Keresés

Részletes keresés

Alapi42 Creative Commons License 2022.09.06 0 0 1284

  Ilyen híres cég ez a Nolte !!!

WiZARD Creative Commons License 2022.09.06 0 0 1283

Nolte Győr tapasztalat:

Szép bemutató terem, igazi nagy dumás eladó (tulaj).

Itt minden nagyon minőségi, csak a legjobb, máshol nincs ilyen blablabla.

Elmondtuk az elképzelésünket (mutattunk hasonlóról fotót Nolte bemutató fotók közül), kiválasztottunk a minták közül a nekünk tetsző (és fotókkal megegyező) magasfényű sötétkék festett bútorlapot.

Amit akartunk abból volt amire közölték hogy olyat nem lehet csinálni Noltéból, illetve lenne rá valami megoldás, de az meg rohadt drága (mert úgy embert be lehetne csukni, de olyat nem engednek gyártani a megfelelő automata szellőztető nélkül), szóval arról lebeszéltek. Ezt azóta is bánom,itt kellett volna felállni és másik boltot/asztalost keresni.

Volt rész megoldás amire mondták hogy olyat ők nem hajlandóak legyártatni, mert értelmetlen és majd ők áttervezik/kitalálják a tutit. 1 hét múlva visszamentünk, hát nekik se lett jobb ötletük, maradjon úgy ahogy kitaláltuk (sarokba eső, nyithatatlan és így használhatatlan szekrény)

Megint rakás marketing szöveg, a Nolte a csúcs, itt a belső korpusz is megfelelő színű, nem gagyi fehér mint mindenki másnál.

 

Végül összeállt az álomkonyha, kifizettük előleget, megrendeltük. Az ígért 2-3 hónap múlva kész is lett. Persze az építkezésen minden más elcsúszott, de korrektek voltak, raktározták még közel 1 évig szó nélkül. Fizetni is csak valamikor fél időben kellett, addig mondták hogy ráér.

 

Most júniusban kiszállították. Itt jöttek a meglepetések.

A magasfényű sötétkék helyett matt sötétkék. Visszanézve kiderült, hogy részben mi voltunk a hülyék, mert alapos átnézés nélkül írtuk alá a megrendelőt, amin ez szerepelt. Sőt az általuk küldött gyenge felbontású látványterven is már ez volt, bár aki azon kiszúrja...

Ez van, lenyeltük, hisz aláírtuk. Bár mi végig fényesről beszéltünk velük, lefotóztuk a kezünkben a mintát, asszony még instagram storyba is postolta. Ők nem is emlékeznek ilyenre, végig mattról volt szó.  (bennünk soha 1 pillanatra se merült fel a matt)

Nézem tovább a becsomagolt bútorokat. Fehér a korpusz. Megnézem papírokat, nincs ráírva a szín.

Mind1, gondolom béna fehér, amit a tulaj lesajnálóan leszólt, de túléljük, úgyse látszik.

 

Aztán jött az asztalosuk aki összerakta a bútort. Ő is meglepődött hogy miért fehér belül. Tulaj mondta hogy mert mi így kértük :O

Hát összerakva így néz ki:

Ez a legrosszabb rész, de sok más helyen is látni.

Bementünk a boltba reklamálni/megbeszélni. Persze állítólag mi kértük így. Ahhoz képest hogy ő nem enged ezt-azt legyártatni, azért ezt szó nélkül engedte, hogy így nézzen ki.

Megoldás nincs, ha fizetjük az új belsőt, akkor cserélik. 

Végül ezt a sarkot cseréltettük ami mindenféle állítólagos kedvezménnyel csak nekünk 660EUR lett, plusz 60ezer a munkadíj.

A többit majd lefestem valamivel, vagy fekete szigetelő szalaggal leragasztom, vagy mittudomén. 5+ milliós bútornak biztos így kell kinéznie.

 

A cserét sos gyártásba küldték, a pár hibás/hiányzó lappal együtt. Állítólag megvoltak ~3 héttel később.

