Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62984

... én nem hegesztek rézlemezt, csak forrasztok, mert a hegesztéshez ezek túl vékonyak...mire használnád, mert az igénybevétel

módjától (mechanikai, hőterhelés) függ, hogy kemény (ezüst), vagy lágyforrasztást (ólommentes) használok...meg persze a lemezvastagság is...

Előzmény: Törölt nick (62983)
Törölt nick 2012. jan. 8. Creative Commons License 62983

Szia rézmüves Köszi a válasz !! Akkor érdekelne vörös rézböl a hüvely méret 55-cm hoszu külsö átmérö 12.5 cm az egyik fele nyitott a másik lezárva rézel hegesztve !!menyiért???  KÖSZÖNETTTEL!!!

Előzmény: rézműves1 (62982)
rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62982

...a sárgaréz egy ötvözet, vörösrézhez különféle ötvözőanyagokat adagolnak... leggyakrabban a 37% ZN-t (cink) tartalmazót használják lemezgyártásra...nagyon jól alakítható, felületkezelhető és amióta nem ÓN az ötvözőanyag, mint régen, azóta nagyon

jó korróziálló is...a régi, ónnal készült sárgarézlemezek, az "ónpestis"-nek nevezett jelenség miatt, csak beltéri és nem fagyveszélyes helyeken voltak alkalmazhatóak...az újabb ötvözetek már kint is használhatóak...

...de belső üstnek nem alkalmas, csak hűtőpalástnak, vagy max a külső üstköpenynek duplafalnál, mert kicsit olcsóbb, mint a vörös...

 

...a hüvelyt nem tudom mire akarod használni, de mindkét lemezből lehet, mert a vörösrézlemez is nagyon jól alakítható...

 

                                                                                                                                                    ...jó nedűt...

 

Előzmény: Törölt nick (62979)
kovasc 2012. jan. 8. Creative Commons License 62981

Üdv mindenkinek

 

Két kérdésem lenne sima 60 literes hordó ti hogy szoktátok az erjedések közben letakarni.

A másik meg hogy must fokot lehet közben is mérni vagy csak a végén.És azt hogyan kell. Azt tudom, hogy mustfokolóval.

rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62980

...jól gondolod...

Előzmény: matyikó (62978)
Törölt nick 2012. jan. 8. Creative Commons License 62979

Szia rézmüves!! 2-kérdésemlenne 1-mia külömbség a sárgaréz és a vörös közöt,lehet e mind kettöböl csinálni vagy sem??? 2-Nekem egy hüvej kellene a teteje zárt az alja nyitott megolthato e???Ha igen küldöm privátba 44      kÖSZÖNETTEL

Előzmény: rézműves1 (62977)
matyikó 2012. jan. 8. Creative Commons License 62978

Szia! A képeket elnézve, minden elismerésem! Gondolom, ezidő alatt hölgyvendéget nem fogadtál.

Előzmény: Mr.Stratos (62956)
rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62977

...nos, hogy tisztázzuk a fogalmakat......egy ilyen vagy hasonló "sisak", léghűtéses deflegmátorként működik

az üstön...

...ha az üstfedő is rézből van, akkor avval, meg persze a páracsővel együtt alkotják a deflegmátort...mindháromnak (üstfedő, sisak, páracső) deflegmációs szerepe van...de ezeket a levegő hűti...

...a pisztórius tányér...tetején víz van......ez tehát vízhűtéses deflegmátor(erősítőfeltétnek is hívják), ami hatásosabb deflegmációt eredményez...

...a "hűtővizet" ide, a (nagy főzdékben) a rendes nagy hűtő tetejéről elfolyó 70-75°C-os vizet megcsapolva engedik...

...ez szintén ellenáramban történik, hidegvíz alúl be, forróvíz a tetejéről el...a ráfolyatás sebességével lehet a benne lévő

hőfokot szabályozni...tapasztalatom, nekem ezzel még nincs, mert ezt másnak csináltam, de az ő elmondása szerint, 8-12%-al

magasabban indulnak a csurgások...az új, nagyobb főzőmhöz viszont már csinálok magamnak is...

...egyébként az "olaszféle" is a léghűtéses kategóriába tartozik és Ő ezt vízpermet ráspricceléssel tudta növelni...

 

                                                                                                                            ...jó nedűt...

 

ui:ebből a pisztóriuszból csinálok két fajtát is (20-50-literig, meg 50-100-literig)...

