Keresés

Részletes keresés

comad2 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84525

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de lehet, hogy már ősszel kierjedt és most azért nem? És ha nem erjedt ki ősszel akkor miért nem? Néztél akkoriban rá?

Előzmény: manta-z (84523)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84524

Kapott 3% zsákos napfényt is.

Előzmény: manta-z (84523)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84523

Üdvözletem!

 

Kérnék egy kis segítséget.

Tavaly ősszel kényszerűségből el kellett tennem 60 L őszibarackot. Pépesített állapotban volt pektinbontó és savazás (Ph=3) után. Így vészelte át a telet, a maximum hőmérséklet 8C körül lehetett. Most hogy jobb idő lett úgy gondoltam kierjesztem. A hordók felbontása után minden rendben volt a pépnek teljesen jó illata volt, mintha tegnap turmixoltam volna össze. Hozzáadtam borélesztőt de semmi nem történt. Gondoltam még hideg van ezért 3 nap után hidegtűrővel is nekimentem. Azóta eltelt 3 nap Semmi nem történik. A cefre 20 fok körül van. Ízre illatra nincs kierjedve és minimális CO képződés sincs.

Valakinek van ötlete, hogy mi lehet ezzel?

 

 

 

hal65 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84522
Kicsit átrajzoltam.
Majd elküldöm Neked.
Természetesen a magyarázattal együtt.
Előzmény: Feriba51 (84521)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84521

Pedig azt a skiccet, amit feltettem neked, érdemes jobban megnézni.

Az nem csak deflegmál, hanem rektifikál is.

Pláne, ha a terelő tányér felső felületére egy "kapillárisan párologtató" anyagot szerkesztenénk. Na most ez tényleg ne rongy legyen, hanem valami rézreszelék.

Csak, hogy visszatérjünk a megszokott komolyságunkhoz.:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hal65 (84520)
hal65 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84520
Na ez is látszik a hszólásokon :)
Előzmény: Feriba51 (84519)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84519

De van mit inni:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: kupeci (84518)
kupeci Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84518

:)

Előzmény: sogi01 (84515)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84517

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84516

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

sogi01 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84515

Lehet,nincs mit főzniük:)

Előzmény: kupeci (84513)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84514

Akkor lettem volna kiábrándulva, ha nem ütöd le, hisz nagyon szépen odatettem a háló fölé:-)))

Na, meg azt is szerettem volna érzékeltetni, hogy a szart nem csak fényezni lehet, hanem nevén nevezni a dolgokat.... és , amikor az elnevezés 100% -ban fedi a valóságot, akkor már bele sem lehet kötni:-)

Szép álmokat, jó nedűt!!!

Előzmény: rézműves1 (84508)
kupeci Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84513

"jókvagytok" :))

Előzmény: rézműves1 (84508)
hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84512

Rézművesek készítik :)

Előzmény: rézműves1 (84510)
hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84511

Már hogy én, vagy az ötlet? :D

Előzmény: pálinkaüst (84509)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84510

...ezt egy réz-pók szőtte???:):):)...

Előzmény: hal65 (84506)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84509

Ez zseniális!

Előzmény: hal65 (84506)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84508

  ...szia Feribá...         ..."textil alapú kapilláris párologtató"...

 

...ez már a "szabadalmi" leírásból való??...egyszerűen zseniális!!!...szürke-mezei mosogató rongyok, egész generációi

lesznek neked hálásak ezért a pompás (és előkelő) definícióért...:):):)..."kék-vért" vittél a vérvonalba...

 

...bocsi, de ez túl "magaslabda" volt...DDD...                 ...remélem nincs harag...jó nedűt...

 

Előzmény: Feriba51 (84502)
Miklós1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84507

Igen, tudok segíteni. Nekem rozsdamentes acél szitaszövet kellett 3-4 éve, náluk vettem: Jurotissu Kft., Budapesten a IX. ker. Kén u.-ban vannak. Rézből is van szitaszövet, és még az is lehet, hogy perforált lemez is, de most nem böngésztem végig a kínálatukat.

Előzmény: benchmade (84501)
hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84506

Csinálj!

Nénány réz hegesztőpálca, pár méter rézdrót, és már kész is.

Akkorára készítheted, amekkora kell.

 

Előzmény: benchmade (84501)
comad2 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84505

Csak azért kérdeztem, mert hálót nemigen kapsz, lemezhez sokkal könnyebb hozzájutni, utána már csak egy pisztolyfúró kell és némi izmozás.

Előzmény: benchmade (84504)
benchmade Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84504

Igen, a perforált lemez is tökéletes lenne.

Előzmény: comad2 (84503)
comad2 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84503

Vörösrézből? Háát... Perforált lemez nem jó?

Előzmény: benchmade (84501)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84502

Csak az nem értem miért nem tetszik neked az a textil alapú kapilláris párologtató???:-))))

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: rézműves1 (84500)
benchmade Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84501

Tudna valaiki segíteni , hol lehet venni aromakosár aljába való rézhálót? Kb 35-40 cm átmérőjű, kör alakú kellene.

rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84500

...pályinkásat...

 

...lehet, hogy Feribá-tól "lestek" el valamit???:):):)...kiváncsi lennék, hogy mennyi "szabadalmi" díjat kapott??? DDD...

Előzmény: szilvakukc (84497)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84499

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

snapszmester Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84498

Ez éppen arra jó, hogy eltávolítsad a felesleget. Marad benne annyi hogy ne menjen a minőség rovására.

Előzmény: Törölt nick (84494)
szilvakukc Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84497

Nem olyan bonyolult az, ronggyal van teletömve.:DDD

Előzmény: rézműves1 (84488)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84496

Miklós1 fórumtársunk "szilvapálinka metilalkohol tartalma" összeállítása a zugdeszt oldalon:

http://zugdeszt.hu/1987bevezet.html

 

Az oldal eltrehánykodása Artúr hibája! :DDDD

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!