Keresés

Részletes keresés

szentöltvíz Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85330

JÖHET !!!!

Előzmény: zsuzska60 (85309)
Jocó0423 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85329

Sziasztok Fórumtársak!

 

Nem tudtok véletlen valahol jó áron motoros gyümölcs apritót vagy darálót?

Főleg almához, körtéhez és birshez kéne! Nem kéne nagy teljesítményü, házi cefrézéshez kéne :)

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85328

Nem! Talán a benne lévő 10 liter házibor nyomta így meg.

Előzmény: foxrudi (85327)
foxrudi Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85327

A szőlő jól adja,de volt benne cukri is ugye??

Előzmény: Szkajvolker Lajos (85323)
obsitos3 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85326

Igen.Nem.Kettőt.

Bővebben:én szoktam csinálni,mástnem teszek bele,ha tényleg szereted az erőset,kettő kemény erőspaprika per liter.

Előzmény: m.robi (85302)
wolf rider Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85325

Üdv mindenkinek!

Értem, köszönöm a válaszodat, sokat segítettél, és spóroltál is nekem egy kicsit ezzel...

Előzmény: rézműves1 (85300)
Babar66 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85324
Benzinkúton keress akkumlàtor savat (kb. 300Ft egyliter) , annyit használj, amennyit Peca írt, de mielőtt a cefréhez öntöd, higítsd fel 5- 10 szeres mennyiségű vízzel.
Az eper kényes, hamar romlik, úgyhogy azért írta az 5-6 napot. Ha beállítod a Ph-t, kitolhatod a főzés idejét, de én sem várnék vele egy hétnél tovább, még, ha savaztam, sem.
Üdv!
Előzmény: picurj (85320)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85323

Csodálkozom én is.. Az alszeszt higítom természetesen. A szőlő ennyire jól hoz?

Előzmény: foxrudi (85322)
foxrudi Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85322

Számszakilag 19,2l 50°ost,de gondolom kihígítod az alszeszt 25-re.

De ez nekem még 100literre is igen szép szám nem 60-ra.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (85321)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85321

Kifőztem a szőlőt. 60 liter volt a cefre, lett belőle 24 liter 40 fokos alszesz, 85 alkoholfokon indult meg, az első 4 liter összesen kristálytiszta 50 fokos volt, mindkét főzés elején(30 litert főztem egyszerre.) illata nagyon jó, ez jónak mondható? Amiket eddig főztem, mennyiségre és szeszfokra is jócskán gyengébb volt. Finomításnál mennyi pálinkára számíthatok?

picurj Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85320
mi a pontos neve az akumlatorsavnak hogy kerjel az uzletben? A borkosav nem jo hozza? Mar 5 - 6 utan fozzem le??? Igen hamarnak tartom szombaton keszitettem ma tettem meg hozza pektinbontot.
Előzmény: peca_matyi (85318)
barkócza Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85319

Valamikor Gabó írta, hogy ő, ha savaz, akkor általában foszforsav-tejsav keverékkel. A tejsavas erjedésben egyébként nem a tejsavat bontják a tejsavbaktériumok, hanem az almasavat alakítják át tejsavvá. Ez a boroknál sokszor kívánatos folyamat, lehet erre a célra tejsavbaktérium-tenyészetet vásárolni.

Előzmény: peca_matyi (85318)
peca_matyi Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85318

Én nem vagyok biokémikus , de azt tudom , hogy a tejsavas erjedés nem jó. Én nem akarnék egy savanyú káposzta szagú epercefrét.Én nem tudom , hogy a tejsav adagolása segíti-e a tejsavbaktériumok szaporodását , megerősödését , de gyanítom , hogy igen. Az élelmiszeriparban természetes savanyítóként , tartósítószerként használják. A tejsavbaktériumok pedig háttérbe szorítanak minden egyéb mikroorganizmust . Esetünkben pl az élesztőket is.

Ha van 30 kg epercefréd , áldozz még 500 Ft akkumlátorsavra és tegyél az eperhez 1/2 dl.

De akkor sincs baj , ha nem teszel hozzá , csak tartsd távol a levegőtől és 5-6 nap múlva főzd le. Abból baj nem lehet sav nélküls sem. 

Előzmény: picurj (85308)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85317

 A helyzetleírás igencsak sántít,de mivel nem a vitát ,hanem a jó pálinkát szeretem ,így részemről itt a vége.

