Keresés

Részletes keresés

jhjenő Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76452

Sziasztok  ki gyártotta azt a pálinka főzőt ?

 

Előzmény: Baracilin (76448)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76451

Szia!

3mm-es szilikon van, add meg a külsö átmérőt.

Üdvözlégy!

Előzmény: Baracilin (76448)
godlock Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76450

én csak azért csináltam meg így mert nem akartam a cefréket, hogy tönkre menjenek. idáig a garázsba főztem palackal de egy kicsit sokba kerül, így majd átállok fatüzelésre kint az udvaron. de én is megcsinálom a leeresztőt.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76439)
hal65 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76449

Valóban a "törkölyösséget", a szárjelleg adja a pálinkának.

Hogy szereted-e, ezt Neked kell eldönteni.

Előzmény: Prophet09 (76446)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76448

Elég spéci az igény...

majdnem 1 tábla kellett hozzá...66cm a belső átmérő...eredetileg fél cm vastag tömítést akartam de az drágább lett volna mint a főzőteteje ami nem kevésrézből van...(most 1mm az tömítésvastagság asszem.)

viszont van anyagom bőven, ha beválik a ragasztó akkor kedvemre vastagíthatok :)

Előzmény: szentöltvíz (76442)
hal65 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76447

Véletlenül, nem Török fazeket használsz?

Arian, Kaylar?

Mert ezekkel megesik a leéégés:(

Előzmény: jancsusz (76440)
Prophet09 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76446

Van ebben mindenféle! Nagyapám elég random módon ültette a szőlőt, és sajnos már nem volt alkalmam megbeszélni vele melyik milyen. :( A "must" nagyon finom édes volt, hegyaljáról származó menyasszonyom szerint olyan mintha nem is szőlő lenne. :)

 

Festékkeverővel zúztam össze, ami kocsányt kiszedtem az az, ami felakadt a szárra, mondjuk adtam neki a sebességet, nem voltam kíméletes. Mintha azt olvastam volna, hogy a kocsány törkölyös ízt ad neki. Lehetséges ez? Mindenestre ha azt mondjátok, hogy mint pl. a cserkónál nem jó azzal főzni, akkor átszűröm!

Előzmény: sogi01 (76436)
barkócza Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76445

Sajnos, nincs rá jó módszer, csak az aktív szén, de az a körtearomát is kiszedi.

 

 

"Esetleg ha beleönteném egy fajazonos cefrébe és újra fözném?"

 

Isten ments, csak azt is elrontanád.

Előzmény: jancsusz (76440)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76444

A szomszéd engem is megajándékozott egy 5 literes feladattal. Tavaly leégették bérben a cserkóját. Még nem jutottam hozzá, csak nézegettem, szagolgattam. Ezek szerint esélytelen.

Arra gondoltam, hogy szenezem, hátha sikerülen vmi natur szeszt csinálni s akkor megágyazhat neki.

 

CT

Előzmény: sogi01 (76443)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76443

Nekem az alma égett le. le is finomítottam. de a kozmás szag benne maradt,most is benne van egy demizsonba ....( 2 hónapja) valszeg kap wiski aromát.

Előzmény: jancsusz (76440)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76442

Szia Baracilin!

 

Milyen tömítésre van szükséged ?

 

Üdvözlégy !

Előzmény: Baracilin (76437)
jancsusz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76441
Bocs a hibákért!Mobilon most valahogy nem megy jól....
jancsusz Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76440
Jólét!!
Adott egy kicsit leégetett körte efre ami le lett finomítva és elöször szinte nem de azóta egyre jobban ahogy érik érezhetö a "petka" szag.Lehet vele valamit kezdeni hogy simább legyen?Esetleg ha beleönteném egy fajazonos cefrébe és újra fözném?Próbálgattam a fözöm lehetöségeit es talán nagy volt a fütés...
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76439

Jó,de most építem, aztán most könyebb bele aplikálni, 2"-os golyóscsapon agyalok saválló csővel , egyszerű.

Előzmény: godlock (76438)
godlock Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76438

én mig mobil az üst nem tettem, de jövőre fix lesz akor teszek rá.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (76431)
Baracilin Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76437

Tőlük vettem a tömítést...aranyárba adták...remélem megfogjaaz FBS, ma összeragasztottam, bíztatónak tűnik... :)

Előzmény: firekiller (76372)
sogi01 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76436

Hali!

 fúrógép+ keveröszál lasú fordulaton összegyüjti a kocsányt.

De ha azzal főzöd akkor sem lesz baj ,szerintem.

fehér vagy piros szőlő?

