Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3578
Köszönet a többletinformációért!
Előzmény: sasa subotic (3574)
sensei47 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3577
=========================
...
Micsoda teher lehetett ezek után kiszabni az Olaszliszkán egy vélt baleset miatt eszét vesztett cigánysokaság minden egyes azonosítható tagjára egy büntetést. Egy kemény és indokolható ítéletet. Olyat, amellyel a tiszavasvári tanár gyilkosság után félárván maradt gyerekei mellé került egy másik, az eset óta szinte bujdokló kislány, akit Olaszliszkán autóval elsodortak, akit elütöttek azon az átkozott és gyilkos napon, s akinek a mamája tizenöt évet kapott, az apja pedig életfogytiglant.

Sosem láthatja már szabadon.

Bírónak lenni iszonyat-teher lehet, gyereknek lenni lehetetlen.

Már nincs kihez fellebbezni.
==========================

Nos, a fönti cikkrészletben több problémás részlet is van:

"akit Olaszliszkán autóval elsodortak, akit elütöttek"

Mi a retkes búbánatért használja az "elüt" szót a szerző, amikor bebizonyosodott, hogy csak elsodorta az autó, amiért FIGYELMETLENÜL ÁTSZALADT az úttesten?

Egyelőre úgy áll a dolog, hogy 30 évig ül, nem kapott tényleges életfogytiglant az apja.

Egy másik cikkben azt lehet olvasni, hogy az apa 13, ismét egy másik cikkben pedig azt, hogy 17 esetben volt büntetve előtte. Erre egy mellékmondat erejéig kitérhetett volna erre is a szerző...

Most kérdezzem meg, mennyire fölemelő érzés olyan ember gyerekének lenni, aki 13 avagy 17 esetben volt már büntetve? Most pedig különösen kegyetlen gyilkosságért fog ülni?

Hatásvadász szöveg: "Már nincs kihez fellebbezni." Tudtommal mindegyik elítélt esetében fellebbezést fognak benyújtani...

Egyelőre ennyi...
Előzmény: hbo (3572)
lenndélen Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3576
"az eset óta szinte bujdokló kislány, akit Olaszliszkán autóval elsodortak, akit elütöttek azon az átkozott és gyilkos napon, s akinek a mamája tizenöt évet kapott, az apja pedig életfogytiglant.

Sosem láthatja már szabadon."

 

 

Na jó, tényleg no comment.

 

Azért a paffba beteszem.

Előzmény: hbo (3572)
hbo Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3575
Ajanlom meg a 3570 -as atfutasat, igy egy evvel a cikk irasa utan...
sasa subotic Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3574

Ennyit az MZSKE-tag Nagy N. Péterről.(((

Jellemző és tanulságos.(((

Előzmény: hbo (3572)
hbo Creative Commons License 2009.05.30 0 0 3572
Nagy N. Péter: Olaszliszka: Nincs kihez fellebbezni

no comment
mac.m Creative Commons License 2008.04.23 0 0 3571
...önként vállalt reformkényszer...

Hát ez aztán qrvajó nagy ostoba fasság...
Előzmény: hbo (3570)
hbo Creative Commons License 2008.04.23 0 0 3570
Ez olyan szep hogy archivaljuk:

Félidőben a kabinet: két év tükörben

Április 23-án, azaz ma két éve, hogy az MSZP megnyerte a választásokat. Sorozatunkban a munkaügy és a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy területén történt változásokat, sikereket, kudarcokat vettük, illetve vesszük számba. Gyurcsány Ferenc reformkormányt és reformkormányzást ígért
választási győzelme után, a lendület azonban elveszett. Változást a bársonyosnak nevezett reformfolyamatok ígérnek.

