Keresés

Részletes keresés

Bombyna Creative Commons License 2023.07.16 0 0 1638

Van Koperben. Írj üzenetet ott elmondom.

Előzmény: KawaBazsy (1637)
KawaBazsy Creative Commons License 2023.06.19 0 0 1637

Sziasztok! Elég kihalt a fórum.. van esetleg jó étterem ajánlatotok a tengerparton?

Törölt nick Creative Commons License 2022.11.02 -3 2 1636

Piran ősszel

 

Többi kép itt: https://fenyeslorand.hu/dt_gallery/piran-osz-2022/

 

 

 

 

 

 

 

lumeo Creative Commons License 2022.09.06 0 5 1635

Nem vagyok semmiféle lelki összeköttetésben Bleddel, így természetesen nem gázoltál bele a lelkivilágomba ezzel. Viszont láthatóan nem sikerült megértened a mondanivalót pedig elég világosan leírtam: " allitasa szerint harom napig halalosan unatkozik ahelyett hogy beulnenek az autoba es mennenek ujabb es ujabb helyekre hiszen az mar egeszen konkretan a Triglav Nemzeti Park! Nem eleg hogy ekkora utazasi analfabeta de meg buszken reklamozza is a hozzanemerteset sot masoknak akar tanacsokat adni... egeszen elkepeszto!"
Jajistenkém pont viharos volt az égbolt meg még erős szél is fújt - és az mégis mennyiben a hely hibája?!? Így akkor mégis miféle hasznos információt szeretnél közölni a helyről? Ha ezt nem tudod kezelni mi a nyavajának akarsz írni róla egyáltalán ha (mint ezek szerint most erre próbálsz terelni) csak a szobádban tudtál kuksolni a rossz idő miatt? Egyébként akár még sajnálatomat is kifejezném a rossz időjárási szerencse miatt - ha nem írtad volna azt a kretén posztodat! Ha rossz idő van az pech, de hát ilyen előfordul, ez bárhol megtörténhet - csak éppen utána nem kell akkor nekiállni az észt osztani a helyről (mert most ezek szerint nem a hely hanem a rossz idő miatt három napig unatkoztál a szálláson és költöttél e köré egy blogposztot... wtf..) Láthatóan minimális fogalmad sincs a környékről (nem is lehet, hiszen mint most ugye kifejtetted a rossz idő miatt még ha akartátok volna sem járhattátok be a környéket), ennek ellenére "szakértősködsz", nekiállsz blogposztban osztani az észt, és utána még itt, ahol komoly esélyed van hogy olyanok is olvassák akiknek világos lesz milyen marhaságokat fejtegetsz, itt akarod ezt a felfújt hatalmas nullát reklámozni. Valami egészen szánalmas hogy ezt magadtól nem látod, de semmi gond, szívesen segítek ezt belátni a továbbiakban is, remélhetőleg legközelebb kétszer is meggondolod milyen baromságokkal próbálsz másokat megetetni.

Az a szerencse hogy aki az általad létrehozott szemét helyett értelmes és hasznos utazási tanácsokhoz szeretne jutni Bledről és a közel-távol környékéről, kimondottan zseniális magyar nyelvű blog van róla amit mindenkinek jó szívvel tudok ajánlani (trekhunt.com, Szlovéna mellett Ausztria, Szlovákia is) rengeteg információval, alapos és profi. Nem ismerem őket, de ahogy ők csinálják, úgy kell jó utazós oldalt készíteni. Ezt a petyko féle vacakot meg aki jót akar magának kerülje el.

Előzmény: Petykooo7 (1634)
Petykooo7 Creative Commons License 2022.09.05 -5 0 1634

Látom belegázoltam a lelkivilágodba, mert nem tetszett Bled... :) Senki sem mondta, hogy egyet kell vele értened. Teljesen szubjektív vélemény volt az egész poszt, amit rögtön ki is hangsúlyoztam a bevezetőben. Továbbra is kiállok mellette, hogy nagyjából egy, max két napos program Bled. Ha pedig elolvastad a posztot, akkor tudnád, hogy kimondottan pocsék időt fogtunk ki, szóval még ha akartunk volna sem mehettünk volna máshova a közelbe. PS: Én nem mondom azt, hogy ha valakinek tetszik ez a hely egy idióta kretén lenne ezért. De az ilyen beszólásokért viszont igen. Remélem érted a "burkolt" célzást.