 

Előzmény: Prophet09 (76422)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76435

Én is gumipókkal (2 db-bal) rögzitem a kanna tetejét. Volt, hogy annyira felhabzott a cefre, hogy eldugult a hűtő. Csak annyi történt, hogy megemelkedett a tető és elment a nyomás (meg persze egy csomó illatanyag, ami figyelmeztetett a problémára). 

jatti

Előzmény: Thomas a g (76383)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76434
Ja, :)
Előzmény: Feriba51 (76432)
jatti1 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76433

Ha az enyémen ilyen "vastagon" folyna a nedü, akkor az üst már rég a "kalapját" emelgetné. :) Mint említettem kicsi a kimenő nyílás. De remélem a következő évadra elkészül a másik. Meg is kérdezném, hogy befenekelt söröshordónál használ-e valaki fáradt olajat, vagy másoknak mi a véleménye a fáradtolajról mint hőközlőről?

jatti

Előzmény: rézműves1 (76382)
Feriba51 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76432

Van akinek az erjedt szag büdös:-))

 

"de irtó büdös, erjedt szaga van"

 

Akarom mondani: irtó büdös=erjedt szaga van.

Nem vagyunk egyformák, pláne, ha az a rohadt szomszéd csinál valamit.

Jó nedűt!!!

Előzmény: csiba00 (76430)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76431

Erősen gondolkodom, hogy leeresztőt beépítsek a javaslatotokra, ki mit ajánl?

csiba00 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76430

Egy gázüzemű kazánnak - is - kell friss levegőt biztosítani, elvégle égés megy benne végbe.

Ha meg valami olyan keletkezne a cefrében erjedés alatt, az simán eltűnik a friss levegőben. De ez csak azért feltételes, mert semmi ilyentől nem kell tartani.

 

Itt egy gond van, ahogy előttem is írták, hogy ezt írod: "de irtó büdös, erjedt szaga van". Ott valami nagyon nincs rendben a minőséggel.

 

 

 

Előzmény: nagymamam (76415)
Amatőr-zamatőr Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76429

Nézelődő-ként vettem edig részt  ezekben a p.főzős oldakon, de mondhatom, ha a szag nem zavar, akkor egészségkárosodással, semmiképen nem jár.

Előzmény: nagymamam (76415)
CefreTársaság Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76428

Kicsit offolva a korábbi gőzgépesek figyelmébe ajánlom, ha esetleg nem lenne tiszta, hogyan működik... :)

http://www.animatedengines.com/ 

 

Sajnos lepárló nincs köztük, de nem is motor.

 

Üdv, CT

sogi01 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76427

Szia!

bluefree és fosoka vegyesen. iható volt?

Előzmény: zsuzska60 (76384)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76426

Ha csak a gázokkal kapcsolatos az aggdalmad, nincs mitől félni. Sem a must, sem a pálinka cefre,

nem termel olyan mértékű, - menyiségű gázt ( a mustgáz és a cefre gázai, nem éghetőek ) amely bármi féle egészség károsodást okozhatna, ha csak nem kerül közvetlenül test közelbe vele. Pincében, több 100 liter esetleg 1000 literekről beszélek.

Ha esetleg volna oly valaki, aki a szomszédja tevékenységét a közöttük fennálló, mondjuk úgy a nem teljesen jó viszony miatt meg szeretné csákjázni, az természetesen más dolog, ha az "illat" anyagok bárkit zavarnának, megint más.

Mindenki döntsön belátása szerint.

Előzmény: nagymamam (76415)
spermadon Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76425

Ja az ötlet onnét jött, hogy láttam egy főzőt amibe egy szivattyú volt beépítve és főzés közben alulról elszívta, felülről meg becsorgatta az üstbe a cefrét. Biztos van a dologban valami...

Előzmény: Cipurró (76417)
spermadon Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76424

Ja van egy mosógép motorom, az szerintem csapatna rendesen... de nem egy vagyon venni egy motort. ha csak ezen múlna.

Előzmény: Cipurró (76417)
spermadon Creative Commons License 2012.10.01 0 0 76423

Jelenleg én keverem egy kiszuperált húsdaráló hajtókarjával...

Két- három percenként egy fordulattal . Hát igazából így lenne jó kavarni, egy két percenként egy két intenzív forgatással hogy löttyenjen csapódjon a cefre. Lehet hogy ez csak valami mánia nálam de nekem ez fontos. Nem csak a leégés megakadályozása miatt hanem hogy jól átfogassa meglötyögtesse.

Jó leves kimagozott szilvacefrét egy ideig nem is kavartam ugyanebben a főzőben és nem is ragadt le egy négyzetmilimétersem. Sokkal inkább kijönnek az aromák /szerintem.

Valami ki-be kapcsoló kéne ami egy /intenzív / fordulat után vár húsz  harminc másodpercet utána megint egy fordulat.Biztos meg lehet oldani de nekem semmi ötletem.

Előzmény: Cipurró (76417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!