Keresés

Részletes keresés

Sz.Peter.Adam Creative Commons License 5 órája -1 1 230235

Aug20

Lényegtelen bevezetés:

Szombaton délelőtt elindultunk Pestszentlőrincről Lehel tér (folyadékért, újonnan csatlakozóért megállás), Szentlélek tér (ua), Római part (lángos, hekk), Újpest (cukrászda, kávé), majd visszafelé a

Dühítő rész:

Budai Biciklis Highway-en. Egyesek szerint túlságosan is türelmes vagyok, szóval ennek megfelelően nem is szokásom a gyalogokat lecsöngetni a brignaútról, stb, és nem is ért meglepve, nem is hőbörögtem a még sokkal több bámészkodó miatt, akik a Batyitól délre elkezdtek sűrűsödni. Szépen a Lánchíd alatt bebújtam az alagútba, és az alagútból kiérvén egy bazinagy kordonnal találkoztam. Közli velem a szekuriti emberke, h itt ki kell kötnöm a bringát, mert nem vihetem be. Mondom akkor tolom - azt sem lehet! Média által lezárt terület a Lánchídtól Délre, gyalog amúgy be lehet menni. Igen, a járda. A brigna-gyalog közös járda einstandolva. Megláttam mennyi ember van ott, gondoltam alap h leszállok, és tolom, de még csak azt sem lehetett. Szóval áttoltam a Lánchídon és folytattuk utunkat Délnek.

Plusz szívás, h akkor vettem észre, h elhagytam a személyi+lakcím+tb+bérlet kombómat - azonnal be lett jelentve a legközelebbi kapitányságon.

Amúgy tök jó bringázni ilyenkor is, hűt a menetszél, csak megállni ne kelljen! :) 

Pünkösdi Kató Creative Commons License 19 órája 0 0 230234

SK

Igen, nekem is ez a problémám, hogy annyira nem használnám ki a gyógycipőt, melóban másik cipőm van. A gyógycipőnek is akkor van értelme, ha több órát van a lábunkon. A talpbetétet meg tudom a melósba tenni. Legfeljebb télre veszek egy gyógycipőt, akkor úgysem bringázok. 

 

 

halaloszto, irreverzibilis

Az oldalt nem ismerem, de megnézem. Köszi a decathlont, azért szétnézek ott is, sosem vettem még kerékpáros cipőt, sportcipő is általánosban volt, tiszta izgi. :))) 

 

Köszi a válaszaitok!

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (230230)
etomcat Creative Commons License 1 napja -1 0 230233

Péntek reggel Kőbánya-Újhegy lakótelepnél (Family Center) volt egy komoly kerékpáros-autós baleset. Tudja valaki részletesebben, hogy mi történt és megúszta-e a lovas?

halaloszto Creative Commons License 2 napja -2 0 230232

Szia,

 

A kerékpáros cipők nagyon sportosan néznek ki, és akkor még finoman fogalmaztam. Meg a nagyrészük arra készült, hogy beakasztós klipszes pedállal használd. 

 

De tény, hogy eléggé kemény és merev a talpuk. Bőven elég, ha olyan cipőt keresel, aminek a talpa viszonylag vastag és kemény. Amiben nem érzed a talpadon, ha ráállrál egy kisebb kavicsra. És amit nem tudsz meghajlítani.

 

Vajk

Előzmény: Pünkösdi Kató (230229)
irreverzibilis Creative Commons License 2 napja 0 0 230231

venni meg a legegyszerűbb a decathlonban,van több féle pénztárca vastagságnak megfelelően vagy a https://bolha.testbike.hu/kerekparos-cipo oldalon is ki lehet fogni újakat vagy még vállalható minőségű használtat normális árban

Előzmény: Pünkösdi Kató (230229)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2 napja 0 0 230230

Szerintem ha nem szállsz le a bicikliről, akkor semmi értelme gyógycipőnek, mivel a lábadat nem éri a járáshoz hasonló terhelés.

Vegyes használatnál érdekes a kérdés, arról nincs véleményem, nem értek hozzá.

Előzmény: Pünkösdi Kató (230229)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2 napja 0 0 230229

SK, imsaliling

vmi ilyesmire gondoltam, hogy a rossz tapasztalat is megfelelő, abból is lehet tanulni.

ok, akkor kerékpáros cipő, vastagabb talppal. 