A reformlendülettől a kisebbségi kormányzásig

"Igazságos országot kell teremteni. Nem nagy teljesítmény fátyolos hangon beszélni a nyugdíjasoknak. Fel kell emelni a nyugdíjakat, valós program kell. Ez csak a szocialista pártnak van (...) A programunk megvalósítható, de ehhez az egész országra szükségünk van, én egyedül nem tudom megcsinálni. Tettekre van szükség a sikerhez" - ezekkel a szavakkal zárta Gyurcsány Ferenc kormányfő a 2006-os választások előtt az Orbán Viktorral folytatott tévévitát. A választás éjszakáján - pontosan két éve - a szocialisták és a szabad demokraták örülhettek; felhatalmazást kaptak a folytatásra. Gyurcsány reformokat, kiigazítást, gazdasági dübörgést ígért. A fordulathoz azonban határozott lépések kellettek. A Medgyessy-kormány (kizárólag az MDF által nem támogatott) kétszer száznapos programjának áthúzódó költségei, az önként vállalt reformkényszer és a váratlanul kemény külgazdasági korlátok miatt komoly egyensúlyozásra volt és van szükség. Még egyszerűbben: sokkal kevesebbet lehetett költeni, mint korábban.

Mindezek következtében, és ha részben kényszerből is, de két év alatt nagyobb átalakításra került sor a közszolgáltatások szinte valamennyi területén, az egészségügytől a közigazgatásig, mint az azt megelőző majd' két évtizedben. A kormány két év alatt a kiigazítás nélküli 2006-os mintegy tíz százalékról nem sokkal több mint öt százalékra mérsékli a hiányt. Ez előre látható módon, sőt, még annál is nagyobb mértékben vezetett a növekedés ütemének mérséklődéséhez. Szinte elapadásához. A nemzetközi gazdasági környezet romlása amúgy szinte valamennyi európai országban csökkentette a növekedés ütemét és a növekedési kilátásokat is. Ennek tükrében a tavalyi, 1,3 százalékos és az idén várható 2,4 százalékos növekedés bár szerény, de nem lebecsülhető. Hitelessé azonban ez a két szám akkor válik, ha 2009-től Magyarország viszszatér a 4 százalék körüli növekedési pályára.

A konvergenciaprogram teljesítésének, vagyis az államháztartási hiány csökkentésének másik oldalán az áll, hogy 2007-2008-ban a reálkeresetek mintegy 4 százalékkal csökkennek, bár a nyugdíjak megőrzik vásárlóértéküket. A jövedelem veszteség akkor is érzékeny, ha az 1995-1996-os konszolidáció, a Bokros-csomag a bérek vásárlóértékének 17, a nyugdíjak 18 százalékát elvitte.

"Nem ígérgetni kell az adócsökkentést, meg kell csinálni" - mondta Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak a már idézett televíziós vitában. A nagyobb mértékű adócsökkentés azonban még ma is várat magára - a szocialista/szabad demokrata szakításának ez az egyik oka. Az úgynevezett kisadók összevonására a szociális partnerek tiltakozása miatt nem került sor; a kormány által kidolgozott javaslatot az Országos Érdekegyeztető Tanács mindkét oldala elutasította. A személyi jövedelemadó-terhelés 2008-tól az adójóváírást igénybe vevők körének szélesítésével mérséklődött. 2008-tól már évi 50 millió forintos nyereségig van lehetőségük - bizonyos feltételek teljesítése esetén - a vállalkozásoknak csupán 10 százalékos társasági adókulcs szerinti adózásra.

Elmaradt viszont az ingatlanadó általános bevezetése.

A kormány sokat tett a cégalapítás megkönnyítésére, ingyenessé váltak bizonyos céginformációs szolgáltatások, az interneten ingyen megtekinthető a Cégközlöny, bővült a céginformáció, az APEH szolgáltatásai és nyilvános adatai.

A feketegazdaság elleni program már komoly bevételeket produkált. Közel kétszázezerrel lett több a járulékfizető, tizenegyezer vagyonosodási vizsgálatot tartottak, a kifehérítésből származó állami bevétel elérte a nyolcvanmilliárd forintot. A járulékfizetési fegyelem erősödése is jelentős szerepet játszott abban, hogy tavaly az egészségbiztosítási alap történelmi fordulatot végrehajtva többlettel zárt. A pluszpénz az egészségügyben maradt.

Az egészségügyi reform a járulékfizetők számának megugrásával, a gyógyszerárak kézben tartásával, a patikaliberalizációval, a kórházi kapacitások átszervezésével, illetve csökkentésével nagy lépésekkel haladt előre. A közvélemény azonban inkább csak a vizitdíj és a kórházi napidíj népszavazási bukását jegyzi meg. A kormányzat (és most már láthatóan a koalíció számára is) komoly mélyütésnek számító népszavazás után a politikai vezetés kénytelen lépni; a szocialisták visszatérnek eredeti elképzelésükhöz, a magántőke nélküli modellhez.

