Keresés

Részletes keresés

Juhász Tamás88 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85034

Szisztok!

 

A kérdésem a következő lenne: Egy 10kw teljesítményű gázégővel fel tudnám-e melegíteni kellőképpen és normál idő alatt a 100literes duplafalú főzőmet amibe kb 20-22 liter pálmaolaj van!? Vagy inkább fával érdemes próbálkozni? A jótanácsokat és a válaszokat előre is köszönöm! További szép napot kívánok mindenkinek!

sogi01 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85033

Pálinkás Pünkösd hétfőt!

Előzmény: norris53 (85020)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85032

Bernát, Bernardin, Felícia

(na erre faragj rímet Szilva!)

 

Nincs meg a rímek imázsa,

Ha még nem csókolt homlokon a mázsa.

 

Úgyhogy csak Isten éltesse őket, és

Ennyi volt a verselés!

 

szilvakukc Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85031

Szia!

Bocsáss meg nekem, hogy pont a Te névnapod maradt le, nem voltam gépközelben. Mondjuk annak az Anna nevű hölgynek könnyű írkálni, annyi neve van, hogy gondolom egész évben részeg.:))

Azért engedd meg, hogy utólag kívánjak boldog névnapot, a magam egyszerű módján.

 

"Hallom tegnap megtöltötték

az emberek a klimókat,

Ünnepeltek pár jó embert,

Ivánokat, Milánokat, Ivókat!

 

Lemaradtam sajnos róla,

Sajnálom is fenemód,

Azé részeg vótam én is mire

Ránk nézett a telihód!" 

 

Előzmény: Gyevi50 (85025)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85030

                                                  vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

  www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (85015)
Gyevi50 Creative Commons License 2013.05.20 0 0 85029

Ügv. Norris!

Erre gondoltam, ez szép megemlékezés Szent  Ivóról.

Előzmény: norris53 (85027)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85028

:-) ok bocsánat! :D 

Előzmény: norris53 (85026)
norris53 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85027

Dezső Ilona Anna ""   : Köszöntő Ivó napra.

Köszöntök, minden száraztorkú férfit, férjet, titeket, kik méltó képen akarjátok megünnepelni az alkohol mártírját: Szent Ivót!

Érezzétek magatokat a szesz Kánaánjában, dobjátok el a józanság igáját, merüljetek el a földi lé gyönyöreiben, figyelmeztetlek titeket, hogy a mellékhelyiségekben folyó vizet, csak mosakodásra használjátok.

Tegyétek magatokévá Hellász népének mondását. ,,Amit ma megihatsz, ne halaszd holnapra."

Igyatok, és gondoljatok közben, azokra a férfi társaitokra, akik porzó vesékkel tengetik sanyarú napjaikat. Koccintsátok rájuk is, igyátok meg részüket!

Vessétek el a kínzó másnap gondolatát, pusztuló agysejtjeitek múló létét. Hiszen a lét, határozza meg a tudatot, ha megiszod lét, elmegy a tudat.

Köszöntőmet zárom, Bacchus soraival: ,,Ha ma nem rúgsz be, berúgsz holnap."

Jó szórakozást, ápoljátok sok odaadással a következő Ivó napig, e nagy múltra visszatekintő hagyományt. ""

Előzmény: Gyevi50 (85025)
norris53 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85026

Pálinkás jó estét !

Sogi - nem nyúl vagyok hogy rágcsáljak :-)

Előzmény: sogi01 (85024)
Gyevi50 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85025

Üdv. Szilvakukc!

Azt hittem összes vers faragó tudásod a mai napra tartógatód, pont Ivó napjára nem faragtál egy jó rímet! Pedig ma senki nem mondhatja,hogy miért ittál, azért ma névnapom van Ivó. légyszi ha lehet és időd engedi egy jó riímet szókásod híven légyszi faragjál!

Előzmény: szilvakukc (85016)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85024

Vagy csak a leveleket rágcsálod? :-) Ez olyan  Csak Norris-os :DDD

Előzmény: sogi01 (85023)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85023

Mármint citromfüves pálesszal????

 

Előzmény: norris53 (85022)
norris53 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85022

Csak hogy extrém legyen citromfű-borsmentával !! :-)

 

Előzmény: sogi01 (85021)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85021

Viszont:-))

De attól függ ,mivel?

 

Előzmény: norris53 (85020)
norris53 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85020

Pálinkás Pünkösd vasárnapot !

norris53 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85019

Úgy legyen :-)

 

Előzmény: Törölt nick (85013)
rézműves1 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85018

...ott van az...égetett szeszesitalok...

Előzmény: sange72 (85017)
sange72 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 85017

Üdv! Volt egy topic régebben, valami " Égetett szeszek" vagy hasonló.....Az megszűnt? Mert nem találom.

szilvakukc Creative Commons License 2013.05.18 0 0 85016

Erik van ma, Alexandra,

Na és megint János,

Hogy ilyen sűrűn bepiálhat,

Irigyli a város.

 

sogi01 Creative Commons License 2013.05.18 0 0 85015

                                                   vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

  www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (85003)
rézműves1 Creative Commons License 2013.05.18 0 0 85014

...pályinkás jó reggelt....

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 85013

Pálinkás 48 órát!

Miklós1 Creative Commons License 2013.05.18 0 0 85012

A hőkezeléses módszer lényege, hogy annyira puhítsa a birset, amikor már a festékkeverő szétviszi. Ez kb. 10 perc alatt megvan forró vízben, próbálgatni kell nyomkodással. Ha tovább főzöd, akkor foszlik és az kompótízű lehet. A Henzézés ugyanez csak gőzben puhítanak, de volt aki sütőben (forró levegő). Az egészet leírtam már néhányszor a 41321, 53328, 53291, 58637 hozzászólásokban.

Előzmény: sleves (85007)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85011

Válts háziorvost :)

Előzmény: szilvakukc (85004)
norris53 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85010

Egy kis ELŐZETES > FENYEGET A HIDEG FRONT !!!

http://terkep.idokep.hu/kep.php?kep=radar&regio=eu

sogi01 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85009

Egy kis kiegészítés!

Ha főzzük a birset abból akár kompót is lehet!

Ha daráljuk,illetve jól pépesítjük abból jó cefre lehet.... én a darálást javaslom!

De ez saját vélemény.

Előzmény: sogi01 (85008)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85008

Talán ha túl sokáig főzöd ,esetletleg kompótíze lehet. 

De ez a saját véleményem!

Előzmény: sleves (85007)
sleves Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85007

Forralóssal mi volt a baj?

Előzmény: sogi01 (85006)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85006

Birs témához :  Forralos módszerrel én is csináltam,meg darálóssal is.

Nekem a darálós jobban bejött.

 

Meg persze egy kihajtogatott,illetve kiélezett festékkeverővel megdolgoztam!

 

Előzmény: hevezoli64 (85002)
peca_matyi Creative Commons License 2013.05.17 0 0 85005

Pontosan úgy értem , hogy mikor megvan a higítandó , akkor kimérem a hozzá kellő deszt vizet és ezt követően naponta/ kétnaponta a teljes mennyiség 10-15 % ot hozzáöntök a középpárlathoz. Így kb 2 hét alatt be is állítom a kívánatos szeszfokot. Majd még 3 hónapot pihentetem. Szoktam néha higítás előtt is pihentetni , de ez változó. Ez inkább az egyéb elfoglaltságaimtól , és a demizsonok telítettségétől függ.

Előzmény: benchmade (85001)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!