Előzmény: RhinoVonK (62971)
Miklós1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62976

1. A Pistorius tányéron a felmelegedett hűtővizet vezetik át, tehát állandó a hőmérséklete, 60-70°C. Nem tudom, milyen hőmérséklet ideális egy Pistorius tányérnak, mert aki ilyennel főz annak már van kialakult gyakorlata, nekem nincs.

2. Az olasz féle kályhacsövet egyszerűbb megcsinálni, ha vízzel permetezed kívülről, vagy ventillátorral fújod akkor szabályozhatod benne a deflegmációt, mérete folytán pedig eleve több lehet mint egy sisak.

Ha sok deflegmációt akarnék, inkább ilyet csinálnék (jelenleg megelégszem egy 30% üsttérfogatú sisakkal).

A Pistorius tányért egyébként sisakkal együtt szokták alkalmazni, így együtt nagyon sok rézmunka és a párának amúgy is mindegy, hogy milyen alakzatokon deflegmál.

3. Így nem igaz, ahogy írtad.

- A Pistorius tányér nem jobb, vagy rosszabb, csak más.

- A külső hőmérséklettől nem függ a deflegmációja, csak a belevezetett víz hőmérsékletétől.

-Nem a hangolhatósága miatt nem függ a külső hőmérséklettől, hanem azért mert a víz fajhője jóval nagyobb a környezeti levegő fajhőjénél és így a levegő alig szól bele a deflegmációba.

 

bujukcekmece 2012. jan. 8. Creative Commons License 62975
nem. Ez bizony a házi berkenye, ezekszerint még nem láttál élőben ilyet:))
Előzmény: rézműves1 (62974)
rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62974

...nem cserélted össze a képet???...én ezeket valamilyen körtéknek nézem...

Előzmény: bujukcekmece (62969)
rézműves1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62973

...pályinkás jó reggelt...

vf1 2012. jan. 8. Creative Commons License 62972

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

RhinoVonK 2012. jan. 7. Creative Commons License 62971

 

Sziasztok!

 

Tervezgetem a magam fozojet es ismerkedem a technologiakkal. A kerdesem az lenne, hogy igaz-e, hogy:

 

1. a pisztoriusz tanyernak allando homersekletunek kell lenni a folyamatos es jo (idealis) mukodeshez? Mekkora ez a homerseklet szerintetek?

2. A deflegmator (altalam korabban emlitett "olaszos" megoldas) vagy pistorius tanyer kozul mit valasztanatok inkabb? Mik az elonyeik, hatranyaik?

3. igaz-e, hogy a pistoriusz tanyeros megoldas azert jobb az "olaszos" megoldassal szemben, mert kulso homerseklettol nem fugg a hangolhatosaga miatt?

 

Koszonom a valaszokat!

 

Előzmény: rézműves1 (62912)
bujukcekmece 2012. jan. 7. Creative Commons License 62970

Van egy fánk alatta van jópár sarj, magonc. Ezek lesznek kiültetve, majd a fajtabiztonság miatt beoltva.

Előzmény: fehérkutya (62968)
bujukcekmece 2012. jan. 7. Creative Commons License 62969

Hát a házi berkenye lassan fordul termőre. Én ezt úgy próbálom kompenzálni, hogy ültetek 40 fát sűrűbben, mint kellene, majd idővel csökkentem a létszámot. Ha mondjuk 8 évesen teremnek 4-5 kilót, az már kapásból 2 mázsa. Egy fejlett berkenyefa egymaga több mázsát is teremhet.

Itt egy kép a berkenyéről és annak fejlődéséről, éréséről:

Előzmény: fehérkutya (62966)
fehérkutya 2012. jan. 7. Creative Commons License 62968

És honnan veszed a háziberkenyét?

Előzmény: bujukcekmece (62967)
bujukcekmece 2012. jan. 7. Creative Commons License 62967

Én is. Nagykanizsán lakok, de a birtokaim java Dobri-Tormafölde hegyhátain

 

Előzmény: fehérkutya (62966)
fehérkutya 2012. jan. 7. Creative Commons License 62966

Úgy rémlik te közelemben laksz, merre van itt háziberkenye?

Én még sosem láttam. Ősszel vettem egy kisfát, de annak termése még pár évig nem lesz.

Én Zalában avgyok.