Erre nemcsak a népszavazás kényszeríti őket, hanem egy hosszú folyamat, amely Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédének kiszivárogtatásával kezdődött, az utcai erőszakkal folytatódott, s végül a már szinte biztos koalíciós szakításig jutott el.

Az elmúlt két év eredményeinek kommunikációja, illetve elfogadottsága is szorosan kötődik Gyurcsány Ferenc személyéhez, a hozzá való viszonyhoz. A miniszterelnök az elmúlt két évben - az őszödi döccenő után is - folyamatosan és rendületlenül diktálta a tempót, hol 48, hol 12 pontot hirdetett meg. Ezek azonban csak hozzávetőlegesen valósultak meg. A kormányfő által legutóbb meghirdetett tisztasági csomag hét pontjából például csak három jutott törvényig. A miniszterelnöki programban átlátható, jogilag szigorú korlátok közé terelt kampány- és pártfinanszírozási törvényt, a pártok ifjúsági szervezetei finanszírozásának rendezését, Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi szabályrendszerét, vezető köztisztviselők vagyonosodási vizsgálatainak elrendelését, a főállású képviselőség megteremtését (vagyis a honatyák eltiltását minden más munkától) és a képviselői tiszteletdíjak rendezését ígérte. Az összeférhetetlenségi szabályok, a vagyonosodási vizsgálatok és a pártközeli civilek pályázati támogatása ügyében sikerült határozatot hozni, a többibe beletört Gyurcsány bicskája.

A két év elteltével új szakasz kezdődik a kormányzásban. Immár az SZDSZ nélkül. A napokban határozzák meg, hogy mely gazdaság- és társadalompolitikai célokat tűznek ki a kisebbségi kormányzásban töltendő két évre. Az már most látszik, hogy a Munka, Tudás, Tulajdon program lesz a meghatározó, és a megkezdett reformokból sem akarnak engedni, még ha azokat "bársonyos" formában kívánják is folytatni.
pitszt Creative Commons License 2008.03.08 0 0 3569

A kommunista szennylap újabb hazugsága bukott meg:

 

http://www.nol.hu/cikk/484280/

 

Helyreigazítás Népszabadság • Munkatársunktól   • 2008. március 8.

 

A bíróság megállapítja, hogy az alperes azzal, hogy

- az általa kiadott Népszabadság című lap 2006. április 10-i számában a "Nekünk Happy" című cikkben,

- az ugyanekkor általa üzemeltetett www.nol.hu internetes honlapon azonos címen megjelenített írásban,

- az általa kiadott, 2006-ban megjelent, Révész Sándor: "A múlt köde 1998-2002" című mű 433. oldalán valótlanul állította, hogy 2002-ben a felperes Külügyminisztérium belső honlapján arra buzdította munkatársait, hogy nemzeti szalag viselésével vállalják véleményüket mások előtt

- megsértette a felperes jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Sajnálkozásunkat fejezzük ki.

dvhr Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3568
Érdemes öszzehasonlítani a Népszabadság két cikkét ugyanarról: első második
RontóPál Creative Commons License 2007.10.23 0 0 3567
:-))) megalol! A titkárnője sem tudta közlés előtt korrigálni?:-)
Előzmény: kgyd (3563)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2007.10.23 0 0 3566
Lfs, tomicica.
Előzmény: ballib_a (3564)
mac.m Creative Commons License 2007.10.23 0 0 3565
Az Atv egyik késő esti híradójában tényként közölték:

Tomcatet autófeltörés, és benzinlopás miatt őrizetbe vették.
Előzmény: ballib_a (3564)
ballib_a Creative Commons License 2007.10.23 0 0 3564
"Hajnalban kiengedték Tomcatéket - A Néphazugság benzinlopással rágalmazza!
2007-10-23. 04:54:11

Miután az ÁVH semmiféle vád esélyét sem látta az október 22-én este elhurcolt Tomcat ellen, pár órás fogvatartás után, hajnali 4 körül szabadon engedték őt és hat társát. Mint közölték velük, eljárás sincs.

