Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

templomhegyi 2011. dec. 16. Creative Commons License 62047

törkölyfőzős jónapot!

rézműves1 2011. dec. 16. Creative Commons License 62046

...pályinkás jó reggelt...

vf1 2011. dec. 16. Creative Commons License 62045

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

yimbo01 2011. dec. 16. Creative Commons License 62044

Pucolva főzve kaptam, gesztenyemassza lett volna belőőle, de nem volt megfelelő a minősége.

3db 200literes hordó volt tele,próbáltam módosított keverőszárral de nem jött be, így elektromos húsdarálón lett darálva kb. 30 óra nettó munka.

Előzmény: Zimi83 (62042)
Mr.Stratos 2011. dec. 15. Creative Commons License 62043

Nem akarja engedni a privit....légyszíves írj a  satu56@gmail.com  -ra holnap. Köszi : Satu  Jólét!

Előzmény: rézműves1 (62032)
Zimi83 2011. dec. 15. Creative Commons License 62042

Ennyi gesztenyét megpucoltál?

Megkérdezhetem hány ember munkáája? :)

Előzmény: yimbo01 (62038)
Cipurró 2011. dec. 15. Creative Commons License 62041

Pedig "levált":-)))....

Előzmény: deszegregator (62014)
Tucso69 2011. dec. 15. Creative Commons License 62040

Szép munka!

De hát egy Rézművestől nem is várunk mást! :-)

Előzmény: rézműves1 (62025)
Mr.Stratos 2011. dec. 15. Creative Commons License 62039

Jujujjj...ez nem hangzik jól ! De most már tudom hogy mit neveztek szendvicstalpnak....nekem ez az egész

pálinka őrületem túl későn jött /nem bírtam nézni a társasház kertjében a rengeteg lassan tönkremenő körtét,

először ettem sokat nyersen majd főztem sok kompótot és pár hete rátok találtam...ha most ezt a kb 100 lityit

megúszom és még némi sikerélmény és baráti bíztatatást kapnék netán....na akkor épülhet az EVO főző...:)))

Előzmény: bujukcekmece (62033)
yimbo01 2011. dec. 15. Creative Commons License 62038

Pálinkás Jóestét Mindenkinek !

 

Majd két héttel ezelőtt kaptam 400kg szelidgesztenyét /felesbe/ 

 

közel 1 hét darálás után

higítás, 3% napfény hozzáadása,  savazás, élesztőzés után 1 héttel

kb700liter.

így néz ki, "rotyog mint a nagyfater a babfőzelék után".

Amit érdekesnek találok hogy, ha felkeverem, bundaképződés helyett lesüllyed a sűrűje.

 

bujukcekmece 2011. dec. 15. Creative Commons License 62037

Készül a pisztóriusz tányérom....ez is elhajózik a pálinkaföldekre :)))))

templomhegyi 2011. dec. 15. Creative Commons License 62036

hali

jól-é? még szép nem kontár csinálta:))

látom készülsz te is az ünnepekre ezekkel a szép fényes "edényekkel"

GRAT!

Előzmény: rézműves1 (62027)
Mr.Stratos 2011. dec. 15. Creative Commons License 62035

Rendben.....

Előzmény: rézműves1 (62031)
bujukcekmece 2011. dec. 15. Creative Commons License 62034

A szendvicstalp bizonytalan, a duplikációban biztos nem fogsz csalódni, legyen az víz vagy olaj! Nekem egy 50l-es söröshordóból duplikált olajréses főzőm van. Az idén több mint egy tonna cefrét főztem ki vele, a legkisebb komplikációk nélkül!

 

Előzmény: szentöltvíz (62009)
bujukcekmece 2011. dec. 15. Creative Commons License 62033

Nekem is ez a szendvicstalpú kuktám van és egy adag birset sikeresen lekozmáltam....ennyi

Előzmény: Mr.Stratos (62017)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62032

...küldjél mailt privibe...

Előzmény: Mr.Stratos (62030)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62031

...köszi...igyekszem haladni a kor szellemével és tudod, ez a fórum is nagyon inspirál...

