Az én táskámban mindig van egy "bevásárlós" vászontáska. Évekkel ezelőtt nem értettem az anyukámat, minek hord magánál plusz táskát. Aztán rájöttem, hogy:
- ez is mint minden az életünkben csupán megszokás ill. beidegződés kérdése
- tele van a hócipőm a csúnya, ronda, leszakadósfülű zacsikból, amik még kuka bélésnek is alkalmatlanok
- amióta gyerekeim vannak nem csak szajkózni akarok a környezettudatosságról, hanem példát is mutatni!!!!!
A főnököm ötletétől vezérelve rendeltem promóciókhoz vászontasikat és véletlenül egy pár darab nálam maradt. Épp annyi, hogy a "szűkös baráti köröm" is ezzel nyomja azóta....:))))))
Én nem szeretem a gigantikus szütyőket, könyékig járok benne és soha semmit nem találok. Nekem zavaró, főleg ha vki mellettem áll és látja mekkora rumli van a táskámban. Eleve el sem bírom ha tele van,még féloldalas is legyek, fáj a vállam tőle.
Most megnézem mi van benne: papirzsepi, szemüveg, pénztárca, mobil, kulcs, tic-tac, szőlőzsir, puder, biztostű, fájdalomcsillapító, bérlet, nedves frissítő kendő, toll, naptár, 1 reklám tatyó.
Azért is jó a kevesebb cucc, mert táska váltásnál, nem kell félórákig pakolni, ja és a másikba marad a bérlet, akkor annyi..
ezeket a varázstáska típusú tárgynyelőket továbbra is rettegem. "a hol van a kulcs/telefon/stb.? a táskámban, vedd csak ki!" kommunikáció után inkább a táskát nyújtom át, mint belenyúljak...
de hogy miért hordanak a nők ilyen gigantikus szütyőket, egy évtizede nem jöttem rá :)
Ez hogy elsüllyedt! Pedig milyen jó kis topik volt, és itt egy jó kis blogbejegyzés, amiről eszembe jutott a nejem táskája: Pár éve anyósommal közösen vettünk a nejemnek hasonlót karácsonyra. Persze semmi extra márka, csak olasz és bőr, de így is otthagytam érte majd' 40 rongyot. Viszont az is olyan, hogy ránézésre egy sima női táska, valójában meg olyan, mint Hermione Granger tatyója a tértágító bűbáj után. A laptop mellé simán belefér a két gyerek ovis váltás ruhája, plusz a fél heti vinni való gyümölcs, az alján meg még mindig ott van a női táskákban szokásos harcoló SS hadosztály. Anyám szokott kiakadni amikor megemeli, hogy mi a franc van benne. Ilyenkor az a válasz, hogy: - Csak a szokásos. Na, egyszer egy ilyennél belenyúltam, és kivettem belőle valami szakmai kézikönyvet (600 oldal), meg a két lány művészi torna cuccát balettcipőstül, hogy legalább ezeket hagyjuk otthon.
A táskám nem nagy, de tömött. Van benne: 3! gyújtó, 1 pillanatragasztó, rágógumi, egy szem cukorka, 6 tű, cérna nincs, fésű, pénztárca, gyógyszer, egy számla, egy reklámszatyor, különféle iratok, jókora kulcscsomó, slusszkulcs, egy golyóstoll.
Akkor most a nők is nézzék át a táskáikat, mint a férfis táskásban Zsoldos?
Én megteszem, bár ez most minimalista beírás lesz, mert a táskám egy darab szütyő, és ömlesztve kerülnek bele a dolgok... amiket meg is kell néha találni, ezért keveset pakolok bele :)
Dan Brown: Angyalok és démonok (Zsoldostól kölcsön)
A hétvégi bázisugróversenyről maradt Go Fast nyakbavaló és Staff feliratú kárgya a programleírással (elfér:)
Törött fésű (ez az egy van, kell is, el is fér)
Dove golyós izzadásgátló (igen, tudom, elég otthon használni, de nekem valamiért kell, hogy velem legyen)
Tisztasági betét tartó doboz, belevalókkal
Sergio Tacchini Ozone parfüm
1 csomag rágó (a másik a nadrágom zsebében van)
Felbontatlan doboz cigi
Lakáskulcs
Tárca iratokkal (pénz nincs benne, most nem érdemes kirabolni:)
S ha nem a munkahelyemen lennék épp, akkor lenne benne egy felbontott doboz cigi gyújtóval és egy mobil.
Ez tőlem megdöbbentően kevés...
Hopp, találtam benne még egy hétfői Miskolc - Budapest vonatjegyet is :)
Még nem olvastam végig,hogy ki mit hord magánál,de elképesztő...
Nekem táskafóbiám van,vagyis a létező legkisebb táskát veszem meg mindig(abból viszont jó sok kell,mert ugye minden cipőhöz új táska dukál és ezzel egyúttal a párom is kiborítom.)
Szóval olyan pici táskát hordok,amiben csak egy pénztárca,egy kulcscsomó,egy mobiltelefon és egy határidőnapló fér el(esetleg plusz egy szájfény,vagy szemspirál,vagy pirosító).
De valahogy mégsem tudom elsőre kikotorni,amit keresek...Főleg,ha a párom is ott van,mert akkor ismét elégedetten megjegyezheti,hogy milyen ügyetlen vagyok:)
Nekem a kis táska a szabadság,kötetlenség érzését adja.
