Keresés

Részletes keresés

Jansy Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81399

Akkor várjuk a szakikat :D

 

kovasc Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81398

Nem tudom hogy jó e lessz majd a szakik megírják várd meg őket hogy mi legyen. Lehet hogy keserű marad. Keserün még nem csináltam.

Előzmény: Jansy (81397)
Jansy Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81397

Hát azt nem szedtem le a mandarinról ! A narancsról igen

Érdemes cukroznom ?

 

Előzmény: kovasc (81396)
kovasc Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81396

Szia!

 

Hogy pucultad meg hélya alatt lévő fehér hártya kéreg nem tudom mi a neve azt is le kell szedni.

Előzmény: Jansy (81395)
Jansy Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81395

Sziasztok !

 

Van most 60 liter pucolt narancsom és mandarinom vegyesen.

2 napja pucoltam meg levet engedett már.

A leve kesernyés ízű !

Ez miért van ???

Jó ettől még ?

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81394

Nincs új a nap alatt. Először kb. a 60-as években láttam a helyi főzdében. Kapcát, kesztyűt feltörlő rongyokat szárított a főrdés a csöveken. Fater szólt neki h milyen praktikus, aszogya komolyan a tulaj, a pálinka is jobb lesz.

Jó röhögtünk.

Előzmény: Feriba51 (81392)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81393
Ha bonyolultabb lenne, nem is müködne jól. :))
Előzmény: Feriba51 (81392)
Feriba51 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81392

Akkor ez a "rongyos " élet magáért beszél:-)))

Csak az a baj, hogy pocsékul egyszerű és nem illik karácsonyfa alá.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: pedropolis (81391)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81391
Cefrefözés közben kipróbáltam est a vizesrongyos módszert.
A páracsövet végig betekertem vastagon rongyan. Bevizeztem. 84 fokra visszahült 90-röl.
Eredmény: víztiszta, 70-es párlat.
Utána rongyozás nélkül.
Eredmény: kissé opálos, 45-ös párlat.
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81390
Ök is gyümölcsöt föznek?
Elég some a szimplafalu KEG.
De azért teljesen más a fözöjük, mint a miénk.
Előzmény: vasbicikli (81389)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81389

Hmm, valóban, a lengyel tesók is elég komolyan űzik a sportot :)

Előzmény: pedropolis (81388)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81388
A bimber.ovh.org-on elég jó és ötletes apparátok vannak. Ott is használnk leibig hütöt, deflegmátornak.
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81387
A mobilom mindíg rejtjelezve ír:)
Úgy gondoltam, igen. Ha nem is a páracsö teljes hosszára, de talál elég lenne a felére is.
Egy höfokmérövel és egy csappal.
Gondolom, a 80-85fok elég lenne.
Előzmény: vasbicikli (81385)
degumentes Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81386

Kifőtt a kökény pálinka 180liter cefréből lett 9l 53° pálinka. Mondjuk elég érdekes íze és az illata:D

vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81385

Ha jól értem a hieroglifáidat ;) a Liebig hűtő deflegmátorként való használatáról van szó.

Elvileg simán jó lehet, csak a hűtővíz hőmérsékletét, meg a hosszúságot kell jól belőni, hogy ne visszafelé folyjon minden.

Előzmény: pedropolis (81384)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81384
Szép napot!

Csak egy gondolat!
Ha az emelkedő pàracső, màr magàban egy Leibig hűtő, az is jó deflegmàtor?
Feriba51 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81383

..."Ha lesz mit főzni kipróbálom az egyszeri lepárlásos módszert de úgy vettem észre hogy így sokkal több lenne az utópárlatom."

 

Nem lesz az olyan sok, ha a sisakot és a páracsövet egy kis nedves ruhával hűtöd közben. Amíg eléred az 50 fokos csurgást, le fog jönni a kinyerhető alkohol 75 százaléka (legalább).  A többi utópárlat meg megy a következő töltéshez. Tehát ne megy kárba semmi.

A nagy deflegmációt (kiválasztáat) a nagy felületű sisak és a relatív vastag páracső okozza. Szerintem.

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: carahc (81365)
rézműves1 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81382

...pályinkás jó reggelt...

vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81381

Feri bá, ne emelj engem piedesztálra, én csak olvasgatok innen-onnan, és közvetítek :o)

Előzmény: Feriba51 (81380)
Feriba51 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81380

Jaaaa, azért azt se felejtsük el, hogy a pektinbontó-metanol problémát Te tetted tisztába!!!! Legalább is számomra :-))))

Itt eddig elég fura elméletek kóvályogtak ez irányba.

Még egyszer köszönöm!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: vasbicikli (81378)
vf1 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81379

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (79930)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81378

"Azért megjegyzem, hogy ezen a fórumon sem újdonság, hogy a metanolt nem lehet egyszerű desztillálással elválasztani."

 

Tudom, de ennek ellenére mindig vannak (fekete öves versenyzők is), akik ezt vitatják, vagy meglepődnek rajta.

 

"valaki egyszer talán a Sólyom könyv vonatkozó passzusát is föltette"

 

Legutóbb pont én, bár lehet hogy volt már régebben is.

Előzmény: barkócza (81364)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81377

Sziasztok forumtársak ! Kérdésem lenne hozzátok Van e valakinek közöttetek egylépcsös fözöjé ha van akkor jélentkezzen lenne egypár kérdés? eszmecsere Elöreis köszönöm!!!!!

Gyevi50 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81376

Üdv!

Szódabikarbona, addig mig pezseg./Ecet közönbösítése ami savas-lúgosítás/. Arány azt ki tudja, azt hiszem csak kisérlet alapján!

Előzmény: turmix75 (81375)
turmix75 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81375

ÜDV!Mit és melyen arányba szoktatok rakni az alszeszbe finomitás előtt ha ecetes?

vasbicikli Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81374

Kösz!

Csapom már van (vagyis szelep), direkt ehhez a vastagságú csőhöz való kis finomság.

 

Előzmény: kupeci (81369)
barkócza Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81373

A szotyós vadkörte nem ad keveset. A jó pépesítés viszont fontos.

Előzmény: pedropolis (81372)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81372
Megkostoltam. Nem édes, de talàn nem is ecetes.
Lehet, hogy vad gyümölcs lévén egyszerűen csak ennyit ad?
Jövőre, ha lesz, a pektinbontót kevés cukorral és jobb pépesítést azért megpróbàlok.
Előzmény: barkócza (81371)
barkócza Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81371

Szerintem ki van zárva, hogy ne forrt volna ki. Kóstold meg, hogy édes-e még, valószínűleg nem lesz az. Probléma csak az lehet, hogy esetleg közben megecetesedhetett. Ne tegyél hozzá semmit, főzd.

Előzmény: pedropolis (81370)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.21 0 0 81370
Még az ősszel cefréztem a begyüjtött, megbarnult szemeket.
Kevés vizet raktam hozzà, cukor nélkül. Festékkeverővel aprìtottam.
Most főzök egy 30-as adagot, de nagyon keservesen jön. Eddig 1 liter alszesz jött le.
93fokot mutat a hőmérő ,a pàracsőben.
Mondjuk ami lejött, az viszont elég erősnek tűnik.
Mindjàrt megfokolom.
Előzmény: barkócza (81368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!