Keresés

Részletes keresés

peca_matyi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87095

Sok fűnyírással...:-)

Előzmény: rézműves1 (87093)
sogi01 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87094

    vf1 linkgyüjteménye 

 

 

 linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.try.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (87044)
rézműves1 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87093

...egyébként mostanában azért nézek ide ritkábban, mert sikerült a "panel-dzsungelből" kiszabadulni egy kertes házikóba és ugye nem kell mondanom, hogy ez mivel jár...

rézműves1 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87092

...pályinkás jó reggelt...

 

...örülök, hogy segítettek a képek...ezért van ez a fórum...pár évvel ezelőtt, nekem is sokat segített, de én úgy kezdtem, hogy visszaolvastam az elejétől, amit mindenkinek nagyon ajánlok, mert hihetetlen mennyiségű tapasztalat gyűlt fel itt a több, mint 10-év során...

 

...ez azért is jó, mert legalább kevesebb lenne a felesleges kérdés és a többség rájönne, hogy

mekkora szerencséje van, hogy "rátévedt" erre a kitaposott útra...

 

                                                                                                 ...jó nedűt...

 

 

 

Előzmény: simfer (87084)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87091

Ennél jobban még nem fogalmazták meg.

Előzmény: peca_matyi (87090)
peca_matyi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87090

A jó tanulók jutalma:-)

Előzmény: Kezdőcefrész (87089)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87089

Mi az a ZD?

Előzmény: peca_matyi (87086)
Feriba51 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87088

Helló truffle!

 

Ha így folytatod sosem fogsz főzni.

A főzéshez nem kell epruvetta, nem kell hőmérő, anyacsavar akármiből lehet..... Te kibúvókat keresel, hogy ne keljen főznöd.

Hát ne így tovább!

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: truffle (87081)
peca_matyi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87087

Én megtettem mindent az érdekedben , de lehet , hogy egy "légy szíves srácok" , jót tenne...

Előzmény: citrus04 (87074)
peca_matyi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 87086

Ha így folytatod , még egyszer ZD tag leszel. Gratula. Csak így tovább !!!!!!

Tanulni , tanulni , tanulni...........

Hamarosan lesz jó pálinkád.

Előzmény: Kezdőcefrész (87063)
lapar Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87085

"én olyat nem csinálnék, hogy a cefrét már gyűjtöm, csinálom, de még azt sem tudom ki,mikor mivel főzi ki."

Tiszteletem az uraknak!

Fenti hibát én elkövettem. Idén sok volt a barackom, és válogattam, a rosszakat nem tettem bele, van is vagy 50 l szépen erjedő cefrém, de nem tudom hol fogom kifőzetni?

Ha esetleg tudtok valakit, vagy innen vállalnávalaki (Budapesten, vagy közelében)

Keresgéltem a neten, de nem nagyon találok közel, meg olyat olvastam, hogy legalább 400 kg kell, hogy külön főzze, stb.

Iteni mailom publikus, arra küldhettek ajánlatokat. Köszi előre is.

Előzmény: Piszra (87073)
simfer Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87084

T. Rézműves1!

 

Köszönöm a gyors regálást, külön köszönöm, hogy képeket küldtél mert vizuálisan jobban el tudom képzelni, hogy én mit kell, hogy csináljak majd. Te írtad, hogy 12-s csőből csináltad, tudom az áteresztő képeségben ez jelent különbséget, de egyéb dolog indokolja-e, hogy vékonyabb csőből csináljuk a spirált. Talán a hajlíthatóság lehet még szempont.

Szükségesnek találsz-e biztonsági szelepet a fazékra?

 

Köszönettel mégegyszer

Simfer

Előzmény: rézműves1 (87035)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87083

Nem kell megsértődni,  de a ZD-s tagfelvétel ennél azért bonyolultabb. A rendezvény magánterületen van, az idei lista már lezárva.

Előzmény: citrus04 (87080)
Tucso69 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87082

Írtam!

Előzmény: citrus04 (87080)
truffle Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87081

Detto!

Másfél hónapja itt "rozsdásodik a vas" mellettem, 120 kg gyümölcsöm fagy de az is úgy, hogy munkahelyemen a konyhás főnökasszony megengedte(nem kis kockázatot vállalva), hogy odavigyem, a városban és környékén rengeteg a leszedetlen gyümölcs, csak most látom, hogy ebből a szempontból nyitott szemmel járok. Ezeket nem tudom leszedni mert nem tudok még rögtön cefrézni...no majd jövőre az egész enyém lesz :). Olyan apróságok hátráltatnak, hogy megvettem az epruvettát és magasságban nem kompatibilis a hűtővel(újratervezés) vagy, hogy a sisakba beszerelendő hőmérőhöz nem adtak anyát(nem járt hozzá) amivel megfogatom, viszont nem kapok anyát rézből vagy rozsdamentes acélból. Egy közelgő néhány napos pihenés miatt sem tudnék a cefrézésnek nekifogni.

A kezdeti fellángolás után én is lehiggadtam, magyarán mondva lecarom a gyakorlatot, addig is tanulok...van mit. 

Minden esetre a beagle-t igyekszem majd távol tartani a cefrétől... nagyon hullik a szőre ;).

Előzmény: Piszra (87073)
citrus04 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87080

Ennyire kirekesztőek lennétek? Nem hinném...Befogadó társaságnak ismertelek meg benneteket. Hiszen azt mondtátok, hogy maradjak közöttetek. Most akkor mi van?

