhegyi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87350

Miklós uram

Ne beszélj már rébuszokba ,most akkor melyik is

alánlanám eztcsak 150 dolcsi

Előzmény: Miklós1 (87348)
Norbi... Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87349

Nem vettem észre azt a hozzászólásod, elolvasom.

 

Még annyi, hogy: Kivétel, ha szándékosan mag ízt szeretnénk a pálinkába, pl. szokás a kajszibarack magját megtörni és 0,5kg magbelet tenni 100kg cefréhez.

 


Ezt úgy kell érteni hogy még erjedés előtt kell belerakni, vagy csak a főzéskor?

Előzmény: Miklós1 (87348)
Miklós1 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87348

Ugye megmondtam, hogy mindent egyenként fogsz kérdezgetni, ha nem olvasod el az egyszeregyet. Ott van mindjárt az első oldalon, aztán a Finomításnál is...

Előzmény: Norbi... (87347)
Norbi... Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87347

Az alszeszt lehet sima csapvízzel hígítani vagy arra is desztilált víz kell?

HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87346

köszi nektek a hozzászolásokat és illusztrációkat. Hasznos 5let-nek látszik mind2. El fogok kezdeni "tesztelgetni" remélem minnél kevebb cefre fogja bánni. Majd nem öntök sokat az üstbe ha esetleg a tesztelés kudarcba fulladna. :D

sleves Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87345

A sóder jó, de ezzel még jobb: 

 

A pöcs nem feltélenül szükséges, az üst alját bekenni zsirral és ha így is leégeted akkor tényleg válts duplafalúra. Én már rég váltottam volna duplára csak várom még, hogy egyszer végre valahára legalább egy kicsit odakapja :DD

Előzmény: HondaKiller (87343)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87344

Hali

Alternativa ,sokáig igy csináltam nem nagyon volt gond.

Fütésre figyelni és kellőképen higitani ,egy próbát megér 

Előzmény: HondaKiller (87343)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87343

Köszi az őszinte választ :) Én furó géppel nem mertem féltettem az üstöt inkább kézzel dörzsöltem órákat egy puhább eszközzel :S
A felsorolt dolgokon agyalok én is lehangolóan olvasom h nem vált be egyik se :) soderen agyaltam legtöbbet, mert ugy gondolom a szalma felúszik ugyis, a homok tul apro elkavaroghat benne, rácsom meg nincs vagyis rézből nincs. 
Már nagyon félek a következő baracktól pedig muszály, lesz mert van 4db 50literes hordóm ami lassan kiforr.

Előzmény: Babar66 (87319)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87342

Hasznátam zsíroldót is talán az segített legtöbbet. Terv-be van az átalakítás csak még terv nincs hozzá meg kivitelező :)

Előzmény: bojsziwww (87291)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87341

Igazad van valóban csak ion-cserélt a víz amit használok nem desztilált...:)

Előzmény: antó (87300)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87340

Hali

TEgyél ,baja nem lessz tőle de csodát se várj

Esetleg főzz anélkül is, majd hasonlitsd össze

Előzmény: edding1100 (87339)
edding1100 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87339

Sziasztok!
Most fogunk először sárgabarackot főzni, az lenne a kérdésem, hogy érdemes e barackot tenni az aromakosárba? Ha jól tudom, nem mindegyik gyümölcsnél van értelme.

kupeci Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87338

Értik, de csak Neked hiszik el!:)))) 

Előzmény: Miklós1 (87336)
csep-el Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87337

Köszönöm a választ!!!!

Előzmény: Miklós1 (87336)
Miklós1 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87336

Az egyszeregy 11. oldalán a Finomítás fejezet erről szól, igaz nem írtam bele azt a magyarázó mondatrészt hogy "...azért, hogy a rossz alkotórészek jobban elválaszthatók legyenek." Majd pótolom. Viszont akkor felesleges ott az ábra, meg a magyarázgatás az illékonyságról, ha úgysem értitek:-(

Előzmény: csep-el (87334)
Babar66 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87335

He-he...

