A kérdésem a következő lenne: Egy 10kw teljesítményű gázégővel fel tudnám-e melegíteni kellőképpen és normál idő alatt a 100literes duplafalú főzőmet amibe kb 20-22 liter pálmaolaj van!? Vagy inkább fával érdemes próbálkozni? A jótanácsokat és a válaszokat előre is köszönöm! További szép napot kívánok mindenkinek!
Bocsáss meg nekem, hogy pont a Te névnapod maradt le, nem voltam gépközelben. Mondjuk annak az Anna nevű hölgynek könnyű írkálni, annyi neve van, hogy gondolom egész évben részeg.:))
Azért engedd meg, hogy utólag kívánjak boldog névnapot, a magam egyszerű módján.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszöntök, minden száraztorkú férfit, férjet, titeket, kik méltó képen akarjátok megünnepelni az alkohol mártírját: Szent Ivót!
Érezzétek magatokat a szesz Kánaánjában, dobjátok el a józanság igáját, merüljetek el a földi lé gyönyöreiben, figyelmeztetlek titeket, hogy a mellékhelyiségekben folyó vizet, csak mosakodásra használjátok.
Tegyétek magatokévá Hellász népének mondását. ,,Amit ma megihatsz, ne halaszd holnapra."
Igyatok, és gondoljatok közben, azokra a férfi társaitokra, akik porzó vesékkel tengetik sanyarú napjaikat. Koccintsátok rájuk is, igyátok meg részüket!
Vessétek el a kínzó másnap gondolatát, pusztuló agysejtjeitek múló létét. Hiszen a lét, határozza meg a tudatot, ha megiszod lét, elmegy a tudat.
Köszöntőmet zárom, Bacchus soraival: ,,Ha ma nem rúgsz be, berúgsz holnap."
Jó szórakozást, ápoljátok sok odaadással a következő Ivó napig, e nagy múltra visszatekintő hagyományt. ""
Azt hittem összes vers faragó tudásod a mai napra tartógatód, pont Ivó napjára nem faragtál egy jó rímet! Pedig ma senki nem mondhatja,hogy miért ittál, azért ma névnapom van Ivó. légyszi ha lehet és időd engedi egy jó riímet szókásod híven légyszi faragjál!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A hőkezeléses módszer lényege, hogy annyira puhítsa a birset, amikor már a festékkeverő szétviszi. Ez kb. 10 perc alatt megvan forró vízben, próbálgatni kell nyomkodással. Ha tovább főzöd, akkor foszlik és az kompótízű lehet. A Henzézés ugyanez csak gőzben puhítanak, de volt aki sütőben (forró levegő). Az egészet leírtam már néhányszor a 41321, 53328, 53291, 58637 hozzászólásokban.
Pontosan úgy értem , hogy mikor megvan a higítandó , akkor kimérem a hozzá kellő deszt vizet és ezt követően naponta/ kétnaponta a teljes mennyiség 10-15 % ot hozzáöntök a középpárlathoz. Így kb 2 hét alatt be is állítom a kívánatos szeszfokot. Majd még 3 hónapot pihentetem. Szoktam néha higítás előtt is pihentetni , de ez változó. Ez inkább az egyéb elfoglaltságaimtól , és a demizsonok telítettségétől függ.