Keresés

Részletes keresés

LG RH7500 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 2667

Azt neked kell eldöntened, hogy megtartod e vagy visszaküldöd. Ha tetszik javíttasd meg. Ha már nem bízol benne, küld vissza. 

Én 2 hónap keresgélés és utánajárás után a Beko WMY 81483 LMB2 típust vettem. Nagyon bevált! Hogy miért pont ezt a típust? 5 év teljeskörű gyári garanciás, 8kg mosáskapacitású és inverteres motor van benne (10 év garival). Igaz nem direktdrive mint az LG-nél, de ugyanolyan csendes és "okos" a vezérlése. A párom imádja a programkiosztását (ezt ne Explorerrel próbáld letölteni!). Remek rövidprogramok is vannak benne. 

Gépválasztásnál szerintem az a lényeg, hogy tetszik e, tudja e azt amire szükségem van, és legfőképpen mennyi a GYÁRI garanciaideje. Nem az ilyen olyan kiterjesztett biztosítós vackok apró betűs kiegészítésekkel, hanem a gyári garancia! Ha a gyártó meri vállalni a hosszú időt, akkor vélhetően nem lehet rossz minőségű, mert különben ráfizetne a javításokra.

Előzmény: lamolna78 (2666)
lamolna78 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 2666

Kedves Forumozok,

 

Elozetesen is elnezest ha a tema korabban felmerult de az archivumban elkerulte a figyelmem, de velemenyt/tapasztalatot kernek az alabbiban:

Adott egy Gorenje W7523 tipusu mosogep, elso korben a gyorsmosassal probalkoztunk, de a furcsasag az hogy akar fel vagy teljes adagos mosast csinalunk a 17 perces program tul gyorsan lefut. Gyakorlatban ez azt jelenti hogy a beadagolt mosoviz es oblitovel 1 perc utan ugrik a hatralevo idot mutato szamlalo 12 percre, amikor leengedi az eddigi folyadekot, ujratolt vizzel es megy tovabb a program.

Kovetkezmeny: mivel a mososzer max 1 percet toltott a dobban, majd az urites es ujratoltes utan csak kvazi tisztavizzel megy tovabb, m igy a ruhak nem lesznek sem tisztak, sem illatosak.

A hosszuprogrammal meg nincs tapasztalat, de mivel nalunk tobbnyire ez a gyorsmoso program futna, igy elso korben kb alkalmatlan a keszulek arra amire szeretnenk..

Mint emlitettem a problema teljes adagos mosasnal is jelen van, igy nem hinnem hogy a program, ruhatomeg kombinacio alapjan logikus hogy a musort a gep "megvagja" illetve a mosas kb mososzer nelkul tortenik.

 

A forgalmazo (Mall.hu) egy szerelo kikuldeset igerte, de jelenleg azon filozok mi lenne a legcelszerubb:

- megvarni a szerelo "iteletet" es ennek fuggvenyeben eldonteni hogy mit lehet kezdeni a motyoval, vagy

- hagyni az egesz kocerajt, onkoltseggel visszakuldeni (14 napon belul jar a penzvisszaterites, ellenben a boltba visszajuttatast a vasarlonak kell megoldania vagy igy vagy ugy) es rendelni egy akar dragabb de hasznalhatobb/profibb gepet - ha igen akkor a fejfajas hogy milyen tipust... (7kg toltet, energiatakarekos es halk mukodes az elvaras minel hosszabb garanciaidovel, habar nincsenek hiu abrandjaim a mai keszulekek tartossagarol..).

 

Koszi a valaszt elore is!

farkas-j Creative Commons License 2017.07.24 0 0 2665

Ezt nem tudom egyenlőre megerősíteni, mert még nem próbáltuk ki. Kíváncsivá tettél, mondom majd a páromnak, hogy ideje lenne kipróbálni. Azt tudom, hogy az időzítőt 6 óráig félórás lépésekben lehet állítani, 6 óra felett már óránkénti a léptetés.

Előzmény: spgabor (2664)
spgabor Creative Commons License 2017.07.24 0 0 2664

Ha jól értelmezem, akkor befejezési idő van, nem indítási idő. Tehát azt lehet beállítani, amire nekem is szükségem van. Vagyis hogy kb mikor álljon le a gép.

Köszönöm a tanácsot, kezd szimpatikus lenni. :)

Előzmény: farkas-j (2663)
farkas-j Creative Commons License 2017.07.24 0 0 2663

24 órás a lehetséges maximális késleltetett indítása. Eddig még nem használtuk ezt a funkciót. A teljes használati útmutató PDF-ben letölthető a Beko honlapjáról. Ott le van írva a használata. A mosási idő amit a program kiválasztásakor kiír az az alapban felkínált hőmérséklet esetére vonatkozik. Az úgy tűnik pontos. Azt még nem figyeltem meg, hogyha megváltoztatjuk az alap hőmérséklete, miként változik a mosási idő.

