Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

templomhegyi 2011.12.16 07:53:58 © 62047

törkölyfőzős jónapot!

rézműves1 2011.12.16 07:46:56 © 62046

...pályinkás jó reggelt...

vf1 2011.12.16 07:13:31 © 62045

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

yimbo01 2011.12.16 00:43:52 © 62044

Pucolva főzve kaptam, gesztenyemassza lett volna belőőle, de nem volt megfelelő a minősége.

3db 200literes hordó volt tele,próbáltam módosított keverőszárral de nem jött be, így elektromos húsdarálón lett darálva kb. 30 óra nettó munka.

Előzmény: Zimi83 (62042)
Mr.Stratos 2011.12.15 23:35:09 © 62043

Nem akarja engedni a privit....légyszíves írj a  satu56@gmail.com  -ra holnap. Köszi : Satu  Jólét!

Előzmény: rézműves1 (62032)
Zimi83 2011.12.15 23:21:01 © 62042

Ennyi gesztenyét megpucoltál?

Megkérdezhetem hány ember munkáája? :)

Előzmény: yimbo01 (62038)
Cipurró 2011.12.15 23:18:28 © 62041

Pedig "levált":-)))....

Előzmény: deszegregator (62014)
Tucso69 2011.12.15 23:11:18 © 62040

Szép munka!

De hát egy Rézművestől nem is várunk mást! :-)

Előzmény: rézműves1 (62025)
Mr.Stratos 2011.12.15 22:56:54 © 62039

Jujujjj...ez nem hangzik jól ! De most már tudom hogy mit neveztek szendvicstalpnak....nekem ez az egész

pálinka őrületem túl későn jött /nem bírtam nézni a társasház kertjében a rengeteg lassan tönkremenő körtét,

először ettem sokat nyersen majd főztem sok kompótot és pár hete rátok találtam...ha most ezt a kb 100 lityit

megúszom és még némi sikerélmény és baráti bíztatatást kapnék netán....na akkor épülhet az EVO főző...:)))

Előzmény: bujukcekmece (62033)
yimbo01 2011.12.15 22:52:33 © 62038

Pálinkás Jóestét Mindenkinek !

 

Majd két héttel ezelőtt kaptam 400kg szelidgesztenyét /felesbe/ 

 

közel 1 hét darálás után

higítás, 3% napfény hozzáadása,  savazás, élesztőzés után 1 héttel

kb700liter.

így néz ki, "rotyog mint a nagyfater a babfőzelék után".

Amit érdekesnek találok hogy, ha felkeverem, bundaképződés helyett lesüllyed a sűrűje.

 

bujukcekmece 2011.12.15 22:48:03 © 62037

Készül a pisztóriusz tányérom....ez is elhajózik a pálinkaföldekre :)))))

templomhegyi 2011.12.15 22:40:47 © 62036

hali

jól-é? még szép nem kontár csinálta:))

látom készülsz te is az ünnepekre ezekkel a szép fényes "edényekkel"

GRAT!

Előzmény: rézműves1 (62027)
Mr.Stratos 2011.12.15 22:34:21 © 62035

Rendben.....

Előzmény: rézműves1 (62031)
bujukcekmece 2011.12.15 22:26:57 © 62034

A szendvicstalp bizonytalan, a duplikációban biztos nem fogsz csalódni, legyen az víz vagy olaj! Nekem egy 50l-es söröshordóból duplikált olajréses főzőm van. Az idén több mint egy tonna cefrét főztem ki vele, a legkisebb komplikációk nélkül!

 

Előzmény: szentöltvíz (62009)
bujukcekmece 2011.12.15 22:15:05 © 62033

Nekem is ez a szendvicstalpú kuktám van és egy adag birset sikeresen lekozmáltam....ennyi

Előzmény: Mr.Stratos (62017)
rézműves1 2011.12.15 22:07:39 © 62032

...küldjél mailt privibe...

Előzmény: Mr.Stratos (62030)
rézműves1 2011.12.15 22:06:01 © 62031

...köszi...igyekszem haladni a kor szellemével és tudod, ez a fórum is nagyon inspirál...

