Keresés

Részletes keresés

gombászok Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83875

Szerintetek bevehetem ezt a maszlagot?

Előzmény: gombászok (83874)
gombászok Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83874

Na, már megint tanultam valamit! Csucsorpálinka. Hm, akár még jó is lehet.

Előzmény: norris53 (83860)
fürészes Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83873

Már látom!!!

Előzmény: pedropolis (83871)
fürészes Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83872

Mivel higítottad? Csapi víznél én is jártam így már,Én se tudtam mi az szerintem vízkő.

Előzmény: pedropolis (83864)
pedropolis Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83871

Mentes ásványvízzel higítottam én is. Az lehet a baj?

 

Előzmény: Gyevi50 (83870)
Gyevi50 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83870

Üdv Pedropolis!

Én is jártam igy, nem fogadtam meg a forumtársak jótanácsát, hogy ioncserélt ,szürt,forralt vagy jóminőségű vizzel higítsunk,

mentes ásványvízzel higítottam meg is lett az eredménye, kicsapodott az üvegfalára szerintem a kalcium vagy valamely ásványi

anyag. Én is átszürtem azóta semmi baja, az üveget csak homokkal tudtam kimosni.Vagy esetleg kozmaolaj? Volt kozmaolaj szűrés? Majd leírod ha esetleg rájösz mitől volt!

 

Előzmény: pedropolis (83864)
templomhegyi Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83869

Halihó

próbáld meg a fútót vagy a bástyát:)))

Előzmény: hal65 (83852)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83868

Anyag nem vész el csak átalakul:)))

Előzmény: Tan-csi (83867)
Tan-csi Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83867

Az én nyereményem elveszett! :(

Igaz, az szőlő volt.

Előzmény: kupeci (83855)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83866

Nem "vót" még de akkor most meg lesz!:))))

Előzmény: norris53 (83865)
norris53 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83865

Jövő héten kösd meg a kutyát :-)

Előzmény: kupeci (83863)
pedropolis Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83864

Szép estét!

 

Kicsit el voltam tűnve, de akadt egy válaszra váró kérdésem!

Boltból kaptam néhány kg. almát, amit már nem tudtak a minősége miatt kirakni a pultra, így megkaptam ingyen.

Egy befőzőfazékban megpároltam, majd a levével eggyütt, egy festékkeverővel pépesítettem.

Kevés cukor, élesztő. Erjedés lezajlott, majd ezutén egyből lefőztem. A cefrének nem volt semmi gyanús illata.

48 fokra kihigítottam a párlatot, majd szellőztettem, pihentettem.

Pár hét után ránéztem az üvegre, kicsit meglötyköltem és ekkor láttam valami furcsa anyagot az üveg falán.

Kicsit fehéres, de áttetsző egy miliméternél kissebb kis anyag rakódott ki az üvegen, az alján elég vastagon.

Mintha kicsit zselés, vagy kocsonyás lenne az üveg. Átszűrtem az egészet egy vattakorongon. Elég nehezen tudtam kimosni.

Lehet ez valami vegyszertől? Csak a bolti gyümölcsben van. Kicsi a narancsban is látszik.

kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83863

Szia norris!

Azt a csucsort mikor tesztelhetném le?:))))

Előzmény: norris53 (83860)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83862

Akkor megérkezvén el lehet mondani hogy "miszélhozott"?:))))))

Előzmény: hal65 (83859)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83861

2 L szilvát kés nélkül is megér!:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83857)
norris53 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83860

Pálinkás jóestét !

 Kupeci uram :-) Itt az élő pálda -- gyalog bodza - mérgező nyersem 60C° Mére ganyaga le bomlik - kerti csucsor - szintén mérgező (burgonya félék családja ) 60C°lebomlik !

A kerti csucsor és az ebsőlő könnyen me külnbüztethető egymástól  CSUCSOR  levelei nem fűrészesek a bogyók sokkal nagyobbak - az érett bogyó már nem fényes ! Az ebszőlő levele fűrészes szélü...

 Ja én ittam csucsor pálinkát nem keveset - gyalog bodza pálinkát is -és azthiszem élek még :-)

vad faj          kerti változat

 

hal65 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83859

Köze nincs hozzá!

Kellemetlen illat, íz, és erős szélhajtó hatás!

Tapasztaltam:)

Előzmény: kupeci (83854)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83858

Köszönöm, nincs esetleg valakinek ilyenről képe amin fel van szerelve a kés?

Előzmény: kupeci (83853)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83857

Egyik cimborámé megvannak a kései is! Árban mit ér? 2 lityi "szilvalét" kér érte.

Előzmény: gombászok (83856)
gombászok Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83856

Nagyon jól felkészített eladásra, csak éppen a lényeg hiányzik belőle-a kései!

Anno ilyen kütyüvel-kézi erővel-500 mázsa szilvát pépesítettünk.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83851)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83855

A Tzd-n a tombola egyik nyereménye volt a vadbodza pálinka,nem tudom kihez jutott.:)

Előzmény: hal65 (83852)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83854

Hasonlít a rendes bodzára?

Előzmény: hal65 (83852)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83853

Szerintem ez Khüne répadaráló,csak mindha hiányoznának a kései.

A dadálmány nagyságát lehet ugyan növelni a fordulatszám optimalizálásával,de olyan munkát ne várj tőle mint egy ágdarálótól vagy egy kalapácsostól.

Ezzel együtt is alkalmas almára birsre tökre körtére vagy hasonló gyümölcsökre. 

Előzmény: Szkajvolker Lajos (83851)
hal65 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83852
Én már főztem gyalogból. Felejthető a párlata.
Előzmény: kupeci (83850)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83851

Kérdezném, hogy ez miféle daráló, és alkalmas e cefrekészítéshez, mekkora darabokra vág?

 

http://imagerz.com/QE8SDUtvAwMBXlJMEQVR

http://imagerz.com/QE8SDUtvAwMBXlJMEAVR

http://imagerz.com/QE8SDUtvAwMBXlJMEwVR

http://imagerz.com/QE8SDUtvAwMBXlJMEgVR

kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83850

A "gyalogbodzából" is főznek és ugyan a növény mérgező de a párlat nem. Én ugyan nem ittam ,de szívesen megkóstolnám ha tehetném.

Előzmény: hal65 (83848)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83849

Reája gondoltam én is!:)))

Előzmény: hal65 (83848)
hal65 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83848

Én asszem ittam is Noriszéból, a ZD-n.

Nem volt mérgező:)

Sőt!

Olyan "kőmég" íze volt.

Előzmény: kupeci (83847)
kupeci Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83847

Egy, bizonyos esetekben kifejezetten mérgezőnek tartott bogyót, úgynevezett „ebszőlőt" árult áfonyaként a Búza téri piacon egy idős asszony – tudta meg portálunk. A dologra egy vásárló figyelt fel, az árut elkobozták és megsemmisítették.

Egyébként főznek csucsorból is páninkát.

Előzmény: szilvakukc (83845)
vf1 Creative Commons License 2013.03.20 0 0 83846

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: vf1 (83526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!