Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 84398
A szembe szomszédom csinlált, igazi érdekességet. Egy almafája, 9 féle almát terem :)
Előzmény: bujukcekmece (84391)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 84397

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 84396

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84395
Már a franc se tudja! Az idén túlvagyok három 5-10-15 éves komplett faátoltáson, 10 tüskéskörte, clapp kedveltje(ajánlom mindenkinek), besztercei, kajszi.... És csütörtökön folytatom!
Előzmény: sogi01 (84392)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84394
Józsipapa oltsad át a fát!
Előzmény: csalitos (84388)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84393

Nekem a 19 napos narancscefrém még mindig bugyog(bár most már lassan)

Előzmény: bujukcekmece (84391)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84392

És mit gyártasz? :D

 

Előzmény: bujukcekmece (84391)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84391

Szervusz!

 

Akkor nem kell, lebeszélem a szomszédot, Ő volt oda érte! Csak most oltási, jobbanmondva részemről pálinkafagyártási időszak van:) Akkor ezt a szilvát egye aki akarja:))))) Inkább oltok neki valami mást:)

Előzmény: szentöltvíz (84381)
barkócza Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84390

Nem állítom, hogy a cikk pontatlan adatokra épül, sőt, épp ellenkezőleg. Azt űllítom, hogy az újságíró megbízhatóan hülye, és nem tudja, mi a különbség a pálinka és a gyümölcsízű szeszesital közt. Az ugyanis nonszensz, hogy a magyar pálinkatörvénynek megfelelő, kereskedelmi forgalomban pálinkának nevezhető ital valaha is piacvezető lett volna Magyarországon. Szemben a hidegeljárással (pancsolással) készült gyümölcsízű szeszesitallal.

 

A pálinka és a gyümölcsízű szeszesital összekeverése olyan nonszensz, mintha a statisztikában egy oszlopban szerepeltetnék az egereket az elefántokkal, mondván, hogy mindkettő szürke állat.

 

Amúgy ha a gyümölcsízű szeszesitalok forgalma a házi pálinkafőzés engedélyezése miatt esett vissza, akkor az egy pozitív hozadék. Végre nem hidegeljárással pancsolt szemetet isznak otthon az emberek.

Előzmény: Törölt nick (84387)
Tan-csi Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84389

Ezzel így nem értek egyet. Akik elkezdtek újabban főzni, előtte sem vettek 5-6-8-stb. ezer forint / liter márkás pálinkát, inkább csak kipróbálták magukat és a lehetőségeiket. Az hogy a boltban, meg a kocsmában mi fogy jobban, a statisztika szerint, kevéssé minősíti az adott terméket manapság, szerintem ezt mindenki tudja akinek egy kis köze is van a kereskedelemhez. Ráadásul, az otthonfőzők alapjában véve nem a "piacra dolgoznak", még ha kap is egy-egy haver kóstolót. Inkább valóban azt kellene tisztázni, hogy a hírekben mennyire mossák össze a minőségi pálinkát a bolti szeszesitallal.

Előzmény: Törölt nick (84387)
csalitos Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84388

   Szervusz bujuk.

   Szentölvíz megmondta. Nagyon nagy, bölek szílva, de se valammire való íz, zamat. Piacos nagyon, viszik mint a cukrot, mert szép nagy. Ha ezt én akkor tudom, nékem se lenne most Blue Free szilvám.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: bujukcekmece (84373)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84387

Nézd, tiszteletben tartom abbéli véleményed, hogy a cikk pontatlan adatokra építhet.

Ettől függetlenül a házi pálinkafőzés legalizálásának piaci hatásai felől nincsenek kétségeim; legfeljebb ki azzal magyarázza a statisztikát, hogy rossz adatokból indul ki, ki pedig azzal, hogy a szabályozások hatásának következtében változik a piaci kereslet-kínálat is.

A következtetésünk szerintem egy pontra mutat: a cikk így vagy úgy, de pongyola, hatásvadász tartalommal gyűjt olvasókat.

 

Egészségünkre!

Előzmény: barkócza (84375)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84386

tkp. a klubban akartam ezt az emberiség fejlődése számára roppant fontos infót megosztani, de annyira komolyan vettem a szerepem, hogy hirtelen elkeveredtem :)

Előzmény: Tan-csi (84385)
Tan-csi Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84385

Ezt már többen próbálzuk, de még senkinek sem sikerült úgy mint neked! :))

Előzmény: Törölt nick (84355)
héjja60 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84384

 

Nálam az oltó vesszők még a hűtőben vannak , de holnap útra kelnek. Elhagyom a téli szálláshelyemet ,vár a "hegy".

Köszönöm mindenkinek a segítséget a télen , sokat tanultam , remélem a pálesz minőségén is megmutatkozik majd ez.

Mindenkinek jó gyümölcstermést , sok cefrét és jó-jobb nedűt kívánok !!!

 

 

 

sogi01 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84383

Erre mit is lehet írni....

