Keresés

Részletes keresés

leparlo02 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77570

pofás

 

kiváncsi vagyok a működésre és hogy vállik be!

60 as hoz?

Előzmény: rézműves1 (77565)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77568

 

Üdv!

 

Tennél fel képet esetleg, h hogyan néz ki a keverő másik vége ami az üstben van?

Hogyan illeszkedik, az érdekelne.

Gondolom vmi perselyféleségbe ott is.

 

Egyébként gratulálok, ez is nagyon precíz munkának néz ki! :-)

 

Üdv:

 

stalker

 

:-)

 

 

Előzmény: rézműves1 (77565)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77567

...ezt nekem írtad???, mert nem értelek...

Előzmény: 2aaase7 (77558)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77566

Oszt, hogy adja a füge? :))))

Előzmény: sogi01 (77556)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77565

...1.5-mm vastag kemény sárgaréz lemez az alaplap, amire felfogattam és két hajlított 5-ös rozsdamentes pálca rögzíti a lefogató karimához...ezekre menetet vágtam, hogy a magasságot

lehessen állítani.........

 

.........nagyon stabilan forog, 

 

de majd a terhelés alatt válik el a "szar a májtól", ahogy mondani szokták...

Előzmény: kupeci (77561)
leparlo02 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77564

Pálinkásat

 

Az lenne a tiszteletbeli kérdésem hogy pictorius tányérral finomitani lehet vagy nem.

Az az hogy érdemes e és nem e lesz izetlenebb a pálinka.

 

az a dilemmám

sogi01 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77563

" Hát minek iszik az olyan, aki nem bírja?  :-)))"

Hehe:) Kérdezd a többi ZD társamat:))

De van tartalék fokolóbol !

Nem ismered véletlenül Mariskanénit?:)

Előzmény: Törölt nick (77562)
kupeci Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77561

A motort hogyan kívánod rögzíteni?

Előzmény: rézműves1 (77555)
obsitos3 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77560

Talán azért,mert a hordó aljához hozzátetted a hordó mosóvizét is.Vagy azt kidobod?

Előzmény: szentöltvíz (77547)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77559

Nekem 0-100 -ig van  amit sikerült ma eltörnöm:((

De holnap veszek másikat:)

Előzmény: jana001 (77557)
2aaase7 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77558

Jó bizony. És igaz is.

Nem kéne folyton furkálódni.

Előzmény: rézműves1 (77542)
jana001 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77557

Én ugyanezt a két fokolót használom már régóta. Tökéletesen kiegészítik egymást.

Előzmény: barkócza (77548)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77556

Üdvözletem!

Fügefőzős ill. fügefinomítós szép délutánt:)

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77555

...persze lehet, hogy ilyen kis fordulatnál a "csőben-passzos" tengely is jól szuperál, csak én

"komplikáltam" meg így, mert ehhez voltam hozzászokva a hajócsavaroknál...a mostani hajómnál

vagy 10-éve raktam be így a csigatengelyt, sima zsírral kitömve, de még sosem ment bele a víz...

...pedig a kis gőzgépnek azért több száz a fordulata, ha jó a gőznyomás...

Előzmény: Csakaházi (77552)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77554

...a helyzet adja a hasonló megoldást, mert végül én is ilyet csináltam, csak nem csőből, hanem

egy 18mm-es rézrúdból (miből-másból?) kiesztergáltam, mert abba így még pont befért a 10-es cróva-fej...csak előtte még jót szívtam, mert menetet vágtam bele, hogy majd csak rátekerem...

...de az a menet kiszakadt az első meghúzásnál a rézből és így én is az anya mellett döntöttem...

...csak én nem átfúrtam, hanem kireszeltem átellenben a két palástot, mint régen a kurbli volt, mert a csapot én a tengely végébe beragasztottam menet rötzítővel...így simán csak ráhelyezem, meg leveszem a leszorító karimával együtt és nem kell szerelni semmit...

Előzmény: kupeci (77553)
kupeci Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77553

Ja még azt hozzá kell fűznom hogy látszik  az egyik fotón a 6-os anya. Az ott egy befenekelt csődarab amibe készült egy furat aminek az átmérője csak egy kicsit kissebb mint a ricnis tengely átmérője,így az anya tökéletesen felpréseli a helyére.

Előzmény: kupeci (77551)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77552

Azt mondod ne teljes hosszában illeszkedjen pontosan, inkább csak a két végén réz csődarabban? Jó akkor a cső 12-es lesz.

Köszi.

Előzmény: rézműves1 (77550)
kupeci Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77551

Valóban nem egyszerű, de én így oldottam meg.

Előzmény: rézműves1 (77533)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77550

...inkább 12-mm es félkeményet szerezzél a vörösből, ha nem tudsz savállót vagy rozsdamenteset és abba elég jól illeszkedik (én beforrasztottam) az 1-es falú, 10-es sárgaréz cső, amiből csak 3-3-centi kell alulra és fölülre...remek csapágy persely ilyen alacsony fordulatra...én teflonos szilikonzsírral kentem be, mert a kis gőzgépek tömszelencéihez, ilyet használok...

...lemértem a kihajtás fordulatszámát is, 12V-nál még gyors is 80-100-körül van, úgyhogy a 6V-al

fogom használni, az csak 20-30-között van...