Előzmény: nabiti (62028)
Mr.Stratos 2011. dec. 15. Creative Commons License 62030

Mestermunka !....Már látom lelki szemeim előtt a pasaréti SATUVÉR , majdnemkóser,házi,kisüsti,körtepálinka

 jövőbeli második,evoluciós változatának vörösréz fedelét.....:)))))) Vagy eladás nyema ? kérdezem bucsúzóul : Jólét mindenkinek ! Satu

Előzmény: rézműves1 (62025)
Zimi83 2011. dec. 15. Creative Commons License 62029

hohoho ez Igen Mester!Gyönyörű munka!

 

 

Olyan szép főző siasakom lesz :) Gratula!

Alig várom, hogy elkészüljön!!!

Előzmény: rézműves1 (62025)
nabiti 2011. dec. 15. Creative Commons License 62028

Grat !

Előzmény: rézműves1 (62025)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62027

...hinnye, de jópofa az a szerkó Te fijú...jól működik-é..???

Előzmény: templomhegyi (62018)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62026

...bocsi ez a Ziminek szólt...

Előzmény: rézműves1 (62025)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62025

...na a képek meg lemaradtak......hát imígyen sikerült......

 

...ezzel még a rossz cefréből is jót főzöl...(csak hülyéskedek)...de most nagyon hepi vagyok, hogy ilyen klasszak lettek...

 

                                                                                                                                ...jó nedűt...

Előzmény: jani47 (62008)
rézműves1 2011. dec. 15. Creative Commons License 62024

...na mit gondolsz, jó lesz-e ez a fazon??? ...  (este lettek készen)...azé fejlődünk!!...nem??...

Előzmény: Zimi83 (62006)
Darikoma 2011. dec. 15. Creative Commons License 62023

Hát ez nekem is nagy problémám, de 50 alá ritkán engedem.

Párszor engedtem 40-35-ig, volt hogy újratisztázuás lett avége.

De nem vagyok "főzdés".

Lehet hogy főzőrendszertől függ a dolog?

 

Előzmény: deszegregator (62014)
templomhegyi 2011. dec. 15. Creative Commons License 62022

akkor inkább maradok szerencsés mint normális:))

Előzmény: Tucso69 (62020)
Mr.Stratos 2011. dec. 15. Creative Commons License 62021

Szóval ha mégis....akkor szétvágok egy mosógépdobot flexxel és abból drótozok egy lyukacsos

edényt a közepibe / ezt is már tőletek tanultam.../ abba öntöm a sűrejét,és persze hígitok is ahogy kell.

Voltam ma az általatok ajánlott szilikon specialistáknál a Murányi utcában....szuper egy hely ,lehet költeni !

Ami páleszes szemnek- szájnak ingere...szóval az van ! Vettem 1 méter, 32mm-es csövet /ez a legkisebb

mennyiség amit levágnak..../ a csatikhoz és ragasztót meg lapot is. Otthagytam öt rongyot de megérte.

Hello Jahno...miért lenne likőr ?  a cukor miatt ?  ja szóval ez már kiforrás után nem alakul át alkohollá...

Ennyi szenvedés után azt is meg fogom inni....csak retteget Iván ne jöjjön elő...vagyis ECET !!! jóéjt és bocs a sok dumáért. Satu

 

Tucso69 2011. dec. 15. Creative Commons License 62020

Nem is vagy normális, hanem szerencsés!

Ilyen jó évjáratból ilyenkor szőlőt szerezni...

Előzmény: templomhegyi (62018)
nabiti 2011. dec. 15. Creative Commons License 62019

Sokan vannak akik felháborodnának ha 25 fölött leváltana a főzdés.:-))

 

Én most kaptam olyan páleszt, amit bérfőzdében főztek muskotály szőlőből.

Sem az elejénél sem a végénél nem lett "leváltva" ...  rettenetes (szinte ihatatlan...)

 

Muskotály illatot nem érezni,csak az "acetont", meg egy kis  "savanyúságot" ...

Előzmény: deszegregator (62014)
templomhegyi 2011. dec. 15. Creative Commons License 62018

üdv a főzőknek

uraim december 12-én szüreteltem ,igaz hogy csak 30kg-ot de hát decemberben jó az vegyesen vol izabella és otteló....már rotyog

pécelre vittem kollégának bort és láttam tőkén a szölő ,mondtam neki gyorsan hozzon egy vödröt ,egy féldeci pálinkát meg pogácsát mert szüretelünk.

aszonta nem vagyok normális de azért hozta .

mellékelek néhény képet a duplaaljusitott gőzfütéses berendezésről