Bekerültem tavaj egy nagyon jó társaságba,ismeretlenül (bocs Zsuzskával beszéltem) befogadtatok! Még a medvehagymást is bírtam.... 3x  :D

Most meg én viszek medvehagymást meg persze mást is a ZD-re!

Egyszóval ..... Köszönöm!

Szeretném viszonozni azt a sok jót amit Tőletek kaptam!

Előzmény: Törölt nick (84382)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84382

Jó látni , hogy a fiatalság teszi a dolgát..

Mint legfiatalabb ZD tag bízunk benned,h a topik,és  a ZD hagyományait is továbbviszed.

Szerintem jó kezekben lesz.

Előzmény: sogi01 (84356)
szentöltvíz Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84381

Szia bujuk !

 

Nekem van Blue Free szilvám, szivesen küldök belőle de szerintem a nagyságán kívül nem sok jót lehet róla elmondani.

Előzmény: bujukcekmece (84373)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84380

Hát igen, ebben az időben még oltani sem nagyon lehet, nálunk most is esik.

Oda jutottam, hogy az alanyaimat be kellett hozzam a panelba és itt oltottam be őket, amint az ábra is mutatja

Ugyanis nem mertem sokáig tárolni a postán kapott nemes vesszőket.

 

 

Jó nedűt!!!

 

 

Előzmény: Miklós1 (84378)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84379

...ja-ja...:):):)...

Előzmény: barkócza (84377)
Miklós1 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84378

Uborkaszezon? Most oltom be a tüskéskörtét a nyárikörtébe, köszi az oltóvesszőket bujukcekmece !

Előzmény: comad2 (84361)
barkócza Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84377

...össze(disz)kuszálni... :)

Előzmény: rézműves1 (84376)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84376

...nyugodtan mondjad csak egyszerűen, hogy megvitatni...:):):)...

Előzmény: barkócza (84375)
barkócza Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84375

Azért inkább arról van szó, hogy cikk tartalmaz hibás következtetést, mert keveri a pálinkát a gyümölcsízű szeszesitallal már megint. Azaz helyesen "kevesebb gyümölcsízű szeszesitalt fogyasztunk", ennek pedig a házifőzéshez semmi köze, mert nagyságrendileg más. Hogy a tényleges pálinkával kapcsolatban mi az érvényes statisztika, azt Gabó tudná megmondani. Úgy emlékszem, a házifőzés engedélyezése után nőtt a kereskedelmi főzdék pálinka (és nem szeszesital) forgalma. Egy félreértett cikk téves következtetését fölösleges diszkutálni. :)

Előzmény: Törölt nick (84374)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84374

Legalábbis többet főz(et)ünk, és kevesebbet veszünk.

Biztos vagyok benne, hogy szépen lassan kezd beérni a legalizálás hatása.

Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a piaci trendekben meg fog látszani, az EU sem véletlenül ugatott miatta, nekik is jelentős bevételkiesést okoz(ott).

Aki korábban is nagyobb mennyiségben fogyasztott szeszesitalt, jelentős számban ráállt a főzésre vagy főzetésre.

És ez a trend még évekig tartani fog, egyre kevesebbet fog a magyar boltban vásárolni. És különben is, minek vásárolnánk? Egy valóban jó pálinkával kevés bolti szeszesital képes versenyre kelni.

 

Ui.: párhuzamosan az a trend is megfigyelhető, hogy mennyivel többen próbálnak kisebb gyümölcsösökbe fektetni, vagy telepíteni, mint jópár évvel ezelőtt. Az sem véletlen. Nem beszélve arról, hogy egyre többen érdeklődnek, akik csak pár fát tennének a kertbe. Ennek egy része persze az egyre dráguló gyümölcskínálat, másik része pedig hobbiból főzné a pálinkát.

Előzmény: rézműves1 (84367)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84373
Van é e valamelyikőtöknek „Blue Free˝ szilvafája? Érdekel pár oltóág!
comad2 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84372

Mindegy miért: nincs. Az én törzshelyemen is csak kétféle van, Bolyhos szőlő és vegyes (én követeltem ki, hogy tartsanak valamilyet). De én se mindig azt iszom, mert több nap, mint pálinka...

Előzmény: rézműves1 (84371)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84371

...nem lehet, hogy azért nincs, mert már nem tudják "svarcba" megvenni 1.000.-/lityi-ért?, ahogy eddig???...

...nem biztos, hogy így van, én csak morfondírozok magamban, de "kihallatszik"...

Előzmény: comad2 (84369)
barkócza Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84370

"... tavalyelőttig a pálinka vezette a hazai élelmiszer-kiskereskedelemben az égetett szeszes italok forgalom szerinti rangsorát..."

 

Ez, így, ugye, netto marhaság. Már megint keverik a pálinkát a gyümölcsízű szeszesitallal.

Előzmény: Törölt nick (84365)
comad2 Creative Commons License 2013.04.09 0 0 84369

Nagyon drága a pálinka, inkább az. Sok kocsmában nem is tartanak, de vodka és unikum mindenütt van.

Előzmény: rézműves1 (84367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!