Keresés

Részletes keresés

zegyonagyo Creative Commons License 2012.08.07 0 0 110

Üdvözlet mindenkinek.

Új feladatom van InDesignban. Interaktív pdf-et kell kreálnom. A hiperlinkelés már sikerült. Van egy szövegdoboz, amelyre klikkelve egy bizonyos oldal nyílik meg a dokumentumban. Azt viszont sehogy se tudom megcsinálni, hogy arról az oldalról éppen oda ugorjon vissza, ahonnan erre a bizonyos oldalra irányítottam a T. Felhasználót. A probléma az, hogy kb. azt szeretném elérni, hogy "Go to previous view", de ez az elmentett pdf-ben sehogysem sikerül. Tulajdonképpen még a gomb funkció sem jön elő.

Tudna valaki segíteni?

Köszi

Gy

Kapcsoloüzem Creative Commons License 2008.12.08 0 0 109
Üdv mindenkinek! Én régóta használom az InDesign-et. Az a problémám, hogy még Win98 alatt az InDesign1,5 - 2.0-ban van nagyon sok munkám, de a CS-s változatok nem olvassák be a régebbi változatot! Álíitólag létezik egy kiegészítés amivel a XP -s InDesign-ek is olvassák a régebbi változatokat. Az InDesign 2,0 nem indul el az XP alatt, így még az a változat sem működik, hogy megnyitom a régiben és vágólapon átviszem a cs3-ba!
embeembe Creative Commons License 2008.09.25 0 0 108
Üdv, viszonylag új vagyok ID-ban.

Az a gondom, hogy gyakran akkor is új sorba kerül egy szó, ha még bőségesen kiférne az előző sorban is. Nem találtam meg, hol lehet azt állítani, hogy a szöveget milyen közel engedje a hasáb jobb széléhez. Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm
anubys1984 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 107
Mikor a kimeneti kapura kattintok, majd shift, plusz az új oldalra kattintás, hogy magától folytassa a szöveget, az oldalak alján látható kis box keletkezik.

http://s90.photobucket.com/albums/k240/anubys1984/?action=view¤t=screen.jpg

Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni?
Forumeur Creative Commons License 2008.05.15 0 0 106
Köszönöm szépen!
Előzmény: Dexter68 (100)
KukacAV Creative Commons License 2007.12.28 0 0 105
Én ilyen esetekben a pipettát használom, azzal soronként "csak" egy kattntás.
Előzmény: s70gl (102)
s70gl Creative Commons License 2007.12.11 0 0 104

Szia!

Ezt részleteznéd egy picit? Csak most ismerkedek az InDesig-nal. Eddig Quark-ban dolgoztam. Abban ugye nem lehet ugyanezt megtenni.

lutyooo Creative Commons License 2007.12.10 0 0 103
Függőlegesen nem tudsz, de ha mindegyik sorod egy-egy új bekezdés akkor könnyen hozzá tudsz kapcsolni egy olyan stílus, aminek az első karaktere (jelen esetedben szám) BOLD.
Előzmény: s70gl (102)
s70gl Creative Commons License 2007.12.06 0 0 102

üdvözletem!

Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e függőlegesen kijelölni a programban.

Tengernyi szövegem van, rejtvényekhez, és minden sor elején szám van. Ezeket külön-külön ki kell jelölnöm, boldolnom, és színt adni nekik. Nagyon unalmas. Ha lehetne függőlegesen kijelölni, akkor vidám lennék, mert egy mozdulattal elvégezhető lenne a dolog.

ankev Creative Commons License 2007.12.04 0 0 101

Az InDesign CS2 használatát tanulgatom, s bár megvan Sandee Cohen-féle könyv, szükségem volna segítségre. A mesteroldalon létrehozott automatikus oldalszámozás helyét kellene beállítanom: "a betűszemek alapvonala: 206, 75 mm-nél". Hogyan csináljam?

Köszönet a válaszadónak!

Dexter68 Creative Commons License 2007.12.03 0 0 100
Az optical szebb írásképet ad, a metrics viszont több szöveget vesz fel.
Manuálisan meg tizes a szorzó. -30 és +30 között nyugodtan garázdálkodhatsz.
Előzmény: Forumeur (99)
Forumeur Creative Commons License 2006.11.29 0 0 99

Sziasztok!

Két kérdésre kérek választ tőletek. A magyar nyelvű szöveg tördelésénél mi a jobb: az Optical vagy a Metric kerning.

Manuálisan mennyi eltérést enged a szöveg? Quarkban +3 és -3 közé "merek" menni....

Köszönöm szépen!!

hieronymous Creative Commons License 2006.10.16 0 0 98

Sziasztok!

Nagy a gondom, hátha itt esetlegesen választ kapok a kérdésemre.

Szóval Quark fileokat nyitok meg Indesign Cs-ben, és a benne lévő .EPS-ek közül kb. a 20%-át nem látom Preview módban, csak Normal View módban. Ha írok belőle egy pdf-et, akkor sem látszik. A képet megába foglaló keretre rá tudok klikkelni Prewiev módban is, színezni, keretezni tudom, de a kép nem látszódik. Eddig csak azt tudtam csinálni, hogy nyitottam egy új keretet, abba linkeltem (ctrl D) a képet és betettem a másik helyére, amit kitörültem. Nincs más megoldás? Mitől e hiba?

aRob Creative Commons License 2005.10.07 0 0 97

Sziasztok.