Magyarán a törvénytelenség és rendetlenség őrei azonmód maguk bizonyították, hogy a fogvatartás jogellenes volt, nem is próbálkoztak valamiféle kamuváddal. Ez alapja lehet egy újabb kártérítési pernek.

A szocionisták pártagitkája, a rendszeresen és durván hamisító Néphazugság (lásd csupán az ál-Teller levelüket) október 22-én este azt állította honlapján, hogy Tomcatet benzinlopás miatt állították elő! A lap székháza tényleg megérdemel egy kis benzint, magas hőfokon.

A mocskok "híre"
Gál J. Zoltán az ATV-nek azt mondta, hogy elfogták a provokációiról hírhedt Polgár Tamást, avagy Tomcatet. A férfi korábban házi füstbomba-készítésért ült előzetes letartóztatásban. Állítólag benzinlopás közben kapcsolták le.
A mocskok "híre"

Ennek nyomán az érintett az alábbi levelet küldte az antimagyar csatornalap főszerkesztőjének:

Kedves Vörös T. Károly elvtárs!

Nagyszerű lapodból értesültem, hogy engem benzinlopásért tartóztattak le. Huszonnégy órát kapsz, hogy az alábbiakat közöld:

"Lapunk online kiadásában valótlanul közöltük, hogy Polgár Tamást, ismert nevén Tomcatet 2007 október 22-én benzinlopás miatt tartóztatta volna le a rendőrség. A valóság ezzel szemben az, hogy a rendőrség indoklás nélkül, állampolgári jogaikat súlyosan megsértve állította elő Polgár Tamást és hat társát. Ellenük semmilyen eljárás nem indult, bűncselekménynek még gyanúja sem merült fel."

Amennyiben ezen helyreigazítás legkésőbb a Népszabadság és a Népszabadság Online 2007 október 24-i számában nem jelenik meg, a szokásos módon polgári peres eljárást indítok a kommunista szennylapod ellen. Emlékeztetlek, hogy ez már a sokadik eset, hogy szándékos hazugságot közöltök rólam."
kgyd Creative Commons License 2007.10.19 0 0 3563

Aranyos:

 

[Manherz Károly] szakállamtitkár szerint egy hallgató éves képzése átlag minimum egymillió forint, de egyes egyetemeken - mint például az orvosin vagy a műszakin - felmegy kétmillió, sőt még a fölé is. Igazából nem tandíjról van szó, hanem képzési hozzájárulásról - jegyezte meg, majd az államtitkár azt hangsúlyozta, hogy végül is a 100 ezer forintos "tandíj" az egymillió forintnak csak egytizede, kétmillió esetében pedig már csak az ötödét jelenti.

 

http://nol.hu/cikk/466912/

 

Nem tudom, hogy a "szakállamtitkár" (a te szakállad titkár, LOL), az MTI vagy a Népszabadság alkotta-e, de aranyos.:) Annyira aranyos, hogy akinek van MTI előfizetése, érdemes lenne utánanézni.

 

Ünnepi szónoklat november 7-én:

 

"Eddig a Föld egyhatodán győzedelmeskedett a szocializmus, de eljön az idő, amikor ebből egyheted, egynyolcad, sőt, egytized lesz."

 

A próféta beszélt a szónokból. Lehet, hogy Manherz is csak elszólta magát? ;)

GB Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3562
2003.okt.27-én Eötvös Pál- a Népszabadság akkori főszerkesztője -megrovást kap a MÚOSZ-tól a hamis Teller-levél miatt, nem mond le. 2004.feb.29-én megválasztják a MÚOSZ elnökének, amely pozíciót a mai napig ő tölti be. Lehet, hogy valaki látta, ez a helyes út az elnökség felé.
hbo Creative Commons License 2007.10.09 0 0 3561

Hozzuk csak fel...

 

Mindkét főszerkesztő-helyettes beadta a lemondását, amiért Horn Gyula halálhírét keltették a Nol.hu-n.

 

Vizsgálat indul Horn halálhíre miatt a Népszabadságban
hbo Creative Commons License 2007.07.29 0 0 3560
smafu Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3558
http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=14668

Orbán vs. Kósa
Debrecen polgármestere lesz Orbán Viktor kihívója a Fidesz tavaszi tisztújításán - jelentette a közszolgálati Magyar Televízió Híradója.