Még abban írjatok már légy szíves véleményt, hogy érdemes beruháznom vmelyik gyógycipőre? Sholl és társai? Vagy vegyek egy kerékpárosat és letudtam? Mert én úgy gondolom - laikusként -, hogy a talpbetétemet átteszem a kerékpárosba és megyek vígan. Az ortopéd orvos azt mondta, hogy ő nemcsak a talpbetétre gondolt, hanem teljes cipőre. Tudja, hogy bringázom, ő nem bringázik, Ránézésre a gyógycipők lehetnének szebbek is...

Nem tudom eldönteni, árban kb. hasonlóak vannak.

Előzmény: imsailing (230227)
imsailing Creative Commons License 2 napja 0 0 230228

Ja, és ha sportcsukát veszel, ügyelj arra, hogy a mostani trendek a puha és nagyon hajlékony talpat preferálják. Szóval lehet, hogy az sem a legtutibb. Nekem egy járásra szerintem alkalmatlan, retró jellegű Nike cipő hozta meg a megváltást, jó kis kemény és merev talpa van, frankón kapaszkodik a pedálba :-)

Előzmény: Pünkösdi Kató (230225)
imsailing Creative Commons License 3 napja 0 0 230227

Nem mondom, hogy én fogom elárulni a tutit, csak a saját rossz tapasztalatomat írtam le :-) (Vagy a hülyeségemet.) Nekem is csak az egyik lábam fájt először.

És igen, a pedálozás hatékonysága is javul, ha merev talpú csukát választasz. Volt csopitársam, aki körömcipőben tekert, mert "bicajon is nő akart maradni", ami nettó hülyeség, mert én spandexben sem érzem magam fiúnak :-) (Tyúk volnék, szintén.)

És nekem a szélesebb platformpedál is bejött, nagyon kényelmes, és szerintem igen dögösen néz ki.

Előzmény: Pünkösdi Kató (230225)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 3 napja 0 0 230226

Erre nehéz válaszolni, mert a mozgatórendszer apró aszimmetriái gyakran rejtve maradnak.

Mindenképpen érdemes merevebb talpúra váltani, mert így az energiád egy része a talp hajlítására fordítódik, ami akkor is hátrány, ha nem fájdul meg tőle, mert nem hasznosul a kerékpár hajtásában. Tehát romlik a hatásfokod. Nem véletlenül merev talpúak a speciális kerékpáros cipők. Ugyanakkora energiabefektetéssel több biciklizést tudsz kifejteni.

Előzmény: Pünkösdi Kató (230225)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 3 napja 0 0 230225

Erre nem gondoltam, mármint a cipőre. A talpa gumi, simán hajlik, összeér a két vége. De akkor miért csak az egyik fáj? És nem is mindig. De az lehet a magyarázat, hogy: majd fog fájni a másik is, később. 

Szóval akkor keményebb talpút vegyek, akár sportcipőt? Vmikor általánosban volt sportcipőm, leszoktam róla, nem tudom, hogy miért. Köszi Nektek, akkor kipróbálom a cipőcserét. 

Előzmény: imsailing (230216)
imsailing Creative Commons License 5 napja 0 0 230224

ja, mondjuk az gázosabb, ha a lakossági fogyasztóknak nincs vizük :-( Majd felnézek a Lajos-forráshoz is.

 

Előzmény: dhpage (230222)
dhpage Creative Commons License 5 napja 0 0 230223

vízkorlátozás van érvényben már pár napja

Előzmény: dhpage (230222)
dhpage Creative Commons License 5 napja 0 0 230222

bexartak a szivattyúk + vízhiány van, így szentlászlón nincs víz, lajtossal viszik

Előzmény: imsailing (230217)
SzeZo Creative Commons License 5 napja 0 0 230221

Azt én is láttam, de a kulacsom tele volt még a Visegrádon töltött vízzel.

Pár éve Dobogókőn, a parkolónál is lajtoskocsi adta a vizet.

A múlt héten találtam egy olyan kutat, amelyikben rendes szűkítő volt. Talán fél perc alatt telt meg a 8 decis kulacs. Nekem elég volt ez a vízhozam, de locsolni, autót mosni kevés. Sok ilyen kéne.