Előzmény: Csakaházi (77549)
Csakaházi Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77549

A szivoncső valóban vastag. Kár. Veszek akkor egy 10-es csövet 1mm falvastagságút és egy 8-as köracélt tengelynek. Az pont belemegy. Lehet, hogy így persely sem kell?

Előzmény: rézműves1 (77536)
barkócza Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77548

Most én használok egy 20-90o-os fokolót és egy 0-20o-os borfokolót. A kettővel együtt mindent meg tudok mérni, amit akarok, nyilván nem kell nagyon pontosan. A kettő ára együtt tán 3000Ft, de akkor drágán vettem. Főzésnél mindig a páracső felső pontjának a hőmérsékletét nézem, abból, hogy hol indul, kb. tudom, hogy mennyi szeszre számítsak, és ez alapján állok is le. Persze utána megfokolom az alszeszt. Nyilván mindenkinek egyéni módszere van, és ez az igazán szép a hobbifőzésben. :)

Előzmény: csalitos (77532)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77547

Pálinkásat !

 

Harmadik napja főzöm a birset, napi egy főzésre van időm.110 l volt a cefre egy hordóban.

 

Amit furcsállok:

 

Kedden 52 fokon indult

Szerdán 52 fokon indult

Csütörtökön 42 fokon

 

Minden ugyanaz, a készülék a fokoló kb a felrakott mennyiség is egyforma volt mivel 3 főzéssel számoltam az 50-es üstben.

De miért gyengébb ami a hordó alján volt?

 

Üdvözlégyetek !!

rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77546

...ezt nem is ismertem eddig, főzött már ebből valaki, mert ígéretes lehet még a kertbe is...

 

...http://kertvarazsmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=837%3Amagas-c-vitamin-tartalommal-bir-a-fekete-berkenye-&catid=20%3Acserjek-fak&Itemid=23...

comad2 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77545

Nálunk csak azt nézik a gyöngyözéssel, hogy jó-e a pálinka. Ha megtartja a gyöngyöt akkor igen, ha nem, akkor nem. Bár lehet, hogy úgy gondolkodnak, hogy a magas szeszfokú a jó :)

Előzmény: gombászok (77543)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77544

Hááát, az akkor nagyon értette a szakmát!

Én a gyöngyözésből kb. 47 és 54 fok között tippelek elég jól. Ezen kívül már nem nagyon vannak gyöngyök.

Na, meg a gyümölcs fajtától is függ. Persze, ha csak kukoricából csinálod, akkor kialakulhat egy törvényszerűség:-)

Jó nedűt!

Előzmény: gombászok (77543)
gombászok Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77543

Józsipapa, Te tudsz valamit!: "Meg tarja a gyöngyét, vagy nem tartja?"

 

Hétfőn vendégségben voltunk a nagyobbik lányoméknál, szinte mindíg megy a Tv náluk.

A Discoveri csatornán épp az amerikai szeszcsempészetről volt egy sorozat, a feketefőzést az erdőben végezték.

Egyik feketefőző meg akart térni, elment tanulmányozni a hivatalos eljárást.

 

Meglepődött, mennyi eszköz és mekkora tőke kell, hogy engedélyt kapjon, vissza is ment az erdőbe keresni még pár dolcsit. 

 

Többek között a szeszfok megállapítása is téma volt, csináltak egy összehasonlítást. A feketefőző módszere a következő volt: vett egy befőttes üveget, megrázta a benne lévő szeszt és a gyöngyözéséről, meg a mozgásáról állapította meg, hogy hány fokos!! Azt mondta, már a nagyapja is így csinálta.

A hivatalos főző utána lemérte: a 40 fokosnál tévedett 0,2 tizedet, a 62 fokost eltalálta!!

Előzmény: csalitos (77532)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77542

...nézegettem a söröshordódon, az aromatornyos rézfőzőt, (mint üstfedő és sisak)...klasszul megcsináltad...kiöntéskor nincs útban a felső "gallér", mert én azért flexeltem ki elől, hogy ne

ömöljön bele a moslék, ha kiöntik...az a magas toldalék rendesen növeli neked a deflegmációt...

...látom van benne egy lukas lemez, amire a gyümit kell tenni...ha meg csak üresen hagyod, akkor

simán egy nagy sisakként szolgál...

...akkor ezek szerint az enyém is aromatornyos, csak én nem így hívom...ha beleteszem az aromakosarat akkor "aromatornyos", ha kiveszem, akkor csak sisak...

...néztem a lapjukat, jó a "marketing-dumájuk"...

Előzmény: godlock (77496)
rézműves1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77541

...pályinkás jó reggelt...ej de korán csörgött ma nálatok a vekker, vagy a kakas volt???...

 

...egyébként reméltem is, hogy annak szántad, de nem vagyok én olyan sértődős...pláne egy 

"Ratkó-pajtástól"...

Előzmény: Feriba51 (77538)
vf1 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77540

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
foxrudi Creative Commons License 2012.10.18 0 0 77539

Én nem provokáltalak téged,miért is a cinizmus???

   Mivel amit veszek megnézetem,így nyugodtan használom,mert hitelessel van  összehasonlítva,és eddig még 1°+- eltérésnél nem volt több.A hőmérőjük pedig jó.

  Ezekszerint a finomítványt is efféle technológiával állítod be?

 

Előzmény: csalitos (77532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!