Keresés

Részletes keresés

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87149

Jó van belőle 3-4-5 tányéros.. Na most olvasgatok , 1 tányér 1 lepárlás ami azt jelenti, hogy 3 tányérral, 4 lepárlás???És még ott a 4-5 tényéros stb.  Miért kell ennyi? Egy buboréksapkás lepárló, kb ugyan az mint egy thumper. Ki fogom próbálni, elvileg üst + 1 thumper = egymenet. (2 lepárlás egyben)

Előzmény: peca_matyi (87148)
peca_matyi Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87148

...és az emeletes ház hány emeletes ? :-)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (87145)
hal65 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87147

NA végre!

Azt hittem elvitt a zöld ár! :)

Előzmény: stapika (87146)
stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87146

Nem ezt írtam,az Undox fordít,vagy ferdít,de így is érthető.:-)

Előzmény: stapika (87144)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87145

Egy egylépcsős főző, hány tányéros? És a tányérokba mit töltenek?

stapika Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87144

Régen jártam egyik helyi nevezettetsséget,Eszternek hívták,nem egylépcsős volt.:-)

Előzmény: emGeza (87142)
emGeza Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87142

Sziasztok !

 

Zamárdiban járva , az egyik helyi nevezetesség .

 

snapszmester Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87141

Nem gond. Itt is. :-)

Előzmény: rézműves1 (87140)
rézműves1 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87140

...pályinkás jó reggelt...

 

...egyre inkább terjed ez a "lustaság fél egészség"...ideugrunk, semmit nem olvasunk, csak azonnal mondjátok meg, hogy mit csináljak, mert nincs időm visszaolvasni...

 

...miből gondolják, hogy nekünk van időnk 126-odjára is leírni, amit már oly sokan leírtak...

...gyerekek, ez egy itt egy szakkönyv, csak el kell olvasni!!!...

 

...ha vesztek egy könyvet (ez ingyen van), azt sem viszitek át a szomszédba, hogy mondja el mi van benne, mert Neked nincs időd elolvasni...gondolom kiröhögne...

 

Előzmény: zsuzska60 (87138)
supertifoso.12 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87139
Előzmény: picurj (87135)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87138

A "homályosság" megszüntetésére ajánlom az olvasgatást, sogi minden nap tesz fel hozzávalót. Meg fog szűnni a "homály" :-)

Előzmény: picurj (87135)
sogi01 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87137

   vf1 linkgyüjteménye 

 

 

 linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.try.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87094)
arpipapa6107 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87136

Ezt opálosodásnak hívják, ha tényleg olvasod a fórumot, akkor ezzl a kifejezéssel már biztosan találkoztál. No meg a reggelinkkel, ami minden nap be van téve. Abban megtalálod a választ a kérdésedre.

Előzmény: picurj (87135)
picurj Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87135

Hello Mindenki,

 

minden napolvasom a forumon levo hozzaszolasokat, de egy gondra nem talaltam valaszt, pl. van 5 liter 60 fokos palinkam, ezt higitani akarom pl 48asra, es ha 52 ala viszem akkor nagyon lassan de kezd homalyosodni a palinkam, hogyan tudom ezt a homaylossagot kikuszobolni hogy szep attetszo nem homalyos 48 fokos palinkat kapjak???

 

Tudom mar lehet hogy volt rola szo de nem talaltam a hozzaszolasok kozott.

 

Koszonom

supertifoso.12 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87134

Nekem 70l meggy cefréből, 14l 38° alszeszem lett. 21l lett 25°-ra higítva, ebből a tisztázásnál kb. 6l 70°-os meggypálinkám lett.  48°-osra lőttem be így kb. 8-9l között lett a vége.

 

Remélem nem írtam vadságokat...