Eltelt még pár hét, mi költöztünk volna. Egyeztessünk időpontot az asztalosukkal. Néha felvette a telefont és ígérte hogy visszahív. Sose hívott vissza. Boltból is ígértek visszahívást nekik se sikerült. Végül már fel se vette többé az asztalos ha a saját számomról hívtam...

Közben volt amikor mondta az asztalos hogy ő nem ér rá ilyen beeső váratlan dolgokra (nagyon váratlan, a 2 hónappal korábban tudta hogy lesz itt garis ügy). Végül amikor azzal fenyegetőztünk hogy a német Noltének szólunk akkor sikerült 5 nap múlva jönnie az asztalosanak.

Kicserélte amit kellett, volt amiből megjött a garis csere, volt amiből még mindig várjuk, lett közben pár új sérülés amit szintén cserélni fognak.

 

Ma be lett szerelve a főzőlap, beépített szagelszívóval. Na így már nem lehet becsukni a csoda Nolte fiókokat, olyan profin lett megtervezve. Hívom őket telefonon, az nem lehet. Holnap jönnek megnézni. Várom mi lesz a megoldás és vajon karácsonyra sikerül-e véglegesíteni az egész bútort.

 

A bútorra a gránit munkalapot az általuk ajánlott, velük "együtt dolgozó" céggel csináltattuk. Kérdezték van-e lágy víz + rendes víz.

Igen, oké akkor 3 lyukat fúrnak (rendes csap lágyított vízzel, külön csap a vezetékes víznek, meg szappanadagolónak 1 lyuk). Most keresgélek, hogy a plusz víznek milyen csaptelep legyen, persze nincs normális sehol. Viszont a fő csaptelepből lett volna 3 járatú, így nem kellett volna külön lyuk.

Most vagy berakok egy csúnya, oda nem illő csaptelepet, vagy marad a milliós gránitlapon felesleges lyuk, amit szépen úgyse lehet betömni.

A főzőlapnak vágtak egy megfelelő méretű lyukat, amit persze ezerszer esztétikusabban lehetett volna berakni süllyesztve, ha ki van marva a megfelelő hely neki. Ők nem kérdezték, mi nem tudtuk, utólag nincs megoldás.

 

Asszem az egész építkezés témában a Nolte és a hozzá kapcsolódó dolgok okozták a legnagyobb csalódást. :(

peterch Creative Commons License 2021.08.26 0 0 1282

Szia !

 

    Friss példa .  Fiamék megrendelték az egész konyhát az egyik áruházban , valamint a munkalapokat is . Mi raktuk össze az egészet . Mivel a munkalapokat beszabni és egybefalcolni is kellett , valamint az összehúzáshoz is ugye kikellett alakítani a fogadórészt , így a falujukban lévö asztalost kérték meg a munkára . Annyiban szerencsések , hogy a srác csak konyhákat készít . Azon a napon , amikor a szekrényeket szereltük , 14:00-kor elvittük a két munkalapot , egy 4,5 m-est és egy 2,1 m-es darabot . 17:00-kor hívott , hogy kész van . Megkaptuk az összeszereléskor a két felület illesztésénél felkenésre kerülö ragasztót és a szorító csavart is , amit ugye imbus kulcs segítségével kell behúzni . A munkáért és az általa adott anyagért kért 30 eurót , ami durván 10500 HUF . Tehát létezik olyan valódi szaki , aki hajlandó az ilyen apró munkára is , ha helybe viszed a megmunkálásra szánt munkalapot . :-)

Előzmény: lala1961 (1277)
Tech_x Creative Commons License 2021.08.26 0 0 1281

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! A konyhai munkalapom két szög miatt beázhat? Cserélni kell, vagy javítható, ha eltávolítom a szöget? Ha javítható, akkor hogyan? Köszönök minden segítséget!

Gyurco78 Creative Commons License 2020.08.04 0 0 1279

Nem tudom, 10 éve még így csináltam. Mondjuk volt más asztalos munka is. Szerintem ez se pitibb feladat, mint a kazánporszívózás, amit a "gázszerelők" szoktak csinálni.