Előzmény: Törölt nick (85316)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85316

Berúgod az ajtót a kocsmában, majd a törzsvendégek felé fordulva a padlóra köpsz.

Folytasd a történetet.....

Előzmény: pirossapkásaranyhal (85315)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85315

Valóban nem fogok hiányozni közületek ,de ez nem válik dicsőségetekre,sajnos!Azért néhány általam nagyra tartott pálinkamester írását továbbra is olvasni fogom, a posztszámszaporítók meg ugye ugorhatót mert ugye azt még az admin sem tudja befolyásolni,szerencsére!Egyébként ezt az "ellehet menni " szöveget már mintha hallottam volna! Akkor ,ott sem jött be!

Előzmény: Törölt nick (85313)
imrus68 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85314

Üdvözlet, 

 

A képeken szereplő tárgyak  iránt szeretnék érdeklődni. Rendelkezem 1 főzőüsttel  ezt szeretném tovább fejleszteni.

Írásban gondolom nem lenne egészséges mélyebben szántó egyeztetés. Amennyiben nincs akadálya telefonos megbeszéléssel tudnánk folytatni.

 

70-3653030

 

 

Imre

Előzmény: rézműves1 (63581)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85313

Figyu, sajnálatos hogy elmész, viszont semmiféle űrt nem hagysz magad után.

Előzmény: pirossapkásaranyhal (85312)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85312

Figyu,ha itt ennyire antidemokratikus és korlátozott    a véleményszabadság , és még enyhe jó szándékú kritika sem fogalmazható meg ,én kérem törölj a topikból!További jó reggelezést , kecskerím faragást  a pálinkafőzés,fogyasztás kedvelőinek sikerekben gazdag szép napokat kívánok!

Előzmény: Törölt nick (85310)
TINTUS Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85311

tecccik  :))))

Előzmény: Törölt nick (85310)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85310

Figyu, dobtam helyetted a kockával. Az jött ki, hogy egyet lépj vissza!

Köszi.

Előzmény: pirossapkásaranyhal (85307)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85309

Szentöltvíz Uram! Mehet a petinbontó?

 

picurj Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85308

valaki hasznal TEJSAV-at a ph beallitashoz, hogyan kell adagolni illetve 100 liter cefrenehez mennyi kel hogy 1,00 ph erteket mozditsunk vele.

 

Most cefreztem epret es ehhez hasznalhatok???

 

30 kg eper 2 kg cukor meg a pht nem mertem tegyek hozza meg valamit???

 

Megkoszonnem a hozzaszolastokat.

pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85307

Kár ,hogy nem érted az iróniát,ha értenéd nem írnád,hogy az én szememben.......!Másrészt tényleg okos tanácsokat ír pálinkafőzés témakörben,ezért is nem  értem itt ezt a kecskerímfaragást. Ez nem az a topik ,ide másért jövünk ,jönnek.

Előzmény: peca_matyi (85306)
peca_matyi Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85306

Ha tetszik a verselgetés , akkor mi a baj. Ráadásul mit nem értesz? A verseket ?

Én meg azt nem értem , hogy a Te szemedben attól lesz okos az ember , ha sok a hozzászólása ?

Véleményem szerint az az okos , aki okosat ír. Olvass bele címeres költőnk hozzászólásaiba. Szerintem meglátod , hogy sok okos tanáccsal szolgált már több lezdő és nem kezdő kollegának. Ráadásul nagyon jó pálinkákat főz. Megérdemli , hogy verseljen:-)))

Előzmény: pirossapkásaranyhal (85304)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85305

1 - nem

Előzmény: pirossapkásaranyhal (85304)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85304

Jópofa ez a verselgetés,de ez nem az a  nem  topik!Vagy rossz a topik címe?

Bár ez is növeli a posztok számát mint a mindennapi jó reggelt  kívánás!

Előzmény: szilvakukc (85303)
szilvakukc Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85303

Három név a naptárban,

Mi szóba jöhet itten,

Károly, Klotild, Cecília!

Éltesse az Isten!

m.robi Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85302

Sziasztok,

 

Kb. 10 éve ittam utoljára paprika pálinkát. Lenne 1/2 liter almapálinkám, szívesen dobnék bele néhány darab piros bivaly erős paprikát. Csinált már valaki ilyet? Paprikán kívűl kell bele még valami? Illetve mennyit tegyek bele?

Előre is köszönöm a segítséget.

sogi01 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 85301

                                             vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

  www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (85260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!