Itt igen büszkek a cseresznye parlatukra (Zuggerkirsch), majd probalok "haza exportalni" valamennyit a ZD-re, fikazas celjabol   :)))

Udv. 

Előzmény: templomhegyi (87323)
csep-el Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87334

Üdv mindenkinek!

 

Kiváncsi vagyok arra,hogy Pl a 35fokos alszeszt miért kell behigitani 25 fokra, miért nem lehet 35,vagy akár 40 fokosan tisztázni?A miértjére lennék kiváncsi.  Átnéztem a linkgyüjteményt,és nem találtam benne,csak,hogy higitani kell.Vagy csak figyelmetlen voltam? A válaszokat előre is köszönöm

sogi01 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87333

                                                      vf1 linkgyüjteménye 

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.try.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87284)
barkócza Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87332

Minden főző és minden cefre más, neked kell kikísérletezned. Ökölszabályként úgy kell melegíteni, hogy egy óra legyen a fölfűtés, és további két óra, amíg lejön az anyag. De ez csak ökölszabály. Ne a legdédelgetettebb cefréddel kezdd, az első adagot úgyis leégeted. Aztán majd megtanulod.

 

Takarítás vízforralással, hűtővíz nélkül a legegyszerűbb. Inkább többször, mint kevésszer. Mondjuk, minden feltöltés után.

Előzmény: Norbi... (87318)
barkócza Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87331

Sziasztok, én is előkerültem, sőt, már egy pár napja itthon vagyok, úgyhogy nem is töröm a madzsart. :) Sőt, szereztem egy kis barackot is, már forr. Ugye, a vadgyümölcsöket szeretem a legjobban, csak tavaly cefréztem először barackot, Zsuzskának köszönhetően. Az előnyei vitathatatlanok: a.; könnyű cefrézni, b.; könnyű főzni, c.; jól ad, d.; ismerősök, rokonok imádták. (Persze, nekem is ízlett.) :) Úgyhogy kihagyhatatlan.

zozomax Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87330

Köszi. Pedig kinyitottam már a  művet több alkalommal is.... :-)

Előzmény: Miklós1 (87320)
sogi01 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 87329

Kedves Foxrodi!

Legközelebb legyél oly kedves ,ezt írd:sogi  reggel linkeli!

 

Előzmény: foxrudi (87326)
vasbicikli Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87328

Hú de megijedtem. Kicsit megszunnyadtam a gép előtt, és erről a posztról azt hittem, hogy már reggel van :D

Előzmény: foxrudi (87326)
foxrudi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87327

Igaz van, amin átsiklik az ember,de kezdem érteni, a néha kissé nyersebb kommenteket.

   Olvasni,olvasni,olvasni......!

Előzmény: foxrudi (87326)
foxrudi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87326

  A tudás forrása

                                           

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: Norbi... (87318)
truffle Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87325

Néhány napig nem gyarapítom a profik ősz hajszálait kérdéseimmel. Elmegyek s..get áztatni. De, hogy ne legyek nagyon off, berakok egy élesztős képet. Cukrot is kaptak egy mokkáskanálnyit. Nehogy má' a balatoni felfújt kenyeret kelljen ennem öt napon keresztül!;)

 

 

Acetonmentes szép napokat minden főzőnek! 

 

 

TINTUS Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87324

semmi különös. Én nem a földről szedtem -nem permeteztem semmivel- nem kellett megfürdetnem. Leaprítani, 2-3 % felolvasztott és kihült cukrosvizzel indítani, majd élesztő (egyszerü budafoki) és pektinbontó. műhelybe erjesztem 22-23 fokba.

Előzmény: Érdi_bőtermő (87321)
templomhegyi Creative Commons License 2013.07.26 0 0 87323

hali babar

Basszus még csak pár napja .hogy elmentél és máris töröd a magyart ,ez nem semmi:))

Na mindeggy, neked megbocsájtjuk és sacc/kb értjük miről pamporászol:)

Vigyázz ott a messzi távolban jóccakát

 

Előzmény: Babar66 (87319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!