Előzmény: spgabor (2662)
spgabor Creative Commons License 2017.07.23 0 0 2662

Megnéztem az általad ajánlott gépet, az tényleg rendben van. A korábban leírt paraméterek szerint kerestem gépet, de inkább a nevesebb márkákból. A gari idő viszont nálam is kulcsfontosságú, mert ha csak egy-két év, akkor vennék rá garancia kiterjesztést a boltban.

Szóval a linkelt gép egész jónak tűnik. Pár kérdésem lenne vele. A késleltetett indítást használod? Hogyan működik? Az indítás vagy a befejezés időpontját kell vele beállítani? Mennyire pontos az hátralévő idő kijelzése? Ezt a korábbi példa miatt kérdezem, hogy reggel fél hétre ha be akarom fejezni a mosást, hogy munkába menet előtt ki tudjak teregetni, akkor az időbeállítás hogy működik?

Előzmény: farkas-j (2661)
farkas-j Creative Commons License 2017.07.20 0 0 2661

Én ugyan nem ismerem az elvárásaidat, de 2 hónap keresgélés és utánajárás után én a Beko WMY 81483 LMB2 típust vettem. és ajánlom neked is. Nagyon bevált! Hogy miért pont ezt a típust? 5 év teljeskörű gyári garanciás, 8kg mosáskapacitású és inverteres motor van benne (10 év garival). Igaz nem direktdrive mint az LG-nél, de ugyanolyan csendes és "okos" a vezérlése. A párom imádja a programkiosztását. 35 év alatt ez a 4. mosógépünk, és ez a legjobb! A nagy márkákból nagyon kiábrándultam! Például direkt neves gyártótól választottam felsőkategóriás hűtőt. Egy AEG Santo total nofrost-ost vettünk. A 7 év alatt kétszer romlott el (2 évesen majd 4,5 évesen), több mint 40ezer Ft-ot költöttünk rá. Soha többet nem nézem a márkát! Ami számít, hogy tetszik e, tudja e azt amire szükségem van, és legfőképpen mennyi a GYÁRI garanciaideje. Nem az ilyen olyan kiterjesztett biztosítós vackok apró betűs kiegészítésekkel, hanem a gyári garancia! Ha a gyártó meri vállalni a hosszú időt, akkor vélhetően nem lehet rossz minőségű, mert különben ráfizetne a javításokra. Szóval szerintem kár volt kizárnod a Beko-t. Hogy tetézzem a dolgot, amikor tönkrement a mosogatógépünk akkor egy Beko DSS28020X mosogatógépet (inverteres szivattyúval) vettem ami szintén nagyon jó választás volt!

Előzmény: spgabor (2659)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.07.19 0 0 2660

Én most keresek új állapotú AWG-650-est, persze esélysem sincs, ez egy húsz (25) éves gép. 

Előzmény: spgabor (2659)
spgabor Creative Commons License 2017.07.19 0 0 2659

Na, azt zártam ki először. Többek között azért is, mert nem teljesíti az elvárt kritériumokat.

Előzmény: sanyooo1 (2658)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 2658

BEKO 60 ezer, ár-érték arányban csúcs, a többi marhaság!

Előzmény: spgabor (2657)
spgabor Creative Commons License 2017.07.18 0 0 2657

Sziasztok!

 

Segítséget szeretné kérni mosógép vásárlással kapcsolatban, kikerült a lista a HGCS2017-es pályázatra, de a kritériumaim szerint szűrve is kb 60 fajta gép van a listában.
A következő paraméterek kritériumok számomra:
-6-7 kg ruhatöltet
-hátralévő idő kijelzés, ami lehetőleg pontos is
-beállítható mosás idő késleltetés, de ne óránkénti bontásban, hanem pl reggel legyen kész 6.25-re, akkor arra legyen is kész
-súlyautomatika, inverteres motor, kerámia fűtőszál nem tudom mennyire lényeg, ezekhez annyira nem értek
-minél hosszabb gari idő
-gyors program
-minél több gari
mélység: 50-55cm
-ára: 100k +/-20k

A Samsung és a Whirlpool gépek a szimpatikusak ismerősök ajánlásai és a neten olvasható kritikák alapján. Illetve az AEG-et is sok helye díccsérik. Melyiket tudjátok ajánlanátok?

 

Előre is köszi a segítséget!