Előzmény: imsailing (230217)
imsailing Creative Commons License 5 napja 0 0 230220

Köszi :-) Biztosan néztem már arrafelé, de nem láttam a szememmel :-D Mondjuk legközelebb azért viszek még magammal vizet, bár így is elég volt.
Nekem inkább lefelé hiányzik valami kis nasis hely, mert bár van nálam mindig pici kaja, de a Pap-rétről visszafelé sokszor vágyom egy kávéra és valami nagyon sós pogácsára. Ilyenkor lefelé már finomságok lebegnek a szemem előtt, olykor csak bekúszok az első közértbe, ami visszafelé a sportpálya utáni emelkedő után van, vagy kibírom egy pékségig. Valaki üzemeltethetne egy jó kis büfét Dömörkapu környékén.

 

Előzmény: NAR (230219)
NAR Creative Commons License 5 napja 0 0 230219

Van (volt?) egy kút a faluban is a Szentendre felől jövő úton a jobbkanyar után jobb oldalt.

Előzmény: imsailing (230217)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 5 napja 0 0 230218

Ott a pont!

Előzmény: imsailing (230216)
imsailing Creative Commons License 5 napja 0 0 230217

Vasárnap voltam a Pap-réten, és a Kis Rigónál nem működött a kút :-( Volt lajtoskocsi, lassú vízhozammal, szóval ha arra jártok, készüljetek esetleg pótkulaccsal. Vagy járjunk esőtáncot.

imsailing Creative Commons License 5 napja 0 1 230216

Amikor írtad, milyen cipőben bicózol, eszembe jutott az az egy évem, amikor menőzésből tornacsukában tekertem (minden nap 2 x 16–18 km, aránylag gyorsan). Egy idő után már tökre fájt a lábfejem, olykor a talpam is, amikor a cipő lett gyanús. Visszatértem a rendes keménytalpú csukára és váltottam egy szélesebb platformpedálra, és elmúlt. a lábfájás is Nem lehet, hogy a vászoncsukádnak puha a talpa és nagyon "ráfogsz" a pedálra a talpaddal?

Előzmény: Pünkösdi Kató (230212)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 6 napja 0 0 230215

Szerintem a bokatartást a gyaloglásra érthette. Bringázás közben nincs oldalirányú erőknek kitéve, és nem is szoktam hallani, hogy valakinek a bokája sérüljön meg biciklizéstől. Legfeljebb ha rosszul beállított patentcipőt hordasz.

Előzmény: Pünkösdi Kató (230214)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2018.08.12 0 0 230214

A "láblendítőset" úgy értettem, hogy vmennyivel a pedál felett van ferdén a váz, szóval átlépni nem tudok, mint amikor lent van a váz. 

Kb. 2 hónapja hordom a talpbetétet, tavasztól érzem, hogy fáj a lábfejem. Számítógépeset csináltattam, bár az orvos mondta, hogy ő nem a betétre gondolt, hanem cipővel együtt, hogy fogja a bokámat. De akkor hogy biciklizzek? Egy könnyű kis vászoncipőm van a bringához, nem szívesen cserélném le. 

Végül is, nem is orvosi tanácsra gondoltam, hanem hátha másnál is volt hasonló vagy van ötletetek, hiszen nem mondanám, hogy borzasztóan sokat bringázok. De mostanában igyekszem, hogy ne lábujjhegyre érkezzek, jobban megdöntöm a bringát leszálláskor. 

 

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (230213)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2018.08.11 0 0 230213

Én ilyenről még sosem hallottam kerékpár kapcsán. Szerintem mindenki egy oldalra lép le, kitámasztótól függetlenül (jobbkezes vagyok, jobb kézzel tartom és tolom a bringát).

Milyen az a láblendítős női kerékpár?

Orvosi tanácsot nem adhatok, mert nem vagyok orvos, de gyógymasszőr igen, és ilyenként az a megérzésem, hogy ha bármit is változtatott a mozgatórendszered működésén a betét, akkor azért jó helyen keresgélt vele az orvos. Talán több idő kell. Mióta hordod?