Előzmény: nabiti (62028)
Mr.Stratos 2011.12.15 22:05:15 © 62030

Mestermunka !....Már látom lelki szemeim előtt a pasaréti SATUVÉR , majdnemkóser,házi,kisüsti,körtepálinka

 jövőbeli második,evoluciós változatának vörösréz fedelét.....:)))))) Vagy eladás nyema ? kérdezem bucsúzóul : Jólét mindenkinek ! Satu

Előzmény: rézműves1 (62025)
Zimi83 2011.12.15 22:04:52 © 62029

hohoho ez Igen Mester!Gyönyörű munka!

 

 

Olyan szép főző siasakom lesz :) Gratula!

Alig várom, hogy elkészüljön!!!

Előzmény: rézműves1 (62025)
nabiti 2011.12.15 21:51:43 © 62028

Grat !

Előzmény: rézműves1 (62025)
rézműves1 2011.12.15 21:41:12 © 62027

...hinnye, de jópofa az a szerkó Te fijú...jól működik-é..???

Előzmény: templomhegyi (62018)
rézműves1 2011.12.15 21:29:06 © 62026

...bocsi ez a Ziminek szólt...

Előzmény: rézműves1 (62025)
rézműves1 2011.12.15 21:26:12 © 62025

...na a képek meg lemaradtak......hát imígyen sikerült......

 

...ezzel még a rossz cefréből is jót főzöl...(csak hülyéskedek)...de most nagyon hepi vagyok, hogy ilyen klasszak lettek...

 

                                                                                                                                ...jó nedűt...

Előzmény: jani47 (62008)
rézműves1 2011.12.15 21:19:34 © 62024

...na mit gondolsz, jó lesz-e ez a fazon??? ...  (este lettek készen)...azé fejlődünk!!...nem??...

Előzmény: Zimi83 (62006)
Darikoma 2011.12.15 21:10:42 © 62023

Hát ez nekem is nagy problémám, de 50 alá ritkán engedem.

Párszor engedtem 40-35-ig, volt hogy újratisztázuás lett avége.

De nem vagyok "főzdés".

Lehet hogy főzőrendszertől függ a dolog?

 

Előzmény: deszegregator (62014)
templomhegyi 2011.12.15 21:00:01 © 62022

akkor inkább maradok szerencsés mint normális:))

Előzmény: Tucso69 (62020)
Mr.Stratos 2011.12.15 20:46:12 © 62021

Szóval ha mégis....akkor szétvágok egy mosógépdobot flexxel és abból drótozok egy lyukacsos

edényt a közepibe / ezt is már tőletek tanultam.../ abba öntöm a sűrejét,és persze hígitok is ahogy kell.

Voltam ma az általatok ajánlott szilikon specialistáknál a Murányi utcában....szuper egy hely ,lehet költeni !

Ami páleszes szemnek- szájnak ingere...szóval az van ! Vettem 1 méter, 32mm-es csövet /ez a legkisebb

mennyiség amit levágnak..../ a csatikhoz és ragasztót meg lapot is. Otthagytam öt rongyot de megérte.

Hello Jahno...miért lenne likőr ?  a cukor miatt ?  ja szóval ez már kiforrás után nem alakul át alkohollá...

Ennyi szenvedés után azt is meg fogom inni....csak retteget Iván ne jöjjön elő...vagyis ECET !!! jóéjt és bocs a sok dumáért. Satu

 

Tucso69 2011.12.15 20:45:28 © 62020

Nem is vagy normális, hanem szerencsés!

Ilyen jó évjáratból ilyenkor szőlőt szerezni...

Előzmény: templomhegyi (62018)
nabiti 2011.12.15 20:42:31 © 62019

Sokan vannak akik felháborodnának ha 25 fölött leváltana a főzdés.:-))

 

Én most kaptam olyan páleszt, amit bérfőzdében főztek muskotály szőlőből.

Sem az elejénél sem a végénél nem lett "leváltva" ...  rettenetes (szinte ihatatlan...)

 

Muskotály illatot nem érezni,csak az "acetont", meg egy kis  "savanyúságot" ...

Előzmény: deszegregator (62014)
templomhegyi 2011.12.15 20:31:07 © 62018

üdv a főzőknek

uraim december 12-én szüreteltem ,igaz hogy csak 30kg-ot de hát decemberben jó az vegyesen vol izabella és otteló....már rotyog

pécelre vittem kollégának bort és láttam tőkén a szölő ,mondtam neki gyorsan hozzon egy vödröt ,egy féldeci pálinkát meg pogácsát mert szüretelünk.

aszonta nem vagyok normális de azért hozta .

mellékelek néhény képet a duplaaljusitott gőzfütéses berendezésről