Jó van belőle 3-4-5 tányéros.. Na most olvasgatok , 1 tányér 1 lepárlás ami azt jelenti, hogy 3 tányérral, 4 lepárlás???És még ott a 4-5 tényéros stb. Miért kell ennyi? Egy buboréksapkás lepárló, kb ugyan az mint egy thumper. Ki fogom próbálni, elvileg üst + 1 thumper = egymenet. (2 lepárlás egyben)
...egyre inkább terjed ez a "lustaság fél egészség"...ideugrunk, semmit nem olvasunk, csak azonnal mondjátok meg, hogy mit csináljak, mert nincs időm visszaolvasni...
...miből gondolják, hogy nekünk van időnk 126-odjára is leírni, amit már oly sokan leírtak...
...gyerekek, ez egy itt egy szakkönyv, csak el kellolvasni!!!...
...ha vesztek egy könyvet (ez ingyen van), azt sem viszitek át a szomszédba, hogy mondja el mi van benne, mert Neked nincs időd elolvasni...gondolom kiröhögne...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ezt opálosodásnak hívják, ha tényleg olvasod a fórumot, akkor ezzl a kifejezéssel már biztosan találkoztál. No meg a reggelinkkel, ami minden nap be van téve. Abban megtalálod a választ a kérdésedre.
minden napolvasom a forumon levo hozzaszolasokat, de egy gondra nem talaltam valaszt, pl. van 5 liter 60 fokos palinkam, ezt higitani akarom pl 48asra, es ha 52 ala viszem akkor nagyon lassan de kezd homalyosodni a palinkam, hogyan tudom ezt a homaylossagot kikuszobolni hogy szep attetszo nem homalyos 48 fokos palinkat kapjak???
Tudom mar lehet hogy volt rola szo de nem talaltam a hozzaszolasok kozott.
Nekem 70l meggy cefréből, 14l 38° alszeszem lett. 21l lett 25°-ra higítva, ebből a tisztázásnál kb. 6l 70°-os meggypálinkám lett. 48°-osra lőttem be így kb. 8-9l között lett a vége.
Az alszeszed nem lehet 62 fokos. A cefre főzése során legfeljebb az első "cseppek" lehetnek ilyen fokosak. Az alszesz 20-30 fokos, ki mennyire csavarja ki, illetve mennyire erős a cefre. (pl. bor eseten lehet 30 fokos)
Azt már rég ki kellett volna főzni! Nem lett ecetes !?
Cukrot és élesztőt a cefrézés indítására teszünk bele max 3 %-t de erről akkor már lekéstél.
Olvasd el a naponta belinkelt tudományokat ! Ilyen dolgokat 25 milliószor leírtunk, és már mindenki unja újra meg újra leírni. De hogy sértődés ne legyen a reggeli linkben naponta megtalálhatók az alapvető tusdnivalók Off.
Külön fejezet van az egyszeregyben a 14. oldalon a Cefre leégése címmmel, látom nem olvasod, pedig sogi minden reggel linkeli szorgalmasan. Nem égetünk le olyan gyakran cefrét, hogy a leégés természetét jól kiismerjük, gondolom aki jól aládurrant, annak azonnal leég, az óvatosabbaknak a végén.