Előzmény: citrus04 (87079)
citrus04 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87079

Majd jövőre viszi el valaki? Addigra már elkóstoltatom:-)))

Előzmény: citrus04 (87077)
Tucso69 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87078

Tavaly Zsuzska felajánlotta valakinek, hogy megmondja, de meg kellett volna hogy ölje... :-)

Előzmény: citrus04 (87074)
citrus04 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87077

Mitől függ?

Előzmény: Törölt nick (87076)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87076

Majd jövőre, talán......

Előzmény: citrus04 (87074)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87075

A pulicefre igazi kuriózum lesz. Nem sok ilyenről hallottam még :) A kutyának nyilván nem a nevetéstől hullottak a könnyei, de mi is röhögtünk rajta két sort, persze sajnáltuk is közben...

 

Amikor terveztem, hogy cefrézni fogok, még hordóm sem volt. Amint lett hordó, máris került bele 4 vödör csereszynepép, mivel akkor még nem olvastam a fórumot, nem tudtam, hogy nem szerencsés nem egyszerre cefrézni, azt mondták, hogy lehet folyamatosan rakni gyümölcsérési sorrendben. A főzésre több ismerősön is tett ígéretet, tehát úgy tudtam, hogy nem lesz gond a főzés. Jelen pillanatban tényleg nem tudom még, hogy miképpen lesz kifőzve, de ahogy eddig is megoldódótt ezután is meg fog. Nem vagyok kétségbe esve emiatt...

 

Folyamatosan tanulok, ha ez az adag ki lesz főzve a következőt már másként csinálom... Legalább lesz összehasonlítási alapom.

Előzmény: Piszra (87073)
citrus04 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87074

Pálinkás szép estét mindenkinek!

Hát - tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot - nem sokan jelentkeztek pestiek, hogy elvigyék az étolajos eperpálinkámat a NYZD-re. Nem is nagyon zavar, elviszem én magam  szivesen! Azt hiszem, találni fogok ajánlót. Mikor is lesz? Hol is lesz?

Piszra Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87073

Snapszmester-nek, Miklós1-nek és a "Törzsgárdának" sok türelmet kívánok az elkövetkező hetekre, hónapokra. :-)

Megkezdődött a szezon úgy látom. Jönnek a kérdések. Én is kérdeztem amatőr dolgokat, meg fogok is, de higgyétek el tényleg hasznos a sok visszaolvasás vagy az ajánlott linkek böngészése. Na, meg amikor olyan kérdések jönnek sorozatban, amihez még visszalapozni, vagy linket olvasni sem kell, hanem elegendő lenne az egéren a görgővel kicsit lejebb menni, vagy 2-3 hozzászólást visszaolvasni.

 

Nah, de tegnap este olvasáskor ez a "Pulicefre" sztori könnyet csalt a szemembe (Annyira röhögtem)  Elképzeltem a szitut. :-)

 

Én inkább kivárok...Tanulgatok, rendszeresen olvasok (már egy pár éve) és inkább később kezdek neki a főzésnek. Most éppen a cefrézés fortélyait tanulom egy ideje és bérfőzetek. Majd idővel lesz saját is és azzal is megpróbálkozok...

Úgy látom vannak itt olyanok akiknél a lendület sokkal nagyobb mint a tudás. Pl. én olyat nem csinálnék, hogy a cefrét már gyűjtöm, csinálom, de még azt sem tudom ki,mikor mivel főzi ki.

 

Jó munkát mindenkinek a szezonra, sok szép, friss gyümölcsöt.

 

Üdv.: 

Piszra

abodi72 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87072

Leföztem két adag fososzilva cefrét

 

40 liter cefre 8 l alszeszt adott ,azaz a 2 adag 16 litret ami igy összekeverve 32 fokos

 

az igazság az hogy 150 l cefréhez volt téve 4 kg cukor

 

még 2 adag  lessz ebböl a hordó cefréből

benchmade Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87071

Én egy hét után főztem az első adagot, nagyon jól adott. A második kisebbik adagot csütörtökön cefréztem, és ahogy nézem szerda körül főzhetem azt is, és majd egyszerre tisztázom.

Előzmény: toalettduck (87067)
firekiller Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87069

Rajtad a választás: megmentessz valamennyi pálinkát, vagy az egész mehet a komposztra

Előzmény: toalettduck (87067)
firekiller Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87068

Ha egészséges és érett akkor meg. Felénk 150-ért a földről gereblyézett rothadtat kínálják.

Lekvárnak való szépet 250-300 Ft

Előzmény: társkereső magányos (87065)
toalettduck Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87067

De még egy hetes sincs alig forr szerencsétlen.

Előzmény: peca_matyi (87057)
toalettduck Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87066

Nekem 140ért nagyobbacska kajszit ajánlottak. Sárgt 200ért vettem kilóját pingponglabdától kicsitt nagyobbakat. A cefre nagyon jól alakul belőle eddig.

Előzmény: társkereső magányos (87065)
Kezdőcefrész Creative Commons License 2013.07.22 0 0 87064

Borzasztó kreatív módon körbevettem szalmabálákkal a hordót szigetelés-gyanánt, keresek egy vödörtetőt, és aztán rakok bele hideg vizet. És kap még két vödör vadszilva-pépet is estére... ezen már nem tudok változtatni...

Előzmény: Kezdőcefrész (87063)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!