Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2013.03.09 0 0 467

Ne tudom, nem hiszem... 

Előzmény: Amerigo61 (466)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 466

Egyébként a bor alkoholtartalmát ki kell forralni?

Előzmény: ZsuR (465)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 465

Nagyszeru, orulok neki!!!  En is mindig reszelve szokta beletenni.  Most hogy beszelunkrola, elo is veszem... egyik este fondu lesz!  

Előzmény: Amerigo61 (464)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 464

Így is tettünk: a sajt csak minimálisan égett le, és jól sikerült a fondüzés. A sajtot reszelt formában szórtuk a borba, így gyorsan feloldódott. Azt hittem, hogy a bor alkoholtartalma a melegítésnél teljesen elillan, de nem így történt, így kissé a fejembe szállt, de kitűnően éreztem magam :-)

Előzmény: ZsuR (463)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.24 0 0 463

Az jo - amit tudnal csinalni, egy langelosztot tenni a lang es az edeny alja koze.  Lehet egy kis cserep alatet is... nem fog odaegni a sajt, vagy nem nagyon (van aki direkt szereti a kicsit sult sajtot az aljan).

 

 

Előzmény: Amerigo61 (462)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.02.24 0 0 462

Az égő fedelének elfordításával valamelyest szabályozható a láng, de nem tudom, hogy a gyakorlatban ez mennyire fog működni ...  

(fondüzselé lesz a tüzelőanyag)

 

Előzmény: ZsuR (461)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.23 0 0 461

Tudsz valami langterelot tenni az ego fole?

Előzmény: Amerigo61 (460)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 460

Sziasztok!

 

Végigolvastam a topikot. Hasonló cipőben járok, mint sok ide irogató: 2 éve vettünk egy fondü-készletet, és most próbálnánk ki. Viszont kétségeim támadtak: sajt fondüt szeretnénk készíteni, viszont a mi készletünkban vékony falú fémedény és kétágú villák vannak. A hozzászólók szerint ebben nem lehet sajtfondüt tálalni, mert odaég ... Ez valóban így van? Még úgy sem működik a dolog, ha másik edényben készítem el, és ide átöntöm, majd a zselével melegítem ... ?

Wolt.Peti Creative Commons License 2013.02.04 0 0 459

bizony, sokféle fondü létezik, pl. az édesszájúaknak csokifondü is, amit nemcsak privát ajándékként lehet

adni, de cégek is adják partnereiknek céges reklámajándék gyanánt.

Előzmény: Törölt nick (29)
ZsuR Creative Commons License 2011.01.11 0 0 457

Csodalatos!!!  Nagyon tetszik!  Ebben is (meg a porcelanban is) el is lehet kesziteni, nem kell kulon edeny...  de en nem bizom abbna, hogy nem egetnem le...

Előzmény: Zitka (456)
Zitka Creative Commons License 2011.01.09 0 0 456
Előzmény: ZsuR (454)
Zitka Creative Commons License 2011.01.09 0 0 455

Jó vastag égetett, mázas agyagedény.

 

 

Előzmény: ZsuR (454)
ZsuR Creative Commons License 2011.01.09 0 0 454

Ami a kepen van az keramia?  Azt hittem onottvas.

Előzmény: Zitka (453)
Zitka Creative Commons License 2011.01.09 0 0 453

Én is másik edényben készítem el a gázon, és mikor már készen van, akkor öntöm át a kerámia edénybe.

 

 

Előzmény: ZsuR (452)
ZsuR Creative Commons License 2011.01.08 0 0 452

Nekem porcelan az edeny, jol tartja a hot.  Igaz, elkesziteni masik edenyben keszitem, ebben csak talalom.  Te abban csinalod ami a kepen van?

Előzmény: Zitka (451)
Zitka Creative Commons License 2011.01.08 0 0 451

http://www.kajarecept.info/fonduzes/

 

 

Ez tényleg jó szájbarágósan leírja. :-)

 

Az, hogy IKEA-s, az nem számít. Inkább az, hogy vasból van.

Ha rászánsz még kb. 3e ft-ot, érdemes venni hozzá egy kerámiaedényt. Ilyen nyeleset, ez a klasszikus sajtfondü edénye:

 

 

 

 

Nekem sajnos nem ilyen szép piros van, hanem sárgásbarna. De Karácsony előtt láttam a KIKA-ban gyönyörűséges bordóspirosat. Alig tudtam magam visszafogni, hogy ne vegyem meg. :-))))

 

 

Előzmény: Györke5 (450)
Györke5 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 450

Szia!

Köszi a választ. Mivel kb. 1 óra tömegközlekedésre volt tőlem az első Aldi lemondtam róla. Elmentem a Mammutba és találtam ott is ilyen dobozosat!! Macht van ott asszem.