 

Üdv:
spgabor

kutyafile Creative Commons License 2017.07.15 0 0 2656

Azt nem tudom milyen mosógépet kell venni, azt tudom mit ne..... vettem Miele mosógépet....de inkább keverőtárcsásat vettem volna használtan...... régóta szemeztem vele,de bár ne tettem volna.

Azon kívül, hogy forog és mivel nagyon nehéz (100 kg körül) nem táncol el a helyéről, nincs más jó  tulajdonsága.

 

1:

A Miele dobon eszméletlen picik a lyukak. Ami a ruhákról lejön szösz, mind mind ott van illetve ragad rá másik ruhára. Mivel picik a lyukak, esélye sincs távozni semminek. Kutya vagy macskaszőr sem természetesen ... A régi gépem (nem Miele volt)  pöpec volt, sokkal nagyobb lyukakkal. Visszasírom nagyon:-(.

 

2:

2 db színfogó kendőt is tettem bele. Általában  mind a kettőt "kiragasztja "  az ajtó üvegére, tehát funkcionálisan nem "színfogó kendő". Nyilván a kialakítása miatt van ez, hogy igy alakul.

 

3:

Gyakorlatilag az összes programban (a gyapjuban talán nem), eszméletlen mennyiséget forog,nyúzza a ruhát,mivel először csak alig enged bele vizet., éppen hogy CSAK VIZESEK a ruhák. Tehát a vizes ruhák zúzódnak nyúzódnak egymáson, nem pedig vizben mozognak, mosódnak. 

A beállításokban pedig beállítottam már az extra kimélő üzemmódot is. Nulla értelme van.

Próbáltam a plusz viz funkciot. Ha jol sejtem talán a második viz ciklusban enged többet, az elsőben ugyanugy nyuzza a ruhákat.

Borzalmas, rossz még nézni is....

 

4:

A beállításokban be lehet állítani ,hogy megkérdezze indítás előtt mennyire koszos a ruha. Semmi értelme, nem kérdezi meg...

 

5:

A leirásában szerepel egy "ringató ritmus", de csak ikon formájában, egyik program leirásában sem találtam meg, hogy tudna ilyet.

 

 

Borzalmasan "sz@r"  egy gép...:-(

 

Akinek arra kell, hogy malteros, olajos, vastag ruhákat mosson arra valszeg jó és biztos is, hogy tiszta lesz addig tépázza. Ez nem mosógép, hanem ruhanyúzó gép, és szűrőnek jó a dobja csak.....

 

Biztos sokan megköveznek most,de nekem ez az első  tapasztalatom pár nap után :-(.

 

 

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2017.06.30 0 0 2655

Utóbbi. És mindegy, merre tekered...

Előzmény: robieri (2654)
robieri Creative Commons License 2017.06.30 0 0 2654

Üdv! 

Electrolux EWT1062IDW felültöltős mosógépet vásároltam. Kérdésem, - a program kapcsolónak körbe kell forognia a programokon, vagy kiválasztok egy programot, hőfokot, centrit, és  végrehajtja a feladatot? 

Üdv Erika

DN3 Creative Commons License 2017.06.29 0 0 2653

Ezt azért nem hívnám csalásnak. Ha eco módban nem hozza az elvárt értékeket, akkor egyszerűen nem felel meg, de ha hozza, akkor rendben van. Ja, hogy senki nem akarja az eco módot használni? Hát kérem, nem kéne hülye szabványokat alkotni.

Meg mi ez a marhaság a hűtő ajtó nyitogatással? Persze hogy romlik a hatásfok, ha állandóan nyitogatják. Vagy tán ugyanakkora fogyasztással le kéne hűtenie az egész konyhát? Nem tudom amúgy , hogyan szól a szabvány, tartalmaz-e olyan kitételeket, hogy hány és mennyi ideig tartó ajtónyitás, és milyen külső hőmérséklet mellett kellene teljesíteni a szabvány által előírt fogyasztást. Mint ahogy az sem mindegy, hogy milyen mennyiségű, és milyen hőmérsékletű élelmiszert pakolásznak közben bele. Tévék detto.

Előzmény: farkas-j (2650)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.06.27 0 0 2652

Semmi gond :) én ugyanezt mondom évek óta! Sőt! :(

Előzmény: farkas-j (2651)
farkas-j Creative Commons License 2017.06.27 0 0 2651

Bocsánat, az előző nem neked szántam hanem zsuzsi7403-nak!

