Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81568

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (79930)
vf1 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81567

Szerintem ez a Te oldaladon lévő, Nabiti által zanzásított összefoglaló.

Gondolkozom, hogy kicserélem valamelyik linkkel..... 

Előzmény: snapszmester (81564)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81566

ez Babarnak ment

 

Előzmény: sogi01 (81565)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81565

Vagy holnap Érd??? blustanya??? 

Előzmény: sogi01 (81559)
snapszmester Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81564

És mit találtál ott amit mi nem ajánlunk minden reggel?

Igaz új a gépem, de nekem nem töltődik le az oldal.

Előzmény: buga1 (81556)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81563

Jót nevettem , kiváló verselő vagy Szilvakukc ! Jó TZD-zést Nektek ...Jövőre találkozunk ,BUÉK ! Satu

Előzmény: szilvakukc (81521)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81562

bocs : sogi1979@gmail.com

Előzmény: Jansy (81560)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81561

sogi1979@freemail.hu itt biztos

Előzmény: Jansy (81560)
Jansy Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81560

Hogy tudjuk megoldani ???

Előzmény: sogi01 (81558)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81559

Majd NZD-n... viszek egy pár fajtát..:))

Előzmény: Babar66 (81555)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81558

Nekem jöhet! :)

Előzmény: Jansy (81557)
Jansy Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81557

Pucolt narancs és mandarin vegyesen valakinek ?

buga1 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81556

A metilalkoholnak nincsen szaga. Amit érzel az acetaldehid, esetleg etil-acetát.

A hiba abban lehet, hogy nem vetted el (vagy keveset vettél el) az előpárlatot. Finomítsd újra...

Itt van egy kis segítség http://www.nemesitalok.hu/media/HaziPalinka-Fozesi_Kiskate.pdf

Sok sikert!

Előzmény: apa1026 (81520)
Babar66 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81555

(H)iszem, ha iszom...  :)

Üdv!

Előzmény: sogi01 (81554)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81554

    ZD-sek egészségére!

 

 

Vegyessel! Hamár sajnos nem lehetek ott:-(  De milyen a vegyes?

Egykicsi alma alszesz + utópárlatok(csipke,galagonya,birs)

Már most is jó íze van pedig ma főztem :)

degumentes Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81553

Valakinek nincs eladó fagyasztott kökénye? Vagy naspolya?

manta-z Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81552

Gyakorlatilag ugyanúgy csináltam mint akármelyik másik gyümölcsből, egyébként meg snapszmester leírása alapján, illetve ha a keresőbe beírod a narancs vagy mandarin szót akkor itt a topikon belül elég sok infót találsz.

Nekem nem volt keserű a cefre valószínű azért mert kevés fehér hártya került a cefrébe a kanalas módszer miatt, illetve lehet, hogy részben gyümölcs függő is a keserű íz.   

 

Előzmény: Jansy (81533)
Babar66 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81551

Az Urak úton vannak, a droidok meg ilyenkor is melóznak....  :(

Jó mulatást!

Előzmény: templomhegyi (81549)
vf1 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81550

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (79930)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81549

jó reggelt urak

Elindultunk !

TINTUS Creative Commons License 2012.12.27 0 0 81548

Köszönöm az irodalmi katarzist

Tintus

 

És jó szakmai munkát a téli zd résztvevőknek.

Előzmény: szilvakukc (81521)
rézműves1 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81547

...jó hogy ilyen "korán" le tudsz feküdni...én most fejeztem be a palackozást, mert családi dolgok voltak...

...most kezdek pakolni...

Előzmény: templomhegyi (81546)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81546

Jó estét urak

Remélem már mindenki elcsomagolta az utravalót a ZD-re ha nem akkor húzzon bele mert időben le kell pihenni holnap kemény napnak nézünk elébe.

Szilva köszönjük az ujabb gyöngyszemet remek lett.

 No gyerünk lefekvés .

mindenki vigyázzon az uton, csak óvatosan mert mindenkivel szeretnék találkozni.

Jó éccakát  

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81545

Szia kezdö kotyvaszto !!! Kösz a válaszod én a kis alföldön lakom náluk jó a minöség menyiség de nem aszt kel követni amit a gyárto hablakol amit te tapasztalsz de ha kel szivesen segitek alapanyag téren ha érdekel a töbi privát @mail-on szia jo szeszfokot!!!

Előzmény: kezdö kotyvaszto (81532)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81544

Szia Miklós 1

 

Megérdemeljük mi ennyi munka után a kóstolást ?

 

Üdvözlégy !!

Előzmény: Miklós1 (81537)
barkócza Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81543

Nagyon klassz leírás, gratula hozzá! Én még nem jutottam hozzá...

Előzmény: Miklós1 (81537)
kupeci Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81542

Hehe, nem baj.....legfeljebb azt nem keretezem bé:))))

Előzmény: szilvakukc (81538)
pálinkaüst Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81541

Ez minden év végén és év elején előjön, mint téma. :)

A törvény azt határozza meg, mennyit főzhetünk évente háztartásonként, azt nem teszi kötelezővé, hogy ezt meg is igyuk december 31-ig. Bár szép feladat volna és érdekes munka szilveszterre. :)

Előzmény: birogyula (81539)
apa1026 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81540

rézműves 1- nagyon köszönöm a válaszod. és kérdezném hogy kb, mennyi előpárlatot kel elengedni.

birogyula Creative Commons License 2012.12.26 0 0 81539

Sziasztok!

 

Ha az idei pálinkámból marad jövőre is mondjuk 20liter.

Akkor jövőre főzhetek 50 liter 86 fokos pálinkát?

Vagy ithon csak a megengedett mennyiség lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!