Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70348

Rangsorban a ZD a Nr.1.

Előzmény: kovako79 (70347)
kovako79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70347

Üdv!

 

Akkor ezek szerint még nagyon keveset olvastad a fórumot, ha még nem derítetted ki!

Na hajrá, sokkal jobb ha magadtól jösz rá mi a ZD, hát még a TZD:):)

Remélem egyszer megmérettetek ott én is!

 

 

 

Előzmény: zsoltika198502 (70332)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70346

...pályinkás jó reggelt....

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70345

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70284)
stapika Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70344

Tudok.

   Pl:Baj-e?:-)

Előzmény: kisannar (70343)
kisannar Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70343

és Te tudsz jól kérdezni???  ;)

Előzmény: stapika (70342)
stapika Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70342

Nem buta a Google,csak tudni kell kérdezni.:-)

Előzmény: kisannar (70340)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70341

nem, nem otthon, főzdében...

és kb. olyan 1 feltételnyit számoltam... 170-190 liter a 200 literes ustbe!

Előzmény: zsoltika198502 (70334)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70340

itt a neten kifejezés alatt nekem a "gugli" által kidobott oldalak futnak!!! XD

 

ehhez a fórumhoz fűződnek utolsó reményeim!

Előzmény: stapika (70339)
stapika Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70339

Ugye most nem a neten írtál?:-(

Előzmény: kisannar (70333)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70338

tőlem senki nem vett, legfeljebb egy közeli hozzátartozómtól... :-)

Előzmény: köműves (70314)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70337

Forman68:

cseresznye likőr volt

Recept:

cseresznye kb 2 kg magozva, cukor 1 kg, 3 vaníliás cukor, rá gondolomformán cseresznye pálinka tavalyról.

Pár nap állás után higítottam kóstolás alapján.

Öcsém minden ajándkot elfogad ... :-)  (rajtam keresztül)

zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70336

vf1 barátunk minden reggel belinkel pár oldalt, köztük Snapszmester honlapját is

ott kell elkezdeni a kutakodást.

Előzmény: kisannar (70333)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70335

Hogy mi a ZD? Szerencsére mehetek már. :)

Előzmény: zsoltika198502 (70332)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70334

egyre szebbek a bokrok amiket néztem!!!

kb. olyan 200 liter cefre lessz!!!

meg még amit keresünk !!

neked kb. mennyi lenne??

otthon főznéd???

Előzmény: kisannar (70333)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70333

Hát az az igazság, hogy itt a neten, szinte semmi hasznos nincs, legalábbis én nem találtam....

 

Azt remélem, hogy itt a fórumon hozzáértő és tapasztal emberek megosztják velem a tudásukat!

 

De amint megtudok valamit küldeni fogom, az én mailom: kisannar@citromail.hu

Előzmény: zsoltika198502 (70330)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70332

Megkérdezhetném, hogy mi az a ZD ????

Előzmény: TINTUS (70317)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70331

akkor iszok egy kis birs almát!!

a lászlókra!!!

Előzmény: sogi01 (70328)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70330

szia.

 

én is elsőnek akarok bodzát csinálni, mert rengeteget van a bokrokon!!!

ha tudok valamit akkor írok neked!!

zsoltika.radics@gmail.com

errre a címre, ha meg tudsz valamit akkor írj már nekem légyszives!!

Előzmény: kisannar (70329)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70329

Tiszteletem az Uraknak!

 

Ezzel a topikkal most találkozom először, de egy másik témában már nagyon sok segítséget kapta a fórumozóktól, remélem itt is sikerül begyűjtenem némi információt!

 

Már kb. 3-4 éve folyamatosan bodza pálinkát szeretnék főzni, de seholsem találok bodza cefre készítésére vonatkozó információkat!

Igaz még egy kicsit kora van, de a minap láttam a kertben, hogy a bokrokon valami irdatlan mennyiségű termés lesz, s elhatároztam, idén nem hagyom veszni csak azért sem!

 

Kérek minden kedves fórumozót, hogy valami kiindulópontot segítsen nekem találni, esetleges tapasztalatokat megosztani, vagy ha lenne valakinek valami könyve, anyaga a bodza cefre készítéséről, azt valahogyan megosztani velem!

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Tisztelettel: Kisannar

sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70328

Tényleg ma László napja van.  

Igyunk az egészségükre.

Részemröl almával!

Előzmény: Törölt nick (70325)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70327

Háááát nem tudom de nemfoglalkoznák vele.Vannak itt nagyon jó gyümölcsök....

Előzmény: snapszmester (70321)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70326

Akkor valoszinü neked is több lett. Lehet nagy volt a cserkó cukortartalma?

Te mikor vitted? ..... De mindegy a végeredmény számít  ha finom  és sokan dícsérik akkor nincs gond:)

Egy kezdő...

Előzmény: köműves (70319)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70325

Isten éltesse a Lászlókat!

igyunk az egésségükre

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70324

Abból még én sem főztem, pedig amikor kezdtem.... :)

Előzmény: snapszmester (70321)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70323

Meggyel bolondított mézes cseresznye... ez az idei év első gyümölcse, amit az Artúr megfőzött:)))

 

Kb 75kg cseresznyét cefréztem le a hónap közepén. Mivel az idén a rohadás gyorsabb volt nálam, csak ennyire futotta. Festékkeverős zúzás, némi sav, pektinbontó, hidegtűrő élesztő, és kb 1,5kg méz. Mivel az idén az első szedés esős időre esett ez a brixen is mutatkozott. Szépen kiforrt a pincében kb 1 hét alatt, aztán időközben az utolsó buborék cefreelhagyása előtt megérett a meggyem, amiből kb 10 kg-ra tellett. Gyors cefrézés, élesztő, pektinbontó, pár óra múlva márt forrt is. Öt nap után már át is fordult a meggy, ami olyan volt, hogy kedvem lett volna meginni meggyborként, nagyon príma aromás gyümölcsleves lett! Aztán tegnap átszűrtem és lefőztem a 70 liter magtalanyította cefréket, ebből lett 21 liter 25% alszesz, amiből ma tisztáztam 4,2 liter 72%-os pálinkát. 65-nél válltottam utópárlatra! Aztán amint lejött már ment is az ioncserélő gyantára, ami most is szépen dolgozott. Gyors regenerálás és elő is került a réz! Gondoltam megmutatom a szőlőnek is, ha már reggel lenyomtam réztartalmúval, hogy nem csak az ő levele rezes, de a pálinka is:)))

Töményen pihentetem a páleszt a pincében, de kénytelen voltam bekeverni egy üveggel...már most megvannak a jellegzetes jegyei, mind illatban, mind ízben. El se merem képzelni milyen lesz, ha kipiheni a fáradalmait...jó éjt!

snapszmester Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70322

Olasz, francia boros ballon. Addig a bor is elfogy.

Előzmény: sogi01 (70320)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70321

Szerinted?

Előzmény: sogi01 (70315)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70320

Lenne egy nagy kérdésem :

Szeptemberbe lagzira mennék...

Elképzelés ajándékra jó pálinka  de az legalább 5literes üvegbe. Tud valaki szép 5 literes üveget ,ballont?

Válaszokat köszi elöre is.

köműves Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70319

Akkor neked is több mit 10% a kihozatalod!

Előzmény: sogi01 (70316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!