Keresés

Részletes keresés

jagi26 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70306

Sziasztok! Ausztriában dolgozom, fólia sátrakban paradicsomot szedünk. A selejtet (ami egyébként teljesen egészséges, értett, csak túl kicsi vagy túl nagy) kiborítjuk, naponta kb 100-150 kilót. Szerintetek érdemes lenne megpróbálni egy kisebb adagot (60kiló) lecefrézni és kifőzni? Vagy esélytelen, hogy jó párlat készüljön belőle?

hal65 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70305

Te csináltál már tiszta befőttből/lekvárból páleszt?

Azért valamennyire hordozza az eredeti gyümölcs jelleget?

Előzmény: deszegregator (70303)
hazoli67 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70304

Köszi. Lehet félrevonulok a műhelybe, majd a konyhába, a végén meg a hálóba, ha jól sikerül:-)

deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70303

Írtam többször én is a megfelelő hígitás kikisérletezéséről, és a tapasztalatomról, mert már készítettem lekvárból, befőttből itókát...Elöljáróban annyit, jobb ha bevárod az idei gyümölcsöt, és ahhoz hozzárakod apránként, ez a befőtt - lekvár nem nagy szám.

Előzmény: Törölt nick (70294)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70302

meg minden , ne legyen igazam...

Előzmény: deszegregator (70301)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70301

Miért? Kanadó (agglegényadó) sincs pedig volt valamikor....Én ezt vezetném be, mert messzemenő tragikus következményekkel jár az ország jövője szempontjából, persze belevenném a szinliget, meg mindenféle életunt alakot aki nem nevel, vagy nevelt gyereket. Valóban valakik íratják az ilyen cikkeket, először belöki9k a köztudatba csamcsognak háborognak rajta, majd jön a cselekvés ha a nép meg van puhítva.Persze ezzel nem lehet választást veszteni, sőt sok tájékozatlant maguk meléáé tudnak állítani, akiknek lövésük nincs a kérdésről, jön majd a mérgezők, sufnirobbantók, meg minden ami legyen igazam....

Előzmény: comad2 (70286)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70300

Ha van bunkó szomszéd akkor takard és csináld meg!

Ha jóakaró a szomszéd   Akkor lássa   És csináld meg!

 

Előzmény: hazoli67 (70297)
golyós Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70299

Csináld meg, nagyon jóra,

a holnap meg legyen a holnap gondja ... 

 (szilva mit szólsz ? )  

üdv.g.

Előzmény: hazoli67 (70297)
vf1 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70298

Maradj csöndben és csináld....ki tudja mit hoz a jövő....:)))

Előzmény: hazoli67 (70297)
hazoli67 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70297

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Most akkor mi a helyzet a pálinkafőző készítéssel? Nem igazán igazodok el a jogszabályok útvesztőjében. Szeretnék csinálni pálinkafőzőt (14literest) magamnak, sógoromnak, édesapámnak. Akkor most ezt be kell

jelentenem hivatalosan a NAV-nak? Hol tudnék utánanézni? Segítségeteket előre is köszönöm.

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70296

szia.

 néztem a képeket a magozóról és én is csinálnék magamnak egy ilyet!!

csak a meghajtást nem látom pontosan !!!

arról jó lenne , ha tudnál nekem képet küldeni!!

Előzmény: matyikó (62465)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70295

Mercedes!

W8.

Előzmény: zsoltika198502 (70280)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70294

Köszi a korrekt választ!

Előzmény: Miklós1 (70293)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70293

Befőttek cefrézéséről egy héten belül írtam, előtte, egy héttel szintén. Megírjam újra, vagy megkeresed a 70071 és 69934 hozzászólásaimat?

Előzmény: Törölt nick (70277)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70292

én a bodza virágot (zöld részétől nagyjából megfosztva) csak áztattam hideg vízben 3 nap, s a lével dolgoztam tovább...

Előzmény: foxrudi (70281)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70291

hihi...)

ha a gazdasági érdek megjelenik a médiában, az a politika...)...lezártam az off-ot

 

Előzmény: barkócza (70289)
barkócza Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70290

A meggy jó savas, ami viszonylag stabillá teszi, azaz viszonylag jól bírja a tárolást.. Mégis az a követendő szabály, hogy kiforrás után minél előbb le kell főzni a cefrét. Ha egy hete tettél bele utoljára meggyet, akkor már biztosan kiforrt. Gyufa helyett a folyamatos kóstolgatást ajánlom, ha nem édes már, akkor kész a cefre. Ebben a melegben a meggy is, ami komoly cukortartalmú, akár 3-4 nap alatt is kiforrhat.

 

Mottó: A cefrét akkor kell kifőzni, amikor először kezdesz el azon gondolkodni, hogy nem kellene-e már főzni? (Azaz inkább korán, mint túl későn.) 