Előzmény: bujukcekmece (62964)
Mr.Stratos 2012. jan. 7. Creative Commons License 62965

Szia.....az nekem késő....)))

Előzmény: bujukcekmece (62964)
bujukcekmece 2012. jan. 7. Creative Commons License 62964

csipkebogyósok!

 

Ma ellátogattam egy-két ősi birtokomra. Volt dzsungel rendesen, szedtem hirtelen felindulásból 2,7kg csipkebogyót. A metszőollós módszer bevállt és gyors! Már szinte lekvárszerű volt 50%-a, ami nagyon finom. Megmostam, a szárától megpucoltam, bedobtam a fagyasztóba. Mit csináljak vele miután felolvasztom? Zuzás, pektinbontó, élesztő víz....

 

Az idén megtisztítom a birtokot és teleültetem házi berkenyével. Kb. 40 fa. Viszont a szélében meghagyok egy-egy sor csipkebogyót, ami kerítésnek sem utolsó. Ezenkívűl barátommal csinálunk egy 1 hektáros tüskekörte-sozókörte ültetvényt. Ma voltam terepszemlén. Lesz itt gyümölcs 5-6 év múlva:DDDD

bevontelektroda 2012. jan. 7. Creative Commons License 62963

 

 

 

Mind1!

Csak ne szénacél legyen!:D)

Előzmény: fehérkutya (62950)
Mr.Stratos 2012. jan. 7. Creative Commons License 62962

Hidd el  tömném még én is,de szigorúan anyagi okokból cölibátust fogadtam....

A deflegmátor az a csőbe iktatott gyümölcstányér ? Vagy miazmiaz ?

Előzmény: Tucso69 (62957)
bevontelektroda 2012. jan. 7. Creative Commons License 62961

 

d=430mm.

D=480mm.

Akkor bőven!

Kössz!:))

Előzmény: zsuzska60 (62936)
Mr.Stratos 2012. jan. 7. Creative Commons License 62960

Sokapás...)))))

Előzmény: jatti1 (62958)
Mr.Stratos 2012. jan. 7. Creative Commons License 62959

Köszi Nektek az elismerést...jól esik ! Néha én is halálra röhögöm magam a saját ötleteimen de nem

véletlenűl éltem az életem javát a cocializmusban,ráadásul több mint húsz évig autóversenyzőként...

Ha a feladat megkívánta...nem ismertünk lehetetlent..:))))

Előzmény: Tucso69 (62957)
jatti1 2012. jan. 7. Creative Commons License 62958

Ez apás szülés volt! :) Gratulálok!

jatti

Előzmény: Mr.Stratos (62945)
Tucso69 2012. jan. 7. Creative Commons License 62957

Hát kevés pénzből nem! K drága a réz

Én mindenképpen szerelnék rá még egy réz deflegmátort.

 

Feribát én is hiányolom! Feribá szólj hozzá!

 

Én falat nem fúrok! Inkább betömöm a lukakat! :-))

Azé' ezzel a fúrással ikon lettél!

Előzmény: Mr.Stratos (62956)
Mr.Stratos 2012. jan. 7. Creative Commons License 62956

Szia ! Hát a lemosó egy harmatos kisvirág a rézelejéhez képest és én még aggódtam hogy nem

ismerem fel...:)))) Ami meglepett hogy mintha elvágták volna ,olyan éles a határ a jóillatú rész indulásánál.

A nagy ötlet remekűl bevált...még a konvektort is kikapcsolhattam a főzés idejére olyan meleget

csinált a kis garzonomban a főzés ideje alatt a 17 lityis kukta, az 5 méteres 32-es páracső és a

nagy 120 lityis hűtő. A három főzés után is cak 56 fokos volt a felső harmad hőfoka,középen kézmeleg

és alul jéghideg maradt végig...Voszont falat tényleg csak az fúrjon aki egyedűl van,vagy akar lenni a jövőben ...:)))A gépezet hibátlanul működött,a szomszédok semmit nem vettek észre.....kiváncsi vagyok a véleményetekre,lehet-e

ezen kevés pénzből még javítani....?  Feribát is meghallgatnám szívesen,tőle kaptam az első bíztatásokat !   Jólét ! Satu

Előzmény: Tucso69 (62954)
Tucso69 2012. jan. 7. Creative Commons License 62955

Ez, az! :-)

Előzmény: nabiti (62915)