Előzmény: lala1961 (1277)
Házas Ember Creative Commons License 2020.08.04 0 1 1278

Akivel mi készíttetjük és szereltetjük a konyhabútort (meg a beépített szekrényt a nagyszobába) az már a harmadik nagy munkát csinálja nekünk. Eddig nem lépett le a munka vége előtt, nem hiszem, hogy most kezdene elkanászodni :-)

 

Az eddigi munkái szépek voltak és nem voltak drágák (cserébe persze sokat kell rá várni), úgy gondolom, hogy ezt a minőséget saját magam által tervezett, leszabatott és összerakott konyhabútorral nem tudnám prezentálni.

 

Nem messze van tőlünk egy jó lapszabászat, már rendeltem tőlük kisebb bútorokhoz korpuszt, meg ilyesmit, de a konyha a ház dísze, az legyen makulátlan, készítse profi.

Előzmény: Dunit2 (1275)
lala1961 Creative Commons License 2020.08.04 0 0 1277

Üdv ! Életszerű ,hogy egy piti filléres meló érdekelne egy valamit is magára adó szakit (munkalap beszabás)??!!:-)Aki meg kijönne egy ilyen melóra ,az vagy egy vagyont kér v kokler aki minden melót elvállal ,csak a minőség és a munka elvégzésének idejét tudjad kivárni !:-)

Előzmény: Gyurco78 (1276)
Gyurco78 Creative Commons License 2020.08.04 0 0 1276

Ha csak a munkalap beszabására hívsz valakit, az azért mégsem ugyanaz, mintha az egész konyhát csináltatnád. Amúgy nem egy nagy mutatvány a beszabás sem, ha eleve méretre vágva vetted meg a munkalapot.

Előzmény: Házas Ember (1274)
Dunit2 Creative Commons License 2020.08.03 0 0 1275

 Nem egy korszerű szemlélet !

 

 40  -45 éve  így írtak a konfekcióról és lám azóta   a forgalom 98  %-a  konfekció !

 

 

 Amúgy a lapra szerelt konyhabútorok összerakása néha  bonyolult,   vannak  ugyan olyan összeszerelő asztalosok, de ha óvatlan az ember megszívatják.

Tehát vigyázni kell velük.

 

  Van olyan gyakorlatuk , hogy a munka  85 % át megcsinálják, a maradék 15 ö-t, pedig másnap vagy harmadnapra hagyják... mondván kifutottak az időből, vagy valamelyik alkatrész hiányzik. Általában ez a maradék macerásabb is és   aztán elfelejtenek  megjelenni.

 Persze van  erre is   védekezési mód. A kialkudott árnak csak a felét fizetjük ki.

 lényegtelen, hogy  85 -öt  90 -et mond, az fizetendő összegnek csak a felét fizetjük ki.... nem tud mit tenni.

 Nem időbérre vettük fel, hanem  teljes egész munkára.

 Kész van, megkapja a járandóságát.

Előzmény: Házas Ember (1274)
Házas Ember Creative Commons License 2020.08.03 0 0 1274

Az a baj, hogy az emberek a legritkább esetben tervezik meg úgy a konyha méretét, elrendezését, hogy oda a "konfekció" konyhabútor csak úgy könnyedén berakható legyen.

 

Egyébként ha asztalossal csináltatod, akkor (jobb esetben) ő is csak azokat az árakat számolja fel neked, amit pl. te is látsz egy konyhabútor részegységekkel, pl. az előlapokkal, oldallapokkal foglalkozó oldalon (lásd pl. itt az árakat). Amit rászámol, az neked se lenne ingyen, pl. a szállítás és az összerakás.

 

Nekem van minden szerszámom (dekopír, orrfűrész, körfűrész asztallal, stb.) de nem vállalnám be magam egy szép munkalap beállítását (oldalak és hátulja bevágása, a mosogatótálca helyének a kivágása, stb.), mert ha elbaltázom, akkor elég nagy összeg megy a kukába.