Előzmény: zalan_zalan (70288)
barkócza Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70289

Itt nem is kell politikai szándékot keresni, kimondottan (vélt vagy valódi) gazdasági érdekek iratják az ilyen cikkeket. Az is kiderül, hogy adókiesés szempontjából az a 7 milliárd nekünk soknak tűnik, de a költségvetésben csak egy csepp.  

Előzmény: hevezoli64 (70287)
zalan_zalan Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70288

Sziasztok!

Van egy hordó meggycefrém. Az lenne a kérdésem, hogy mikor lehet azt kifőzni? Kipróbáltam a lentebb írt gyufás trükköt, a gyufa nem aludt el. A cefrébe egy hete tettem utoljára meggyet. Reggelre a celre felszíne tükörsima lett, nem láttam rajta bundát.

Hallottam egyszer olyat, hogy a meggycefrénél az utolsó berakástól számított 2 hét múlva kell főzni a cefrét. Ez mennyire igaz? Köszönöm a választ!

hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70287

hagyd már...a baloldali bulvársajtó gumicsontjaival próbálja a mindennapjaidat megkeseríteni...

nehogy már a magyar ember jól érezze magát egy napig is...(megjegyzem ellenzékben a jobboldali sajtó is ezt tette)

Előzmény: comad2 (70286)
comad2 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70286

Szorul a hurok...  Ahol az erkölcsi elv és az anyagi érdek kerül szembe, ott ritkán nyer az utóbbi (nálunk ez halmozottan igaz).

hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70285

Szia!

Most olvaslak....hm.. rendkívül nagyvonalú a felajánlásod...írok emailt

Előzmény: vf1 (70279)
vf1 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70284

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70266)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70283

szia.

 

dupla falú az amit szeretnék!!

küldött már képeket egy 18 lityisről!!

 

Előzmény: foxrudi (70282)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70282

 Szia! Jártam nála a közelmúltban.  Amit megcsinál,az MEG VAN CSINÁLVA!

  Nyugodtan rábízhatod magad,csak legyen elképzelésed,milyet szeretnél.

  A helyedben, csak duplafalűban gondolkodnék!

 

Előzmény: zsoltika198502 (70280)
foxrudi Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70281

Sziasztok!

  Nekem is elég erős,karakteres lett a Bobza,de kísérletezni kell vele.először 6,nagy Penny-s szatyor virág került a 120-as hordóba,a következőbe pedig csak 4!Ez már tetszetősebb volt,akikkel kóstoltattam.Lehet elég a 3 is bele.

  Ja!Csak a levet szabad lefőzni,a többit ki kell szűrni belőle párolás előtt.

 

Előzmény: hevezoli64 (70278)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 70280

sziasztok!!!!

 kérdezni szeretnék tőletek!!!

főzőt szeretnék vásárolni és Rézműves barátunk főzője nagyon szimpatikus a számomra!!

valaki vett már tőle főzőt???

ha igen akkor kérem a tapasztalatait megírná nekem a főzővel kapcsolatban!!!

 

vf1 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 70279

Ha érdekel, rendelek neked, most kb 3500 forint, meg  annyi amennyiért elviszi innn a posta. Emilcímem publikus.

Előzmény: hevezoli64 (70278)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 70278

Hi!

Ahogy igértem, beszámolok egy-két dologról.

A bodza virág párlatom elkészült, s gyakorlatilag frissen ihatatlan volt. Rendkívül erős lett a virág iz, drogos, gyógyital jellegű. Többet nem csinálok.

A cseresznye cefrémet a habarcskeverő szépen szétvágta, a mag nem tört össze. A pektinbontó hihetetlen módon elfolyósította, mindenkinek maximálisan ajánlom. A hordócska fedelét megfúrtam, a legegyszerűbb kotyogó van benne, szép lassan erjed, hibátlan eddig. Később beszámolok a végeredményről.

Itt ugyan off, de szilvám gyönyörű, nem hullik, ágak hajlanak, fák roskadoznak. Jég nem volt, viszont végre több jó eső is hullott. Tavasszal a fagy is megkímélt.

PH mérőt még nem vettem, helyi boltban 9600 Ft-ért kínálják. Netes rendelést még nem csináltam (ebay). kissé idegen tőlem. A boltos 300Ft-ért bevizsgálja a cefrémet, ha viszek mintát. Papíros saccoló 2700 Ft.

Üdv. és sok sikert..)

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.26 0 0 70277

Üdv!

Kamra "takarítása közben" kell az idei befőttnek a hely, sikerült 20liter külömböző befőttet összeöntentem. Kérdésem lehet ebből pálinkát főznöm, és mit adjak hozzá? Kezeljem úgy mint a normál cefrét?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!