Kósa Lajos: Le kell ülni a miniszterelnökkel - Népszabadság

"December elején Debrecenben a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnököt választ. Ön lesz Toller László utódja?
Bevallom, szeretném a szövetség elnöki posztjáért megméretni magam. Remélem, jó eséllyel."

Kósa elindul Orbánnal szemben a pártelnöki posztért - Híradó.hu

"Szeretné a szövetség elnöki posztjáért megméretni magát - mondta a Népszabadságnak Kósa Lajos."
hbo Creative Commons License 2006.09.27 0 0 3557
Asszem a hétvégi Lengyel szösszenet volt...
Előzmény: Póli (3556)
Póli Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3556

"A beteg ordít fájdalmában"

 

Nem fájdalmában, de valóban ordít.

Aki beteg.   :)

 

(Amúgy kitől idéztél ?) 

Előzmény: hbo (3555)
hbo Creative Commons License 2006.09.23 0 0 3555
Nesze itt a smájli:

"...Gyurcsány maga műt. Belerúgott valamennyi társadalmi csoportba, akik segíthettek volna neki és az országnak. Letiporta a közigazgatást. Porig alázta pártját. Egyszemélyű, korrupciógyanús intézményrendszert állított föl. Operál. A beteg ordít fájdalmában. Gyurcsány oktatja: nem fájhat, jó neked. De a Magyarország nevű betegnek még nagyobb félelemre is van oka. A műtő ajtaját Orbán emberei döngetik. Ha az ő kése alá kerülünk, bizonyosan belehalunk..."

Előzmény: Póli (3554)
Póli Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3554
Akkor nézd meg.
Előzmény: hbo (3553)
hbo Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3553
Nem.
Előzmény: Póli (3552)
Póli Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3552
(A szmájlimat láttad ?)
Előzmény: hbo (3551)
hbo Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3551
Ne ess át a ló túlsó felére...
Előzmény: Póli (3550)
Póli Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3550

Valóban nagyon kemény, ahogyan a Népszabi bírálja a szocikat,

de én mégsem hiszem, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Párt lapja lenne...   :)

 

"Ahogy Soós Károly Attila lapunkban megfogalmazta: "Azok az adatok, amelyek összegyűjtéséért, elemzéséért az adófizetők fenntartják a kormányapparátust, párttitkokká váltak, monopolizálták őket, illetve részben felfüggesztették a kidolgozásukat is! ...Hogy ez hazugság volt-e, természetesen az is volt... De ezen túlmenően olyan visszaélés volt a kormányzati pozícióval, ami demokráciákban nem elfogadott gyakorlat. Súlyos támadás volt a közérdekű adatok nyilvánossága az átlátható kormányzás elvei ellen, amelyek a rendszerváltás alapelvei közé tartoznak." (A hazugság, és ami több annál, augusztus 19.)"

Előzmény: hbo (3549)
hbo Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3549
Ez nem hazugság hanem 1 vélemény:

Mai szerkesztőségi nyilatkozatukkal sikerült a még ingadozókat is meggyőzniük arról, hogy Önök bizony egy pártlapot szerkesztenek - csakúgy, mint 1989 előtt. A dolog persze emberileg érthető, hiszen hogy, is lehetne valódi demokratikus metamorfózist elvárni a múltból itt maradt kövületektől, ahogyan az nem sikerülhetett Horn/Szekeres/Lendvai etc., stb., usw., i tak dalse (leginkább ez utóbbi!) elvtársaknak/elvtársnőknek sem! Úgyhogy az újságírói etika (ha maradt Önöknek egyáltalán!) kívánalmai szerint legyenek szívesek levenni fejlécükről a "független" jelzőt (és esetleg a dőlt betűs névváltozatot is visszaállítani).

Thész János

Budapest

Or Kán Creative Commons License 2006.09.11 0 0 3548

"fasiszta fidesznaci-korokben"

 

Ez jó. Nem elég neki a fidesznáci, azt még le is fasisztázza.

 

:DDD

Előzmény: Gorilla tanitvanya (1429)
Póli Creative Commons License 2006.09.05 0 0 3547
Ez egy újabb látványos néphazugság, azért másoltad ide ?!  :)
Előzmény: hbo (3543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!