Előzmény: lumeo (1633)
lumeo Creative Commons License 2022.09.05 0 3 1633

Ez a csavo egy kreten, arra probalja csak hasznalni a forumot hogy nepszerusitse a blogjat, mondjuk az biztos hogy a par bejegyzesebol amikre itt az egyes topicocban rakattintottam messze ez a legalja... Ha igaz a bejegyzes, es tenyleg autoval voltak, majd miutan kiderul hogy egy nap eleg Bledre utana allitasa szerint harom napig halalosan unatkozik ahelyett hogy beulnenek az autoba es mennenek unabb es ujabb helyekre hiszen az mar egeszen konkretan a Triglav Nemzeti Park! Nem eleg hogy ekkora utazasi analfabeta de meg buszken reklamozza is a hozzanemerteset sot masoknak akar tanacsokat adni... egeszen elkepeszto!

Előzmény: Petykooo7 (1630)
Pontikos1 Creative Commons License 2022.09.01 -3 1 1632

Kár, hogy nem a felkészülésbe tettél ekkora energiát, mint ennek a beszámolónak a megírásába. Akkor talán csalódás sem ér, optimálisan tervezel, netán találsz még néhány érdekességet.

Előzmény: Petykooo7 (1630)
policecars Creative Commons License 2022.09.01 -2 1 1631

Addig olvastam, hogy 7,5 euró a matrica. Ez igaz is, csak motorra, nem pedig autóra.

Előzmény: Petykooo7 (1630)
Petykooo7 Creative Commons License 2022.09.01 -10 0 1630

Utazás Bledbe: Szlovéniában jártunk, az unalom szigetén!

 

Hunyd be a szemed. Képzelj el egy festői tavat az Júlián-Alpok lábánál Szlovéniában. A tavat erdők és nyaralók szegélyezik körbe. Ráadásul még egy vár is tornyosul fölé. A tó közepén van egy apró sziget, amelyen egy álomszép templom díszeleg. A szigetre csak csónakkal tudsz bejutni és valamilyen különleges energia járja át, köszönhetően a szent helynek. Valóságosan álomszerűen hangzik, nem? Én is azt hittem, aztán szembesültem a csúf igazsággal. Ez a hely maga az unalom szigete! Ha egyszer valaki örökké szeretne élni, akkor vegye az irányt Bledbe, és garantáltan úgy fogja érezni, hogy megállt az idő. Meg van az az érzés, amikor munkában ránézel az órádra és negyed nyolcat mutat, majd két óra elteltével ismét megnézed és még tíz perc telt el? Egy utazás Bledbe pontosan ezt az élményt nyújtja. Következzék egy ízig-vérig saját vélemény erről a kis hegyi falucskáról, amellyel garantáltan sok ember nem fog egyet érteni.

 

BŐVEBBEN: https://travelhacker.eu/utazas-bledbe-szloveniai-kirandulas-az-unalom-szigetere/

dear-bear Creative Commons License 2021.08.08 -3 0 1629

Van valaki aki ismerős Portorozban?

Hol lehet jegyet venni a helyi buszra?


Köszi az esetleges válaszokat

dear-bear Creative Commons License 2021.08.08 -3 0 1628

Egy napra mentünk Szloveniába szervezett keretek közt.

Sem oda, sem vissza semmi ellenőrzés nem volt.

A határnál csak lassitott a busz.

heartbeatmusic Creative Commons License 2021.06.10 -2 0 1627

Sziasztok!

Tud valaki véletlenül olyan szálláshelyet Bled környékén, ahol 6 pár (értelemszerűen) 6 szobát tudna foglalni szeptember elejére? Elsősorban nem valami hatalmas - Hunguest Hotels méretű - szállodakomplexumra gondolok, hanem inkább valami barátságosabb helyre, amit akár ki is lehetne bérelni.

Hálás köszönet!

onlyread Creative Commons License 2021.06.08 -3 0 1626

Jaja, köszi, így már értem. 

Előzmény: -laller- (1625)
-laller- Creative Commons License 2021.06.08 -2 0 1625

Egészen pontosan úgy volt, hogy azzal kezdte már, hogy megkérdezte, dolgozni voltam-e. Mondom igen. Akkor legyen szíves mutassa a megbízást. Leblokkoltam, nem kérdeztem semmit, csak odaadtam. A védettségi igazolványom szóba sem került; lehet, hogy az is elég lett volna.