Körlevel szeruseget letre lehet hozni Indesign-ban?

A lenyeg:

Adott grafikan kene cserelgetni a szoveget egy excel tablazat adatainol (termeknev, ar stb...) ~300db es nincs kedvem egyenkent irogatni. A sugoban csak sima tablazat importot lattam.

Elore is koszonom.

Dudvarek1 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 96
Helló, van egy plugin probléma
Volt már dolgotok az Alap cég InEffects plugin-jával? Ha igen, akkor volt vele valami problémátok?
Nekem Indesign CS CE van, és arra telepítettem az Alap különböző pluginjait. Tök jók, és majd mind működött. Két kivétellel: InTools és InEffects. Mindkettő nagyon hasznos dolog, de az InEffects volt a fő problémám.
Egész egyszerűen amikor elindítom a programot, megjelenik a munkaablaka, de nem jelenik meg hozzá OK és Cancel gomb, aztán két-három klikk után teljesen kiüti a gépet, és csak Off gombbal lehet kilépni :)
Szóval ha esetleg tudnátok segíteni ebben, nagyon hálás lennék.

Itt egy link a demójához.

http://www.alap.com/products/ineffects.html

Sziasztok!

Egy kép a pluginról.
Leo667 Creative Commons License 2004.12.07 0 0 95
Hát, nem tudom. Én a CS megjelenése óta gondolni se szoktam a Quarkra. :-)
Előzmény: Markoh (94)
Markoh Creative Commons License 2004.11.16 0 0 94
Nagyon halottnak tűnik ez a topik! Ennyire kevesen használnak Indesign-t? Ezek szerinte a Quark-ot nem tudta megdönteni?:)
Zambizi Creative Commons License 2004.06.09 0 0 93
Hello!
InDesign előadásra megyek jövő pénteken, ahol a legújabb progiról lesz szó. Ingyenes, csak regisztrálni kell. Gyere Te is, még beférsz! www.rendezveny.szoftver.hu
SHReK Creative Commons License 2003.01.18 0 0 92
hali

nem tudom, volt-e már ebben a topikban a kérdeznivalóm, de most sajnos nincs időm végigbogarászni....
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy az InDesign (2.0, angol) a kötőjelet gondolatjelre cseréli színrebontott PostScriptnél? Amúgy nyomtatásban teljesen jó, ha pdf-et csinál abban is jó, csak PS-nél nem. Szerintetek ez miért lehet? Hogy lehet ezt orvosolni?

köszi
SHReK

DINGO Creative Commons License 2002.08.22 0 0 91
akkor meg is volna a válasz :-)
Előzmény: Hari (90)
Hari Creative Commons License 2002.08.22 0 0 90
Szia,

A válaszaim:
1. TIFF-be nem tudsz csak EPS-be vagy PDF-be, azokat be tudod emelni Photoshopba.
2. Az angol InD 2-höz nem tudom lesz-e magyar elválasztás, az 1.5-höz való sajnos az 1.5 CD kódjával települ tehát nem használható hozzá. Viszont az InD 2 CE verzióban van beépített magyar elválasztás. Sajnos nem olyan jó mint a Morphologic-é, de azért 80%-ban használható (azért a korrektort ne akard megspórolni!).

Előzmény: tiburi.com (88)
DINGO Creative Commons License 2002.08.22 0 0 89
Udv!

(miket nem talal az ember a jatek topicok kozott :) )

tiburi.com
1, ezt hirtelen nem tom, de holnap megqkk, hatha...:-)
2, Erre nezve megint csak otleteim vannak. azt tudom, hogy PM ala letezik pc-n egy "helyes-e"; Mac-en pedig egy "Elvalasztas" nevu program ami ezt megoldja. A Mac-es valtozattal nincs gond, mert az clipboardon keresztul valaszt el. Hogy Pc-n megetetheto-e a PMhez(!) valo "helyes-e" ID-vel azt nem tudom (valszeg nem), de egy probat meger :-)

dingo

Előzmény: tiburi.com (88)
tiburi.com Creative Commons License 2002.08.20 0 0 88
Nagyon jó ez a topik!
Sziasztok

Hosszan olvasva a lassan több éve tartó bejegyzéseket, sajnos nem kaptam választ két fontos dologra (mintha mindég átsiklana a beszélgetés ezek felett):

1. Hogy lehet InDesign 2.0 -ban tiff-be exportálni? (Bár ez annyira nem fontos.)
2. Hogyan lehet Magyar szöveget elválasztani, mi kell hozzá stb...

Ezt az egészet csak "ámátőr" szinten végzem, de fontosak lennének a megoldást elősegítő válaszok.

