örömmel veszem észre,hogy indexen létezik trip-hop topic,nagyon szeretem ezt a műfajt,massive attack az egyik legnagyobb kedvencem,ha nem a legnagyobb..viszont sajnálattal látom,hogy a topic egy éve gyakorlatilag meghalt.. :( sztem ezt nem kéne hagyni!mindjárt egy kis kedvcsináló,hogy miért is szeressük a trip-hopot:
Túllépve a Charango fikázásán, azért jó ez a triphop.hu, félek sosem hallottam volna nélkülük a Punjab Kabab House -ról, akik nagyon jók és az egész album letölthető honlapjukról (pénteken fellépnek a szigeten is, remélem lesz lehetőségem meghallgatni őket). Most olvastam szintén a triphop-on a Sepiamusic -ról, belehallgattam, tényleg elég jók, sajna csak számot lehet letölteni, a többi streamelve hallgatható.
Korábban írtam a Sunday Munich-ről, senki nem ismeri? Rosszul teszitek, szerezzétek meg! :) Általában az első albumot (Pneuma) dícsérik, de nekem a második (Viniculum) tetszik jobban. Pl a "Dent" és a "Her Name" óriási...
Van valahol máshol magyar Triphop fórum? Szívesen olvasnék soksok ajánlást a témában, de itt az indexen sajna nagyon kevesen vagyunk, és ritkán.
most vettem meg az új albumot.. véleményem a dologról:
- nagyon sajnálom, hogy új énekesnője van a csapatnak
- Daisy igyekszik úgy énekelni mint Skye, ami dicséretre méltó dolog :) de ismerjük el, hogy ez képtelenség
- ..de nem is ez lenne a legnagyobb baj.. ugyan még nem hallgattam végig az albumot, de már így is egyértelműen látni, hogy jóval populárisabb lett, mint pl a BigCalm.. (leginkább a Fragments Of Freedomhoz tudnám hasonlítani..szerintem az volt eddig a leggyengébb Morcheeba album..) MIÉRT???
Ezt most olvastam a triphp.hu -n. Komolyan felháborított. Oké, legyen, nekik tetszik az új album, ő dolguk. De hogy a Charango feledhető??
Morcheeba : The Antidote :: 05.14. Szerencsére a Morcheeba új albumának nem az énekesnőcsere (Daisy Martey kontra Skye Edwards) a legfontosabb híre. A teljesen feledhető ’Charango’ után a gitáros srácok zavaros mixeikkel remek számokkal jöttek elő. Hiába megy el a legtöbb helyen Daisy hangja, a sokat tapasztalt öreg rókák még mindig tele életkedvvel megmutatják, hogy még mindig lehet olyan kiváló számokat írni, mint a ’Wonders never cease’ vagy az ’Everybody loves a loser’. Augusztus tizedikén jönnek a Szigetre, addig tanuljátok a dalokat.
sajnálom, biztos az én készülékemben van a hiba.. Bárcsak így lenne... de asszem nem.
Nem láttam, hogy lett volna szó a topikban a "Sunday Munich"-ről, esetleg ismeri még valaki? Nekem óriási kedvencem a kategóriában, de nem találkoztam még élő emberrel, akivel tudtam volna róluk eszmét cserélni. :)
nem hallgattam még végig, valahogy nem kapott el a hangulat, féluton inkább átváltottam valami zappára.. valahogy az új csaj hangjával nem vagyok kibékülve, hiányzik belőle a bársonyosság, olyan németes, kemény..
Azóta 3x ért körbe az album (most este kaptam meg), próbálkoztam vele. Végülis kis erőszakkal hallgathatónak nevezném. De inkább nem akarom hallgatni. Maradok a régieknél.
egyszer már volt meg erről a lemezről pár szám, a memoria pl. oda is adtam azokat is, de több infót sehogy se sikerült összeszedni. most megint rákerestem - most speciel a soulseeken - és ott volt :)
leginkább talán ambientes cuccokat raktam fel, bár a határok tovább mosódtak egymásba, üdvözítő módon, nekem aztán mind1, akkor jók ezek a cimkék, ha keresgélni kell a nagy zenekazalban.
nekem egyébként még nem unalmasok a töredezett-torzított textúrák, persze rengetegen kísérleteznek vele, könnyebb útnak tűnik, miközben nehezebb kijelenteni, hogy rossz vagy jó, amit éppen hallok. (csajszi közben szunyókál már :D )
de mondjuk a blockhead ontopiknak tűnik. (ezt pl. valamelyik djminek kritika alapján szedtem össze, a legtöbbet meg az ultrahang site leírásai nyomán)