Előzmény: Pünkösdi Kató (230212)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2018.08.11 0 0 230212

Sziasztok, 

nekem orvosi kérdésem lenne Hozzátok. Évek óta bringázok, jó, a nagy hidegben nem, naponta kb. fél-1 órát. Mindig bal oldalra szállok le, mert ott a kitámasztó. Legtöbbször lábujjhegyre érkezek, sőt, szinte mindig. Női bringám van, de nem az átlépős, hanem a láblendítős.

Szóval, már kb. tavasztól fáj a bal lábfejem, de nem folyamatosan, hanem x naponta néhány lépést vagy ha épp nem használom, mert pl. ülök 2 órát, akkor felállva nehéz a járás vagy épp szinte nem is érzem pár lépésig. 2x voltam az ortopédián, voltam UH-n, röntgenen, semmit nem látott, először cipőtalpbetétet javasolt, vettem, hordom, azóta a térdem nem fáj guggoláskor, tehát haszna már van, de a lábfej fájásom nem múlt el. Menjek vissza, ha nem változik, visszamentem, fizikoterápiát javasolt, letudtam 2 hét alatt. Komolyan mondom, ha középiskolás lennék, azt mondanám vagy az orvos mondta volna, hogy szimulálok.

Kérdezte, hogy a lábujjam nem fáj? Mondtam, hogy nem, hiába hajlítgatta. 

Aztán a fiziko közepén jutott az eszembe, hogy lehet, azért fáj pont a bal lábfejem, mert arra lépek le, arról lépek fel, lehet, megerőltettem az évek alatt. De ez mégsem lehet, hiszen nem a lábfejemre lépek, hanem a lábujjaimra. Most meg 2-3 napja már fáj a lábujjam, de ez többször, mert jobban használom egész nap. Nem értem. 

Ha a bringa miatt lenne, akkor ez népbetegség lenne, tudnék róla. Ha nem, akkor mi lehet? Nektek mi a véleményetek erről? Köszi előre is!

Jazzkedvelo Creative Commons License 2018.08.10 0 0 230211

Igen az is felmerült első helyen, ott van pár fajtából választék, de köszi.

Előzmény: irreverzibilis (230210)
irreverzibilis Creative Commons License 2018.08.10 0 0 230210

decathlon?

Előzmény: Jazzkedvelo (230209)
Jazzkedvelo Creative Commons License 2018.08.10 0 0 230209

Sziasztok!

 

Mostanában kezdenék megint napi szinten rászokni a bringára. Munkahely otthon között 2x15 km a tekerés.

 

Évekig nem volt rendszeres a tekerésem, és most negyvenxévesen elővéve a bringás cipőmet tapasztaltam, hogy nőtt a lábam :-)

 

Azaz kellene vennem bringáscipőt. Nem országútit, hanem amiben lehet járni is, spd pedálhoz, amolyan montiszerűséget. Nagyon nagy követelmény nincs, nem versenyzés a cél, csak munkába járás. legyen tartós kb ennyi.

Mit érdemes és hol venni? Tizenéve vettem utoljára bringáscipőt. Tudok boltot ajánlani, ahol odamegyek felpróbálom, nagy a választék és nem rendelni kell? Nem „csúcskategóriás” cipő kell, nem is a legolcsóbbat keresem, de azért lehetőleg emberi áron.

 

Köszi előre is.

HUBbAsztikus Creative Commons License 2018.08.10 0 0 230208

teli projektnek gondoltam osszerakok egy elektromos kerekpart. vannak ennek valami jogszabalyi szabalyai?hol tudnek utana olvasni? vagy pl. mi van hogyha a regi robogombol kiveszem a benzines eroforrast es belerakok egy elektromosat??

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.09 0 0 230207

Oké, és nem is kell? Sikererült összerakni a végét is (köszi Andor), egy szakaszt kivettem mert tekerhetelen jelenleg.

Előzmény: Törölt nick (230197)
henngergely Creative Commons License 2018.07.30 0 0 230206

Abba a vázba jó szívvel egy max. 80mm-es útú villát tennék. Szóval nem vagy előbbre sokkal. Ha nem feltétlenül van szükség a monti terepjáró képességére, gondolkodj el egy cross trekking bringa beszerzésén. Ott kevesebb hézagoló gyűrűvel is magasabban van a kormány.

Előzmény: álmodozó86 (230205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!