Szép estét!
Kicsit el voltam tűnve, de akadt egy válaszra váró kérdésem!
Boltból kaptam néhány kg. almát, amit már nem tudtak a minősége miatt kirakni a pultra, így megkaptam ingyen.
Egy befőzőfazékban megpároltam, majd a levével eggyütt, egy festékkeverővel pépesítettem.
Kevés cukor, élesztő. Erjedés lezajlott, majd ezutén egyből lefőztem. A cefrének nem volt semmi gyanús illata.
48 fokra kihigítottam a párlatot, majd szellőztettem, pihentettem.
Pár hét után ránéztem az üvegre, kicsit meglötyköltem és ekkor láttam valami furcsa anyagot az üveg falán.
Kicsit fehéres, de áttetsző egy miliméternél kissebb kis anyag rakódott ki az üvegen, az alján elég vastagon.
Mintha kicsit zselés, vagy kocsonyás lenne az üveg. Átszűrtem az egészet egy vattakorongon. Elég nehezen tudtam kimosni.
Lehet ez valami vegyszertől? Csak a bolti gyümölcsben van. Kicsi a narancsban is látszik.