Előzmény: onlyread (1623)
pamag Creative Commons License 2021.06.07 -3 0 1624

Én pihenni voltam négy napot Szlovéniában. Podcetrtek környékén.
Odafelé semmi határellenőrzés. 
A szállásadónak a személyi mellett mutattam a védettségi kártyát is, hogy az az igazolás az oltásról. (Nagyon csodálkoztak... ilyet még nem láttak... de ez egy család volt, egy kiadó apartmannal...)
Hazafelé se sehol semmi, a magyar határon túl a második parkolóban volt ellenőrzés, a rendőr kérte a védettségi kártyát, csak kérdezte, honnan hova megyek.

onlyread Creative Commons License 2021.06.07 -3 0 1623

Munkavégzési igazolást? Milyen alapon? Mit mondtak? 

Előzmény: -laller- (1622)
-laller- Creative Commons License 2021.06.07 -3 0 1622

Én is megjártam Maribort és Ljubljanát. Sehova nem kell semmi (ugyanakkor bezár minden 21-22 körül, csomó hely hétvégén ki se nyit, de már van élet és ez nagyon jó)

Odafelé észre sem vettem, hogy átjöttem a határon. Valamivel beljebb eltereléses ellenőrzés, de csak integettek, tán a matricát nézték...?

Visszafelé viszont - szintén mélységi ellenőrzésen - a magyar officer kérte a munkavégzési igazolást, hát ezt nem értettem. Szerencsére volt nálam de teljesen meglepett, hogy kérik.

Nóreeee Creative Commons License 2021.06.03 -2 0 1621

Köszönöm, ez jól hangzik.

(Védettségi kártyám van, amit amiatt kaptam, hogy februárban covidos voltam, amit csak gyorsteszttel tudok bizonyítani, mert akkor éppen az volt a protokoll, hogy, akinek a gyors pozitív, annak nem csinálnak pcr-t. Szóval, ha szigorúan nézzük, akkor a négy közül egy sincs...)

Előzmény: nnorb_77 (1620)
nnorb_77 Creative Commons License 2021.06.03 0 1 1620

Friss tapasztalatok mult hetrol: odafele vonaton se magyar, se szloven hatarellenorzes, igy a vedettsegi kartyat, oltasi igazolast se tudtam bemutatni senkinek. Ljubljanai es maribori szallodaban se tesztet, se oltasi papirt nem kertek, bookingos foglalas alapjan siman becsekkoltak. Hazafele vonaton szloven hataror szemelyit kert csak, magyar hataror egyaltalan nem volt, igy a vedettsegi igazolvanyt nem volt kinek bemutatni. Maszkhasznalat: utcan senki, buszon, vonaton, zart terben rendesen hordjak. Teraszokon semmilyen igazolast nem kertek 

Előzmény: Nóreeee (1617)
m.robi Creative Commons License 2021.06.03 -2 0 1619

azért a 4 igazolásból 1 csak van, ha külföldre szeretnél menni :)

Előzmény: Nóreeee (1618)
Nóreeee Creative Commons License 2021.06.03 -3 0 1618

Nekem a szállás ezt írta:

"We would like to remind you of the following: - MCC Hostel is open for business accommodation as well as for tourist accommodation under certain conditions. You need one of the four proofs to stay overnight with tourist vouchers:

+ proof of a negative result of the performed PCR test or rapid antigen test, not older than 48 hours;

+ proof of a positive PCR test result that is older than 10 days but not older than 6 months, unless the doctor decides otherwise;

+ confirmation that they have recovered from covid-19 and that no more than half a year has passed since the onset of symptoms;

+ vaccination certificate for covid-19, proving that at least 7 days have passed since receiving the second dose of Pfizer, and at least 14 days at Moderna, Sputnik, SinoVac, Biotech and Sinopharm. However, at least 21 days should elapse between the first dose of AstraZenec and the Indian vaccine and at least 14 days for the Johnson & Johnson vaccine. All four of the listed conditions do not apply to children under the age of 15 who live in the facility together with close family members or a guardian! "

Előzmény: Nóreeee (1617)
Nóreeee Creative Commons License 2021.06.03 0 0 1617

Kérték bárhol is a védettségi kártyát? Hotelben? Étteremben?

 

Előzmény: slavkovka (1615)
pamag Creative Commons License 2021.05.30 -2 0 1616

Köszi a beszámolót!

Igen, láttam a hivatalos oldalakon, hogy megszüntették a határellenőrzést a magyar szakaszon. Ezek szerint nemcsak ott.

Én holnap indulok. A horvát határ menti részre, apartmanba.

Éttermezni nem fogok (azt amúgyis nagyon ritkán).