 

Szóval egyrészt a konyhánk mérte és elrendezése miatt sem lennének jók nekem a konfekció méretű konyhaszekrények, ill. hiába venném meg, akkor sem tudnám a tetejére szépen felszabni a munkalapot.

 

Így marad az asztalossal csináltatás, aki persze kér pénzt a szállításért, meg az összeállításért is, de valószínűleg fele annyi idő alatt, de sokkal szemben csinálja meg, mint ahogy én csinálnám.

Előzmény: Mariusi (1272)
Gyurco78 Creative Commons License 2020.08.02 0 0 1273

Az attól függ, ha asztalossal csináltatsz egyedi bútort, az nyilván jó drága lesz. Ha te tervezed meg, lapszabászatban leszabatod, megfelelően összeállítod, az nem lesz drágább, viszont a tervezéssel elmegy egy csomó időd (és jó esetben nem rontod el). De bútorlapos konyhából annyi a boltban megvehető, elemenként összeállítható (így bármilyen alakú konyhába megfelelő) választék, hogy szerintem is felesleges az egyedivel szórakozni.

Ha nem bútorlaposat akarsz, na akkor kell az asztalos - már ha találsz még.

Előzmény: Mariusi (1272)
Mariusi Creative Commons License 2020.08.02 -1 0 1272

 Nem árt ha tudjátok, hogy az egyedi bútorok , így a konyha bútorok is  kb. 5 x annyiba kerülnek mint a készen vásároltak!

 

 Ahogy nem  szabatunk manapság   öltönyt, hanem megvesszük a konfekció , nem szabatunk nadrágot nem csináltatunk  varrónővel inget, gatyát egyéb fehérneműt, nem csináltatunk cipésszel cipőt és az ipar  széles skálájának a termékeit  megvásároljuk, 

 úgy a konyhabútornál is  az előre gyártott az olcsóbb a praktikusabb.

lala1961 Creative Commons License 2020.08.02 0 0 1271

Üdv ! És a lapra szerelt gagyi,amiben elspórolt anyagvastagság, és még gagyibb szerelvények hozzá ,amitől 1 hónap múlva minden lóg minden felé ,és havonta csak 1x,2x nyúlhatsz hozzá,mert annyira "méretezték"használatra !:-) Biztos van kivétel ,de tudjuk ,hogy az erősíti a szabályt!:-)

Előzmény: Varek1 (1267)
Imifaszapali Creative Commons License 2020.08.01 0 0 1270

Megnézném én azt a lapraszerelt konyhát amit pl egy 273x 327cm L alakú falhoz megveszel. Ráadásúl a viz , áram , elszívó patentul a helyén van. Ez az okfejtés inkább okoskodás , de ebbe ne menjünk bele.

Előzmény: Varek1 (1267)
KalásziM Creative Commons License 2020.02.13 -2 0 1269

 Vagy nem !!

Előzmény: nitacsoska (1268)
nitacsoska Creative Commons License 2020.02.13 0 0 1268

Sziasztok! 

 

Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg érdekel-e valakit egy cseresznyefából készült asztallap. Sajnos költözködések során elvesztek a lábak, asztalosnak érhetné meg megvenni. (Lábbal együtt ez egy több százezres asztal.)

Varek1 Creative Commons License 2020.01.10 -1 0 1267

Mindig boltból !

 

Az asztalos ipar  erősen visszaszorult. Azok akik maradtak ,  aranyárban dolgoznak !

 Ahogy az ember  manapság nem csináltat inget, cipőt,  öltönyt,  alsó nadrágot  úgy konyha bútort sem gyártat kisiparossal.

 Meg kell vásárolni lapra szerelten, aztán össze állítani.

 

 Igaz sokakon ez is kifog.

 

 De erre vannak az un. összeszerelő asztalosok….. fő szerszámuk a csavarhúzó !!

Hus.Falat Creative Commons License 2020.01.10 0 0 1266

Sziasztok!

Akiket Krucsó Zsolt megkárosított, az jelentkezzen a csoportban, vagy a csoport moderátorainál:

https://www.facebook.com/groups/397948960919366/

Csoportos feljelentés van ellene folyamatban.