Előzmény: sanyooo1 (2648)
farkas-j Creative Commons License 2017.06.27 0 0 2650

Még egy indok, hogy csak az energiabesorolás miatt ne cserélj készüléket:

"Itt az újabb nagy átverés: a háztartási gépekkel is csalnak"

Előzmény: sanyooo1 (2648)
farkas-j Creative Commons License 2017.06.24 0 0 2649

Ha elégedett vagy a jelenlegi gépeddel, akkor az energia besorolása miatt le ne cseréld! Ez a besorolás jórészt jól csengő marketing duma. Mivel lehet spórolni? Hidegebb vízben mosol, rövidebb ideig mosol, és a motornak valamivel jobb a hatásfoka. Az új gép melyiket nyújtja? A különbség (ha jó a régi géped), sosem fog megtérülni!

Előzmény: zsuzsi7403 (2647)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 2648

Indesitt-et már nem érdemes ajánlani, megette a wiccpúl!

zsuzsi7403 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 2647

Ha szabad pár szót ejtenem a mosógép kapcsán,az LG-t nagyon merem ajánlani,és az Indesitet,mivel 21év alatt csak 2 mosógépem van.Az Indesitet még 96-ban vettem,ráadásul szárítós volt,és csak amiatt cseréltem le,mert már C kategóriás volt.Igaz akkor valóban rengeteg volt az ára86ezer,de szuper is volt.Második gépem van,az LG ez ugyan nem szárít,de 7kgos,és most egyetlen dolog,ami miatt újra gondolkodom újon,az az,hogy sima A kategóriás.

Előzmény: LG RH7500 (2646)
LG RH7500 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 2646

Ha már szóbekerült a gőzös mosás. Amikor mosógép vásárlás előtt álltam, én is nézegettem az LG mosógépeket. Nagyon tetszik a direkt drive meghajtás. A kínálatukban láttam "Gőz Inverter Direct Drive" mosógépet. Sajnos nem találtam lényegi infót a működéséről. Hogyan működik ez az üzemmód? Felforralja a vizet és rányomja valahogy a ruhára a gőzt a dobon keresztül? Érdekelne a technika, már csak kíváncsiságból.
(Végül ejtettem az LG vonalat, a relatíve magas ára miatt, és mert a legtöbb típusra csak 2 év gyári garanciát adtak. Engem jobban meggyőzött a Beko 5 év teljeskörű gyári garanciája, így inkább ebből a márkából választottam.) 

W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2017.06.15 0 0 2645

De, hatékony - ha hatékonynak tekinthető maximum három póló enyhe hajtogatási ráncainak eltüntetésére irányuló kisérlet.

Régebben leírtam itt a pontos működést, fényképekkel...

Előzmény: arpiska82 (2643)
sanyooo1 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 2644

"50° körüli gőz" ??? 

Előzmény: arpiska82 (2643)
arpiska82 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 2643

Nekünk hasznos lenne a csak gőzprogram, ahol 50° körüli gőz jut a dobba és a nagymosást nem igénylő ruhákat felfrissítené, fellazítaná.

Szerinted ez afunkció nem hatékony?

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (2642)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2017.06.14 0 0 2642

Gőzmosás.... szerinted ez mit takar, hogyan működik?

Előzmény: arpiska82 (2641)
arpiska82 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2641

Sokszor szerencse kérdése!

Van akinek sok problémája akad egy eszközzel, utána azt vallja sohasem kell az életben, a másiknak identikussal nincs problémája, legközelebb ahhoz a gyártóhoz ragaszkodik.

 

Én két különböző megoldás között nem tudok választani:

- Bosch WAQ28410 - ennél a hideg/meleg víz bekötés tetszik
- LG F14A8TDSA - kifutott, de hasonló érdekelne, ennél a gőzmosás funkció szimpatikus

 

Tudom más nem ismeri az igényeimet, de akinek nagy tapasztalata van pontosan tudja melyik a hasznosabb funkció!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (2640)
W124E300TDT4MATIC Creative Commons License 2017.05.31 0 0 2640

És milyen autód van, amire nem kell költeni?

Előzmény: maestére (2639)
maestére Creative Commons License 2017.05.31 0 0 2639

Csak egy vélemény. .. Úgy akadtam a topicra, hogy mosógép véleményeket nézek. Itt ül a mellettem levő helyiségben egy Gorenje mosógép. Megdöglött, de előtte többet költöttem szerelőre, mint az autóm esetében. Hát még egyszer ingyen sem kell Gorenje.

Előzmény: NimiCsini (2635)
LG RH7500 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2638

Eladó nagyon olcsón egy HIBÁS Indesit WIDL126-os mosó és szárítógép.
Hibái:
- Megszakadt a vízfűtőszál
- A szivattyú már elég hangos, lassan csere érett
- Rozsdásodásnak indult a palást
- Repedés van az ajtókereten

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!