Előzmény: slavkovka (1615)
slavkovka Creative Commons License 2021.05.30 -3 0 1615

Bledben vagyok már két napja, csend és nyugalom. Nagyon sok étterem még zárva,amelyek nyítva  vannak gond nélkül lehet  beülni. Nem kérnek semmit. Kifelé a magyar-szlovén határon egy lélek sem volt. Tegnap átmentem a családdal Triesztbe. A szlovén-olasz határon egy lélek sem volt.Visszafelé se.  Ennyit az ellenőrzésről. Az árak pl. Tegnap este záráskor estünk be  egy étterembe és már csak rántott  csirkemellet tudtak adni. 4 adag+ uborka+ sültburgonya+ 4 gomba leves+ félliter bor+ 4 ásványviz 90EUR.

pamag Creative Commons License 2021.05.18 -3 0 1614

Khm...

Egy ideje ezt nem néztem meg. 
Én nem találom egészen egyértelműnek a fogalmazást. 

 

Én úgy értelmezem, hogy 

- az A jelű határokon mindenki átmehet 0-24 órában

- a  B jelű határokon (ezek kisebb forgalmú országutak) meg csak azokat engedik át a korlátozott nyitvatartási időben, akiknek valamilyen hivatalos dolga van a másik országban. És ha gyerek is van vele, az is mehet a szülővel, (nem zavarják el másik határátkelőhöz...)

 

Akinek van valamiféle pecsétes papírja igazolásul (felsorolják, mit fogadnak el), amivel igazolja, hogy ő védett és nem fog fertőzni, azt nem vágják karanténba.

Egyelőre még van olyan ország, ahol igazolás birtokában IS karanténba vágnak.

 

Ahogy mindenütt, nyilván ez is változni fog a járványhelyzet alakulásával.

Ha nem tiszta a kép az utazás idején, föl lehet hívni a kiszemelt határállomást, milyen feltételekkel engednek át...

 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia

Előzmény: ammesz (1613)
ammesz Creative Commons License 2021.05.18 -2 0 1613

B” jelzésű ellenőrzőpontok: 

  • Hodoš/Bajánsenye (06.00-08.00, 15.00-20.00 óra közötti nyitvatartással) 
  • Čepinci/Kétvölgy (06.00-08.00 és 14.00-16.00 óra közötti nyitvatartással)
Előzmény: ammesz (1612)
ammesz Creative Commons License 2021.05.18 -3 0 1612

Konzuli szolgálat oldalán: 

 

"10 napos hatósági karantén és negatív PCR teszt bemutatása nélkül a következő személyek belépése engedélyezett: (ezek a személyek a „B” jelzésű ellenőrzőpontokon léphetnek be):"

7. karanténba nem rendelt, illetve a Szlovén Köztársaságba beengedett közeli családtaggal együtt utazó 15 év alatti gyermek;

 

Erre gondoltam. Vagy rosszul értelmezem?

 

 

 

Előzmény: pamag (1611)
pamag Creative Commons License 2021.05.18 -2 0 1611

"...akik teszt nélkül mehetnek, azokra más határátkelő vonatkozik ..."

 

???

Ezt hol olvastad? 

Ebben a hivatalos szövegben nem látom.

Akkor azt máshol olvastam, hol van nyitva határátkelő. A magyar határon kettő tart nyitva: Pince az autópályán és Rédicsnél a régi határ.

Nyilván nem lehet megállás nélkül átmenni (Pincénél észre se lehet venni a határt...), hanem megállítanak és ellenőriznek.

Nem tudom elképzelni, hogy másik helyre irányítsanak.

 

Na de majd meglátom, remélem.

(Gyerekügyben nem vagyok érintett.)

Előzmény: ammesz (1610)
ammesz Creative Commons License 2021.05.17 -3 0 1610

Ez engem is érdekel. Olvastam, hogy 15 év alatti bemehet a szülővel, ugyanakkor akik teszt nélkül mehetnek, azokra más határátkelő vonatkozik (ráadásul szűk nyitva tartású átkelőn), de ezt hogy lehet megoldani vajon? 

Előzmény: pamag (1609)
pamag Creative Commons License 2021.05.17 -3 0 1609

https://www.gov.si/en/topics/coronavirus-disease-covid-19/border-crossing/

 

Ha jól értem, a 15 év alatti gyermek minden igazolás nélkül bemehet, ha a szülő egyébként mehet.

"...

15 évesnél fiatalabb gyermekek, akik olyan közeli családtaggal lépnek át a határon, akit nem állítottak otthoni karantén alá, vagy nem utasították el Szlovéniába; ... "

Előzmény: m.robi (1608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!