 

Korundos Creative Commons License 2019.10.28 -1 0 1265

Boltból !!! 

Az asztalosok lehúznak, nincs is már igazi asztalos !!

Nemeth.brigi Creative Commons License 2019.10.28 0 0 1264

Sziasztok!Szintén sorstárs vagyok Krucsó Zsolt asztalos által!Nekünk is konyhabútort vállalt fel 2019 májusára ami nincs befejezve,sajna későn értesültem hogy egy csaló így mi plusz pénzt adtunk neki hogy tud föző szettet,azóta is várjuk!Se a telefonra se üzenetekre nem reagált!Voltunk rendőrségen de hiába sajna nem sokat tudnak tenni ez ügybe!Sajnálatos dolog hogy ennyi embert vert már át és senki se tud ellene lépni!Éli az életét mintha mi se történt!

zöldeskékek Creative Commons License 2019.10.04 0 0 1263

El kell menni a műhelyébe !

 Ja olyan nincs !

 Az ilyent nem kell felfogadni !!

 Korábban volt nálam egy villany szerelő , jó messziről talán a világ végéről jött. fel mérni akart, de még nem egyeztünk meg. Egy  EPH -ról, annak várható díjáról lett volna szó.

 mondtam neki ok. majd holnap a műhelyében megbeszéljük.

 Dolga végezetlenűl elment. Amint kértem.... egy EPH közelítő árát azt a telefonban is elmondhatta volna.

 Tény hogy ez még a válság idején volt !!

Előzmény: Lütyő84 (1262)
Lütyő84 Creative Commons License 2019.10.03 0 0 1262
"Krucsó Zsolt téma... 😖
Sziasztok! 2019, azaz idén húsvétra beszéltük meg, hogy kész lesz a konyhabútor!! Na még mindig hiányzik pár elem... és október van! Azt is elmondhatom, hogy ami kész is, ott van hiba!
Már a telefont nem veszi fel, üzenekre nem reagál!
Égető1 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 1261

Ez olyan mint a méretre való szabóság.

 Valamikor régen úgy legalább 40 éve még a konfekció nagyon alacsony színvonalú volt. Manapság viszont tökéletes konfekciós ruházatot kínálnak. Néha kell csak némi igazítás.

 Nagyjából ez a helyzet a konyhabútoroknál is.

zoolla Creative Commons License 2019.06.24 0 0 1260

Sana se pénz,sem garancia! Úgy sz...r ahogy van!

Előzmény: Missannabella (1258)
Téli nap Creative Commons License 2019.04.30 0 0 1259

 Mindig boltból kell venni !!

Missannabella Creative Commons License 2019.04.30 0 0 1258

Sziasztok ! Látom régi téma , de érdeklődnék ki mire jutott Krucsó Zsoltal ? Sikerült e viisszaszerezni a pénzeteket  ? 

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.08 -2 1 1257

Sziasztok!
Bútorasztalos vagyok, és IKEA konyhákat szerelek össze, tervezek meg akár a helyszínen is latoppal.
ha nem akarsz az üzletben sorban állni, esetleg jobb lenne ,ha valaki a helyszínt ahova kell, azt is felmérné..sőt megtervezi, és még össze is rakja...MEGTALÁLTAD!!

hívjatok bizalommal!
Gergely 06204654070

AmazingGecko Creative Commons License 2018.09.08 -1 0 1256

Egy ismerősöm szerint cincér okozta a kárt és Xylamon-nal kell kezelni!

Az egyébként a korhadásra is jó mellesleg.

AmazingGecko Creative Commons License 2018.09.08 -1 0 1255

Azt olvastam, hogy a bórax jó a korhadásra.

AmazingGecko Creative Commons License 2018.09.08 -1 0 1254

Sziasztok!

 

Ez milyen károsító lehet és hogyan állíthatnám meg?

Valami rágja a fát és porlad. Nem szú, az biztos. 110 éves konyhaszekrény része.

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!