A dentaruáltszesz használatához meg megtaláltam az alábbi oldalt és megnyugodtam hogy nem lesz para.

Végül teljesen jól sikerült a sajt. Bár eléggé leégett az aljára a sajt, mert elvileg húsfondüm van.. Ikeás.. nemtom hogy ez számít??

http://www.kajarecept.info/fonduzes/

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20131726

Előzmény: Zitka (449)
Zitka Creative Commons License 2011.01.07 0 0 449

Gruyere sajt: szaladj el egy Aldiba! Dec. közepén volt akció, de még mindig lehet kapni.

 

http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/2867_22398.htm

 

Zselét a KIKA-ban mindig lehet kapni, de decemberben láttam az Auchanban is.

A den.szeszt töltsd bele a tartályba, tedd rá a fedelét, és fordítsd úgy a fedelet, hogy a lyukak félig-kétharmadig takartak legyenek. Akkor egy égő gyufával könnyedén begyújthatod. Aztán már a fedél mozgatásával tudod szabályozni a láng nagyságát.

 

 

Előzmény: Györke5 (448)
Györke5 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 448

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! Nemrég vettem az Ikeába fondü készletet..kiderült öntöttvas ami áll. húsfondü nem sajt.. de megpróbáltam benne sajtot csinálni szerencsére nem égett le.. bár utána egy gyertyát tettem alá és egyből megkeményedett a sajt..

 

A nagy problémám hogy szereztem hozzá denaturált szeszt (mert zselét nem találtam :( ) viszont nem értem a szeszt hogy kellene meggyújtani. Bele lehet önteni a tartályba, van ott vmi szivacs is.. de hogy gyújtom meg? ehhez szoktak kanócot használni mint a borszeszégőkhöz, simán magát az alkoholt ha meggyújtom egyből elég, vagy kb. felrobbanok :)

Valaki tudna segíteni?

 

Ill: Gruyére sajtot Pesten lehet vhol kapni?

 

Nagyon hálás lennék a gyors válaszért mert ma este szeretném használni..

faqkac Creative Commons License 2011.01.06 0 0 447

Ugyanilyen van nekem is!

Megcsináltam a sajtot 1 lábasban és ebben szervíroztam. Kettőnknek a zasszonnyal, elég volt. Próbának megfelelt. Szerintem utántöltésekkel, olyanoknak is jó aki nem akar (helyhijány vagy akármi miatt) nagyobbat venni!

Előzmény: Zitka (443)
xxszandra Creative Commons License 2011.01.06 0 1 446

Értem, nekem is több mécses fér alá. lehet hogy akkor kipróbálom azt is, próba cseresznye:)

hive Creative Commons License 2011.01.06 0 0 445

tény, hogy eggyel még én se próbáltam, de a 3 elég hozzá

Előzmény: Zitka (444)
Zitka Creative Commons License 2011.01.06 0 0 444

Sajtfondüzni zselével vagy den.szesszel szoktunk, eszembe se jutott volna mécsessel...

 

Előzmény: hive (442)
Zitka Creative Commons License 2011.01.06 0 0 443

No megmértem az enyémet is... Túloztam a másféllel, 2,5 dl-es. Gyorsan lefotóztam a dobozát. Ilyen kis "nullverziós" :-) - de nagyon szeretjük.

 

Előzmény: xxszandra (440)
hive Creative Commons License 2011.01.06 0 0 442

önmagában a teamécsessel nincs baj

nekem 3 fér az (öntöttvas) állvány aljába, simán megfelel a sajtfondühöz is

Előzmény: Zitka (439)
xxszandra Creative Commons License 2011.01.06 0 0 441

Kedves Zitka!

 

Köszönöm a válaszod, sokat segítettél! További szép estét!

xxszandra Creative Commons License 2011.01.06 0 0 440

Hát csak egy ilyen nyomi linket találtam, de ilyen az enyém

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1889088_-921396-schokoladenfondueset-11-tlg-domestic.html

Sztem ennek nagyobb az edénykéje mint másfél deci.

Zitka Creative Commons License 2011.01.06 0 0 439

Plusz: a csokifondü készletek teamécsessel működnek, ez pont elég a felolvasztott csoki hőmérsékleten tartásához, de a sajtfondühöz édeskevés.

 

 

Előzmény: Zitka (438)
Zitka Creative Commons License 2011.01.06 0 0 438

Hát azért a klasszikus kis csokifondü-edényben nem nagyon lehet sajtfondüzni. Ui. kb. másfél dl a tál nagysága. :-)))

 

Persze ha nem ilyenről beszélt a kérdező, akkor storno. :-)

 

 

Előzmény: faqkac (436)
xxszandra Creative Commons License 2011.01.06 0 0 437

Köszönöm gyors válaszod :) megyek csokifondüzni, és akkor legközelebb kipróbálom a sajtot is:):)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!