Feriba51 Creative Commons License 2013.07.24 0 0 87133

Én közben azon csodálkoztam, hogy norris53 és a többiek, nem érezték rajtad az alkohol szagot?????:-))))

Már közbe akartam szólni, hogy ne nyaggassanak már:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: abodi72 (87132)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87132

Basszus

 

végre nekem is leesett :)

 

hiába na ,sokat kellett kostolni ,hogy nehogy belemenjen a útópárlat a páleszbe :)

 

Éppen a Feribának meséltem ma telefonon ,hogy 32 azaz 32 fokos volt az alszesz

 

bakker ,hogy ennyi hozzászólás láttán sem esett le :(

 

Hiába na sok volt a lelkesedés a pálesz bevizsgálásánál :)

 

A tiszta pálesz a 62 fokos és 10 l ,lett

 

 

Előzmény: hevezoli64 (87130)
snapszmester Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87131

Nem baj, azért csak ízlelgesd.

Előzmény: abodi72 (87124)
hevezoli64 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87130

Szia!

Az alszeszed nem lehet 62 fokos. A cefre főzése során legfeljebb az első "cseppek" lehetnek ilyen fokosak. Az alszesz 20-30 fokos, ki mennyire csavarja ki, illetve mennyire erős a cefre. (pl. bor eseten lehet 30 fokos)

Olvasd el mit írtál, holnap....)

Előzmény: abodi72 (87127)
truffle Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87129

Ez csak egy nyers vas, jócskán terveztem rá kikönnyítéseket a gázláng és az átmérő függvényében.

Nincs gázórám, átalányt fizetek 5.500-körül 3 hónapra...persze ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül pazarolom/csak rendesen kihasználom;)/.

Előzmény: hal65 (87108)
truffle Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87128

Rendben, köszönöm!

A hasonlat parádés, szeretném a továbbiakban szabadon felhasználni :).

Előzmény: Feriba51 (87107)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87127

Nem irtam el , 62 fokos volt amit higitottam

 

a fokolom szerint 22 fok-ra

Előzmény: norris53 (87126)
norris53 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87126

Hé "főző mester " :-) Amit én nem értek " 62 fokos alszeszem" ezt vagy el írtad vagy............ ?

Előzmény: abodi72 (87124)
TINTUS Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87125

Azt már rég ki kellett volna főzni! Nem lett ecetes !?

Cukrot és élesztőt a cefrézés indítására teszünk bele max 3 %-t  de erről akkor már lekéstél.

Olvasd el a naponta belinkelt tudományokat !  Ilyen dolgokat 25 milliószor leírtunk, és már mindenki unja újra meg újra leírni. De hogy sértődés ne legyen  a reggeli linkben naponta megtalálhatók az alapvető tusdnivalók Off.

Előzmény: sajovolgyi (87113)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87124

ne haragudj mester ,ne nem értem

 

Előzmény: snapszmester (87123)
snapszmester Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87123

Valamid nagyon nem pontos.

22L-62%=13,6 100%

62L-22%=13,6 100%

26L-52%=13,6 100%

Előzmény: abodi72 (87119)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87122

számitások ide vagy oda ,ez ennyi lett és ha nem csal tul sokat a fokolom ,akkor 22 fokos volt

 

durván a 125 liter cefre 8 százalékos kihozatallal adott

 

 

Előzmény: HondaKiller (87120)
Miklós1 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87121

Külön fejezet van az egyszeregyben a 14. oldalon a Cefre leégése címmmel, látom nem olvasod, pedig sogi minden reggel linkeli szorgalmasan. Nem égetünk le olyan gyakran cefrét, hogy a leégés természetét jól kiismerjük, gondolom aki jól aládurrant, annak azonnal leég, az óvatosabbaknak a végén.

Előzmény: HondaKiller (87114)
HondaKiller Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87120

Ha csak a 22 liter 62% ost vesszük és 22%os ra akarod higitani, az már 62 liter számológép nélkül is ? :)

Előzmény: abodi72 (87117)
abodi72 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87119

22 fokosra sikeredett az alszesz higitása, és 40 l lett a mennyiség.

 

10 l- 62 fokos pálesz lett. amit mad higitok 52 fokosra

az eredeti ,ahogy te irtad az alszesz volt.

plusz 5 liter utópárlat maradt a tisztézés után

 

ne haragudj de nem tudom másképpen megfogalmazni

Előzmény: norris53 (87118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!