Az enyémek mindig azt rejtik, amire éppen szükségem volna belőlük!...íGY már rutinosan borítom a tartalmat valami sík felületre: és mindjárt rálelek!:-)
Csak akkor van baj, ha az utcán sétálva megszólal a mobil.Mire előkaparom, vissza kell hívnom az illetőt.
Így péntek délután nincs valami sok kedvem dógozni, no meg most cseréltem egy hete táskát, így még nincsen benne nagy káosz, csak a következők:
pzs, filofax, piperecuccok, gyógyszer, rágó, szőlőzsír, mobil, pénztárca, fésű, Pesti Est, bicska, mentolos cukor, tű, cérna, fogkefe, úszósapka, egy vörös rózsa feje száradófélben, kocsikulcs, kis üveg Venezia...ennyi.
Ne haragudjatok, de nem olvastam végig a topicot, csak eszembe jutott egy emlék.
Mikor még fiatal voltam, az első munkahelyemen pont erről beszéltek a fiúk, hogy mi minden fölösleges dolgot rejt egy női retikül. Találomra elkérték az enyémet, én meg gyanútlanul odaadtam. Sorra sorolták fel a benne lévő dolgokat, némelyiket enyhe gúnnyal, mást hangos röhögéssel. De a csúcstartó végül is én lettem a munkahelyemen, mikoris kiszedték a retikülömből azt a hatalmas DÖGLÖTT SZARVASBOGARAT, amit egy szerelmes erdei séta után raktam el emlékbe. Mikor odaadtam a táskámat, már el is feledkeztem róla... :-)))
Például autóstáskával, de nem műbőrből készülttel, hanem egy kicsivel kell többet áldozni egy valódi bőrből készültre és akkor már nem is gusztustalan, no meg tartós is, nem megy tönkre iziben. :-))
Imádom az autóstáskákat. Sok minden belefér és ha börból van, nagyon szép és tartós, föleg praktikus.
az én kis táskámban van mobiltelcsi, cigi, egy jegyzetfüzetszerűség, zsepi, pénztárca, de a píz az külön van, akkor még mi is... vmi buszjegy, egy cs. rágó, + egy nem teljes csomag, egy kifogyott toll, egy emlékbe eltett doboz gyufa, egy ceruza, diákigazolvány, tegnapi vonatjegy, még egy kifogyott toll, + még egy, de ez nem kék, hanem fekete színű volt, meg egy gyóccertári blokk, meg egy púderpamacs
De cuki, süni mint matyi!
Tegnap voltam kint anyámnál, neki jelenleg három macskája van, az egyik szült néhány napja. Már alig vártam, hogy lássam a kismacskát, de hiába kerestem, a régi kutyaólban laknak most a macskák, oda is szült Kismaszat. Anyám és húgom is nekiálltak felforgatni, de a kismacskát sehol nem találtuk. Csak azt tudtuk valószínűsíteni, hogy megdöglött és a macskák vagy megették a hullát vagy eltakarították valahová.
Megfigyeltem, hogy az emberek legtöbbször mennyire esetlegesen nevezik el a macskáikat, valószínűleg előzetes tapasztalatból érzik, hogy nem érdemes nagy névadási akcióba bonyolódni, mert a macskák nagy általánosságban a nevükre nem hallgatnak.
Ez a kormi név a mi családunkban is előfordult egyszer, csupán mert fekete volt a macsek. Szüri viszont a szürke macska neve volt.
Épp tegnap ugyanerről beszéltünk valakivel, aki azt mondta, hogy ő egyszer találkozott egy macskával, aki hallgatott a nevére. Ezenkívül még az volt az érdekessége, hogy a cicc-re nem, de a sicc-re mindig odajött.
anyukámnak is van cicája,de szerintem kizárolag feltételes reflex alakult ki amikor kormi néven hivogatja,ez egy nagyon rosszul evö macsek.ha enni kell akkor kell hivogatni...
Néha én kiscicámnak nevezem a lányomat, de kizárólag levélben. A kiscicát viszont elneveztem Kisdezsőnek - hát olyan dezsős - mondtam, amikor a családom több tagja ellenállt. A nővéremnek sikerült is Kisdezsőt átkeresztelni Kismaszatra - azt mondja, a Kisdezsőre nem hallgat a macska - na a Kismaszatra sem - talán mert lány? A macskák nemigen hallgatnak a becenévre, de a ciccegésre mindegyik fölkapja a fejét.
X. polgártárs, milyen táskát említesz? már nincs időm visszaolvasni.
Néha én kiscicámnak nevezem a lányomat, de kizárólag levélben. A kiscicát viszont elneveztem Kisdezsőnek - hát olyan dezsős - mondtam, amikor a családom több tagja ellenállt. A nővéremnek sikerült is Kisdezsőt átkeresztelni Kismaszatra - azt mondja, a Kisdezsőre nem hallgat a macska - na a Kismaszatra sem. A macskák nemigen hallgatnak a becenévre, de a ciccegésre mindegyik fölkapja a fejét.
X. polgártárs, milyen táskát említesz? már nincs időm visszaolvasni.
a mi pindurPihénk azért viseli ezt a nevet,mert kisebb volt ,mint egy játékbaba....
most kb 10honapos méretü...nekem viszont a cicanévre gondolni nem is jutott volna eszembe...
volt egy osztálytársam ahol mindenki valamilyen állatnevet viselt és a kuty a volt egyedül Lujzi...mokás volt..