Nagyon köszönöm! Üdv

Előzmény: corona (87)
corona Creative Commons License 2002.03.20 0 0 87
Sziasztok!
A 2-es InDesign szerencsére már alapból támogatja a könyveket. Ennek ellenére néhány alapvető dolgot még mindig hiányolok. Szükség lenne pl. kereszthivatkozásra, automatikus sorszámozásra. Létezik megoldás?
A segítséget előre is köszönöm...
emx Creative Commons License 2002.01.30 0 0 86
sziasztok!

ket problemam van indesign-al:
- az egyik hogy bizonyos fontoknal a betuk ala rozsaszinu hatteret tesz mintha a a txt kijeloleset jelezne igy. ez mitol van? de foleg: hogyan tudnam megszuntetni?
- a masik meg a pdf exportalasakor van, amikor fotosopba akarom behuzni: the parser file could not be found, cannot parse the file...

ha valaki tudja miert vannak ezek, pliz dobjon meg egy maillel!! koszi!
(emx@goa.hu)

Simre Creative Commons License 2001.12.14 0 0 85
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Most tértünk át PM65-ről InD 1.5-re és a betűtípusokkal van egy kis gondom:
Telepítettem egy rakás frankó PS betűtípust, de mivel mindegyik neve Hu_ -al kezdödött, az összeset egy könyvtárba rakta (...és betűtípus keresésnél is időpocsékolás plusz 3 karaktert begépelni a név elejére...) Erre én mindet átneveztem és leszedtem az elejéről a Hu_ -tagot.
Ezek után minden oké, csak a TrueType-okkal keveri össze és nem hozza külön őket a Character Window-ban, pedig így kéne...
...a fent leírtak után hogyan tudom őket szétválasztani?
Előre is: Köszi!
arT robI Creative Commons License 2001.11.07 0 0 84
Sracok!

Orultem mikor felfedeztem az InDesign topicot...de ez nem igy nez ki...

Deazert 1-2 dolog:

Corel: Rengeteged vilagitottam Heidelberg es Scitex cuccossal. Ha meghallottam, hogy Corelben keszult a ps, akkor mar izzadtam. 99% volt vmi gond. Es itt nem a 72 dpis jpg kepekre gondolok. Teny: a corel hibasan generalhatja a ps-t. Mikor generalja tokeletesen? Erre nem tudom a valaszt, mert profi, evek ota corellel dolgozo dtp-st megizzasztott a problema.

Mindig sugaltam a Qurkban tordelest. Kiadvanyszerkesztesre az valo no. Amig nem jelent meg az InDesign 1.5 Igen 1.5. Az 1.0 csak repulesi proba volt.

Az 1.5 nagyon profi. Abban ha elkeszitessz 1 oldalt, es egy ppd-t hasznalsz, megfelelo ICC-kel, azt kapsz, amit lacc a monitoron! Kiraly! Iszonyat modon 1utt dolgozik, az Adobe cuccokkal, de vannak meg gyerekbetegsegek. Varom mar a 2.0-at. Ja Majus ota hasznalom, nap mint nap szines ujsag tordelesre az InD.-t
Transparenciat sajna nem tud, hiaba vannak ott a layerek:(

Quark kepmegjelenites: ha mas gepre (akar a szomszed dtp labor, akar Ausztralia studioja), akkor COLLECT-teld dokumentet! Amit az aktualis file hasznal (kepek, fontok, szovegek, beallitaso stb) azt 1 Quark altal +emesztheto formatumba nyomja ossze. Ezt kell magaddal cipelned, es nem kell foglalkozni a konyvtarak masolgatasaval, meg linkelgetessel.

InDesign: jo lenne a magyar elvalaszto...

"Van az InDesignnek olyan pluginje, mint a quarknak, hogy vektor formatumot frame-e alakit?
" Ezt nem ertem... a dokumentben hasznalt fontok is vektorosak...de arra OUTLINE-t szoktunk nyomni...A kepeket meg rasterizaljuk. Nekem a frame az keretet v. kepkockat jelent. De asszem en nem tok' vmit:(

charming

gitaros Creative Commons License 2001.05.06 0 0 83
Sziasztok!

Kicsit felhozom.

Van az InDesignnek olyan pluginje, mint a quarknak, hogy vektor formatumot frame-e alakit?

koszonettel,

Nimrud Creative Commons License 2000.09.19 0 0 82
Sziasztok!

Tud valaki InDesign 1.5 alá magyar elválasztót szerezni?

Üdv:
Nimrud

ArianA13 Creative Commons License 2000.07.18 0 0 81
Szia zoom77!

1. Nyomtatótól függ. Ha postscript, akkor nem lehet gond. Ezt a problémát (miszerint a nyomtató nem tud kifutót) azért mindenki ismeri, nem hiszem, hogy komoly problémád adódhat belole.

2. Utilities / Usage / Picture usage
Ha a képeid az új gépen ugyanabban a könyvtárban vannak, mint a quark file, csak modified lesz (az elérési út változik), ha nem, akkor missing. Ekkor meg kell mutatni egy dupla kattintással a kép helyét, majd modified, stb.
Ha fizikailag ugyanaz a file-d, nem lehet probléma.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!