Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84512

Rézművesek készítik :)

Előzmény: rézműves1 (84510)
hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84511

Már hogy én, vagy az ötlet? :D

Előzmény: pálinkaüst (84509)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84510

...ezt egy réz-pók szőtte???:):):)...

Előzmény: hal65 (84506)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84509

Ez zseniális!

Előzmény: hal65 (84506)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84508

  ...szia Feribá...         ..."textil alapú kapilláris párologtató"...

 

...ez már a "szabadalmi" leírásból való??...egyszerűen zseniális!!!...szürke-mezei mosogató rongyok, egész generációi

lesznek neked hálásak ezért a pompás (és előkelő) definícióért...:):):)..."kék-vért" vittél a vérvonalba...

 

...bocsi, de ez túl "magaslabda" volt...DDD...                 ...remélem nincs harag...jó nedűt...

 

Előzmény: Feriba51 (84502)
Miklós1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84507

Igen, tudok segíteni. Nekem rozsdamentes acél szitaszövet kellett 3-4 éve, náluk vettem: Jurotissu Kft., Budapesten a IX. ker. Kén u.-ban vannak. Rézből is van szitaszövet, és még az is lehet, hogy perforált lemez is, de most nem böngésztem végig a kínálatukat.

Előzmény: benchmade (84501)
hal65 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84506

Csinálj!

Nénány réz hegesztőpálca, pár méter rézdrót, és már kész is.

Akkorára készítheted, amekkora kell.

 

Előzmény: benchmade (84501)
comad2 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84505

Csak azért kérdeztem, mert hálót nemigen kapsz, lemezhez sokkal könnyebb hozzájutni, utána már csak egy pisztolyfúró kell és némi izmozás.

Előzmény: benchmade (84504)
benchmade Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84504

Igen, a perforált lemez is tökéletes lenne.

Előzmény: comad2 (84503)
comad2 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84503

Vörösrézből? Háát... Perforált lemez nem jó?

Előzmény: benchmade (84501)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84502

Csak az nem értem miért nem tetszik neked az a textil alapú kapilláris párologtató???:-))))

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: rézműves1 (84500)
benchmade Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84501

Tudna valaiki segíteni , hol lehet venni aromakosár aljába való rézhálót? Kb 35-40 cm átmérőjű, kör alakú kellene.

rézműves1 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84500

...pályinkásat...

 

...lehet, hogy Feribá-tól "lestek" el valamit???:):):)...kiváncsi lennék, hogy mennyi "szabadalmi" díjat kapott??? DDD...

Előzmény: szilvakukc (84497)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84499

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

snapszmester Creative Commons License 2013.04.14 0 0 84498

Ez éppen arra jó, hogy eltávolítsad a felesleget. Marad benne annyi hogy ne menjen a minőség rovására.

Előzmény: Törölt nick (84494)
szilvakukc Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84497

Nem olyan bonyolult az, ronggyal van teletömve.:DDD

Előzmény: rézműves1 (84488)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84496

Miklós1 fórumtársunk "szilvapálinka metilalkohol tartalma" összeállítása a zugdeszt oldalon:

http://zugdeszt.hu/1987bevezet.html

 

Az oldal eltrehánykodása Artúr hibája! :DDDD

 

 

schlumbergerrr Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84495

Csütörtökön oda-, ma visszafelé Tassról (munka volt) fejet hajtottam Dunaföldváron. Többet nem tehettem, sofőr voltam.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84494

Egyenlőre a hüttéssel próbálkozom és majd a tetejéről szedem le a "fölét".

Előzmény: snapszmester (84493)
snapszmester Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84493

Megpróbálni lehet, de a mindet-re  kíváncsi vagyok hogyan csinálod.

Előzmény: Törölt nick (84492)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84492

Köszönöm a választ!

Énis megprobálom mindet eltávolítani!

Majd egyszer kiprobálom a másik variációt is!

Előzmény: hal65 (84491)
hal65 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84491
Ízlés kérdése. Van aki megpróbál mindem kozmaolajat eltávolítani. (Én is)
Van aki hagy benne mert azt mondja más lesz tőle a pálinka.
Előzmény: Törölt nick (84490)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84490

Szevasztok!

A kozmaolaj leválasztás lényege az ,h minden kozmaolajat eltávolitsunk?

Tudom,h amatör kérdés!(de én azvagyok és inkább kérdezek:)

Ezzel vhogy nemvok tisztába!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84489

Megfogadom a tanácsod.

Előzmény: csalitos (84486)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84488

...köszi az infót, ezek szerint ez nem egy hagyományos, "egyszerű" Pisztóriusz tányér, hanem egy komolyabb belsővel

(valszeg csőkígyóval) épített szerkezet, ahhoz hasonló, mint az egyoszlopos torony felső részében...ez meg is magyarázza a magasabban domboruló formát, meg a rendkívül magas árat is...de akkor ebben nem is terelő lemez van és így, csak hasonlít a Pisztóriuszra, de igazából nem az...

...csak azt nem értem, hogy a gyártó kinek csinálja...mert egy otthonfőzőnek nagyon drága, a "a profiknál" meg sehol sem láttam eddig, csak az "Etesi-főzdéhez" hasonló hagyományosat...

Előzmény: pálinkaüst (84468)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 84487

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

   Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (84442)
csalitos Creative Commons License 2013.04.12 0 0 84486

   Úgy-e, úgy-e, de sz@# dolog, ha nem iszik rendesen az ember?  :-((

Előzmény: Törölt nick (84484)
buga1 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 84485

Akkor itt járt a Felügyelő? :-)

Előzmény: norris53 (84482)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.12 0 0 84484

Belöktem még egy pohárral, most én senem látom :)

u.fos dolog ez Józsipapa

Előzmény: csalitos (84483)
csalitos Creative Commons License 2013.04.12 0 0 84483

   Aztán végül is kiderült, hogy nem az volt...  :-))

Előzmény: Törölt nick (84481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!